Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Στα γραφεία της κοινότητας Προμάχων γίνονται δηλώσεις ζημιάς από τους κερασοπαραγωγούς, που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν από την τελευταία κακοκαιρία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν κάθε απόγευμα να κάνουν τις δηλώσεις τους από σήμερα και μέχρι τις 17/5.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:
Δελτίο ταυτότητας
ΑΦΜ
Βιβλιάριο τραπέζης
13ψήφιο νούμερο του αγροτεμαχίου όπου βρίσκεται η πληγείσα καλλιέργεια

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ

Χρειαζόμαστε επειγόντως οφθαλμίατρο …..
Γράφει η Μαρίνα Μάρα

Kι εκεί που πήγαινα συνάντησα το κατεστημένο, ντυμένο αποκριάτικα.


Ανάπτυξη σε όλο της το μεγαλείο είχε ντυθεί, με γυαλισμένα τσίγκινα τενεκεδάκια να χτυπάνε φάλτσα και άψυχα κορμιά ριγμένα άτσαλα για χαλί... 

Κρυμμένοι στην γωνία κάποιοι γνωστοί να χειροκροτούν ένα μέρος της, την ρουφιανιά, την αναλγησία, την δηθενιά

Φοβήθηκα όχι το κατεστημένο, αυτό το γνώριζα, (ήταν εχθρός μου), αυτούς τους κρυμμένους τύπους φοβήθηκα που με τσιτάτα στο χέρι το κορόιδευαν αλλά το ακολουθούσαν.

Κορόιδευαν τον φασισμό αλλά τον έτρεφαν με γκουρμεδιές.
Κορόιδευαν τον ρατσισμό αλλά οι ίδιοι έβαζαν γυαλιά φιρμαρισμένα και με στρας στις αμυγδαλέζες.
Κορόιδευαν την σκληρότητα, αλλά οι ίδιοι μόνο αυτό είχαν.
Κορόιδευαν το μασκάρεμα αλλά ξέχασαν την καλοραμμένη δική τους στολή, έκριναν τον λαϊκισμό καιδεν μπόρεσαν να δουν ποτέ τους την μοναδική κουτσομπολίστικη φύση τους.
Κορόιδευαν την αναξιοπιστία ανήμποροι να δουν το άγαλμα του ψεύδους που προσκυνούν.
Κορόιδευαν τον πολιτικάντη χωρίς να μπορούν να δουν την καθημερινότητά τους ... ο εχθρός είναι ένας, αλλά τα πλοκάμια του είναι όντως ανάμεσά μας ... αναδίπλωση ... τα όπλα μας αδύναμα , καθώς και η όρασή μας . 

Χρειαζόμαστε επειγόντως οφθαλμίατρο.


Πήρα τον ψυχίατρο να του ζητήσω βοήθεια και αυτός γελώντας με παρέπεμψε σε συνιστώσα της ζωής.
Μου εξήγησε το παιχνίδι με τις μαριονέτες … πήρα ένα μαχαίρι και βγήκα στους δρόμους … Άλλαξα και μοδίστρα δεν μου κάνει, φοράει δαχτυλήθρα... 




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΘΟΤΑΝ...



Πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, 669 παιδιά που προορίζονταν για τα στρατόπεδα θανάτου των Ναζί, σώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Αγγλία, χάρη στον Sir Nicholas Winton.

   Δεκαετίες αργότερα...  






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Τεράστιος ο πλούτος των βοτάνων της Ελλάδας

Μπορεί να ψάχνουμε τον πλούτο στα ορυκτά κάτω από τη γη, αυτός όμως είναι ορατός και είναι πάνω στην επιφάνεια της γης. Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Ντάτσιαν Τσιόλος, συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό αγροτικό τομέα είναι ο τεράστιος αναξιοποίητος πλούτος των 6.600 διαφορετικών φυτικών ειδών που διαθέτει η χώρα μας, πολλά από τα οποία μάλιστα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

   Σύμφωνα με τις επισημάνσεις που έγιναν, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ατυπου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας με κεντρικό θέμα «Πώς θα μετατραπεί η γεωργική ποικιλομορφία της Ευρώπης σε στρατηγικό πλεονέκτημα», η ελληνική προεδρία θέλει να αναδείξει το θέμα της βιοποικιλότητας και των επενδυτικών ευκαιριών που συνεπάγεται η αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

   Τα αυτοφυή φυτά της Ελλάδας είναι περίπου 6.600, και εκτιμάται ότι αποτελούν το 50% του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτικά, στη Βρετανία ευδοκιμούν μόλις 800 είδη. Η Ελλάδα είναι μάλιστα 3η στην παγκόσμια κατάταξη, δεδομένου του αριθμού ενδημικών φυτών, αν ληφθεί υπόψιν το γεωγραφικό της μέγεθος. 

