Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΕΚΘΕΜΑΤΑ


Το μουσείο φυσικής ιστορίας του δήμου Αλμωπίας βρίσκεται δίπλα από το κτίριο του δημαρχείου και αποτελεί ένα στολίδι και με το πλήθος των εκθεμάτων του, παραμένει αδιάψευστος μάρτυρας της μακραίωνης ιστορίας των κατοίκων του πολύπαθου τόπου μας.
Μετά από μια πολύμηνη και άκαρπη «αργία», το τελευταίο διάστημα έχει αναβαθμιστεί και έχει καταστεί στον πιο κατάλληλο φορέα, που μπορεί να ξεναγήσει τον επισκέπτη και να τον οδηγήσει στα βάθη των αιώνων της ιστορίας, της παράδοσης και της λαογραφίας της Αλμωπίας.
Αυτή την εποχή «τρέχουν» πολλές συνεργασίες με φορείς και πόλεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πολλές δράσεις, είναι προγραμματισμένες για το εγγύς μέλλον.
Ο εσωτερικός χώρος του μουσείου έχει καλλωπιστεί και τα εκθέματα βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις, τακτοποιημένα με νοικοκυροσύνη και με επιστημονικό τρόπο, περιμένοντας τους επισκέπτες.
Λειτουργεί τμήμα βιβλιοθήκης, βοτανολογίας, λαογραφίας, παλαιοντολογίας, και ορυκτολογίας. 
Τα «Π.Ν.» επισκέφτηκαν το μουσείο και σας παρουσιάζουν μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών(που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πουθενά στο διαδίκτυο) για να σας εξάψουν την φαντασία και να σας προτρέψουν να το επισκεφθείτε, σίγουροι ότι θα αποκομίσετε πολλά οφέλη.





































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...