Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Είναι τελικά καθαρό και ασφαλές το νερό των Προμάχων;


Θέλοντας να επιβεβαιώσει τα θετικά, για την καταλληλότητα, αποτελέσματα των αναλύσεων του πόσιμου νερού των Προμάχων, τα οποία ανακοίνωσε η ΔΕΥ Αλμωπίας και αφουγκραζόμενη διάφορα παρασκηνιακά μουρμουρητά των κατοίκων, προέβη σε δικές της ενέργειες για την εκτίμηση και μιας δεύτερης επιστημονικής άποψης.
Για τον σκοπό αυτό, αφού συνέλεξε δείγματα από τρία σημεία του οικισμού, τα απέστειλε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, η γνωμάτευση του εργαστηρίου συμφωνεί με αυτήν της ΔΕΥ Αλμωπίας κρίνοντας ότι "Το δείγμα είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 ως προς τις εξετασθείσες παραμέτρους".

Τα σημεία από τα οποία διενεργήθηκε η υδροληψία των δειγμάτων είναι:
1. Το Δημοτικό Σχολείο.
2. Βρύση από το Νέο δίκτυο.
3. Βρύση από το Παλιό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι τα έξοδα όλων των ενεργειών καλύφθηκαν από το ταμείο της Ομάδας Εθελοντών και ότι στο προσεχές μέλλον, σχεδιάζεται και η μικροβιολογική εξέταση του νερού, η οποία θα δείξει και άλλες παραμέτρους του φυσικού αγαθού, το οποίο όλοι μας καταναλώνουμε καθημερινά.





Οι αναλύσεις και τα αποτελέσματα από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑλμωπίας.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...