Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ Η ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ.


 Ινδία: Δεν είναι λόγος διαζυγίου η άρνηση για σεξ χωρίς προφυλακτικό
Η άρνηση της συζύγου να κάνει σεξ χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, δεν είναι λόγος διαζυγίου, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βομβάης.

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.


Ποιες χώρες έχουν το πιο γρήγορο Ίντερνετ

Οι κάτοικοί τους απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Δ.ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΗΝ 10η ΜΑΙΟΥ.


  
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας στο  Δημοτικό  Κατάστημα  Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου την  10η   του μηνός  Μαΐου, έτους  2012, ημέρα Πέμπτη  και ώρα   19:00΄  (7:00 μ.μ.)  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο:
Αποδοχή χρηματοδότησης 7.500,00 €, από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τίτλο «Τέννις για όλους από το πρόγραμμα «Άθληση για ΄Ολους».  
2ο:
Εγγραφή  και διάθεση πίστωσης, για έκδοση Χ.Ε.Π. λογιστικής τακτοποίησης, στον κ. Γεωργιάδη  Αλέξανδρο,  λόγω κατάσχεσης (χρήση 2011).
3ο:
Εγγραφή  και διάθεση πίστωσης, για έκδοση Χ.Ε.Π. λογιστικής τακτοποίησης, στον κ. Παπαδόπουλο  Νικόλαο,  λόγω κατάσχεσης (χρήση 2011).
4ο:
Εγγραφή  και διάθεση πίστωσης, για έκδοση Χ.Ε.Π. λογιστικής τακτοποίησης, στον κ. Λιούγκα  Αναστάσιο,  λόγω κατάσχεσης (χρήση 2011).
5ο:
Εγγραφή  και διάθεση πίστωσης, για έκδοση Χ.Ε.Π. λογιστικής τακτοποίησης, στον κ. Ουσταμπασίδη  Παύλο,  λόγω κατάσχεσης (χρήση 2011).
6ο:
Εγγραφή  και διάθεση πίστωσης, για έκδοση Χ.Ε.Π. λογιστικής τακτοποίησης, στην  ΚΞ  Μπαξεβάνογλου Σ. – Παπαγιαννέρη  Φ. ,  λόγω κατάσχεσης (χρήση 2011).
7ο:
Εγγραφή  και διάθεση πίστωσης, για έκδοση Χ.Ε.Π. λογιστικής τακτοποίησης, στον κ. Τσίμα Ευάγγελο, λόγω κατάσχεσης (χρήση 2011).
8ο:
Εγγραφή  και διάθεση πίστωσης, για έκδοση Χ.Ε.Π. λογιστικής τακτοποίησης, στον κ. Χρήστου  Αθανάσιο,  λόγω κατάσχεσης (χρήση 2011).
9ο:
Εγγραφή  και διάθεση πίστωσης, για έκδοση Χ.Ε.Π. λογιστικής τακτοποίησης, στον κ. Ορμάνη  Νικόλαο,  λόγω κατάσχεσης (χρήση 2011).
10ο:
Εγγραφή  πίστωσης στον Προϋπολογισμό  του Δήμου, oικον. έτους 2012,  σύμφωνα με δικαστική απόφαση, για πληρωμή της Αγελαδάρη Ειρήνης. 
11ο:
Μερική τροποποίηση της  αριθμ. 310/2011 απόφασης του Δημοτικού  Συμβουλίου, που αφορά «΄Εγκριση συμμετοχής  του Δήμου  Αλμωπίας στο Κέντρο Πρόληψης της  χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Πέλλας ΟΡΑΜΑ».
12ο:
Μερική τροποποίηση της  αριθμ. 241/2011 απόφασης του Δημοτικού  Συμβουλίου, που αφορά επιτροπή καταλληλότητας  για την μίσθωση κτιρίου στέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου  Αριδαίας.

13ο:
΄Εγκριση  απολογισμoύ, του πρώην νομικού προσώπου  ΕΔΠΣ  Αριδαίας, οικονομικού έτους 2010.
14ο:
΄Εγκριση  απολογισμoύ, του πρώην νομικού προσώπου  ΚΕΦΟ  Αριδαίας, οικονομικού έτους 2010.
15ο:
΄Εγκριση  απολογισμoύ, του πρώην νομικού προσώπου  ΚΑΠΗ  Αριδαίας, οικονομικού έτους 2010.

16ο:
΄Εγκριση  απολογισμoύ, του πρώην νομικού προσώπου  ΚΑΠΗ  Εξαπλατάνου, οικονομικού έτους 2010.

