Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Το βίντεο δείχνει ένα νησί μέσα στον ωκεανό, 2000 χμ μακριά από στεριά. Στο νησί αυτό δεν ζει κάνεις και τίποτα, μόνο πουλιά. 


Δεν θα πιστέψετε τι θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί…



Σας παρακαλώ, μην ρίχνετε ΤΊΠΟΤΑ στην θάλασσα! 
Όχι άλλα σκουπίδια στις θάλασσες!!!

Είναι πολύ σημαντικό να το κοινοποιήσουμε ΌΛΟΙ!




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ "VIMANA" ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.


Τι προκάλεσε τη ξαφνική βιασύνη των πιο ισχυρών ηγετών του δυτικού κόσμου να πάνε στο Αφγανιστάν,και η έκθεση συνεχίζει: ήταν για να δούνε άμεσα την ανακάλυψη που έγινε από Αμερικανούς στρατιωτικούς επιστήμονες που περιγράφεται ως " Vimana " και ότι έχει ήδη προκαλέσει την "εξαφάνιση" τουλάχιστον 8 Αμερικανών στρατιωτών που προσπάθησαν να το αφαιρέσουν από το σπήλαιο το οποίο βρίσκεται κρυμμένο, με εκτίμηση για τα τελευταία 5.000 χρόνια.

Vimana 

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε για την τεχνολογία" Vimana " ότι είναι αυτό το μυστηριώδες αεροσκάφος το πολύ γνωστό ως μυθολογική ιπτάμενη μηχανή που περιγράφονται στα αρχαία σανσκριτικά έπη και υπήρχε πριν από την τελευταία ανατροπή της Γης μας, και λέγετε ακόμα ότι είχε παράξενα όπλα, παρόμοια με τις ατομικές βόμβες του σήμερα.




Η αναφορά στα αρχαία ινδικά ιπτάμενα οχήματα προέρχεται από τις αρχαίες ινδικές πηγές,οι οποίες πολλές είναι γνωστές από τα αρχαία ινδικά έπη, και υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες.Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καν μεταφραστεί στα Αγγλικά και ακόμη παραμένουν στα παλιά σανσκριτικά.

Προβάλλεται επίσης ο ισχυρισμός ότι πριν από λίγα χρόνια, οι Κινέζοι ανακάλυψαν μερικά σανσκριτικά έγγραφα στη Λάσα, στο Θιβέτ και τα έστειλαν στο Πανεπιστήμιο του Chandrigarh για να μεταφραστούν. Ο Δρ Ruth Reyna του πανεπιστημίου είπε πρόσφατα ότι τα έγγραφα περιέχουν οδηγίες για την κατασκευή διαστρικών διαστημόπλοιων!


Η μέθοδος της πρόωσης, και"αντι-βαρύτητας" βασίστηκε σε ένα σύστημα ανάλογο με εκείνο του "laghima," την άγνωστη δύναμη του ανθρώπου, μια φυγοκεντρική δύναμη αρκετά ισχυρή για την εξουδετέρωση όλων των βαρυτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την Ινδουιστική Γιόγκι, η "laghima" είναι η δύναμη η οποία επιτρέπει στα άτομα να αιωρούνται. Ο Δρ Reyna είπε για τα μηχανήματα του σκάφους, τα οποία ονομάζονται "Αστράς" από το κείμενο,και ότι οι αρχαίοι Ινδοί με αυτά θα μπορούσαν να στείλουν ένα απόσπασμα από άνδρες σε κάθε πλανήτη, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο πιστεύεται ότι είναι χιλιάδων ετών. Τα χειρόγραφα είπε επίσης να αποκαλύπτουν το μυστικό της "antima",(το καπάκι της αορατότητας) και "Garima", "πώς να γίνουν τόσο βαριά όσο ένα βουνό από μόλυβδο."

