Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

«Άστα να τρέξουν ξανά». O 1ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας «ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ» θα έχει βαθύ κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα!!


Στα πλαίσια του 1ου Ημιμαραθωνίου Αλμωπίας «ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί στην Αριδαία Πέλλης, η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αλμωπίας και τη Δ.Η.Κ.Ε.Α. του Δήμου Αλμωπίας διοργανώνουν για πρώτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριο αποδέκτη τοπικούς φορείς του Δήμου.
Όλοι μαζί αθλητές, θεατές, και λοιποί συντελεστές της διοργάνωσης ανεξαρτήτως ηλικίας συμμετέχουμε στη δράση φέρνοντας και προσφέροντας αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το μέγεθος, σε σηματοδοτημένο σημείο στο κέντρο εγγραφών κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας και την ημέρα του αγώνα στην αφετηρία. Συμμετέχουμε όλοι και συνεισφέρουμε στο πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της οργάνωσης Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+. Το πρόγραμμα φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). 
Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι επαναχρησιμοποιούνται από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Η ανάγκη για παπούτσια είναι τεράστια. Η αθλητική κοινότητα της Ελλάδας όλο αυτό τον καιρό έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της ανακούφισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. O 1ος Ημιμαραθώνιος Αλμωπίας «ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ», είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ας συμμετέχουμε όλες κι όλοι με αυτή την απλή κι ανέξοδη χειρονομία.
Πώς μπορώ να γνωρίζω αν πρέπει να “οδηγήσω” τα αθλητικά μου παπούτσια στο «Άστα να τρέξουν ξανά»;
Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία ...
• Δεν έχουν τρύπες
• Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει
• Δεν έχουν άλλες αισθητικές αλλοιώσεις
Συλλέγουμε τα αθλητικά παπούτσια σας, αν πραγματικά:...
• εξακολουθούν να έχουν «ζωή μέσα τους»
• είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, και μπορείτε να τα αποχωριστείτε

Τα παπούτσια, θα αξιολογηθούν βάσει της κατάστασής τους και θα διαχωριστούν ανά μέγεθος. Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς του Δήμου Αλμωπίας οι οποίοι και θα τα διαμοιράσουν στους συνανθρώπους μας.
Για τον σκοπό αυτό την ημέρα του αγώνα θα υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία παραλαβής των παπουτσιών.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...