Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

«Ανοσία της αγέλης»: Τι είναι και πως λειτουργεί;


Τι σημαίνει η ορολογία   «ανοσία αγέλης»;

Είναι όταν  αρκετοί άνθρωποι εμβολιάζονται ή νοσούν και δημιουργούν αντισώματα με την αποθεραπεία τους σε μια μεταδοτική ασθένεια, όπως η γρίπη και ο κορωνοϊός,
τότε δημιουργείται στο κοινωνικό σύνολο μια προστασία ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, κάτι που είναι γνωστό ως «ανοσία αγέλης».

Η ανοσία αγέλης οδηγεί τελικά στην εξάλειψη τέτοιων ασθενειών, με υψηλό βαθμό μετάδοσης. Στην περίπτωση του κορωναϊού, τα πάντα εξαρτώνται από το ποσοστό που έχει νοσήσει και αποθεραπευτεί.

Είναι σημαντικό αυτό το ποσοστό να διατηρείται όσο το δυνατόν υψηλότερα σε ένα κοινωνικό σύνολο, διότι μόνο έτσι επιτυγχάνεται η «ανοσία αγέλης».
Ο καθηγητής Ian_Donald που ασχολείται με την κοινωνική ψυχολογία της μικροβιακής ανοσίας, αναλύει ακόμη περισσότερο την λειτουργία της ανοσίας αυτής.

Όπως αναφέρει:

 «Το ιταλικό μοντέλο θέλει να σταματήσει τη μετάδοση.
Η Βρετανία από την άλλη θέλει μεν να μεταδοθεί ο ιός αλλά  μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων.

Στόχος  είναι να κολλήσουν όσα περισσότερα άτομα χαμηλού κινδύνου γίνεται, δηλαδή νεαρής ηλικίας και αποκτώντας  ανοσία να μειωθεί η μετάδοση σε άτομα υψηλού κινδύνου.

Η βρετανική κυβέρνηση μοιάζει πως σε αυτή τη φάση είναι σαν να θέλει να κολλήσει ο κόσμος μέχρι να γεμίσουν τα νοσοκομεία.
Τότε θέλουν να αρχίσουν να μειώνουν, αλλά όχι και να σταματήσουν το ρυθμό μετάδοσης. Ιδανικά θέλουν μια «ισορροπία»:

Όσοι  μπαίνουν στα νοσοκομεία να είναι τόσοι  όσοι βγαίνουν. Αυτή η ισορροπία είναι και  το μεγαλύτερο ρίσκο.

Όσοι θα έχουν πλέον ανοσία θα επιστρέφουν στις δουλειές τους, θα πηγαίνουν στα μπαρ κτλ, και η οικονομία θα λειτουργεί χωρίς απώλειες.
Τα παιδιά, ως γνωστόν,  περνούν πολύ ελαφρά την αρρώστια και έτσι η κυβέρνηση θα τα χρησιμοποιήσει ως «όπλο μετάδοσης», όταν θα θέλει να αυξάνει τα κρούσματα.

Όταν θέλει να μειώσει την ταχύτητα, η «κάνουλα» μπορεί να κλείνει, οπότε θα κλείνουν τα σχολεία. Το ίδιο και με τις μεγάλες συγκεντρώσεις, πχ. συναυλίες ή αθλητικά ματς. Και μετά η «κάνουλα» θα ξανανοίγει.

Αυτό σημαίνει πως το όποιο κλείσιμο θα κρατά πολύ λιγότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες και  θα έχει ως αποτέλεσμα αυξανόμενο αριθμό πολιτών που έχουν αποκτήσει ανοσία. Αυτό φαίνεται είναι ένα βιώσιμο πλάνο.

Έτσι, και βάσει της θεωρίας αυτής, μετά από λίγο, ο περισσότερος πληθυσμός θα έχει ανοσία, οι σοβαρά άρρωστοι θα έχουν λάβει την κατάλληλη θεραπεία
και θα έχουν βγει απ’ τα νοσοκομεία, και η χώρα θα έχει γίνει «άτρωτη». Οι πιο ευάλωτοι θα βρίσκονται πλέον σε μικρότερο κίνδυνο.»

Αυτό αναφέρει ο Αμερικανός καθηγητής με την υπόθεση  βέβαια ότι ο κορωνοϊός είναι ένας «συμβατικός» ιός,
ένα ιός δηλαδή που «γεννήθηκε» στη φύση και όχι σε κάποιο εργαστήριο.




Πηγή...https://difernews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...