Steve Quayle:

Stephen Quayle είναι ο συγγραφέας πέντε βιβλίων. Για πάνω από τριάντα χρόνια, έχει διερεύνηση αρχαίους πολιτισμούς, γίγαντες, ΑΤΙΑ και βιολογικούς πολέμους που σχετίζονται με το μέλλον της ανθρωπότητας.Ο Stephen συζητά τα επόμενα χειρότερα σενάρια που πλησιάζουν αυτόν τον κόσμο και πώς διαπλέκονται μεταξύ τους. Σεισμοί, ηφαίστεια, πυρηνικά και βιολογική τρομοκρατία, σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη οικονομική κατάρρευση του δολαρίου των ΗΠΑ, θα μας ωθήσει σε αφάνταστες ταλαιπωρίες.Ο Stephen Quayle δηλώνει ότι έχουμε μετακινηθεί από τη σφαίρα των φυσικών απειλών στην αρένα των υπερφυσικών γεγονότων που καθοδηγούνται από το αόρατο χέρι του κακού για γεγονότα που ενορχηστρώνουν τον κόσμο σε ανεξιχνίαστες αναλογίες.







ΠΗΓΗ...http://www.apocalypsejohn.comhttp://ypogeia-drasi.blogspot.gr

ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται σίγουρα τους πρώτους visualizer μουσικής, που είχαν κάνει την εμφάνισή τους σχεδόν 15 χρόνια πριν.

Με το πέρασμα των χρόνων όμως, το κοινό απομακρύνθηκε από τους visualizers, δείχνοντας ολοένα και μικρότερο ενδιαφέρον σε αυτούς.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το πρότζεκτ που ονομάζεται «Sonic Water» καταφέρνει να ξεπεράσει οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια οπτικοποίησης της μουσικής, χρησιμοποιώντας απλά το νερό.

Σχεδιασμένο από τους καλλιτέχνες Sven Meyer και Kim Pörksen, το Sonic Water αποτελείται από δύο κύρια μέρη. Πρώτον υπάρχει ένα ηχείο που δημιουργεί τις πραγματικές απεικονίσεις του ήχου με δονήσεις στο νερό (ή άλλα υγρά), που περιέχεται σε αυτό.

Στη συνέχεια, υπάρχει ένα σύστημα προβολής αυτών των δονήσεων, σε μαύρο και άσπρο φόντο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στις οθόνες των υπολογιστών, μόνο που είναι πραγματικό και όχι εικονικό.
Δείτε το βίντεο



Καθώς εναλλάσσονται οι ήχοι, η επιφάνεια του νερού αλλάζει σχέδια, παρουσιάζοντας μας όλες τις πιθανές φυσικές μορφές που μπορεί να πάρει ένα υγρό. Από τη δημιουργία απλών ομόκεντρων κύκλων μέχρι πολύ μπερδεμένες και περίπλοκες απεικονίσεις. 







ΘΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ. ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ.

Θυμός στην εφηβεία. Πώς αντιμετωπίζεται;
Θυμός. Ένα συναίσθημα που δυσκολεύει τη ζωή μας. Ένα συναίσθημα πολύ κοινό στον εφηβικό πληθυσμό. 
Άραγε μπορούμε να τον κατευνάσουμε; Σήμερα, ο  Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στο  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δίνει πρακτικές συμβουλές μέσα από το boro.gr,  στους εφήβους για να μπορέσουν να διαχειριστούν το συναίσθημα του θυμού. Τι θυμώνει άραγε τους εφήβους; Πότε οι έφηβοι αισθάνονται αδικημένοι μέσα στην οικογένεια; Τι πρέπει να κάνει ένας έφηβος για να ηρεμήσει;

ΝΙΩΘΟΝΤΑΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ  

«Στην οικογένειά μου κανείς δεν εκφράζει το θυμό του. Κανείς, εκτός απ’ τον μπαμπά μου, δηλαδή. Όλοι πνίγουν τα συναισθήματά τους. Ορισμένες φορές κλείνομαι στο δωμάτιό μου και νιώθω ότι θα ήθελα να σπάσω τα πάντα γύρω μου».
Όλοι νιώθουμε θυμωμένοι ορισμένες φορές. Είναι φυσιολογικό και υγιές να θυμώνουμε όταν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος. Βέβαια, μερικές φορές νιώθουμε θυμωμένοι χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε το θυμό μας και να μην τον καταπιέζουμε. Ωστόσο, οι εκρήξεις οργής συνήθως χειροτερεύουν μια κατάσταση. Τα προβλήματα προκαλούνται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εκφράζουν το θυμό τους.

