Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Με αφορμή μια φωτογραφία: Παπά Γρηγόρης.

Η πρώτη επίσημη ομάδα του ΑΣ Πρόμαχοι *

Πρόμαχοι τέλη της δεκαετίας του 1970.

Στο (ένα από τα ελάχιστα) καφενείο-παντοπωλείο του Αργύρη Μούγιου, Σαββατόβραδο.
Εκεί όπου υπήρχε το μοναδικό τηλέφωνο του ακριτικού χωριού, αυτό με την γνωστή "γαργάρα".
Έξω από το οίκημα, το τεράστιο αιωνόβιο πλατάνι, στην κορυφή του οποίου υπήρχε εγκατεστημένο το ζεύγος των μεγαφώνων για να ακούγονται οι ανακοινώσεις του κυρ Αργύρη σε όσους έχουν κλήση για τηλεφώνημα.
Το γκρίζο πέπλο της νυχτιάς ξεκίνησε να τυλίγει τον ιστορικό οικισμό και μια παρέα τεσσάρων-πέντε ατόμων διακρίνονται στο μισοσκόταδο την μιας λάμπας πυρακτώσεως του μαγαζιού.
Μια ψηλή, ξερακιανή μορφή, ξεχωρίζει κρατώντας το μαύρο τηλέφωνο.
-" Ναι, με ακούτε, εδώ ιερέας Γρηγόριος Τζαγκαράκης, κύριε Διοικητά σας παίρνω να σας παρακαλέσω να δώσετε μιαν σαρανταοκτάωρη άδεια στον οπλίτη Δημήτρη Τ...... τον οποίο η ομάδα του χωριού μας έχει ανάγκη για το αυριανό ντέρμπι που παίζουμε με τον Ακρίτα Σωσάνδρας....μπλα...μπλα....μπλα...."
Κλείνει το τηλέφωνο, σκουπίζει το ιδρωμένο από την έξαψη μέτωπό του και με ένα πλατύ πονηρό χαμόγελο, κλείνει το μάτι στην παρέα και λέει:
-"Όλα καλά παιδιά, αύριο θα έχουμε και τον Τζάκ στην ομάδα".
Την επομένη, ο αγώνας έγινε, ο Τζακ αγωνίστηκε, η ομάδα κέρδισε το τοπικό ντέρμπι και το πανηγύρι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.
Κι ο παπά Γρηγόρης, κλείνοντας πίσω από την Ψηλορείτικη κορμοστασιά του την πόρτα της Εκκλησίας, κάνει τον Σταυρό του και υποκλίνεται στην Μεγαλοσύνη Του μονολογώντας:
-"Δόξα Σοι Κύριε, Δόξα Σοι, ευχαριστώ".*
Η πρώτη επίσημη ομάδα του ΑΣ Πρόμαχοι 
Όρθιοι: Α. Όκας,  Χ. «Ρήγας» Βέσκος, Γ. Κουσάταλης, Δ. «Τζακ» Τζάτσης, Ι. «Γιάτσος» Νάνος, Δ. Σέλκος, Χ. Μπόγιας, Ι. Καραπάνος, Παπά Γρηγόρης Τζαγκαράκης.

Καθιστοί: Ε. «Τάνης» Καραπάνος, Γ. «Αμερικάνος» Γούδης, Ι. Ρόπκας, Γ. «Γιωργάκης» Σέλκος, Ι. «Αρδίζογλου» Ορμάνης, Δ. «Άντερσον» Νάνος, Δ. «Μελέτης» Γούδης, Δ. «Όπτσες» Νάνος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...