Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας σε τεχνικά έργα που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλα


Έδεσσα, 27 Αυγούστου 2020

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Στόχος μας η τεχνικά άρτια υλοποίηση των έργων, με βάση τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν θέσει οι υπηρεσίες μας» 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής συνοδευόμενος από το στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων  κ. Ιάκωβο Τσελίδη, πραγματοποίησε αυτοψία σε σημαντικά τεχνικά έργα που εκτελούνται την περίοδο αυτή σε περιοχές της Πέλλας.

 

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τον Δήμο Αλμωπίας όπου επιθεώρησε τις εργασίες του έργου Αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου (Χείμαρρος Τόπλιτσα), με προϋπολογισμό άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ). Επίσης, παρακολούθησε την εξέλιξη του έργου συντήρησης-ασφαλτόστρωσης της επαρχιακής οδού Πιπεριάς-Λουτρακίου-Λυκοστόμου, με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα οδικό τμήμα στο οποίο έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα στο παρελθόν και, με την συγκεκριμένη παρέμβαση, βελτιώνονται τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος ατυχημάτων.

 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε επίσης αυτοψία στο έργο διαγραμμίσεων και αντικατάστασης στοιχείων ασφάλειας στο νέο τμήμα της Εθνικής Οδού «Μελίσσι-Μαυροβούνι», το οποίο εξυπηρετεί μία περιοχή με μεγάλο όγκο καθημερινά διερχόμενων οχημάτων και μεταφορά αγροτικών και άλλων προϊόντων. Πριν από λίγους μήνες είχε ολοκληρωθεί η διαγράμμιση και στο τμήμα της παλαιάς Εθνικής Οδού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου ΠΕ Πέλλας, ανέρχεται σε 240.000 ευρώ.

 

Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στην ανηφόρα στην είσοδο της Έδεσσας όπου πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης με αντιολισθηρά υλικά. Πρόκειται για ένα οδικό τμήμα το οποίο καταπονείται σε μεγάλο βαθμό και είχε υποστεί σημαντικές φθορές κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα.

 

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού σε διάφορες περιοχές της Πέλλας καθώς, επίσης, και οι καθαρισμοί χόρτων, φρεατίων και δικτύων απομάκρυνσης των όμβριων σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Πέλλας, όπως και το μεγάλο και σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Εδεσσαίου.

 

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτήν τη στιγμή η Πέλλα αποτελεί ένα ανοικτό εργοτάξιο, με πολλά σημαντικά τεχνικά έργα που υλοποιούνται και στους τέσσερις Δήμους, στο πλαίσιο της βιώσιμης Ανάπτυξης. Μας ενδιαφέρει τα χρήματα που επενδύονται να καλύπτουν βασικές ανάγκες και προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας, μ’ ένα αναπτυξιακό πνεύμα. Ακόμη, να τηρούνται οι υψηλές προδιαγραφές που θέτουν οι υπηρεσίες μας και να αποφεύγονται οι κακοτεχνίες για τις οποίες διαμαρτύρονται συχνά και δικαιολογημένα οι πολίτες».   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...