  Από τα 6.600 τα 1.600 από τα 6.600 είναι αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. 

  Προς το παρόν πάντως, παρά τον τεράστιο πλούτο, το μέγεθος της εγχώριας αγοράς παραγωγής φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών παραμένει 5 φορές μικρότερο του μέσου ευρωπαϊκού όρου. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

"ΘΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ"

Magnify Image
ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΚΡΗ 

Αφιερωμένο σε όλες τις σύντομες, αξέχαστες ζωες

   Να περπατάς μονάχος σου στους δρόμους του μυαλού σου, είναι μια εμπειρία όμορφη και τόσο κοντινή, που απορείς πώς δεν περπάτησες πιο πριν, τόσο κοντά και τόσο μέσα στον ίδιο σου τον εαυτό. Και υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που δεν το έχουν κάνει αυτό, που αναρωτιέσαι, αν δεν τους το έφερε η ζωή, ή αν δεν έχουν δρόμο στο μυαλό τους.

Έχεις περπατήσει ποτέ μονάχος σου παραμιλώντας επί ώρες ό,τι σου ‘ρχεται; Καν’ το και θα δεις τον εαυτό σου να ορθώνεται, ν’ αποκτά το μεγαλείο, που όπως φαντάζεσαι αόριστα, έχει ο άνθρωπος.

Θ’ ακούσεις τα συναισθήματά σου να βγαίνουν στον αέρα, να τρέχουν με καταπληκτική ταχύτητα, για να φτάσουν στον ήλιο, στο φεγγάρι, στ’ άστρα. Να φτάσουν ίσως, σε μια ανθρώπινη ύπαρξη  που τυχαία ή σκόπιμα σ’ ακούει. Μετά αισθάνεσαι πως θέλεις να πετάξεις ή να ονειρευτείς. Καθαρίζεις αυτή την ουσία που λέγεται φαιά, απ’ τις πευκοβελόνες που παρασύρθηκαν ως εκεί απ’ τον αέρα της ζωής. 

Πως ήμουν λοξός σε σχέση με τους άλλους το ΄χα σίγουρο. Το πρόβλημα όμως και το μεγάλο ερώτημα ήταν το εξής:  Να μείνεις αυτό που είσαι ή να μην μείνεις; Να είσαι ο περίεργος ή ο φυσιολογικός τύπος; Σα να λέμε να ζήσεις ή να ψοφήσεις; Είναι όμως και το άλλο. Εντάξει να ζήσεις. Να ζήσεις την ουσία. Ποιος θα σε συντροφέψει όμως; Υπάρχει αυτός; Κι αν υπάρχει θα τον βρεις; Πόσο θα ψάξεις; Μέχρι πότε; Μέχρι να σβήσει η ελπίδα και χάσεις πια το τρένο με τους άλλους, χάσεις δηλαδή ό,τι άρπα-κόλλα δεν ήθελες να πάρεις; Κι αν πεις «Χαλάλι» κι οι άλλοι δε σε δουν ή δε σε καταλάβουν; 

 Κι όμως! Την ελπίδα δεν θα χάσω, το σύντροφο θα βρω, θα ζήσω την ουσία, θα βρω τον δρόμο τον καινούριο και θα τον περπατήσω. Κι αν’ είναι ο δρόμος ο σωστός, θα με ακολουθήσουν. Και τέλος θα δικαιωθώ. Και τώρα; Τι θα γίνει; Τι θα κάνω; Μπορείς να μου πείς; 

