Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΦΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Σταύρος Κοφτερός
Αριδαία 13 Νοέμβρη 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Με αφορμή την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αλμωπίας.

Κύριε Δήμαρχε
Γνωρίζω ότι έχετε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσετε……
Οικονομικά βέβαια… Το φωνάζετε σε κάθε ευκαιρία για να δικαιολογήσετε την συνεχή επιδείνωση  που παρουσιάζει η καθημερινότητα των δημοτών εξ’ αιτίας της προβληματικής παροχής υπηρεσιών του Δήμου.
Το να διεκδικείτε όμως το ρόλο του αναδιαρθωτή της δημόσιας διοίκησης με πάθος μεγαλύτερο και από των κυβερνητικών παραγόντων, δεν το περίμενα.
Σας συγχαίρω…
Ήδη κατορθώσατε να καταργήσετε οικειοθελώς μια υπηρεσία του δήμου!
Συστηματικά και με σχέδιο…  Με συνέπεια…
Την Υπηρεσία Δόμησης.

Δεν ευθύνεται για την κωμικοτραγική εικόνα που παρουσιάζει καθημερινά η συγκεκριμένη υπηρεσία σας, όπως διατυμπανίζετε για την διοικητική αποψίλωση της Αλμωπίας η κεντρική κυβέρνηση και η τρόικα. Δεν υπάρχει κεντρική γραμμή για απομάκρυνση των πολεοδομιών από τους δήμους. Ούτε η αδιαφορία των βουλευτών και των τοπικών παραγόντων. Το αντίθετο. Οι Υπηρεσίες Δόμησης πέρασαν αν δεν το γνωρίζετε στην αρμοδιότητα των Δήμων με τον Καλλικράτη. Εδώ και τρία χρόνια.
Η ευκαιρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση Τοπικών Πολεοδομικών και Χωροταξικών σχεδιασμών σύμφωνα με τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις που παρουσιάζει κάθε δήμος.

Δεν το αντιληφθήκατε. Δεν κατορθώσατε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία.
Αντιθέτως!
Αντί να το δείτε σαν ευκαιρία το είδατε σαν πρόβλημα. Κάνατε ότι δεν το γνωρίζετε. Στρουθοκαμηλίσατε και το ξεχάσατε.
Σήμερα Τετάρτη 13 Νοέμβρη και ώρα 10,00π.μ. η Υπηρεσία Δόμησης είναι κλειστή.
 Έτσι απλά…
Κλειστή.

Δεν συμβαίνει αυτό πρώτη φορά. Συμβαίνει για πολλοστή. Και δεν μπορείτε να επικαλεστείτε δικαιολογίες του τύπου «δεν γνωρίζω, δεν έχω προσωπικό κλπ.»
Δεν έχετε παραλείψει βέβαια να προσλάβετε  εκτός των άλλων,  Γ. Γραμματέα με αυξημένες αρμοδιότητες και με ευθύνη την λειτουργία των υπηρεσιών. Εκτός βέβαια και αν  εξαιρέσατε την Υπηρεσία Δόμησης.
Σας ενημερώνω αν δεν το γνωρίζετε ότι με την πολεοδομία δεν συναλλάσσονται μόνο μηχανικοί τους οποίους όπως γίνεται αντιληπτό δεν έχετε και σε μεγάλη υπόληψη, αλλά και πολίτες και το κυριότερο τρέχουν προθεσμίες που απαιτούν πρωτόκολλο εμπρόθεσμα.
Κάποιοι προγραμματίζουν την εργασία τους και την κατανομή του χρόνου τους. Την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα τους.  Η συναλλαγή με την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αλμωπίας εδώ και τρία χρόνια εμπεριέχει στοιχεία θεάτρου του παραλόγου.  Το αν είναι κλειστή ή ανοιχτή παίζεται καθημερινά σαν στοίχημα στους κύκλους των εμπλεκομένων  και με φαβορί όπως καταλαβαίνετε το πρώτο.

Κύριε Δήμαρχε έχετε ειδικούς συμβούλους και μάλιστα με ικανοποιητικές αμοιβές.
Και τεχνική υπηρεσία με επάρκεια.

Ασχοληθείτε επιτέλους με σημαντικά ζητήματα δίχως εμπάθειες και φοβίες.
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Ο περιβόητος Συμπαραστάτης του Δημότη τι θέση έχει άραγε επί του ζητήματος?

Με αγανάκτηση

Σταύρος Κοφτερός – Αρχιτέκτων.

2 σχόλια :

ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ !!! ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ !!! ΑΝΙΚΑΝΟΙ , ΑΝΑΞΙΟΙ , ΤΙΠΟΤΑΔΕΣ !!!

Η νοοτροπία του Έλληνα είναι απλούστατη, και ο τρόπος που ενεργεί για οτιδήποτε είναι γνωστός. Ο δήμαρχος ζει στον κόσμο του σου λέει να περνάω εγώ καλά και ποιος γ@μ@ει την Αλμωπία, μια φρενήρης αδιαφορία για τον λαό της ενδιαφέρεται μόνο για το κονάκι του. Είναι ο απόλυτος άρχοντας αλλά δεν θα έχει διάρκεια, τα μυαλά του πετάνε, όμως θα κάνει την ανώμαλη προσγείωση, γιατί δεν πάει άλλο κυρ δήμαρχε, ως εδώ τέλος.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...