17ο:
Δωρεάν  παραχώρηση της  χρήσης δημοτικών επίπλων στον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο  «ΑΛΜΩΠΟΣ»  Αριδαίας και ορισμός τριμελούς επιτροπής για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης  των  επίπλων.
18ο:
Μερική αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας, οικονομικού έτους 2012.
19ο:
Εκμίσθωση δημοτικών  (πρώην σχολικών) αγροτεμαχίων, που  βρίσκονται στην Τ.Κ.  Σωσάνδρας. 
20ο:
΄Εγκριση  για δίμηνη παράταση των  συμβάσεων,  των  εργολάβων προσωπικού μαγειρείου – καθαριότητας και του εργολάβου παροχής υπηρεσιών απογευματινής και νυχτερινής φύλαξης της Μ.Ε. Αριδαίας.
21ο:
Απευθείας ανάθεση προμήθειας  καυσίμων λόγω άγονου διαγωνισμού.
22ο:
Αποδοχή  χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» της πράξης «Τεχνική Βοήθεια Δήμου  Αλμωπίας Νομού Πέλλας».
23ο:
Αίτηση του κ. Δούλη  Πέτρο  του  Δημητρίου, για την χορήγηση παραγωγικής άδειας πωλητών λαϊκών αγορών.
24ο:
Αίτηση του κ. Κωνσταντινίδη Γεώργιο   του  Ανέστη, για την χορήγηση παραγωγικής άδειας πωλητών λαϊκών αγορών.
25ο:
Αίτηση του κ. Σιώπη Κωνσταντίνου του  Ιωάννη, για την χορήγηση παραγωγικής άδειας πωλητών λαϊκών αγορών.
26ο:
Απευθείας  εκμίσθωση δημοτικού  κτιρίου Ροδωνιάς, με όρους που θα καθορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω άγονου διαγωνισμού.
27ο:
Υποβολή αίτησης επιχορήγησης του Δήμου Αλμωπίας, για πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και δέσμευση στη μη  σώρευση  νέων ληξιπρόθεσμων  υποχρεώσεων.
28ο:
Υποβολή πρότασης με τίτλο “Living historyLiving nature” με το ακρωνύμιο “Lhi-Lna” από κοινού με το Δήμο Νοvaci της πΓΔΜ, στη 2η Πρόσκληση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - πΓΔΜ» και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
29ο:
Υποβολή πρότασης με τίτλο “Cross-border environmental protection through enhanced cooperation on waste management” με το ακρωνύμιο “Transwaste” από κοινού με το Δήμο Νοvaci της πΓΔΜ και τoν Ε.Λ.Κ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη 2η Πρόσκληση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - πΓΔΜ», και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.

30ο:
Υποβολή πρότασης με τίτλο “Professional training and development of professional qualifications of the disadvantaged population groups at the cross-border area of Greece-FYROM” με το ακρωνύμιο “PRODITRAIN” από κοινού με το Δήμο Sveti Nikole της πΓΔΜ, το European Citizen Activity, το Centre for Economic and Social DevelopmentCESOR και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, στη 2η Πρόσκληση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - πΓΔΜ»  και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.

31ο:
Υποβολή πρότασης με τίτλο “Looking high, for birdsfor local developmentfor people” με το ακρωνύμιο “Birds Fly” από κοινού με το Δήμο Kavadarci της πΓΔΜ,  το Δασαρχείο Αριδαίας, το Δασαρχείο Έδεσσας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, στη 2η Πρόσκληση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – π.Γ.Δ.Μ» και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.