Αυτά γύριζαν στο κεφάλι μου σα σβούρα… 


Κρις Μακάντλες( Christofer McCandless).
 Γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1968 στη Βιρτζίνια και πέθανε στις 19 Αυγούστου 1992 στην Αλάσκα. Ένας έξυπνος και πολυσχιδής έφηβος σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που τον γνώρισαν από κοντά. Αμφισβητεί από νωρίς τον συμβατικό τρόπο ζωή των γονιών του. Αισθάνεται αηδία για την καριέρα και το κυνήγι του χρήματος 
Τελειώνει το κολέγιο με άριστα το καλοκαίρι του 1990. Αυτή είναι η τελευταία φορά που θα τον δουν οι δικοί του άνθρωποι. Μοιράζει τις οικονομίες του, αλλάζει το όνομα του σε Alexander Supertramp και διασχίζει τις ΗΠΑ με ένα Datsun από το Μεξικό μέχρι την Αλάσκα. Ήταν εξοπλισμένος μόνο με τα απαραίτητα χωρίς να λαμβάνει τις κατάλληλες προφυλάξεις. 
28 Απριλίου 1992: Αρχίζει την τελευταία του περιήγηση στην Αλάσκα, διαμέσω του "μονοπατιού του Πανικού" και διασχίζοντας τα νερά του επικίνδυνου ποταμού Τεκλανίκα. Είχε μαζί του μόλις 4,5 κιλά ρύζι, ένα τουφέκι και τα αγαπημένα του βιβλία, αλλά όχι πυξίδα ή χρήματα. 
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1992 μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο, σκουριασμένο λεωφορείο της γραμμής 142 (έκτοτε "Μαγικό Λεωφορείο" και σημείο προσκυνήματος θαυμαστών) το οποίο έγινε η τελευταία του κατοικία θα βρεθεί νεκρός. Σύμφωνα με τους γιατρούς είχε πεθάνει 18 μέρες νωρίτερα από έλλειψη τροφής. Είχε προλάβει να γράψει την λέξη “sos” στη μια πλευρά του λεωφορείου. Κάτι που έδειχνε ότι είχε πλήρη συναίσθηση του τέλους τους 
Το άρθρο του δημοσιογράφου Τζον Κρακάουερ «Death of an innocent» στο περιοδικό Outside, είναι η βάση για το best seller «Into the Wild» που θα γράψει αργότερα βασισμένο στην ιστορία του. Το επιτυχημένο βιβλίο θα διχάσει την κοινή γνώμη. Ο Κρακάουερ θα μπλέξει την πραγματικότητα με την φαντασία για να κάνει ακόμα πιο συναρπαστική την ιστορία του Μακάντλες. 
Ο Σον Πεν θα βασιστεί στο βιβλίο και θα σκηνοθετήσει το επιτυχημένο φιλμ «Into the Wild» το 2007, τοποθετώντας την ιστορία του ήρωα αρκετά κοντά στις πραγματικές της διαστάσεις.
Το 2010 η 29χρονη θαυμάστρια του Μακάντλες, Κλερ Άκερμαν χάνει την ζωή της στα ορμητικά νερά του ποταμού Τεκλανίκα στην προσπάθεια της να ακολουθήσει την διαδρομή του. 
Τι ήταν τελικά ο Κρις Μακάντλες; «Ένα βουτυρόπαιδο που αγνόησε τους κινδύνους και έγινε ήρωας στο μυαλό ενός δημοσιογράφου» όπως έγραφαν έξαλλοι αναγνώστες στο περιοδικό Outside; Ο ίδιος σε μια διακήρυξη Ανεξαρτησίας είχε γράψει: " Ένας ταξιδευτής, ο οποίος το μόνο σπίτι που γνωρίζει είναι ο δρόμος. Αφοσιωμένος σε έναν αγώνα εξόντωσης του απατηλού εαυτού του --Κρις Μακάντλες "Όλα είναι δρόμος" 



