Η αμερικανική εταιρεία Microzap ανέπτυξε μία νέα τεχνική παραγωγής άρτου, ο οποίος μπορεί να αντέξει για δύο μήνες χωρίς να μουχλιάσει.
Σύμφωνα με το BBC, το ψωμί βομβαρδίζεται από τις ακτίνες ενός εξελιγμένου φούρνου μικροκυμάτων, ο οποίος εξολοθρεύει τους σπόρους που προκαλούν τη μούχλα.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο τα νοικοκυριά θα μπορούν να διατηρούν το ψωμί τους χωρίς να χρειάζεται να το πετάνε στα σκουπίδια. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ καθώς η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα είδη τροφής όπως φρούτα, λαχανικά και κρεατικά. Όλο αυτό μπορεί αρχικά να ακούγεται από επαναστατικό ως εξωπραγματικό, καθώς θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες αλλά η ερεύνα θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να μην υπάρχουν παρενέργειες για την υγεία.
Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής
ΠΗΓΗ...http://www.zougla.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.