Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Αγροτικός Ιατρός Γεώργιος Κίμογλου. Όπως λέμε, ο καλός Σαμαρείτης.

 


Στους Προμάχους, έζησε και δραστηριοποιήθηκε ως Αγροτικός Ιατρός ο αείμνηστος Γεώργιος Κίμογλου, ο οποίος επί σαράντα χρόνια, έδωσε τον τιτάνιο αγώνα του υπέρ της υγείας των κατοίκων, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σώζοντας κυριολεκτικά δεκάδες ζωές, με την επιστημοσύνη, τον ανιδιοτελή ζήλο και την αγάπη προς τον ασθενή. Οι πλειοψηφία των κατοίκων του ιστορικού οικισμού, μιλάει με τα θερμότερα λόγια για την προσφορά και το ήθος του σεμνού επιστήμονα.

Προτείνουν δε πολλοί, κι εμείς ως "Προμαχιώτικα Νέα" υπερθεματίζουμε, την μετονομασία του Αγροτικού Ιατρείου Προμάχων, ως "Ιατρείο Γεώργιος Κίμογλου", σε ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του σπουδαίου ανθρωπιστικού έργου που επιτέλεσε ο εκλιπών.
Πρόταση προς όλους τους φορείς που εμπλέκονται, ώστε να αναγνωρίζονται οι Άξιοι και Ικανοί.

Δημοσιεύουμε σπάνιες φωτογραφίες του ιστορικού γιατρού μας, από διάφορα στάδια της καριέρας του στον οικισμό μας.
Ευχαριστίες στον Δημήτρη Γεωργίου Κίμογλου.















1 σχόλια :

Ενα υπεροχο και πολυ συγκινητικο σχολειο στη μνημη του αξεχαστου ανθρωπου και ιατρου Κιμογλου και μια προταση αξια προσοχης και σχολιασμου. Μπραβο παιδια και ευγε. Ναι στην ονοματοδοσια, ναι και στο προτεινομενο ονομα. Λειπουν σημερα τετοιες σκεψεις προβολης ανθρωπων της προσφορας. Ευχη η σκεψη να τυχει πραγματωσης. Αποτελει, παντα κατ' εμε, παραδειγμα προς μιμηση και επιβραβευσης απο ολο τον καλοπροαιρετο κοσμο. Χρηστος Μπινος

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...