32ο:
 Υποβολή πρότασης με τίτλο “Achieving economies of scale by medical and aromatic plants innovative culture change ” με το ακρωνύμιο “EcoMAPs” από κοινού με το Δήμο Novaci της πΓΔΜ και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Χημείας & Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στη 2η Πρόσκληση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - πΓΔΜ» και εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για περαιτέρω ενέργειες.
33ο:
΄Εγκριση της μελέτης και τον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, για την εκτέλεση  του έργου «Επέκταση αρδευτικού  δικτύου έδρας Δήμου και Τ.Κ. Ξιφιανής, Αλώρου, Αψάλου, Πολυκάρπης,  Χρυσής».
34ο:
΄Εγκριση της μελέτης και τον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, για την εκτέλεση  του έργου «Επέκταση αρδευτικού  δικτύου Τ.Κ. ΄Ορμας, Πιπεριάς, Σωσάνδρας, Τσάκων».
35ο:
΄Εγκριση της μελέτης και τον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, για την εκτέλεση  του έργου «Επέκταση αρδευτικού  δικτύου Τ.Κ. Μηλιάς, Τ.Κ. Μηλιάς οικισμός Ριζοχωρίου, ΄Ιδας, Νερομύλων, Κωνσταντίας».
36ο:
΄Εγκριση της μελέτης και τον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, για την εκτέλεση  του έργου «Επέκταση αρδευτικού  δικτύου Τ.Κ. Βορεινού, Δωροθέας, Εξαπλατάνου».
37ο:
΄Εγκριση της μελέτης και τον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, για την εκτέλεση  του έργου «Επέκταση αρδευτικού  δικτύου Τ.Κ. Νότιας, Περίκλειας, Θηριόπετρας, Φιλώτειας, Φούστανης».
38ο:
΄Εγκριση της μελέτης και τον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, για την εκτέλεση  του έργου «Καθαρισμός  αρδευτικών  αυλάκων και δεξαμενών».
39ο:
΄Εγκριση της μελέτης και τον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, για την εκτέλεση  του έργου «Συντήρηση και επισκευή αρδευτικών γεωτρήσεων».
40ο:
Μερική τροποποίηση της  αριθμ. 298/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.

        Μέχρι την ημέρα της συνεδρίασης, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου και να ενημερωθείτε σχετικά.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜ.  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  

"ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ"? ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.

Εσύ που θα τη βάλεις… τη ψήφο σου; 


Φίλε μου Έλληνα! 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


 
ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ , ΣΤΗΝ ΧΑΛΗ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ,

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.


Αρχίζει η δίκη για την 11η Σεπτεμβρίου

Στο εδώλιο οι εγκέφαλοι των επιθέσεων

ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.



Στις δημοτικές εκλογές του 1891

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΠΕΝΤΑΔΑΧΤΥΛΟ

.
Είναι εικόνες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους. Ο Πενταδάχτυλος, το βουνό που συνδέθηκε με την ιστορία της Κύπρου και την πορεία της μέσα στον χρόνο, αργοσβήνει. Η παράνομη λατόμευση βρίσκεσαι εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα η θρυλική οροσειρά να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. 

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...

.
Ένα Video που πρέπει να δουν ΟΛΟΙ κυρίως όμως οι νέοι..

ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ.


Σαράντα χρόνια μετά τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», ο B.D.Foxmoor από τους Active Member, o Brak από τα  Χνάρια, κι ο Flaco, με «θράσος και χωρίς το ηθικό βάρος της μνήμης και της βρώμικης εποχής της μεταπολίτευσης», παρουσιάζουν «Το κλεμμένο μας Τσίρκο», μία «βλάσφημη καταγραφή» των τελευταίων 40 χρόνων.

ΙΝΔΙΑ.ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


Το "ανθρώπινο σαφάρι" στα νησιά Andaman συνεχίζεται μέχρι και σήμερα αν και πριν ακριβώς δέκα χρόνια το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε την απαγόρευσή του. Πρόκειται για ένα "σαφάρι", που άνθρωποι της φυλής Jarawa γίνονται αντικείμενο διασκέδασης των τουριστών. 

ΤΖΟΝ ΣΤΑΙΝΜΠΕΚ.ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.


 
Ο γιος του Τζον Στάινμπεκ, ο Τομ, ήταν έφηβος όταν γεμάτος ταραχή έγραψε ένα γράμμα στον πατέρα του για τα βάσανα της αγάπης: είχε ερωτευτεί ένα κορίτσι από το σχολείο, τη Σούζαν, και δεν ήξερε τι να κάνει. Ο Στάινμπεκ απάντησε με ένα γράμμα που θα καθησύχαζε μεγάλους και μικρούς.

ΤΟ LOGO ΤΗΣ GOOGLE ΕΓΙΝΕ ΓΚΡΑΦΙΤΙ.


Keith Haring: Το logo της Google έγινε γκράφιτι!
Χρώματα και όμορφα σχέδια έχει το σημερινό logo της Google το οποίο είναι αφιερωμένο στην 54η επέτειο γέννησης του Keith Haring.

ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΡΡΗΞΕ ΣΤΑΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΥΡΕΘΕΙ ΜΕ ΑΛΟΓΟ.


Εικοσάχρονος διέρρηξε σταύλο για να συνευρεθεί με άλογο

Τον έκαναν τσακωτό οι ιδιοκτήτες

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...