Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με την αποδοτικότητα του υγρού απολύμανσης χεριών που προμηθεύτηκε για διανομή η ΠΚΜ



Θεσσαλονίκη, 8.04.2020

Σοβαρά ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με το κατά πόσο διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές και εγκρίσεις σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, το «ΥΓΡΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ» που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια ΚΜ

Η σημερινή συνεδρίαση της 4ης έκτακτης Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ είχε σαν μοναδικό θέμα: την «Έγκριση Απόφαση διάθεσης πόρων, υλικών και  μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας, απολύμανσης και προμήθειας αυτών, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των  Νοσοκομείων, των Ιατρικών Συλλόγων των Π.Ε. ΠΚΜ,  του ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του Λιμενικού Σώματος  και των Δικαστικών Υπαλλήλων χωρικής αρμοδιότητας ΠΚΜ , λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.».

Το   βασικό ερώτημα που θέσαμε, επειδή δεν υπήρχε καμία αναφορά στην σχετική εισήγηση, ήταν:
« κατά πόσο αυτό το «ΥΓΡΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ Η.Α.Δ. 500 ml», που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια ΚΜ από την μειοδότρια εταιρία,  είναι ασφαλές και κυρίως κατά πόσο καλύπτει τις ανάγκες αντισηψίας και είναι αποτελεσματικό ή θα «κοιμίζουμε» τους χρήστες τους και θα τους αφήνουμε ακάλυπτους στους κινδύνους από τον κορονοϊό και γενικότερα από επιβλαβείς μικροοργανισμούς.».

Η απάντηση της  ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Κ.Μ, ήταν πως: « Το συγκεκριμένο προϊόν, υγρό απολύμανσης χεριών με ήπια αντισηπτική δράση, είναι Ελληνικής κατασκευής εγκεκριμένο και αδειοδοτημένο από το Γενικό Χημείο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας. Η διαπίστευση CE απαιτείται για την εξαγωγή προϊόντων ή την εισαγωγή τους εντός Ε.Ε. από τρίτες χώρες. Προφανώς και δεν είναι φάρμακο που χρήζει αδειοδότησης του ΕΟΦ.»,

Η συγκεκριμένη όμως απάντηση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο είναι ασφαλές και κυρίως κατά πόσο καλύπτει τις ανάγκες αντισηψίας και είναι αποτελεσματικό το «ΥΓΡΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια ΚΜ, με δεδομένο ότι:
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (και με την τροπολογία που ενσωματώθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4681/27-3-2020) αναφορικά με την άδεια παραγωγής αντισηπτικών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, προκύπτει ότι «Η διάθεση των προϊόντων της παραγράφου 1 γίνεται μετά από έκδοση σχετικής άδειας κυκλοφορίας του Ε.Ο.Φ. σύμφωνα με το άρθρο 55 του Κανονισμού ΕΕ 528/2012».

Επισυνάπτονται:
·         ΔΤ του ΕΟΦ 12.3.2020, όπου επισημαίνεται,  ότι: για την απολύμανση των χεριών τα προϊόντα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί για την ασφάλεια  και την αποτελεσματικότητα τους σύμφωνα με τη Νομοθεσία για τα βιοκτόνα προϊόντα από τον ΕΟΦ.
  • Άδεια παραγωγής αντισηπτικών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.Άρθρο 5, N. 4681 Κύρωση των ΠΝΠ 25.2.2020 & 11.3.2020  & 14.3.2020 ΦΕΚΑ 74-27.3.20, όπου στο σημείο 2 αναφέρει ότι: « Η διάθεση των προϊόντων της παραγράφου 1 γίνεται μετά από έκδοση σχετικής άδειας κυκλοφορίας του Ε.Ο.Φ. σύμφωνα με το άρθρο 55 του Κανονισμού ΕΕ 528/2012

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...