Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΦΗΒΗ;

Τι πρέπει να περιμένουν οι έφηβες από την πρώτη τους επίσκεψη στον γυναικολόγο
Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο μπορεί να προκαλέσει πρωτόγνωρα συναισθήματα αμηχανίας και ντροπής στις νεαρές έφηβες. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικής σημασίας, καθώς μπορεί να τις βοηθήσει να κατανοήσουν το σώμα τους και να θέσουν τις βάσεις για τη μελλοντική υγεία κι ευεξία τους.

Το αμερικανικό συνέδριο μαιευτήρων και γυναικολόγων συστήνει η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο να πραγματοποιείται στις ηλικίες 13-15. Η εξέταση του ιατρού θα πρέπει να λειτουργήσει για αυτόν σαν μια ευκαιρία να εκπαιδεύσει την έφηβη σχετικά με το σώμα της και να ενθαρρύνει την πρώιμη εδραίωση της σχέσης της με τον γυναικολόγο.

Τι μπορεί λοιπόν να περιμένει η έφηβη από την πρώτη επίσκεψή της στον γυναικολόγο;

Πρώτα από όλα είναι η ευκαιρία της να συγκεντρώσει έγκυρες και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της. Ο γυναικολόγος θα συζητήσει μαζί της για την ακμή, την επώδυνη και μη τακτική εμμηνορρυσία, τις αλλαγές των μαστών, τον πυελικό πόνο, την τριχοφυΐα στο σώμα, τη διατροφή, τη σεξουαλική δραστηριότητα, την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Μπορεί επίσης να συζητηθεί οποιαδήποτε προϋπάρχουσα κατάσταση υγείας ή ενδεχομένως κάποιο οικογενειακό ιστορικό καρκίνου.

Εκτός από τη συζήτηση, η επίσκεψη μπορεί ακόμη να περιλαμβάνει την εξέταση των μαστών, καθώς και τη διεξαγωγή ενός pap test, το οποίο συνιστά προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Είναι πολύ πιθανό ο ιατρός να ζητήσει την παρουσία μιας νοσοκόμας ή ενός συγγενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης.


Πηγή: abcnews
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...