Γιατί θυμώνουμε;

Παρακάτω αναφέρονται μερικά παραδείγματα. Μπορεί να θυμώνουμε επειδή: Μας στενοχωρούν ή μας φέρονται άσχημα. Μας προσβάλλουν μπροστά σε κόσμο.
Βιώνουμε αλλαγές στην οικογένειά μας, όπως το διαζύγιο των γονιών μας. Μας απογοητεύουν ή απογοητεύουμε τον εαυτό μας. Μια κατάσταση είναι άδικη. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάτι που δε θέλουμε. Δεν μας ακούν. Νιώθουμε μόνοι ή αποκλεισμένοι.


Αντιμετωπίζουμε μεγάλη πίεση στο σπίτι ή στο σχολείο. Κάποιος πέθανε ή μας εγκατέλειψε. Είμαστε άρρωστοι. Tα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως ελπίζαμε. Ο θυμός εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους Μπορεί… Να χτυπήσουμε κάποιον. Να βάλουμε τις φωνές ή να ξεσπάσουμε σε κάποιον. Να συναναστρεφόμαστε άτομα που μας μπλέκουν σε φασαρίες. Να σπάμε αντικείμενα. Να χάσουμε τον έλεγχο. Να προκαλούμε άλλους ανθρώπους…
ή μπορεί να στρέψουμε το θυμό και τον πόνο μας εναντίον του ίδιου μας του εαυτού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε….

Διατροφικές διαταραχές

Αισθήματα μελαγχολίας Έκθεση του εαυτού μας σε κίνδυνο Άρνηση να πάμε σχολείο Αυτοκαταστροφικές πράξεις Υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος Χρήση ναρκωτικών Ορισμένες από αυτές τις συμπεριφορές μπορεί να μας βοηθήσουν να νιώσουμε καλύτερα βραχυπρόθεσμα, αλλά, μακροπρόθεσμα, μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα που αντιμετωπίζονται πολύ δυσκολότερα. Επιπλέον, οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην καταλαβαίνουν γιατί συμπεριφερόμαστε με αυτό τον τρόπο.

Αναγνωρίζοντας τα συναισθήματα θυμού

Όταν θυμώνουμε, το σώμα μας εκδηλώνει τη λεγόμενη αντίδραση «μάχης ή φυγής» που προκαλείται από την αδρεναλίνη, μια ορμόνη που βοηθάει το σώμα μας να αντιδράσει άμεσα στο στρες. Τα δόντια, το στομάχι, οι ώμοι, οι γροθιές και οι μύες μας σφίγγονται, ενώ η καρδιά μας χτυπάει γρηγορότερα. Όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι φυσιολογικές και συχνά αποτελούν χρήσιμες ενδείξεις που μας προειδοποιούν ότι έχουμε αρχίσει να εκνευριζόμαστε.
«Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά και τα χέρια μου είχαν ιδρώσει. Δεν μπορούσα να σταθώ πουθενά, ένιωθα ότι είχα τόση ενέργεια που δεν με χωρούσε ο τόπος. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σε καμία ασχολία, δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ φυσιολογικά»


Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να παραδεχτούμε σε κάποιον, ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό, ότι είμαστε θυμωμένοι. Μπορεί να δεχόμαστε πίεση από τους άλλους, να ακούμε διαρκώς ότι δεν πρέπει να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Μπορεί να αντιλαμβανόμαστε ότι νιώθουμε άλλα πράγματα:


«Βαθιά μέσα μου ένιωθα άσχημα για τον εαυτό μου. Όταν ξέσπασα, αισθάνθηκα ότι έχανα εντελώς τον έλεγχο. Φοβόμουν, αλλά δεν το κατάλαβε κανείς – όλοι φοβόντουσαν εμένα». Όταν είμαστε επιθετικοί, προκαλούμε αισθήματα θυμού στους άλλους ανθρώπους – και όταν οι άλλοι είναι επιθετικοί απέναντί μας, πυροδοτούνται τα δικά μας αισθήματα θυμού. Έτσι, τελικά, τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν.

