Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ασφαλής η διακίνηση προϊόντων ζωικής προέλευσης Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Πέλλας



Έδεσσα, 7 Απριλίου  2020

Ασφαλής η διακίνηση προϊόντων ζωικής προέλευσης
Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Πέλλας  

Μετά από ερωτήματα πολιτών προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Πέλλας αναφορικά με την ασφάλεια διακίνησης προϊόντων ζωικής προέλευσης, το  αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής υπέβαλε σχετικό ερώτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η απάντηση που δόθηκε από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Σφαγείων, αναφέρει:

«Παρά την κλίμακα της πανδημίας, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία αναφορά για τη μετάδοση του COVID-19 μέσω κατανάλωσης τροφίμων. Συνεπώς, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το τρόφιμο ενέχει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία σε σχέση με το COVID-19.
Ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι από άτομο σε άτομο. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων ανέφερε επιπλέον ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το τρόφιμο είναι πιθανή πηγή ή οδός μετάδοσης του ιού».

Με αφορμή το συγκεκριμένο ερώτημα και απάντηση από το Υπουργείο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό οι πολίτες να ζητούν και να ακολουθούν στην καθημερινή τους δραστηριοποίηση έγκυρη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα του Ελληνικού κράτους. Οι πολίτες μπορούν επίσης να διερευνούν τη λογική και την τεκμηρίωση πίσω από κάθε πληροφορία που δίνεται από τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πηγών, καθώς ο πανικός όπως και η παραπληροφόρηση δεν βοηθούν στην αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που έχει πλήξει την παγκόσμια κοινότητα».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...