Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αριδαία, 01/09/2021

Θέμα: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας».

 

Με γνώμονα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και την ανάγκη του κάθε δημότη για πρόσβαση σε περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, θα καταθέσει πρόταση στο Πράσινο ταμείο για χρηματοδότηση με τίτλο: «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας».

Σκοπός και αντικείμενο του «Επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων-ΕΣΕΚΚ Δήμου Αλμωπίας», είναι να προωθηθεί ο χωρικός σχεδιασμός και να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλης και η απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο θα καταγραφούν ανά δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα, η υπάρχουσα κατάσταση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση.

Με την δημιουργία δυναμικών κοινοχρήστων χώρων στην Αριδαία και στις Κοινότητες με σκοπό την ανάδειξή ζωντανών γειτονιών σε κάθε μια από αυτές, θα συντελεστεί χωροταξική αναδιοργάνωση όλων των Κοινοτήτων και οργανική ένταξη σε έναν ενιαία σχεδιασμένο χώρο όλων των επιμέρους περιοχών, με στόχο τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη στην περιοχή διακοινοτικών λειτουργιών καθώς και για την αρμονική συνύπαρξή τους με την τοπική κοινωνία.

Ο σχεδιασμός και η εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, σε εφαρμογή των διατάξεων της οικείας νομοθεσίας περί αναπλάσεων θα αποσκοπούν, όχι μόνο στη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος και στην προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών στοιχείων των προτεινόμενων προς ανάπλαση περιοχών σε κάθε Κοινότητα, αλλά και στην προστασία και ανάδειξη των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος και της φυσικής τοπογραφίας με σκοπό τη συνύπαρξη φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος στο πλαίσιο ενός βιώσιμου σχεδιασμού.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε κοινότητα του Δήμου Αλμωπίας αποτελεί από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, γνώμονα για τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου και φιλικού προς τον Δημότη.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...