Τι μπορώ να κάνω όταν θυμώνω;

Καθώς μαθαίνουμε να υπερασπιζόμαστε τις απόψεις μας με σταθερότητα και ηρεμία, αρχίζει να βελτιώνεται και η επικοινωνία μας με τους άλλους. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας ΚΑΙ να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε. «Θυμώνω όταν ο μπαμπάς μού φωνάζει επειδή βγαίνω τα απογεύματα. Φροντίζω πάντοτε να έχω τελειώσει προηγουμένως τα μαθήματά μου. Όλα τα παιδιά της γειτονιάς βγαίνουν έξω για να παίξουν, αλλά ο μπαμπάς κι η μαμά θέλουν να μένω μέσα για να προσέχω την αδελφή μου».

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με κάποιον, συμφωνήστε να καθίσετε και να το συζητήσετε αργότερα, όταν θα έχετε ηρεμήσει και οι δύο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε και οι δύο την ευκαιρία να εκφράσετε την άποψή σας (και μη διακόπτετε ο ένας τον άλλον!).
Μόλις κατανοήσετε σε ποιο σημείο διαφωνείτε, προσπαθήστε να σκεφτείτε και οι δύο λύσεις, ο καθένας με τη σειρά του. Μπορείτε να σημειώνετε αυτές τις λύσεις σε ένα χαρτί.
Αν, αφού καταλήξετε σε μια συμφωνία, τα πράγματα ορισμένες φορές μοιάζουν να είναι όπως παλιά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε – αυτό δεν σημαίνει ότι η λύση που έχετε βρει δεν θα αποδειχτεί αποτελεσματική τελικά.
«Το συζήτησα με τον μπαμπά και τη μαμά. Στην αρχή δεν με καταλάβαιναν, αλλά τους εξήγησα ότι δεν είμαι πια παιδί και ότι έχω κι εγώ τη ζωή μου. Συμφωνήσαμε ότι θα μπορώ να βγαίνω, αρκεί να είμαι πίσω στις δέκα και να προσέχω τη μικρή μερικά απογεύματα». Φυσικά, ίσως χρειαστεί να γίνουν αλλαγές και από τις δύο πλευρές. Αν νιώθεις ότι δεν μπορεί να βρεθεί κάποια λύση, μπορείς να απευθυνθείς σε άλλους ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να σε ακούσουν και να σε βοηθήσουν.
Μην αφήνεις το θυμό σου να σε ελέγχει!


Ξέσφιξε τις γροθιές σου, χαμογέλα, χαλάρωσε!

Αν είσαι ήδη θυμωμένος για κάποια κατάσταση την οποία δεν μπορείς να αλλάξεις (π.χ. για το διαζύγιο των γονιών σου), είναι πιθανόν να εκνευρίζεσαι ευκολότερα και με άλλες καταστάσεις. Για παράδειγμα, έχεις την εντύπωση ότι ένας συμμαθητής σου σε προκαλεί, ενώ τα λόγια του δεν θα σε πείραζαν καθόλου κάποια άλλη μέρα. Όταν συνειδητοποιείς ότι αρχίζεις να θυμώνεις, μπορείς να καταφεύγεις σε κάποιες σκέψεις, που θα έχεις προετοιμάσει ειδικά γι’ αυτές τις δύσκολες περιστάσεις. «Δεν αξίζει τον κόπο να εκνευρίζομαι για τέτοια άτομα». «Δεν θα επιτρέψω στα λόγια του να με εκνευρίσουν». «Είναι δικό του πρόβλημα, και όχι δικό μου».
«Μάλλον θα βαρεθούν και θα φύγουν, αν δεν τους δώσω σημασία».


Αν δεν επιτρέψεις στην κατάσταση να σε επηρεάσει, θα νιώσεις ότι μπορείς να ελέγξεις ευκολότερα τον εαυτό σου. Θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα συνειδητοποιήσεις τι θέλεις πραγματικά να κάνεις, και όχι τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα. Σε γενικές γραμμές, φρόντισε να μην εμπλέκεσαι σε καταστάσεις που σε εκνευρίζουν.
Μπορεί να μην έχει καμία σχέση μ’ αυτό που νομίζεις.
Ορισμένες φορές μπορεί να νιώσουμε πολύ καλύτερα αν καταφέρουμε να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Έτσι, θα είναι ευκολότερο να διαμορφώσουμε μια πιο ισορροπημένη άποψη για την κατάσταση και να κατανοήσουμε τις πραγματικές διαστάσεις της.


«Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η προοπτική της επιστροφής στο σχολείο με είχε πραγματικά τρελάνει. Την πρώτη μέρα των μαθημάτων ήμουν διαρκώς εκνευρισμένος και όταν ο Γιάννης τόλμησε να με πειράξει, έχασα εντελώς τον έλεγχο.» Ορισμένες φορές, όταν τα συναισθήματά μας είναι πολύ έντονα, δυσκολευόμαστε να δούμε την κατάσταση από διαφορετική οπτική γωνία:
Τι θα έλεγες σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο αν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση με εσένα;
Τι άλλο θα μπορούσε να σκέφτεται ή να κάνει το άτομο που σε ενόχλησε, πέρα από αυτό που πιστεύεις ότι σκεφτόταν ή ότι έκανε;

Πώς μπορώ να νιώθω πιο ήρεμος;

Είναι σημαντικό να βρίσκεις λίγο χρόνο για να χαλαρώνεις και να ασχολείσαι με πράγματα που σε ευχαριστούν. Κάθε άνθρωπος χαλαρώνει με διαφορετικό τρόπο. Παρακάτω προτείνονται μερικές ιδέες:
Άκου την αγαπημένη σου μουσική.
Μίλα με κάποιον – έτσι μπορεί να δεις την κατάσταση από άλλη οπτική γωνία. Κάνε μια βόλτα. Απόλαυσε ένα ζεστό αφρόλουτρο. Πάρε αργές, βαθιές ανάσες, όταν νιώθεις ότι αρχίζεις να θυμώνεις. Ασχολήσου με το σχέδιο και τη ζωγραφική ή άρχισε να σημειώνεις σε ένα ημερολόγιο πώς νιώθεις. Ξεκίνα τρέξιμο, ποδηλασία, ποδόσφαιρο ή οποιαδήποτε άλλη έντονη σωματική δραστηριότητα. Άκου μια κασέτα χαλάρωσης.Διάβασε ένα καλό βιβλίο ή παίξε ένα ενδιαφέρον βιντεοπαιχνίδι.

Ζητώντας βοήθεια

Ορισμένες φορές δυσκολευόμαστε να εντοπίσουμε για ποιο λόγο είμαστε θυμωμένοι. Μπορεί να μας έχει συμβεί κάτι πριν από πολύ καιρό και τώρα να αντιδρούμε υπερβολικά σε όλες τις καταστάσεις. Καμιά φορά μπορεί, επίσης, να μην έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε στο άτομο που μας εκνευρίζει, γιατί ίσως δεν καταλαβαίνει ότι μας αναστατώνει ή μας φοβίζει. Σ’ αυτή τη περίπτωση, απαιτείται πολύ θάρρος για να ζητήσουμε βοήθεια, αλλά είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε σε κάποιον που εμπιστευόμαστε, όπως: Σε ένα φίλο ή ένα συγγενή Σε έναν αγαπημένο καθηγητή Σε έναν ψυχολόγο Στον οικογενειακό γιατρό Στο διευθυντή του σχολείου Στη νοσοκόμα του σχολείου.


Επίσης, ο οικογενειακός γιατρός σας θα μπορούσε να σου συστήσει έναν εξειδικευμένο ψυχολόγο, που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες καταστάσεις. Συζητώντας για τα συναισθήματά σου, μαθαίνεις να τα ελέγχεις με μεγαλύτερη ευκολία και σιγουριά. Οι συζητήσεις σου με τον ψυχολόγο θα είναι εμπιστευτικές, κι έτσι, αν δεν το επιθυμείς, οι φίλοι σου, οι συμμαθητές σου και οι καθηγητές σου δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι επισκέπτεσαι έναν ειδικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ.

Προσοχή! Σε αυτές τις κλήσεις ΔΕΝ πρέπει να απαντήσετε!
Οι καιροί είναι δύσκολοι και κάποιοι σκαρφίζονται ένα σωρό τρόπους για να βγάλουν λεφτά. Βασικός στόχος των ημερών,το τηλέφωνό σας!
 Μετά από περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί, κρίνουμε πως είναι ανάγκη να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για νούμερα που όταν κάποιος δει στην οθόνη του κινητού του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αγνοήσει την κλήση.
Τα νούμερα που πρέπει να αποφύγετε να απαντήσετε είναι: +375602605281 , +37127913091 ή καθώς και οποιοσδήποτε αριθμός που ξεκινά με 375 ή 371(Λετονία).

