Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Διοικητήριο


Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου»

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων Μικρασιατικών και Προσφυγικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Διοικητήριο μετά από πρόσκληση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου - Αηδονά.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Έδεσσα, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και θα περιλαμβάνουν δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

«Η διατήρηση της ιστορικής αλήθειας, η οποία ούτε τιμωρεί αλλά, ούτε εκδικείται αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Με την απότιση του ελάχιστου φόρου τιμής στη μνήμη των προγόνων μας οφείλουμε να οχυρώσουμε και να αναδείξουμε τα ιδανικά και τις αξίες που μετέφεραν οι συμπολίτες μας με καταγωγή από τον Πόντο ή την Μικρά Ασία, τα οποία διατηρούνται έως σήμερα χάρη στην προσπάθεια των Πολιτιστικών Σωματείων. Προσκαλώ λοιπόν όλους τους πολίτες, τους συλλόγους και τους τοπικούς φορείς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ώστε η προσπάθεια μας να αποκτήσει παλλαϊκό χαρακτήρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μετά το τέλος της συνάντησης.


Σε συνδυασμό με την κεντρική εκδήλωση που οργανώνεται από την Π.Ε. Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας και τους Προσφυγικούς και Μικρασιατικούς Συλλόγους της περιοχής θα ενταχθούν στο επίσημο πρόγραμμα, το οποίο θα τελειοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, κι άλλες παράλληλες δράσεις Συλλόγων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...