Από μικρή οι γονείς μου και οι θείες μου, κυρίως, μου έλεγαν πρόσεχε… την Παρασκευή έχει 13 ο μήνας μην τάξεις τίποτα ή μην οργανώνεις να κάνεις κάποιο ραντεβού είτε επαγγελματικό είτε προσωπικό που έχει μεγάλη σημασία για σένα γιατί δεν θα πετύχει… δεν θα έχει αποτέλεσμα είναι γρουσούζικη μέρα.
Και εγώ ταπεινά και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί άκουγα τους δικούς μου το έπραττα έτσι αφιλτράριστα χωρίς να καθίσω να σκεφτώ, ποτέ το γιατί… Δεν έκανα λοιπόν τίποτα όταν ο χρόνος και ο μήνας είχε Παρασκευή και 13.
Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα μέσα μου φόβο ότι αν κάνω κάτι αντίθετο, μια ανώτερη δύναμη ασύλληπτη προς την δική μου υπόσταση θα με τιμωρούσε με κάποιο τρόπο πνευματικό και εγώ θα έκανα κακό στην πορεία της ζωής μου.
Όμως μεγαλώνοντας το μυαλό μου πήρε άλλη στροφή, η ψυχοσύνθεσή μου αναζητούσε άλλες απαντήσεις μακριά από τα πρέπει και τις υποδείξεις αγαπημένων προσώπων και το θέμα έγινε πιο προσωπικό γιατί ήθελα να γνωρίζω για μένα αν ο συνεχόμενος φόβος για αυτήν… την όπως μου είχαν μεταφέρει με φοβικό θα έλεγα τρόπο μέρα, είχε όντως βάση ύπαρξης στην ζωή μου ή απλά ήταν μια ακόμη δεισιδαιμονική μεταφορά της κοινωνίας που στόχο είχε να κρατάει και να ελέγχει τις συνειδήσεις των ανθρώπων.
Κάθισα λοιπόν και διάβασα διάφορα βιβλία και εγχειρίδια που αναφερόντουσαν σε αυτή την γρουσούζικη κατά πολλούς μέρα και στον αριθμό που ήταν μετά τον 12 και πριν το 14, δηλαδή ο 13…και ανακάλυψα τα εξής:
Ο Ντόναλντ Ντόσεϊ ιδρυτής του Κέντρου Διαχείρισης Άγχους και Ινστιτούτου Φοβίας στη Βόρεια Καρολίνα, εξηγεί ότι ο φόβος για την Παρασκευή και 13 έχει τις ρίζες του στις αρχαίες, αλλά ξεχωριστές συσχετίσεις κακοτυχίας με τον αριθμό 13 και την ημέρα Παρασκευή. Οι δύο ατυχείς μονάδες, τελικά συνδυάστηκαν για να κάνουν τη απόλυτη γρουσουζιά!
Ο Αμερικανός ερευνητής εντοπίζει τον φόβο για τον αριθμό 13 σε έναν νορβηγικό μύθο για τους 12 θεούς που παρέθεταν ένα γεύμα στην Βαλχάλλα, τον παράδεισό τους. Απρόσκλητος εμφανίστηκε και ο 13ος καλεσμένος, ο κακόβουλος θεός Λόκι. Η παρουσία του Λόκι στο δείπνο, υποκίνησε τον τραυματισμό της θεάς Μπάλντερ (που αντιπροσώπευε την χαρά και την ευχαρίστηση) από τον Χόντερ, τον θεό του σκότους, με ένα βέλος από έλατο.
«Η θεά Μπαλντερ πέθανε και η Γη βυθίστηκε στο σκοτάδι. Όλοι η πλάση θρηνούσε. Επρόκειτο για μια κακή μέρα», λέει ο κ.Ντόσεϊ. Από τότε λοιπόν, ο αριθμός 13 θεωρήθηκε δυσοίωνος και προμήνυμα κακών.
Υπάρχει όμως και μια βιβλική αναφορά στον αριθμό 13. Ο Ιούδας, ο Απόστολος που πρόδωσε τον Ιησού Χριστό, ήταν ο 13ος συνδαιτυμόνας του Μυστικού Δείπνου. Επίσης στην αρχαία Ρώμη, οι μάγισσες συγκεντρώνοντας σε ομάδες των 12. Η 13η θεωρούνταν ότι ήταν ο διάβολος.
