Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Περιττοί άνθρωποι


Εφαρμόζοντας την αλγεβρα στις ανθρωπινες σχέσεις

Πολλές φορές αναρωτήθηκα στη ζωή μου για τη χρησιμότητα ή μη ορισμένων γνώσεων. Πολλές φορές αναρωτήθηκα για τη θέση ορισμένων ανθρώπων στη ζωή μας.
Κι όμως, ήρθε η στιγμή που κάποιες γνώσεις της άλγεβρας έπεσαν επάνω στις σκέψεις μου περί ανθρωπίνων σχέσεων και έδωσαν μια απλή κατανοητή και χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση εξήγηση.

Άλγεβρα- οι περιττοί αριθμοί
Κάθε ακέραιος αριθμός μπορεί να είναι είτε άρτιος είτε περιττός σύμφωνα με τον παρακάτω κανόνα: αν είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του δύο τότε είναι άρτιος, διαφορετικά είναι περιττός. Για παράδειγμα οι αριθμοί −2, 0, 8 είναι άρτιοι ενώ οι −3, 1, 21 είναι περιττοί.
Με λίγα λόγια, όσοι ακέραιοι αριθμοί διαιρούνται ακριβώς με το 2 , είναι άρτιοι, ενώ αντιθέτως, όσοι δεν διαιρούνται με το 2 είναι περιττοί.

Οι άρτιοι καλούνται επίσης ζυγοί και οι περιττοί καλούνται μονοί .
• Κάθε άρτιος αριθμός μπορεί να γραφτεί στη μορφή: 2ν όπου ν∈ 
• Κάθε περιττός αριθμός μπορεί να γραφτεί στη μορφή: 2ν+1 όπου ν∈

Ιδιότητες
Πολλαπλασιασμός
• άρτιος * άρτιος = άρτιος
• άρτιος * περιττός = άρτιος
• περιττός * περιττός = περιττός
Διαίρεση
Το αποτέλεσμα της διαίρεσης δύο ακεραίων αριθμών δεν είναι αναγκαστικά ακέραιος αριθμός. Για παράδειγμα το πηλίκο της διαίρεσης του 1 με το 2 είναι το κλάσμα 1/2 που δεν είναι ούτε άρτιος ούτε περιττός αφού άρτιοι ή περιττοί μπορούν να είναι μόνο οι ακέραιοι. Αν όμως το πηλίκο της διαίρεσης δύο ακεραίων είναι ακέραιος τότε αυτός είναι άρτιος αν και μόνο αν ο διαιρετέος έχει περισσότερους παράγοντες του δύο από τον διαιρέτη.


Περιττοί άνθρωποι
Ποιοι είναι οι περιττοί άνθρωποι;
Ποιοι άνθρωποι νιώθουν περιττοί;

Όταν δεν έχεις χώρο , χρόνο στη ζωή κάποιου, ίσως νιώσεις περιττός. 
Όταν ο χώρος ή ο χρόνος στη ζωή κάποιου ανθρώπου, είναι απ την αρχή προκαθορισμένος, δεδομένος και πεπερασμένος, είσαι περιττός.

Όταν επίσης είσαι εύκολα αντικαταστάσιμος, είσαι περιττός.
Όταν ικανοποιείς συγκεκριμένες ανάγκες μη καλύπτοντας τις δικές σου, είσαι επίσης περιττός.
Όταν «μετριέσαι» με βάση τη χρησιμότητά σου (λες και είσαι δόση φαρμάκου για θεραπεία κάποιας ασθένειας) είσαι περιττός.
Όταν αναγκάζεσαι να προσαρμόζεις εσύ συνήθως το πρόγραμμα σου, για να χωρέσει ο άλλος, είτε μιλάμε για φιλία , είτε για κάτι παραπάνω, είσαι περιττός.
Όταν σε θυμούνται για να καλύψουν τα κενά στο πρόγραμμά τους, είσαι περιττός.
Όταν επίσης σε θυμούνται για να σου φορτώσουν τα προβλήματα τους ενώ όταν τους έχεις ανάγκη εσύ, απουσιάζουν, είσαι περιττός.
Όταν σε θέλουν μόνο όταν εκφράζεσαι με γλυκό συγκαταβατικό τρόπο και βαφτίζουν "περίεργη" οποιαδήποτε άλλη αντίδραση σου , που δεν τους βολεύει, είσαι περιττός. Εκεί μένουν στην επιφάνεια απλά, γιατί επιφανειακά σε βλέπουν μόνο.
Όταν το νοιάξιμο και το ενδιαφέρον τους, εκφράζεται μόνο όταν έχουν να πάρουν από σένα, είσαι περιττός.
Περιττός, εύκολα αντικαταστάσιμος, χρήσιμος, σαν να είσαι προϊόν της αγοράς. 
Περιττός, στη ζωή τους , στην ψυχή τους, στην καρδιά τους.

