Προετοιμασία: 20 λεπτά και ο χρόνος για το ξεπίκρισμα και αλάτισμα | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 22 λεπτά και ο χρόνος για το ξεπίκρισμα και αλάτισμα
Συνταγή για: 1 κιλό ελιές
Διατροφικά στοιχεία για 100 γρ.
Θερμίδες: 145 θερμίδες | Λιπαρά: 15 γρ.
Υλικά συνταγής:
Πράσινες γερές ελιές: 1 κιλό (προτιμήστε μικρές ελιές)
Νερό: 1 λίτρο
Χοντρό αλάτι: 100 γρ.
Λεμόνι: 1 μεγάλο (το χυμό)
Μάραθο: 3 - 4 κλαδάκια (προαιρετικά)
Οδηγίες:
1. Πλένετε τις ελιές. Βάζετε λίγες - λίγες σε σακούλα και τις χτυπάτε με ένα σφυράκι να σπάσουν (όχι πολύ δυνατά, για να μην διαλυθούν).
2. Ξεπλένετε τις τσακισμένες ελιές με χλιαρό νερό και τις βάζετε σε δοχείο με μπόλικο νερό, να τις σκεπάζει, για 2 μέρες, να ξεπικρίσουν. Αυτές τις 2 μέρες, αλλάζετε το νερό τακτικά.
3. Λιώνετε το αλάτι στο 1 λίτρο νερό. Βάζετε τις ελιές στο δοχείο που θα τις φυλάξετε, μαζί με το μάραθο. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και την άρμη.
4. Κλείνετε και φυλάτε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος, μέχρι να ετοιμαστούν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος της ελιάς, μπορείτε από καιρό σε καιρό να δοκιμάζετε για να δείτε πότε θα είναι έτοιμες)
ΠΗΓΗ...http://www.radicio.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.