Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Σε Παγκόσμιο Μουσείο φυσικής ιστορίας της UNESCO ανακηρύσσεται η περιοχή "Άσπρη πέτρα" των Προμάχων.


Σε Παγκόσμιο Μουσείο φυσικής ιστορίας της UNESCO  ανακηρύσσεται η περιοχή "Άσπρη πέτρα" των Προμάχων.

Αυτό αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον Δήμο Αλμωπίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα δημιουργηθεί κατάλληλο μονοπάτι πρόσβασης στην απείρου γεωλογικού και φυσιοδυφικού κάλλους περιοχή, με πολλές ήπιες παρεμβάσεις, ενώ το μεγαλόπνοο έργο θα χρηματοδοτήσει και την κατασκευή εναέριου τελεφερίκ κατά μήκος του ρέματος, το οποίο οδηγεί προς το ύψωμα "Κουκουρούς", συνδυάζοντας έτσι και τον πολεμικό τουρισμό, αφού στην γύρω περιοχή, έλαβαν χώρα πολλές σημαντικές μάχες κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον για την ακριτική τουριστική ανάπτυξη, επεμβαίνοντας όπου υπάρχει πεδίο, ώστε να δοθεί το κίνητρο στους πολίτες που φυλλάτουν Ελληνικές Θερμοπύλες, να παραμείνουν στον τόπο τους και να μεγαλουργήσουν" τόνισε η υπουργός μεταξύ άλλων στις δηλώσεις της, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...