Στην αρχή κάνουν μια αναπάντητη και το κλείνουν. Αν τους καλέσετε στη συνέχεια χρεώνεστε μέχρι και $30 και ταυτόχρονα τους δίνετε την δυνατότητα να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 δευτερόλεπτα. Στην χειρότερη των περιπτώσεων μπορούν να αντιγράψουν και στοιχεία της πιστωτική σας κάρτας ή τραπεζικά στοιχεία σας, αν τα έχετε περασμένα στο τηλέφωνό σας.

Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.Οπότε για να μην υπάρξει ούτε γάτα ούτε ζημιά… ΜΗΝ απαντήσετε ή μην καλέσετε πίσω.

FOCUS: "Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ".

Η άνοδος και η πτώση – Τι κάνουν σήμερα εννέα  Έλληνες πολιτικοί
Ένα ιδιαίτερα καυστικό αφιέρωμα σε εννέα Έλληνες πολιτικούς που "βούλιαξαν" τη χώρα  φιλοξενεί η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus.

Οι εννέα πολιτικοί είναι: ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Κώστας Καραμανλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Λούκα Κατσέλη και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το δημοσίευμα κάνει λόγο για τον πρώην προστατευόμενο του Γιώργου Παπανδρέου που αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση γιατί αλλοίωσε λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και έβγαλε από αυτή τα ονόματα των συγγενών του.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου το γερμανικό περιοδικό υπενθυμίζει τη «μαύρη τρύπα» των 140 εκατ. ευρώ στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει ειρωνεία το γεγονός ότι τώρα δίνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με θέμα την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.

Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αναφέρει ότι το κάποτε νο2 του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται τώρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή υπενθυμίζοντας την καταδίκη του σε σε 8 χρόνια φυλάκιση. Η Βουλή ήρε την ασυλία του και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες χρόνων κατέληξε ότι ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκούνταν, γράφει το Focus.

Οι τρεις πρώην υπουργοί, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου καιΛούκα Κατσέλη, αντιμετωπίζονται σε μια παράγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι ενώ κάποτε ήταν τα «πρωτοπαλίκαρα» του Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων διάσωσης, τώρα ο καθένας τους έχει το δικό του κόμμα.

Ο συντάκτης του κειμένου σημειώνει ότι επί Κώστα Καραμανλή τα οικονομικά της Ελλάδας βγήκαν τελείως εκτός οχιάς υπογραμμίζοντας ότι από όταν εγκατέλειψε την εξουσία, δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε στα ΜΜΕ ούτε στη Βουλή. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΝΔ και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση. Ήξερε ότι στενός του συνεργάτης είχε υπεξαιρέσει 18 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποφάσισε το δικαστήριο, γράφει ο συντάκτης.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν τρίτος στη μάχη για τη διαδοχή του Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ. Καθαιρέθηκε με δικαστική απόφαση γιατί είχε σβήσει πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατήριο καυσίμων.

ΣΚΟΠΙΑ: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΗΤΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.


altΗ διακήρυξη για το όνομα του κράτους, εν είδη μανιφέστου, που θα κοινοποιηθεί στην εγχώρια και διεθνή κοινότητα, μέσα σε κλίμα πίεσης για να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας «έλαβε την υποστήριξη των κληρικών της Μητρόπολης Ποβαρντάρσκα, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Βαρντάρ, Αγκατανγκέλ (Αγαθάγγελο).
Ο Μητροπολίτης στην επιστολή του επισημαίνει και τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για μια de facto αλλαγή της αρχαίας και μοναδικής ονομασίας της «Μακεδονίας μας» πρέπει να σταματήσουν αμέσως», όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο. «Η άποψή μας είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων για αλλαγή των θεμελιωδών στοιχείων μας, προφανώς ευνοεί μόνο την ελληνική εθνικιστική και ριζοσπαστική θέση.

Οι διαπραγματεύσεις στην πραγματικότητα γίνονται για να αλλάξει η «μακεδονική» ταυτότητα και η «μακεδονική» γλώσσα, που θα οδηγήσει και στην αλλαγή της ονομασίας της «μακεδονικής» Ορθόδοξης Εκκλησίας» , γράφει η επιστολή που υπογράφεται από τον Μητροπολίτη Αγκατανγκέλ.

