Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Δυνατότητα απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας για ανταλλάξιμα αγροτεμάχια του Ν. Πέλλας.


 Δυνατότητα απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας για ανταλλάξιμα αγροτεμάχια του Ν. Πέλλας.

Τακτοποιούνται και αγροκτήματα σε Προμάχους, Γαρέφι, Ξανθόγεια κ.α.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και των ακινήτων του Ταμείου ΕθνικήςΆμυνας, πέρα από τις σημαντικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει και οι οποίες επιλύουν το ζήτημα των αστικών ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως (μαζικές εγκαταστάσεις και ανταλλάξιμα ακίνητα), ρυθμίζει και ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που ταλαιπωρούσε από το 1976 πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Πέλλας. 

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις του τακτοποιούν την εκκρεμότητα των χαρακτηρισμένων ως ανταλλάξιμων αγροτεμαχίων σε πολλές περιοχές του Νομού Πέλλας (Πρόμαχοι, Ξανθόγεια, Γαρέφι, Ασβεσταριό, Άγιος Αθανάσιος κ.α.), τα οποία δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας. 

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι επι χρόνια κάτοχοι, θα μπορούν να αποκτούν τίτλους ιδιοκτησίας με την καταβολή πολύ μικρού τιμήματος, λαμβάνοντας εκπτώσεις επι της αντικειμενικής αξίας ανάλογα με τα έτη κατοχής αλλά και με ειδικές εκπτώσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους, παραμεθόριο περιοχή, εισόδημα κ.α.

Η ικανοποίηση μας είναι μεγάλη καθώς με το σχέδιο νόμου τακτοποιείται ένα μέρος των ακινήτων, είτε αστικά είτε αγροτικά, που αντιμετώπιζαν ιδιοκτησιακό πρόβλημα και υπάγονται στη διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Διονύσης Σταμενίτης



2 σχόλια :

ΔIONYΣH EXΩ MIA AΠOPIA. EIΔA THN OMIΛIA ΣOY ΣTO BINTEO ΠOYΘENA ΔEN ANAΦEPEIΣ TA AΓPOKTHMATA ΓIA TOYΣ ΠPOMAXOYΣ AΛΛA KAI TA AΛΛA XΩPIA ΓIA TOYΣ TITΛOYΣ KΛΠ. ΠΩΣ ΘEΛEIΣ NA ΣE ΠIΣTEΨΩ OTAN MΠPOΣTA ΣTA MATIA MOY YΠOTIMAΣ THN NOHMOΣYNH MOY; TPANH AΠOΔEIΞH TO BINTEO THΣ OMIΛIAΣ ΣOY ...ΛYΠAMAI KAI ΣE ΨHΦIZA .

Κύριε Σταμενίτη το πρόσεξα .πράγματι στο βίντεο με την ομιλία σας δεν αναφέρεται λέξη για τα χωράφια μας για το πρόβλημα που έχουμε . Και εκ των υστέρων βγάλατε συμπληρωτικη ανακοίνωση. Αυτό φυσικά έγινε αντιληπτό και δεν σας κάνει καλό. Είναι κατά κάποιο τρόπο ανφερ , πώς αλλοιως να σου το πω λίγο ψεματακι .Πως λένε μετά την απομάκρυνση του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Και σεις αφού απομακρυθηκατε από το βήμα της βουλής και δεν είπατε κουβέντα για τα κτήματα των προμαχων η προσπάθεια εκ των υστέρων να βγάλετε ανακοίνωση είναι όπως λέει ο προηγούμενος σχολιαστής υποτίμηση της νοημοσύνη μας.Αντιλαμβανεστε ότι αυτό σας εκθέτει. Κρίμα και είχα άλλη γνώμη για σας.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...