Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πορεία της κακοκαιρίας “GENESIS”



 10/06/2022

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την πορεία της κακοκαιρίας “GENESIS” και οδηγίες προς τους πολίτες

Σε κατάσταση ετοιμότητας και επιφυλακής βρίσκονται από χτες Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλοι οι φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση των κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βάσει του σχεδιασμού τους.

Ήδη γίνονται επεμβάσεις από την Πέμπτη το βράδυ όλων των αρχών και φορέων που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία στη Θεσσαλονίκη και σε όσες περιοχές επλήγησαν από καταιγίδες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Από χτες καταγράφονται κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και χαλαζόπτωση στις Σέρρες, χωρίς όμως να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα, ενώ οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί. Μετά την ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, έντονα φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται από το πρωί της Παρασκευής, αρχικά στην περιοχή της Πιερίας και ακολούθως στη Θεσσαλονίκη, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες οι έντονες βροχοπτώσεις θα πλήξουν όλη την Κεντρική Μακεδονία, ελλοχεύοντας κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων σε διάφορες περιοχές.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι περίπου στις 21.00’ απόψε Παρασκευή και ακολούθως αναμένεται ύφεση. Οι βροχοπτώσεις πάντως, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την κακοκαιρία “GENESIS” θα συνεχιστούν με μικρότερη ένταση στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, από το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 μέχρι και την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών, ώστε να τηρήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας και να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίσουν. Επίσης, συνιστάται ο περιορισμός των μετακινήσεων κατά το δυνατόν, ειδικά κατά τη διάρκεια της μεγάλης έντασης των καιρικών φαινομένων. Οι οδηγοί που είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορήσουν στους δρόμους παρακαλούνται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και ιδιαίτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες της Τροχαίας και τηρώντας πιστά τις οδηγίες σήμανσης και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της κακοκαιρίας λεπτομερώς από τα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...