Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα 8α "Λυκοστομίτικα" 2022

 

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα "Λυκοστομίτικα" 2022 που διοργάνωσαν ο Μ.Σ. Λυκόφως και ο Π.Σ. Μαύρη Θύελλα.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης παρατηρήθηκε συρροή πλήθους κόσμου, έγινε παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων και ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες με την ορχήστρα Μακεδονικό μεράκι.


Λυκόστομο Αλμωπίας - Το άγγιγμα του Θεού.

Σε έναν απάνεμο και πυκνόφυτο από καστανιές, κερασιές και αμπέλια κάμπο, εκτείνεται ο πανέμορφος οικισμός του Λυκοστόμου Αλμωπίας.

Το πράσινο και η εκκωφαντική ησυχία κυριαρχούν στο τοπίο και προκαλούν στον επισκέπτη συναισθήματα ηρεμίας και τάσεις περισυλλογής και ευεξίας.

Ο οικισμός αποτελεί ξεχωριστή κοινότητα του δήμου Αλμωπίας, ενώ στις αρχές του εικοστού αιώνα ανήκε, μαζί με το Γαρέφι στην κοινότητα Προμάχων. Τελικά οι δυο οικισμοί (Στρούπινο και Τσερνέσοβο) αποτέλεσαν ξεχωριστές κοινότητες μετά τους πολέμους και έτσι εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τις ημέρες μας.

Οι φιλότιμοι κάτοικοι του Λυκοστόμου ασχολούνται κατά το πλείστον με την γεωργία, τη κτηνοτροφία και την υλοτομία. Είναι γνωστός σε πολλούς ο κάμπος του χωριού σαν ένας επίγειος παράδεισος, αφού οι κλιματικές και γεωλογικές συνθήκες που επικρατούν είναι ιδανικές  και ευδοκιμούν τα πάντα.

Το χωριό είναι πόλος έλξης αρκετών επισκεπτών, που επιζητούν την ηρεμία και την επαφή με το φυσικό περιβάλλον, ενώ υπάρχουν ξενώνες, παραδοσιακά ταβερνάκια και καφέ για να ικανοποιήσουν τον οποιονδήποτε και ο περιηγητής που θα περπατήσει τα δρομάκια του χωριού, θα ανακαλύψει κρυφές πλατειούλες με πανύψηλα πλατάνια, αρκετές πέτρινες βρυσούλες με γάργαρα τρεχούμενα νερά και πολλές παιδικές χαρές.

Μεγάλα πολιτιστικά γεγονότα του χωριού είναι η «Γιορτή Κάστανου» και «Τα Λυκοστομίτικα» και η γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου, όπου συρρέουν πολλοί επισκέπτες και υπό την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και χορευτικών συγκροτημάτων, διασκεδάζουν στο ειδυλλιακό τοπίο.

Όμορφο και μαγευτικό χωριό το Λυκόστομο, με την καθαριότητα να εντυπωσιάζει και τους φιλήσυχους κατοίκους του να το αγαπούν και να το φροντίζουν, αξίζει κανείς να το επισκεφθεί και να νιώσει, πως η Μάνα Γη χάρισε απλόχερα τα δώρα της σε αυτή την άκρη του Ελληνισμού και της Μακεδονίας μας.











































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...