Ένα τίποτα. Μια εναλλακτική λύση. Αν δεν μπορείς εσύ να ικανοποιήσεις την συγκεκριμένη εκάστοτε ανάγκη τους, δε θα νιώσουν καμιά τύψη, να την ικανοποιήσουν με άλλον άνθρωπο.

«Θέλω να βγω για καφέ μαζί σου, γιατί μ αρέσει αυτό που είσαι. Γιατί κοιτώ τα μάτια σου και βλέπω έναν άνθρωπο καθαρό. Γιατί περνάμε όμορφα μαζί κ κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις. Γιατί απλά εκτιμούμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Γιατί μου δίνεις κάτι μοναδικό. Γιατί, είσαι για μένα μοναδικός! Γιατί αν κάτι συμβεί και χαθείς απ τη ζωή μου, θα μου λείψεις, και ότι έπαιρνα από αυτή τη σχέση, δεν θα έχει την ίδια γεύση με όσους ανθρώπους και αν έχω μια φιλία. Γελάμε και χαιρόμαστε μαζί , και μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Είσαι η επιλογή μου. Απλά. Η σχέση μας, είναι ένας άρτιος αριθμός, που διαιρείται με το δυο και τίποτα δεν περισσεύει.»

Αν είσαι περιττός άνθρωπος στη ζωή κάποιου, ποτέ δε θα έχεις το χώρο , τον χρόνο που σου αξίζει. Πάντα θα είσαι περιττός αριθμός. Κάποιος που περισσεύει. Στο (2ν + 1 ) θα είσαι πάντα το 1. Το 2ν δε θα σαι ποτέ. Μπορεί και οι δυο σας να είστε περιττοί στις εκάστοτε ζωές σας. Λογικό αφού περιττός * περιττός = περιττός αριθμός .
Αν είσαι άρτιος , άρτια θα είναι και η σχέση σας. Άρτιος * άρτιος= άρτιος αριθμός.
Με τον ίδιο τρόπο εφαρμόζεται και η διαίρεση.

Ήταν απλό τελικά. Μη κάθεσαι και κουράζεις το μυαλό σου. Όλα τα μάθαμε από μικροί, αλλά δεν τα χαμε καταλάβει , Η άλγεβρα μας δίνει τη γνώση έτοιμη. Ίσως χρειάζεται εμπειρία τελικά ή ίσως, όταν είσαι «άρτιος», άρτια νομίζεις πως είναι όλα.

Άνθρωποι, καταστάσεις, φιλίες, έρωτες. Κοιτάξου πάλι στον καθρέφτη …τι θες να είσαι τελικά; 
(2ν) ή (2ν + 1) ?

Ααα ξεχάστηκα ! Υπάρχει και η ιδιότητα άρτιος* περιττός= άρτιος...

Μη προβληματίζεσαι , είναι το γνωστό παραμύθιασμα και το καλύτερο και πιο επιτυχημένο παραμύθιασμα είναι αυτό που πουλάμε στον εαυτό μας.

Κείμενο: Χαρά Μαζίδη






ΠΗΓΗ...http://www.thessalonikiartsandculture.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...