Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η «1η Γιορτή Υλοτόμου» στους Προμάχους

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «1η Γιορτή Υλοτόμου» που διοργάνωσαν Δασικοί συνεταιρισμοί των Προμάχων, με αφορμή την λήξη της υλοτομικής περιόδου.
Η γιορτή έλαβε χώρα σε μάντρα ξυλείας του χωριού και συγκεντρώθηκαν σε αυτήν οι ακάματοι και φιλότιμοι υλοτόμοι με τις οικογένειές τους, υπάλληλοι του τοπικού Δασαρχείου, για να γιορτάσουν την λήξη και της φετινής υλοτομικής περιόδου και να ευχαριστήσουν με τον τρόπο αυτό, τους συναδέρφους τους, τις οικογένειές τους και τον Θεό, που τους κράτησε ασφαλείς, υγιείς και χωρίς κάποιο τραγικό συμβάν, από εκείνα που συχνά πυκνά ταρακουνούν τον κλάδο.
Εν μέσω ψητών και μαγειρευτών κρεάτων, με συνοδεία ποικιλίας ποτών, κρασιού και τσίπουρου και με την παραδοσιακή ορχήστρα χάλκινων, το κέφι έφτασε στο απόγειο και το καταευχαριστήθηκαν όλοι, μικροί και μεγάλοι.
Το «Κάτω Παρτάλι» συνάντησε το «Πάνω Παρτάλι» στο «Παρακάτω Παρτάλι» και η γιορτή δεν άργησε να μετατραπεί  σε τρικούβερτο γλέντι μέχρι πρωίας, με χορούς κυκλωτικούς, με χεριά ενωμένα, σφιχτά, μετατρέποντας  την σε ενδόμυχο συναίσθημα ομόνοιας και συνοχής της μικρής κοινωνίας μας στον κοινό αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση στα πατρογονικά πολύπαθα εδάφη της Μακεδονίας μας.
Εξαιρετική εκδήλωση, η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση της ιστοσελίδας μας, για την θεσμοθέτηση της Γιορτής, στην οποία να λαμβάνουν μέρος όλοι οι Δασικοί Συνεταιρισμοί, να πραγματοποιούνται παράλληλα εκθέσεις μηχανημάτων (αλυσοπρίονα, τρακτέρ, λάδια, καύσιμα, εργάτες, κουβάδες, ρουχισμός και  υλικά ασφαλείας, αναλώσιμα) από τις σχετιζόμενες με το αντικείμενο εταιρίες, να διοργανώνονται διάφοροι διαγωνισμοί (κόψιμο στρογγυλιών, φόρτωμα κουβά, σχίσιμο, τράβηγμα συρματόσχοινου κτλπ), καθώς και κάποιες ενημερωτικές ομιλίες ή διανομή φυλλαδίων σχετικών με την δασοπονία από το τοπικό Δασαρχείο.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχόμαστε του χρόνου να γιορτάσουμε με υγεία την δεύτερη εκδήλωση.























































































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...