Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Γιώργος Καρασμάνης: «Σε ¨έκτακτη ανάγκη¨ να κηρυχθούν οι περιοχές τους απαιτούν οι κατεστραμμένοι καλλιεργητές»


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ
«Σε ¨έκτακτη ανάγκη¨ να κηρυχθούν οι περιοχές τους απαιτούν οι κατεστραμμένοι καλλιεργητές»

Την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές που επλήγησαν από την πρωτόγνωρη θεομηνία της 14ης Ιουνίου, βίωσε ο Γιώργος Καρασμάνης ο οποίος επισκέφθηκε τις βαρύτατα πληγείσες περιοχές των Δήμων Αλμωπίας και Πέλλας και διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν την ολοκληρωτική καταστροφή.
Με Ερώτηση που ήδη κατέθεσε στη Βουλή, ο πρώην Υπουργός, κάνει λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές στην παραγωγή σε περίοδο συγκομιδής, για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των καλλιεργητών αλλά και των τοπικών κοινωνιών και μεταφέρει στις ηγεσίες των Υπουργείων το αίτημα των πληγέντων να κηρυχτούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ακόμη, καλεί μεταξύ άλλων τους Υπουργούς,
•       Να ξεκινήσει άμεσα η πλήρης καταγραφή των ζημιών.
•        Να ¨παγώσουν¨ οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ, φόρων εισοδήματος, δανείων και ΔΕΗ.
•       Να ληφθεί μέριμνα για ένταξή τους σε πρόγραμμα αποζημιώσεων για απώλεια εισοδήματος.
Ο Γιώργος Καρασμάνης του οποίου δικαιώνεται η επί σειρά ετών αλλά και η επί υπουργίας του ανυποχώρητη ¨εμμονή¨ σε ουσιαστικά και ρεαλιστικά μέτρα προστασίας της αγροτικής μας παραγωγής και εισοδήματος από την κλιματική αλλαγή, ζητεί ακόμη: Την επαναφορά και την προκήρυξη μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που προβλέπουν την αξιοποίηση των κονδυλίων του Προγράμματος για την αντιμετώπιση των κινδύνων τόσο της πρωτογενούς παραγωγής όσο και του εισοδήματος των παραγωγών. Προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ που παραμένουν αναξιοποίητα στα κοινοτικά ταμεία εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας, ολιγωρίας και ανεπάρκειας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...