Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Εδεσσαϊκό Καρναβάλι 2017. 120 τυμπανιστές, μαζορέτες και 3000 καρναβαλιστές σε μια απίθανη παρέλαση.


Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού.
 Η φιλαρμονική ορχήστρα της Έδεσσας μαζί με τις μαζορέτες έκαναν την εμφάνιση τους την Τσικνοπέμπτη ενώ οι παράλληλα οι τυμπανιστές Κάρανος … ζέσταναν τα τύμπανά του.
 Οι Αρκούδες έκαναν τον παραδοσιακό γύρο της πόλης με τα κουδούνια τους το Σάββατο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκούδες-Μέτσκες ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα την τιμητική του είχε το Παιδικό Καρναβάλι με το Αποκριάτικο Πάρτυ στο Δημοτικό Στάδιο όπου τα παιχνίδια, τα δώρα και το βάψιμο έδωσε κέφι και χαρά.
 Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται πλέον για την μεγάλη παρέλαση των  19 ομάδων καρναβαλιστών.
 Όλη την εβδομάδα οργανώνονται τα πάρτυ των ομάδων. Ξεχωρίζει αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου που οργανώνεται την Παρασκευή και αποτελεί την εξέλιξη του παλαιότερου χορού του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού.
 Την Παρασκευή επίσης οργανώνονται οι Δρόμοι του Καρναβαλιού με τους Τυμπανιστές και τις Μαζορέτες να περιδιαβαίνουν τους δρόμους της πόλης.

Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Έδεσσας κορυφώνονται με την παρέλαση του Σαββατόβραδου, ώρα 5μμ, όπου θα συμμετέχουν πάνω από 3000 καρναβαλιστές ενώ η έκπληξη θα έρθει από τους 120 τυμπανιστές που θα κάψουν τα τύμπανά τους δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.
 Την επόμενη ημέρα την Κυριακή της Αποκριάς οργανώνεται το δρώμενο της Λάμκας και αμέσως μετά η συναυλία με του BalGuns στο Δημοτικό Στάδιο 6μμ.
 Η εκδήλωση θα κλείσει με το κάψιμο του Καρνάβαλου και πολλά πυροτεχνήματα στον Εδεσσαϊκό Ουρανό.
 Για την Καθαρή Δευτέρα, το τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ Έδεσσας θα φροντίσει για νηστίσιμη φασολάδα «γκουρμεδιά»  στους Μικρούς Καταρράκτες ώρα 11πμ, και για χαρταετό στον Φυσιολατρικό Όμιλο Έδεσσα στο περίπτερο ΦΟΕ ώρα 12μ, στο Ανεμοδρόμιο Ζέρβης-Παναγίτσας και στους οικισμούς και σε σημεία θέας της Πέλλας.

Το σύγχρονο καρναβάλι της Έδεσσας ξεκίνησε οργανωμένα μέσα από ομάδες, συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας το 2005 και έκτοτε συνεχίζει στο βασικό μοτίβο παράδοση και σύγχρονη ζωή με σάτιρα, γέλιο, πειράγματα, πολύ μουσική και μαζί με την εξαιρετική γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
  Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι Εδεσσαίοι και όλες οι Εδεσσαίες επιθυμούν με πάθος την διατήρηση και την εξέλιξη του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού.


Περισσότερες Πληροφορίες www.edessacity.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...