«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Ευρώπη είναι το λίκνο του πολιτισμού, της ελευθερίας, του πολιτισμού και των επιστημών και πρέπει να υιοθετήσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες. Συγχρόνως, όμως, η Ευρώπη αποτελεί στέγη της διεφθαρμένης γραφειοκρατίας, της πολιτικής υποκρισίας, της ανηθικότητας, αποτέλεσε στέγη στα εβραϊκά γκέτο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης», αναφέρει η γραπτή δήλωση, σημειώνει το δημοσίευμα της ‘Βέτσερ’.




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΜΑΡΙΑ, ΕΛΕΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.


1Εντυπωσιακή έρευνα για τα πιο συχνά ονόματα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και την προέλευσή τους, διεξήγαγε ο Χάρης Φουντάλης, απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Ιντιάνα.

Κώστας, Γιώργος, Δημήτρης, Ελένη, Μαρία ή κάποιο άλλο όνομα συναντάται περισσότερο στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την έρευνα που στηρίχθηκε σε στατιστικά στοιχεία, πρώτο όνομα είναι το Γιώργος με τα Δημήτρης και Κωνσταντίνος να ακολουθούν, ενώ στις γυναίκες την πρωτιά παίρνει το Μαρία και ακολουθούν το Ελένη, Αικατερίνη και Βασιλική. 
Κάνοντας αναγωγή στον γενικό πληθυσμό της χώρας - και θεωρώντας ότι αποτελείται από 10 εκατομμύρια κατοίκους, το 50% των οποίων άνδρες και το 50% γυναίκες, ο κ. Φουνταλής διαπίστωσε πως με βεβαιότητα 95% στην Ελλάδα ζουν περισσότερες από 342.600 Μαρίες, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 171.000 Γιώργηδες καθώς και πως στο όνομα Ελένη ακούν σχεδόν 199.000 γυναίκες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις τριάδες ονομάτων Δημήτρης - Κώστας - Γιάννης και Ιωάννα - Δήμητρα - Ειρήνη, δεν είναι εύκολο να αποφανθεί κανείς με βεβαιότητα για το ποιο εμφανίζεται συχνότερα στον γενικό πληθυσμό, αφού οι μεταξύ τους διαφορές κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ονόματα που θεωρούνται διαδεδομένα, όπως το Θοδωρής, συναντώνται σε μόλις 27.000 Ελληνες. Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψαν 1.010 διαφορετικά ονόματα με τα οποία είχαν βαπτιστεί τουλάχιστον 2 άνθρωποι από το δείγμα, ενώ σχεδόν άλλα τόσα εμφανίστηκαν μόνο μία φορά. Σε αυτά περιλαμβάνονταν σπάνια ονόματα όπως Ειλικρίνεια, Δευκαλίωνας, Αμβροσία και Φρειδερίκος.

Αναφορικά με την ετυμολογία των ονομάτων αναφέρει η έρευνα:

Γεώργιος: Από το αρχαιοελληνικό γεωργός
Δημήτριος: Αφιερωμένος στη θεά τη γεωργίας Δήμητρα
Ελένη: Φωτεινή, αστραποβολούσα.
Κωνσταντίνος: Από τη λατινική λέξη constans, δηλαδή ο σταθερός, ο αποφασισμένος, ο βέβαιος.
Μαρία: Προέρχεται από το εβραϊκό Marjam και σημαίνει αυτή που πικράθηκε, αλλά υψώθηκε και δοξάστηκε
Αικατερίνη: Προέρχεται από το κατ' εαρινή και σημαίνει εαρινή, ανοιξιάτικη.
Ιωάννης: Προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Yokhanan που σημαίνει η χάρη του Θεού.
Βασιλική: Σημαίνει εκείνη που ανήκει στον βασιλιά.
Νικόλαος: Προέρχεται από τις λέξεις νίκη και λαός.
Χρήστος: Παράλληλη γραφή του Χριστός. Λιγότερο πιθανή θεωρείται η εκδοχή να προέρχεται από το επίθετο χρηστός, δηλαδή χρήσιμος.
Αννα: Προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Hannah που σημαίνει χάρη, ευλογία του Θεού.

1




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...