Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Δημοτικό Σχολείο Προμάχων: Εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα 1904-08


Μακεδονικός  Αγώνας 1904-08
Δημοτικό Σχολείο Προμάχων

Εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του  Δημοτικού Σχολείου Προμάχων την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 με την παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων των μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί  Α. Κωστινά και  Ά. Τουρλάκη ετοίμασαν ένα δίωρο  αφιέρωμα στον Μακεδονικό Αγώνα με την συμμετοχή  μαθητών και μαθητριών των Ε’ και Στ’ τάξεων. Η εκδήλωση περιελάμβανε προβολή παρουσίασης και βίντεο σχετικών με τον Αγώνα και  ομιλίες μαθητών.
 Ιδιαίτερο αφιέρωμα έγινε στους  πρωταγωνιστές του αγώνα στην περιοχή της Αλμωπίας: τον Κωνσταντίνο Γαρέφη, τον ιερέα Νώε Παπαοικονόμου και τον Μιχαήλ Αναγνωστάκο (καπετάν Ματαπά).  
Η εκδήλωση έκλεισε με τους μαθητές και τις μαθήτριες να χορεύουν τοπικούς χορούς και το «Μακεδονία ξακουστή» με την καθοδήγηση της Π. Νάνου, χοροδιδάσκαλο   του τοπικού Μορφωτικού Συλλόγου και Δημοτική Σύμβουλο. 
Φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση:





















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...