Ο Τόμας Φερνσλερ, μέλος του Κέντρου Μαθηματικών και Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, εξηγεί ότι ο αριθμός 13 «πάσχει», λόγω της θέσης του δίπλα στο 12.
Οι αριθμολόγοι θεωρούν το 12, «πλήρη» αριθμό. Υπάρχουν οι 12 μήνες του έτους, τα 12 ζώδια της Αστρολογίας, οι 12 θεοί του Ολύμπου, οι 12 άθλοι του Ηρακλή, οι 12 φυλές του Ισραήλ και οι 12 Απόστολοι του Ιησού.
Η σχέση του αριθμού 13 με την κακή τύχη έχει να κάνει με το ξεπέρασμα του τέλειου αριθμού, του 12, εξηγεί ο καθηγητής Φέρνσλερ.
Αλλά ο φόβος για τον αριθμό 13 είναι παρών και στις μέρες μας. Σύμφωνα με τον κ.Ντόσεϊ, πάνω από το 80% των ουρανοξυστών, δεν έχει 13ο όροφο. Πολλά αεροδρόμια δεν έχουν 13η πύλη. Νοσοκομεία και ξενοδοχεία, δεν έχουν δωμάτια με αριθμό 13.
Στην Φλωρεντία της Ιταλίας, στην αριθμοδότηση των δρόμων, τα σπίτια ανάμεσα στο 12 και το 14, έχουν τον αριθμό 12,5. Στη Γαλλία, υπάρχει η ομάδα των 14, τα μέλη της οποίας εμφανίζονται σε διάφορα πάρτι ώστε ο αριθμός των καλεσμένων να είναι μεγαλύτερος του 13.
Επίσης υπάρχουν οι «τρειςκαιδεκαφοβικοί», αυτοί δηλαδή που φοβούνται τον αριθμό 13 και επικαλούνται ως απόδειξη κακοτυχίας, την αποστολή της ΝΑΣΑ στη Σελήνη με ονομασία «Apollo 13».
Όσο δε για την Παρασκευή, είναι γνωστό ότι είναι η ημέρα που σταυρώθηκε ο Χριστός. Μελετητές της Βίβλου πιστεύουν επίσης ότι η Εύα δελέασε τον Αδάμ με τον απαγορευμένο καρπό, ημέρα Παρασκευή. Αλλά η σημαντικότερη συσχέτιση της κακοτυχίας με την Παρασκευή είναι η άποψη που θέλει τον Άβελ να δολοφονεί τον Κάιν, Παρασκευή και 13.
Πράγματι συγκλονιστικά όλα αυτά που ανακάλυψα, όμως μέσα μου σκεφτόμουν ότι ο φόβος για αυτή την μέρα είχε υπόβαθρο στην βαρύτητα που δίνουμε εμείς οι άνθρωποι σε αρνητικές σκέψεις και αρνητικούς λογισμούς αλλά και στην απομάκρυνση μας από την πίστη. Η μέρα αυτή πρέπει να είναι αρνητική μόνο, δεν γίνεται να γίνει θετική;
Λοιπόν προσωπικά πιστεύω ότι όλα είναι δυνατά όλα γίνονται και η θετική σκέψη είναι το αντίθετο ή αν θέλετε το αντίδοτο της αρνητικής σκέψης. Οπότε ας σκεφτούμε θετικά ας κάνουμε την μέρα αυτή δημιουργική μέσα από τις σκέψεις μας, ας πάμε στην δουλειά κανονικά και να κάνουμε ότι κάναμε κάθε μέρα, ας πάμε για φαγητό για ποτό για ερωτικό ραντεβού, ας κάνουμε ότι κάνουμε όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου και θα ανακαλύψουμε κυρίως αυτοί που πάσχουν από… «Παρασκευοδεκατριοφοβία» ότι όλα είναι δημιουργήματα του εγκεφάλου και τα δημιουργήματα έχουν διαφορετικό πλάστη και δημιουργό, απλά εσείς επιλέγετε με ποιον θα κάνετε παρέα.
Καλή σας ημέρα λοιπόν
Με θετική σκέψη πάνω από όλα!
Πηγή: metrogreece.gr
Posted in:
ΚΟΣΜΟΣ
,
ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.