Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Καλός δεν γίνεσαι…


“Η καλοσύνη είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων”
Χαλίλ Γκιμπράν, Λιβανοαμερικανός ποιητής & φιλόσοφος

Κα-λός… Απλός και δύσκολος συλλαβισμός…

Καλός άνθρωπος δεν γίνεσαι. Δεν σε μαθαίνουν στα σχολεία δεν σε νουθετούν δάσκαλοι και γονείς. Καλός είσαι από μέσα από τα σπλάχνα σου μέσα στους χτύπους της καρδιάς σου. Γεννιέσαι και ξέρεις βαθιά ότι μόνο έτσι μπορείς να αγαπάς. Μεγαλώνεις και ξέρεις ποιο είναι το «σωστό» της καρδιάς και ποιο το «λάθος».

“Η καλοσύνη όταν μιλάς δημιουργεί εμπιστοσύνη.
Η καλοσύνη όταν σκέφτεσαι δημιουργεί βάθος. 
Η καλοσύνη όταν δίνεις δημιουργεί αγάπη”
Λάο Τσε, Κινέζος φιλόσοφος

Καλός άνθρωπος δεν γίνεσαι. Με το πρώτο σου κλάμα ξεκινάς την πορεία εκείνη την δύσκολη ανάμεσα στα φίδια και τα τέρατα. Προχωράς με σημαία τούτη την ταυτότητα την δική σου που πολλοί καταπατούν και άλλοι τόσοι εκμεταλλεύονται. Κι αν ακόμα το ξέρεις και το βλέπεις και το περιμένεις, είσαι εκείνος που συνεχίζει να ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο πράττοντας ξανά και ξανά κείνο που οι υπόλοιποι λησμονούν ή δεν έμαθαν ποτέ.

“Αν είσαι καλός πού ’ναι οι οχτροί σου;”
Μενέλαος Λουντέμης, Έλληνας συγγραφέας

Καλός άνθρωπος δεν γίνεσαι. Δεν σε κάνουν ούτε τα βιβλία, ούτε τα πτυχία, ούτε τα βραβεία ούτε οι έπαινοι ούτε οι διθύραμβοι και οι κολακείες. Καλός άνθρωπος είσαι γιατί δεν μπορείς να είσαι κάτι άλλο. Γιατί έτσι έμαθες από μόνος σου να αναπνέεις. Γιατί ανακάλυψες πως πηγή της δικής σου εσωτερικής δύναμης είναι ετούτη η ανιδιοτελής προσφορά που αζύγιστα και αμέτρητα χαρίζεται απλόχερα και αυθόρμητα

“Σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχει μόνο ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να υποκλινόμαστε, 
η μεγαλοφυΐα, και ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να πέφτουμε στα γόνατα, η καλοσύνη”
Βίκτωρ Ουγκώ, Γάλλος συγγραφέας

Καλός άνθρωπος δεν γίνεσαι. Δεν θα σε αλλάξει κανείς αν γεννήθηκες με καρδιά λειψή, προβληματική σκάρτη. Θα πετάς πάντα πύρινους λόγους στους ανθρώπους γύρω σου με σκοπό να τους μειώσεις και να σταθείς σε κάποιο βάθρο που θα σου χαρίσει την δόξα που διακαώς επιθυμείς. Θα μειώνεις την στάση εκείνων των καλών, που έμαθαν να σέβονται, να έχουνε αξίες, αρχές στην ζωή. Θα τους γελοιοποιείς, θα τους χλευάζεις, θα λες πως έχουνε όρια στενά πως δεν απολαμβάνουν τα πλούσια αγαθά που προσφέρει η ζωή κραυγάζοντας για την δική σου «ελευθερία». Θα πονάς, θα πληγώνεις και θα ψεύδεσαι. Θα είσαι πάντα ξένο σώμα και καχεκτικό της Αγάπης

“Κάθε άνθρωπος είναι ένοχος για όλο το καλό που δεν έκανε”
Βολταίρος, Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας

Καλός άνθρωπος δεν γίνεσαι. Κι αν σε κακιώνουν οι καιροί κι αν σε γυρίζει ανάποδα η ζωή βρίσκεις εκείνο το παραθύρι που ανοίγεις και φωνάζεις πως δε θες να γίνεις ίδιος. Κι ακούει η φύση, η δική σου, κι αλλάζει την ιστορία και σε προστατεύει. Σου πετά μονοπάτια που μέχρι τότε δεν ήξερες και σου λέει «από εδώ να πας που πονάει λιγότερο. Από εδώ να πας που θα φτιάξεις μια ανάποδη αλυσίδα για να αγαπάς κι όταν μισείς. Από εδώ να πας για να είσαι πάντα ο άλλος, ο καλός». Κι ακολουθείς τις διαδρομές εκείνες που σε φέρνουν πάλι εκεί που αγαπάς να Είσαι.

“Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται”
Νίκος Καζαντζάκης, Έλληνας συγγραφέας

Καλός άνθρωπος δεν γίνεσαι λοιπόν.
Καλός άνθρωπος γεννιέσαι…





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...