Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η λίστα όσων κρίθηκαν ένοχοι.



Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, η οποία έγινε δεκτή εν μέσω αποθέωσης μέσα στο δικαστήριο αλλά και έξω από αυτό. 

Το δικαστήριο αποφάσισε πως η Χρυσή Αυγή είναι στην ουσία εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές της κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 

Για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση εκτός από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο πηρυνάρχες, Πατέλης και Πανταζής. 

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 βουλευτές (Αντώνιος Γρέγος, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).

Μεταξύ εκείνων που αθωώθηκαν είναι η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη και η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, Θεώνη Σκαρπέλη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εφετείου, και ενώ οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν απόντες όπως επίσης και ο Γιώργος Ρουπακιάς ανακοίνωσε:

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον Γιώργο Ρουπακιά καθώς επίσης για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία.

Ενοχη κρίθηκε και η σύζυγος του Γιώργου Ρουπακιά για ψευδορκία

Από τους 18 κατηγορουμένους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα απαλλάσσονται δύο.

Για την υπόθεση της επίθεσης στους αλιεργάτες κηρύσσονται ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι. Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν επίσης οι:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης

Γεώργιος Δήμου

Ελπιδοφόρος Καλαρίτης

Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός

Κωνσταντίνος Κορκοβίλης

Αναστάσιος Μιχάλαρος

Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης

Γεώργιος Σκάλκος

Γέωργιος Σταμπέλος

Λέων Τσαλίκης

Αθανάσιος Τσόρβας

Νικόλαος Τσόρβας και

Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

1 σχόλια :

άλλο πράγμα πατριώτης και άλλο πράγμα Ναζιστής.Άλλο πράγμα αγαπώ την πατρίδα μου και άλλο πράγμα να επιτρέπω κάθε μορφή βίας ακόμα και σαν σκέψη.
Η Χρυσή αυγή έψαχνε πάντα και κτηνώδη άτομα γιατί στα δύσκολα χτυπούσαν.Η Ελλάδα πανγυρίζει απ άκρη σ ακρη για την καταδίκη τους.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...