Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Συνάντηση εργασίας Γιάννη Σηφάκη στο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου - Θετικές εξελίξεις σε 5 κατευθύνσεις για την Πέλλα


Συνάντηση εργασίας Γιάννη Σηφάκη στο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου – Θετικές εξελίξεις  για  Λόγγο Έδεσσας, Οθωμανικό τέμενος Ισκεντέρ Μπέη στα Γιαννιτσά, Κάστρο Χρυσής Αλμωπίας,  Χουνκιάρ Τζαμί ( αίθουσα του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος») στην Έδεσσα και Άγιο Δημήτριο Αετοχωρίου Αλμωπίας 

Λόγγος Έδεσσας 
Προωθείται άμεσα η ένταξη στον προγραμματισμό και η χρηματοδότηση γεωφυσικής διασκόπησης με βαρυτικές ή μαγνητικές μεθόδους  και εκκίνησης ανασκαφών (μετά από 45 χρόνια χωρίς ανασκαφική έρευνα)

Οθωμανικό Τέμενος Ισκεντέρ Μπέη στα Γιαννιτσά 
Εισήχθη σήμερα στο Κ.Α.Σ. προς έγκριση η αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και η στατική μελέτη του έργου.

Κάστρο Χρυσής Αλμωπίας 
Εξετάζεται στις 20 Φλεβάρη από το Κ.Α.Σ. η μελέτη του έργου που έχει εκπονηθεί με διασυνοριακό πρόγραμμα του Δήμου Αλμωπίας, εγκρίθηκε από την Αρχαιολογία Πέλλας και απεστάλη για έγκριση στο Κ.Α.Σ.
Προωθείται η ένταξη του έργου για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Χουνκιάρ Τζαμί Έδεσσας ( Αίθουσα του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος») 
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά την ανάθεση στο Υπουργείο της προκήρυξης της στατικής μελέτης και των μελετών Η/Μ εγκαταστάσεων για το υποέργο «Στερέωση, συντήρηση και αποκατάσταση Οθωμανικού Τεμένους «Χουνκιάρ Τζαμί» στην Έδεσσα ( Β΄φαση)» το Υπουργείο αναμένει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τους προαναφερόμενους φορείς για να την υπογράψει και να προχωρήσει στην δημοπράτηση.  

 Άγιος Δημήτριος Αετοχωρίου Αλμωπίας
Στις 22 Φλεβάρη εξετάζεται από το Κ.Α.Σ. η μελέτη του έργου για συνέχιση χρηματοδότησης των εργασιών αποκατάστασης της Βυζαντινής Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου Αετοχωρίου Αλμωπίας
Αποφασίστηκε συνέχιση της συνεργασίας του βουλευτή με το Υπουργείο Πολιτισμού για την στενή παρακολούθηση της προόδου των προαναφερόμενων δράσεων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...