Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Να φοβάσαι τη στιγμή που θα σκοτώσεις την αγάπη για να μην την δεις να πεθαίνει


Λένε πως η αγάπη στο τέλος πάντα κερδίζει. Λένε πως τίποτα και κανένα κακό δεν μπορεί να την νικήσει. Επίσης λένε πως η Κοκκινοσκουφίτσα ξεγέλασε τον λύκο και πως η Χιονάτη ήταν παρθένα σε ένα σπίτι με εφτά άντρες.

Το «κακό» πάντα κερδίζει, deal with it.

Δες το λογικά, για να θέλει κάποιος να κάνει κακό κάτι πάει στραβά μαζί του. Μπορεί να είναι υπέρμετρα εγωιστής, μπορεί να μην στέκει στα λογικά του, μπορεί απλά να είναι… κακός ή μπορεί όλα τα παραπάνω.

Δεν πιστεύω στην εκδίκηση όμως πολλοί πιστεύουν. Λες κι ο πόνος διώχνει τον πόνο, το ένα δάκρυ στεγνώνει το άλλο κ.ο.κ. Ποτέ δεν κατάλαβα τους ανθρώπους που αισθάνονται όμορφα όταν εκδικούνται. Κατανοώ τα ένστικτα όμως αδυνατώ να πιάσω το συναίσθημα. Τι άρρωστη ικανοποίηση είναι αυτή; Πως ο πόνος τους άλλου διώχνει τον δικό σου; Πως γίνεσαι καλά αν ο άλλος πονάει περισσότερο;

Ίσως έχει να κάνει με την αδυναμία να αγαπήσουν οτιδήποτε. Ίσως η αδυναμία αυτή καλύπτεται με το μεγαλοφυές: «πονάω λιγότερο από τον άλλο άρα δεν πονάω». Γενικότερα το έχουν αυτό πολλοί άνθρωποι. Όποιος δεν μπορεί τα καλύτερα αρκείται στο να εντοπίζει τα χειρότερα και στερεώνει πάνω τους τον θρόνο της μετρίως μέτριας υπεργαματοσύνης του.

Άρρωστος εγωισμός από άρρωστους ανθρώπους που όσο και να θες δεν τους παλεύεις.

Γενικότερα το κακό δεν το παλεύεις. Σκέψου ό,τι ξέρεις, ό,τι νιώθεις, ό,τι αισθάνεσαι, όλους τους ηθικούς και ψυχικούς φραγμούς που σου φωνάζουν πως κάποια πράγματα απλά δεν πρέπει να τα κάνεις.

Τα σκέφτηκες;

Ωραια, ξέχασε τα όλα τώρα και βάλε στην θέση τους 3 χιλιάδες τόνους άρρωστου εγωισμού και σκατοψυχιάς.

Έβαλες; Μπράβο! το ‘χεις.

Τώρα αφενός με βγάζεις απο την δύσκολη θέση να το παίξω για άλλη μια φορά ξερόλας αφεταίρου μπορείς μόνος σου ακριβώς να καταλάβεις γιατί το κακό είναι ανίκητο και στην πράξη η αγάπη πάντα χάνει.

Άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να νιώσουν, να αγαπήσουν, δεν γίνεται να επιδιώκουν τον πόνο κάποιου άλλου. Δεν μπορεί να χαίρονται με τίποτα λιγότερο από αυτό το θαύμα που νιώθουν στα στήθη τους.

Επίσης έχουν αδύνατα σημεία τα οποία κατά μια τραγική ειρωνία (ω ναι, το σύμπαν έχει χιούμορ, για την ακρίβεια μαύρο) είναι η ίδια η δύναμη τους: Οι άνθρωποι που αγαπούν και ο,τι έχει να κάνει με αυτούς.

Βλέπεις όταν αγαπάς κάποιον αγαπάς με ένα περίεργο έμμεσο τρόπο κι ότι υπάρχει και κινείται γύρω του, τα ελαττώματα του, τα ψεγάδια του, τους ανθρώπους του, τα προβλήματα του. Επίσης όταν αγαπάς κάποιον τρέμεις γι’αυτόν. Κι όποιος μπαίνει στον αγώνα φοβισμένος τι κάνει; ΧΑΝΕΙ!

Θα μπορούσαμε να πούμε δηλαδή ότι πολλές φορές η αγάπη χάνει από τον ίδιο της τον εαυτό!

Ποιός είπε ότι η αγάπη φέρνει πάντα γέλιο; Μάλλον ο ίδιος που είπε ότι όλα τα νικά. Ένα νόμπελ μην ξεχάσουμε να δώσουμε στον άνθρωπο μην πάει ανεπιβράβευτη τόση σοφία.

Η αγάπη πάντα χάνει. Η αγάπη είναι αδυναμία, χωρίς να είναι κακό να έχεις αδυναμίες.

Η αγάπη είναι θάνατος κι ανάσταση τυλιγμένα στην συσκευασία του πιο όμορφου και ακριβού δώρου που φτιάχτηκε ποτέ.

Η αγάπη αν πήγαινε Λύκειο στην Αμερική θα κυκλοφορούσε με tattoo στο κούτελο ένα L ΝΑΑΑΑ (με το συμπάθειο).

Η αγάπη είναι looser αλλά αντέχει, δύσκολα πεθαίνει, μαζεύει τα κομμάτια της, γλύφει τις πληγές της και ξαναπαίζει. Και ξαναχάνει, και ξαναπαίζει. Παίζει κι ας ξέρει πως είναι τρωτή.

Μην φοβάσαι να χάσεις, η παρτίδα έχει πολλά παιχνίδια. Να φοβάσαι την στιγμή που δεν θα θες να παίξεις για να μην χάσεις. Να φοβάσαι την στιγμή που θα την σκοτώσεις εσύ για να μην την δεις να κινδυνεύει να πεθάνει.

Αγάπα, γέλα, κλάψε, τσαλακώσου, βούτα στα σκατά και βγες κολυμπώντας στους αφρούς!
Χάσε, αλλά μην τους αφήσεις να σε σκοτώσουν, κράτα ό,τι νιώθεις ζωντανό για να’χεις να ξαναπαίξεις!

via Kostis ♥





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...