Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ εξαπλώνει το "γρήγορο" Internet σε σχολεία της Έδεσσας


Το ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ εξαπλώνει το "γρήγορο" Internet σε σχολεία της Έδεσσας

Ένα πραγματικά μεγάλο τεχνολογικό έργο με τεράστια ψηφιακή και εκπαιδευτική αξία υλοποίησαν οι τελειόφοιτοι "Τεχνικοί Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών" του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ στο σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ-ΕΚ-ΙΕΚ Έδεσσας. Στα πλαίσια της Πρακτικής Άσκησης του Δ' Εξαμήνου σπουδών τους αναβάθμισαν τις δικτυακές υποδομές των αιθουσών διδασκαλίας, των εργαστηρίων και των γραφείων διοίκησης "επεκτείνοντας" το δίκτυο της υφιστάμενης οπτικής ίνας στους παραπάνω χώρους. Έτσι, η "ασύλληπτη" ταχύτητα των 100Mbps Internet αποτελεί εδώ και κάποιες μέρες "αγαθό" που μπορούν να το αξιοποιήσουν οι μαθητές και οι καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης της Έδεσσας.

Μια ματιά μόνο στα στατιστικά και τους αριθμούς του έργου αρκεί για να γίνει αντιληπτή η διάσταση του, καθώς και η προσπάθεια που καταβλήθηκε:

    Χρησιμοποιήθηκε καλώδιο που το μήκος του άγγιξε το 1 χιλιόμετρο
    Το καλώδιο αυτό σε κανένα σημείο του δεν απλώθηκε "γυμνό" καθώς τηρώντας τους κανόνες δομημένης καλωδίωσης, περιβλήθηκε με κανάλια προστασίας που εγκαταστάθηκαν σε όλους τους τοίχους σε αντίστοιχο μήκος (1χλμ)
    Χρησιμοποιήθηκαν και συνδέθηκαν τουλάχιστον 10 δικτυακές συσκευές (router, switch) και τοποθετήθηκαν δεκάδες πρίζες υποδοχής καλωδίου ethernet
    Συνδέθηκαν 3 διαφορετικά κτίρια, όλοι οι χώροι διοίκησης, 5 εργαστήρια (ένα σε κάθε τομέα του ΕΠΑΛ) και 4 αίθουσες διδασκαλίας, ενώ προβλέφθηκε η δυνατότητα για εύκολη επέκταση στο μέλλον
    Ενοποιήθηκαν μικρά τοπικά δίκτυα σε ένα ενιαίο για ευκολότερη διαχείριση, η έκταση του οποίου απλώνεται σε εμβαδό 1.000 τ.μ.
    Η υλοποίηση διήρκησε 10 εβδομάδες και απασχολήθηκαν για πάνω από 200 ώρες οι 13 καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ (τεχνικοί δικτύων) υπό την επίβλεψη τεσσάρων εκπαιδευτών Πληροφορικής (Μισσελής Μ., Παπαδοπούλου Ο., Δημητριάδης Χ., Κωνσταντινίδου Μ.) και ενός Ηλεκτρολογίας (Επεσλίδης Δ.).
    Τα οφέλη του "γρήγορου" Internet αναμένεται να τα αξιοποιήσουν καθημερινά περισσότεροι από 600 μαθητές και 100 καθηγητές των ΕΠΑΛ, ΕΚ και ΙΕΚ

Κατά την παράδοση του αναβαθμισμένου δικτύου, ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ και εμπνευστής του όλου εγχειρήματος, ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ανέφερε χαρακτηριστικά: "η υλοποίηση του έργου θα επιφέρει θετικές αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία και στις διοικητικές συναλλαγές των εμπλεκόμενων σχολείων. Σε μια εποχή που όλα διεκπεραιώνονται μέσω του Internet, η ταχύτητα και η ποιότητα με την οποία συνδέεσαι σε αυτό αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας. Σήμερα, στα περισσότερα σχολεία της Ελλάδας βιώνουμε την εξής οξύμωρη κατάσταση: ενώ δαπανήθηκαν μεγάλα κονδύλια για να φτάσει η οπτική ίνα σε αυτά, ουσιαστικά δεν αξιοποιείται πραγματικά, καθώς τα σχολεία δε διαθέτουν δομημένη καλωδίωση αλλά ούτε και πόρους-τεχνογνωσία να την "εξαπλώσουν" σωστά μέσα στους χώρους τους. Είναι σαν να ταξιδεύεις από την Έδεσσα στην Αθήνα με υπερταχεία σε 4 ώρες και μετά να είσαι αναγκασμένος να κινηθείς μέσα στην πρωτεύουσα με τα πόδια γιατί δεν υπάρχουν συγκοινωνίες!!! Αυτές τις "συγκοινωνίες" εγκατέστησαν οι Τεχνικοί Δικτύων του ΙΕΚ ΈΔΕΣΣΑΣ στα κτίρια των ΕΠΑΛ-ΕΚ-ΙΕΚ, ενώ ήδη ξεκίνησαν την υλοποίηση του ίδιου έργου στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ. Πραγματικά η λέξη "Συγχαρητήρια" είναι πολύ λίγη για να περιγράψει την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για αυτά τα παιδιά και τους εκπαιδευτές τους. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί, πώς το όλο έργο σχεδιάστηκε με επαγγελματικές προδιαγραφές "επί χάρτου" κατά το χειμερινό εξάμηνο σπουδών, ενώ η υλοποίησή του καταγράφηκε με πολυμεσικό υλικό και αποτυπώθηκε από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους στην ιστοσελίδα https://texdikiek.wixsite.com/technet όπου μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει την εξέλιξη του.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...