Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ: Φτάνει πια!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6973312771 / 6936116086


Φτάνει πια! 
Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών!

Συνάδελφοι, τα Εργατικά Κέντρα του Νομού Πέλλας μετά την πλήρη αποκάλυψη της προκλητικής σύμπλευσης τους με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την εργοδοσία μέσα από νόθες διαδικασίες αρχαιρεσιών σωματείων, αλλά και απροκάλυπτη στήριξη των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης, φανερώνουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο.
Η συνδικαλιστική μαφία αυτές τις μέρες φιλοξενεί μέσα στα εργατικά κέντρα τους ίδιους τους εργοδότες. Παραχωρούν στους διευθυντές και στα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων στον κλάδο την καλύτερη ευκαιρία να ψαρέψουν εργαζόμενους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Μετατρέπουν τα σωματεία σε γραφεία ευρέσεως εργασίας και δίνουν έτοιμο φαγητό στο στόμα του λύκου, που ντύνεται πρόβατο και παρακινεί δήθεν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους. 
Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν; 
Αυτές είναι οι δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξη με άθλιους μισθούς – μεροκάματα και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. Στηρίζουν τη λογική ότι εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να πάνε μαζί για την καπιταλιστική ανάπτυξη, ότι τα συμφέροντα τους ταυτίζονται. Είναι οι ίδιοι που με άθλιες μεθοδεύσεις προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τα όργια νοθείας που οργάνωσαν μπροστά στο τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Διαχρονικά έχυναν το δηλητήριο της "αναποτελεσματικότητας των αγώνων" στη συνείδηση της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα στις νέες γενιές, επιχειρώντας να αφοπλίσουν το εργατικό κίνημα, να υπονομεύσουν σημαντικές μάχες που αναπτύσσονται, παρά την προσπάθειά τους να επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου".
Έτσι και τώρα, στην έναρξη της περιόδου της εποχικής εργασίας στα εργοστάσια του κλάδου έχουν γίνει παραμάγαζο των μεγάλων επιχειρήσεων. Αποφασίζουν τώρα μαζί με την εργοδοσία το κοινό τους σχέδιο για να μην σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι. Καλλιεργούν την ηττοπάθεια για να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε υποχείριο των εργοδοτών. Βάζουν πλάτες, σωπαίνουν στις πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, τις απολύσεις, τα  εργατικά ατυχήματα κλπ. 
Το ταξικό κίνημα της χώρας μας δεν υπολογίζει ούτε εργοδότες, ούτε νόθους, ούτε την κρατική καταστολή. Έχει μάθει να αγωνίζεται σε πιο σκληρές συνθήκες. Καλούμε τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια – κονσερβοποιία, όλους όσους εργάζονται στον κλάδο να εγγραφούν μαζικά στο ταξικό μας συνδικάτο. 
Να απομονώσουν τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, να τους ξεσκεπάσουν, να τους αποτινάξουν από τον σβέρκο τους. Για να οργανώσουμε την πάλη για τις δικές μας ανάγκες. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...