Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην έρημο Utah ως μέρος του προγράμματος Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project (CHAMP), μιας συντονισμένης προσπάθειας της εταιρείας Boeing Phantom Works και ενός ερευνητικού εργαστηρίου της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοπός τους ήταν η δημιουργία ενός πυραύλου που να μπορεί να «παραλύσει» ηλεκτρονικά συστήματα από απόσταση με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες.
Μια δυνατότητα που σύμφωνα με την Boeing θα μπορούσε μια μέρα να αλλάξει την μορφή του σύγχρονου πολέμου.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο πύραυλος CHAMP απενεργοποίησε με επιτυχία τον στόχο του, «πυροβολώντας» μικροκύματα υψηλής ισχύος σε ένα διώροφο κτίριο γεμάτο υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Όλες αυτές απενεργοποιήθηκαν μέσα σε δευτερόλεπτα, μαζί με ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα του κτιρίου.
Η δοκιμή μάλιστα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που απενεργοποιήθηκαν ακόμα και οι κάμερες που την κατέγραφαν. «Η τεχνολογία αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον σύγχρονο πόλεμο» δήλωσε ο διαχειριστής του προγράμματος, Keith Coleman. Ο Coleman θεωρεί πως «στο άμεσο μέλλον, η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αχρηστεύσει τα ηλεκτρονικά συστήματα και στοιχεία του εχθρού, ακόμα και πριν την άφιξη των πρώτων στρατευμάτων ή αεροσκαφών» ενώ συμπληρώνει πως «κάναμε την επιστημονική φαντασία, επιστημονικό γεγονός».
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.