Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Αποκατάσταση οθωμανικού τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί» στην Έδεσσα, σε χώρο τέχνης και πολιτισμού

 


Έδεσσα, 16-11-2021


Αποκατάσταση οθωμανικού τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί» στην Έδεσσα, σε χώρο τέχνης και πολιτισμού   

Υπογράφηκε, τις προηγούμενες μέρες, η 3η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας. Λίνας Μενδώνη, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και του Δημάρχου Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου. Μέσω της συγκεκριμένης τροποποίησης προχωρούν απρόσκοπτα οι εργασίες αποκατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί», σε πολυχώρο πολιτισμού με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος». Μέσω της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης πραγματοποιούνται αναστηλώσεις, συντηρήσεις, τοποθετήσεις ικριωμάτων καθώς, επίσης, και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και εποπτικό υλικό.

 

Σε δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Οδεύουμε προς το τέλος της υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Έδεσσας. Αποκαθιστούμε, με άρτιο αρχιτεκτονικά και ιστορικά τρόπο, το οθωμανικό τέμενος και δημιουργούμε παράλληλα έναν πολυχώρο πολιτισμού για τους πολίτες της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής της. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο, μνημείο της πόλης, που αναμένεται να στεγάσει πολύ αξιόλογες δράσεις τέχνης και πολιτισμού, πολλές από τις οποίες δημιουργούνται από τοπικούς φορείς και καλλιτέχνες».   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...