Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας: Ανοιχτοί οι Ναοί τα Θεοφάνια



 Ανακοινώνεται ότι με βάση την 3034 (4.1.2021) Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος οι Ιεροί Ναοί στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας -όπως και σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος- θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς κατά την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων (6.1.2021) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Κ.Υ.Α. με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509). Επίσης θα παραμένουν ανοιχτοί καθημερινά για προσευχή και προσκύνηση κατά την παραπάνω απόφαση.


Ακολουθεί το σχετικό με το θέμα Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου:

Α­θήνα 4 Ιανουαρίου 2021 

ΔΕΛ­ΤΙΟ ΤΥ­ΠΟΥ 

Συ­νήλθε εκτάκτως σή­μερα, Δευ­τέρα 4 Ι­α­νου­α­ρίου 2021, η Δι­αρ­κής Ιερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος της 164ης Συ­νο­δι­κής Πε­ρι­ό­δου, υπό την Προ­ε­δρία του Μα­κα­ρι­ω­τά­του Αρ­χι­ε­πι­σκό­που Α­θη­νών και πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρω­νύ­μου.

Κατά την ση­με­ρινή Συ­νε­δρία η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος, αφού ε­πι­κύ­ρωσε τα Πρα­κτικά της Ε­ξου­σι­ο­δο­τή­σεως, ε­ξέ­τασε τα δε­δο­μένα που δη­μι­ουρ­γή­θη­καν ως προς την λει­τουρ­γία των Ι­ε­ρών Ναών και την πα­ρου­σία των πι­στών κατά τήν Ε­ορτή των Θε­ο­φα­νείων μετά τις αι­φνι­δι­α­στι­κές Κυβερνητικές α­να­κοι­νώ­σεις της Παρασκευής 2.1.2021, περί προληπτικής αυ­στη­ρο­ποιήσεως των μέ­τρων εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων.

Η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος κα­τό­πιν δι­α­λο­γι­κής συ­ζη­τή­σεως, α­πο­φά­σισε ο­μο­φώ­νως τά ε­ξής:

1. Δεν συναινεί στα νέα Κυβερνητικά μέτρα ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών, εμ­μέ­νει σε όσα συμ­φω­νή­θη­καν αρ­χι­κώς με την Πο­λι­τεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Α­γι­α­σμό των υ­δά­των εν­τός των Ι­ε­ρών Ναών της Ε­ορ­τής των Θε­ο­φα­νείων ό­πως άλ­λω­στε είχε συμ­φω­νη­θεί και α­πο­τυ­πω­θεί στην Κ.Υ.Α. υπ’ α­ριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80588/15.12.2020 (ΦΕΚ Β΄ 5509). Ζη­τεί από την Πο­λι­τεία να γί­νει α­πο­λύ­τως σε­βα­στή η α­νω­τέρω Κ.Υ.Α. χω­ρίς πε­ραι­τέρω προ­βλή­ματα, λαμ­βα­νο­μέ­νου υπ’ ό­ψιν του γε­γο­νό­τος ότι κατά την εορτή των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς και τις λοι­πές η­μέ­ρες του Α­γίου Δω­δε­κα­ή­με­ρου στους χι­λι­ά­δες Ε­νο­ρι­α­κούς Ι­ε­ρούς Να­ούς της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος με μέ­ρι­μνα των κατά τό­πους Σε­βα­σμι­ω­τά­των Μη­τρο­πο­λι­τών και των ευ­λα­βών κλη­ρι­κών τη­ρή­θη­καν όλα τα προ­βλε­φθέντα υ­γει­ο­νο­μικά μέ­τρα για τον πε­ρι­ο­ρι­σμό της δι­α­σπο­ράς του κο­ρο­νο­ϊού.

2. Α­πο­στέλ­λει ε­πι­στολή δι­α­μαρ­τυ­ρίας προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση θε­ω­ρών­τας τον δι­ά­λογο ως το μο­να­δικό μέσο επιλύσεως των ζη­τη­μά­των που α­φο­ρούν τις σχέ­σεις της Πο­λι­τείας με τις θρη­σκευ­τι­κές κοι­νό­τη­τες που υ­φί­σταν­ται στο Ελ­λη­νικό Κρά­τος.

3. Κά­νει έκ­κληση τόσο προς την η­γε­σία της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Ενώ­σεως όσο και προς την Ελ­λη­νική Κυ­βέρ­νηση να προ­βούν στις α­πα­ραί­τη­τες ε­νέρ­γειες ού­τως ώ­στε να ε­ξα­σφα­λι­στεί άμεσα ο ι­κα­νός α­ρι­θμός εγ­κε­κρι­μέ­νων εμ­βο­λίων για τους πο­λί­τες. Κα­νείς δεν έ­χει το δι­καί­ωμα να υ­πη­ρε­τεί αλ­λό­τρι­ους σκο­πούς α­πέ­ναντι σε ένα τόσο ση­μαν­τικό θέμα ό­πως η υ­πέρ­βαση της παν­δη­μίας, δι­ότι το δι­καί­ωμα στην υ­γεία α­νή­κει σε ό­λους.

4. Ανανεώνει προ­γε­νέ­στερη Α­πό­φαση Αυ­τής ώ­στε κατά την πα­ρούσα χρο­νική πε­ρί­οδο την θέση της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου προς τα Μ.Μ.Ε., να εκ­φρά­ζει μόνο ο εκ­πρό­σω­πος Τύ­που Αυ­τής, Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Ι­λίου, Α­χαρ­νών και Πε­τρου­πό­λεως κ. Α­θη­να­γό­ρας.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου 

της Εκκλησίας της Ελλάδος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...