Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας



Έδεσσα, 3 Δεκεμβρίου 2020

 

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

 

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Η παγκόσμια κοινότητα, αναγνωρίζει τη σημασία που έχει τουλάχιστον μία ημέρα του χρόνου να την αφιερώνουμε σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν περιορισμούς και δυσκολίες στη ζωή τους πέρα από τα συνηθισμένα ενώ είναι σημαντικό να τους σκεφτόμαστε κάθε μέρα. Η κοινωνία μας, μας χρειάζεται όλους κι ένας στόχος για την σημερινή ημέρα είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα αγαθά και στις υπηρεσίας του σύγχρονου πολιτισμού, όπως επίσης και η ενεργός και ισότιμη συμμετοχή όλων στις κοινωνικές διαδικασίες, δράσεις και στον δημοκρατικό προγραμματισμό.

 

Οι Οργανισμοί της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται για την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία αλλά, είναι αλήθεια, ότι μένουν πάρα πολλά ακόμη να γίνουν. Χρειαζόμαστε πιο λειτουργικές δημόσιες υποδομές, χρειαζόμαστε ειδικές μονάδες εκπαίδευσης και υποστήριξης της καθημερινότητας (συμπεριλαμβάνοντας και την ιατρική φροντίδα) καθώς, επίσης, και τεχνολογικό εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες τους. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας φροντίζουμε ο σχεδιασμός όλων των υποδομών που εντάσσουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα να καλύπτει τις υψηλότερες προδιαγραφές προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία. Η σημερινή μέρα είναι μία ευκαιρία να σκεφτούμε μερικούς επιπλέον τρόπους υποστήριξης και επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, όχι σαν μία διαφορετική κοινωνική ομάδα, αλλά ως ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου.

 

Δάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...