Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

«Αγαπητή Ελένα» από τη Νεανική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«Αγαπητή Ελένα» προ των πυλών από τη Νεανική Σκηνή

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι πρόβες από τη Θεατρική ομάδα της Νεανικής Σκηνής, για την παρουσίαση του έργου «Αγαπητή Ελένα» της Ρωσίδας βραβευμένης συγγραφέος Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια. Το εξαιρετικό κείμενο από τη μια και οι ρεαλιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών από την άλλη, αποτελούν εγγύηση για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
 Θα δοθούν 3 προγραμματισμένες πρωινές παραστάσεις για τη μαθητική κοινότητα-Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Νοέμβρη- και μία βραδινή για το θεατρόφιλο κοινό, την Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, με ώρα έναρξης 8.30μμ και γενική είσοδο 5€.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Τέσσερις μαθητές επισκέπτονται την καθηγήτρια τους Ελένα Σεργκέγιεβνα στο διαμέρισμά της όπου ζει μια μονότονη και άχαρη ζωή χωρίς εκπλήξεις, φορτωμένοι με δώρα και «αγνές προθέσεις» προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Εκείνη, ανυποψίαστη και καλοπροαίρετη συγκινείται από τη χειρονομία τους. Σύντομα όμως αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις των μαθητών: αυτό που πραγματικά θέλουν είναι να πάρουν το κλειδί για το συρτάρι μέσα στο οποίο βρίσκονται τα γραπτά τους για τις εξετάσεις εισαγωγής τους στο πανεπιστήμιο και να τα αλλάξουν με άλλα που περιέχουν τις σωστές απαντήσεις, εξασφαλίζοντας έτσι το μέλλον τους.
Η παρέα των τεσσάρων αργά και μεθοδικά, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο παραπλάνησης το οποίο περνά από όλα τα στάδια προκειμένου να φέρει το αναμενόμενο αποτέλεσμα: ξεκινούν από την επιτηδευμένη κολακεία και την προσπάθεια εξαγορασμού, προχωρούν στην ειρωνεία και τα κοροϊδευτικά γέλια για τις παρωχημένες αντιλήψεις της Ελένας και φτάνουν μέχρι την ομηρία και τη συναισθηματική, λεκτική και σωματική βία. Οι τόνοι ανεβαίνουν και η παγίδα που έχουν στήσει γύρω από την καθηγήτρια βγάζει ολοένα και περισσότερα αγκάθια. Τα δύο «στρατόπεδα» μένουν αμετακίνητα το καθένα στις απόψεις του και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτα επώδυνη ωθώντας τις καταστάσεις στα άκρα. Η σύγκρουση δεν έχει νικητή. Στην πραγματικότητα κανείς δεν πετυχαίνει το στόχο του. Σημασία άλλωστε δεν έχει σε ποια χέρια βρίσκεται το κλειδί ούτε τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα αλλά ο θόρυβος και τα σημάδια που άφησε όταν ακούστηκε ηχηρά η αλήθεια του καθενός. 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Ελένα Σεργκέγιεβνα: Αζέπη Ελένη
Βαλόντια: Τοπαλίδης Νίκος
Πάβελ: Δαλκαράνης Σταύρος
Λιάλια: Τσολάκη Βάσω
Βίτια: Χαλινίδης Τάσος

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Δέσποινα Οτουντζίδου σε συνεργασία με τη Γιούλη Πέτκου ενώ την πρωτότυπη μουσική στο έργο υπογράφει ο Σταύρος Δαλκαράνης



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...