Υλικά1 μέτριος κόκορας
3 φλιτζάνια του τσαγιού τραχανάς
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
φρέσκια ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ
1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
μπαχάρι
ΕκτέλεσηΚόβουμε τον κόκορα σε μερίδες και τον σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ένα ξύλο κανέλας και 2-4 κόκους μπαχάρι. Όταν ο κόκορας έχει βράσει καλά, προσθέτουμε το ανάλογο νερό (για κάθε φλιτζάνι τραχανά, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό) και ρίχνουμε τον τραχανά. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσει ο τραχανάς.
Πηγή: 'Γεύσεις του Ελικώνα', Εταιρεία Προστασίας Ανάπτυξης Ελικώνα ΑΕ
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.