Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Eισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στην παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών


Eισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά στην παρουσίαση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παραβρέθηκε στην παρουσίαση των δράσεων του Δήμου Πέλλας οι οποίες περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών. Η πρώτη φάση του σχεδίου εγκρίθηκε με συνολικό ποσό 3,8 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας. Η παρουσίαση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, των Περιφερειακών Συμβούλων Βασίλη Βασιλειάδη, Πέτρου Ζέρζη, Μαρίας Ζωγράφου – Τσαντάκη και Μαρίας Καράμπελα ενώ, οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.

Αναλυτικά η εισήγηση της κ. Αηδονά ακολουθεί παρακάτω:

«Θα ήθελα κι εγώ, από την μεριά της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, να σας καλωσορίσω στον Δήμο Πέλλας και να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας να παραβρεθείτε στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υποστήριξη και προώθηση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και συντελείται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μέσω των δημοσιεύσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, οι πολίτες πληροφορούνται για τις δράσεις που προγραμματίζονται ή υλοποιούνται στον τόπο τους και, παράλληλα, δίνεται ένα σημαντικό «βήμα» για την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου σχετικά με το είδος και την μορφή της ανάπτυξης που θέλουμε. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πράξη ο δημοκρατικός προγραμματισμός ο οποίος προϋποθέτει την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών και την ανάπτυξη ενός διαλόγου που τροφοδοτείται με έγκυρα και επίκαιρα στοιχεία από τις τοπικές αρχές και όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς που ενδιαφέρονται για την κοινωνική και οικονομική ευημερία της περιοχής τους.

Η ενημέρωσης των πολιτών συντελείται τόσο στο στάδιο του προγραμματισμού των αναπτυξιακών έργων και δράσεων, όσο και κατά την υλοποίησή τους και, οπωσδήποτε, στο τέλος της διαδικασίας, με τη μορφή του απολογισμού και της λογοδοσίας της διοίκησης.  

Η διαδικασία της δημοσιότητας διασφαλίζει την διαφάνεια και παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εχέγγυα στη διοίκηση και στους πολίτες ότι η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγραμματισμού ανταποκρίνεται σε πραγματικές και καίριες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Επιπλέον, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε έγκυρα στοιχεία και δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να μπορέσει η Ελληνική περιφέρεια να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης στην οποία έχουμε βυθιστεί τα τελευταία χρόνια και να δει μία ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον. Ειδικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, κινείται στη λογική της Αειφόρου Ανάπτυξης, μίας ανάπτυξης δηλαδή η οποία λαμβάνει υπόψη της την προστασία και αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, με μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για τις επόμενες γενιές.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπουμε σήμερα την Ελλάδα να αιμορραγεί από νέους επιστήμονες οι οποίοι αναζητούν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Τόσο οι οικογένειες των παιδιών, όσο και η Ελληνική πολιτεία επένδυσαν τεράστια ποσά για τη μόρφωση και επιστημονική τους ανάπτυξη και είναι πραγματικά οδυνηρό να βλέπουμε αυτή η σημαντική επένδυση να μην αξιοποιείται προς όφελος της πατρίδας μας. Είναι επομένως ανάγκη να δημιουργηθούν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας που θα εγγυώνται μία σταθερή επαγγελματική εξέλιξη για τους νέους επιστήμονες. Επίσης, είναι αναγκαίο να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και να δημιουργηθούν περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες.
Αυτό είναι εξέχουσας σημασίας ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής αγοράς στην Ελληνική περιφέρεια και, ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Η πρόταση του Δήμου Πέλλας για την Στρατηγική και Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της πόλης των Γιαννιτσών έχει όλα αυτά τα στοιχεία που δημιουργούν μία προοπτική ενδυνάμωσης της τοπικής κοινωνίας και πραγματικής οικονομίας. Διαβάζοντας το περιεχόμενο της πρότασης, βλέπουμε πολλά καινοτομικά στοιχεία που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την τοπική αγορά ενώ, παράλληλα, συμπληρώνουν με λειτουργικό τρόπο τις υφιστάμενες υποδομές. Η πρόταση περιέχει πολλές σημαντικές δράσεις οι οποίες καλύπτουν το σύνολο του κοινωνικού, εμπορικού και πολιτισμικού ιστού της πόλης των Γιαννιτσών, συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή των κατοίκων και δημιουργώντας ποικίλες γέφυρες για επικοινωνία, συνεργασία και ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών με την ευρύτερη περιοχή.

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης και του συγκεκριμένου προγράμματος. Δεν είναι εξάλλου αυτός ο ρόλος της παρουσίας μου εδώ σήμερα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της πρότασης και τους οργανωτές της σημερινής εκδήλωσης για την ποιότητα της δουλειάς τους. Επίσης, να ευχηθώ καλή επιτυχία στην υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων και υγεία και δύναμη στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που θα αναλάβουν το σημαντικό έργο της δημοσιοποίησης.


Σας ευχαριστώ»

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...