Απόσπασμα από το βιβλίο του Μίλτου Πρωτογερέλλη «Αυτά που Πρόλαβα…» εκδόσεις Ύψιλον. Ανακάλυψα το βιβλίο και τον συγγραφέα τυχαία πέρσι το καλοκαίρι όταν ένα απόγευμα καθώς περπατούσα στον δρόμο  μπήκα στην αυλή του Μουσείου Εξορίστων για να δω τι συμβαίνει. Αυτό που γινόταν ήταν η ετήσια εκδήλωση που έκαναν οι γονείς της Καίτης και του Μίλτου Πρωτογερελλή στην μνήμη των παιδιών τους. Το Δεκέμβριο του 1987, ένας ταξιτζής, βγαίνοντας αντικανονικά από την Σκιάθου στην Πατησίων, συγκρούστηκε με μια μοτοσικλέτα, τραυμάτισε θανάσιμα τον Μίλτο, 26 χρονών και την αδερφή του Καίτη, 30 χρόνων.
 Ο πατέρας των παιδιών ανακάλυψε τα κείμενα του Μίλτου στο δωμάτιο του μετά το θάνατο του. Δεν ήξερε ότι έγραφε. Ο Νίκος Ντόκας γράφει στην Ελευθεροτυπία τον Ιούνιο του 1995: « Ο Μίλτος Πρωτογερελλής σκοτώθηκε το Δεκέμβρη του 1987 και ήταν μόλις 26 ετών. Τα περισσότερα από τα κείμενα που φιλοξενούνται σε τούτο τον τόμο γράφτηκαν λίγους μήνες πριν. Είναι κείμενα πρώτης γραφής. Αδούλευτα, που λέμε. Κι όμως στα κείμενα αυτά, που συχνά δίνουν την εντύπωση ημερολογιακών καταχωρίσεων, ο αναγνώστης ανακαλύπτει τον ταλαντούχο συγγραφέα. Γιατί μόνο στην πρώτη γραφή μπορείς να δεις πόσες σπίθες πετάει ταυτόχρονα ένα μυαλό και πόσες από αυτές και πως προφταίνει το χέρι να καταγράψει». 
Αυτό που μου έμεινε περισσότερο όμως από εκείνο το απόγευμα, πέρα από το βιβλίο που μας χάρισαν, ήταν το κουράγιο αυτών των δυο γονιών. Το πώς  ο άνθρωπος βρίσκει την δύναμη να συνεχίσει να ζει ακόμα και αν του έχει συμβεί το χειρότερο:
 Να χάσει τα δυο μοναδικά παιδιά του. 



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ: Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Ισλαμοφοβία: Η δύσκολη ζωή των μουσουλμάνων στη Βρετανία

Ο φόβος της τρομοκρατίας και η ξενοφοβία που διακατέχει τον σύγχρονο κόσμο, ιδίως μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, έχει ως αποτέλεσμα ένα παράλογο και απαράδεκτο κύμα ρατσισμού και κοινωνικής κατακραυγής απέναντι στους Μουσουλμάνους των ΗΠΑ, αλλά και της Ευρώπης.

Βιώνοντας καθημερινά την απαξίωση, οι μουσουλμάνες που ζουν στη Βρετανία, τηρώντας ταυτόχρονα τις παραδόσεις του λαού τους, μιλούν για πρώτη φορά στην Telegraph και τη δημοσιογράφο Αβα Βιντάλ, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και την καχυποψία με την οποία τους αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι.

«Είναι κάτι που βιώνω από το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Από το να με αποκαλούν Οσάμα Μπιν Λάντεν ή τρομοκράτισσα, έχω ακούσει πραγματικά τα πάντα» αναφέρει η Ζαμπ Μουσταφά, Βρετανή μουσουλμάνα δημοσιογράφος που ειδικεύεται στα δικαιώματα και τον πολιτισμό των γυναικών, μιλώντας στην Telegraph.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι η ζωή δεν ήταν ποτέ ξανά ίδια για τους μουσουλμάνους που ζουν στο δυτικό κόσμο. Ξαφνικά ένας προβολέας φώτισε το Ισλάμ, όχι όμως για καλό.

«Είτε είστε μαζί μας, ή είστε με τους τρομοκράτες», ανακοίνωσε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους σε συνέντευξη Τύπου μετά από τις επιθέσεις. Και πολλοί άνθρωποι αποφάσισαν σιωπηλά ότι όλοι οι μουσουλμάνοι ήταν εναντίον τους. Ολα υπόκεινται σε έλεγχο: το ντύσιμο, οι πεποιθήσεις, ο τρόπος ζωής τους. Ανθρωποι που ποτέ πριν δεν είχαν καν διαβάσει το Κοράνι, συμπεριφέρονταν σαν να είχαν περισσότερες γνώσεις κι από Ισλαμικούς μελετητές.

«Κοιτάξτε πώς φέρονται στις γυναίκες τους, τις κουκουλώνουν με μπούργκες, δεν τις αφήνουν να βγουν μόνες και ελέγχουν ότι κάνουν, ενώ στη Σαουδική Αραβία δεν τις αφήνουν καν να οδηγούν» είναι φράσεις που οι μουσουλμάνοι τις Ευρώπης ακούνε συχνά. Αλλά αυτό είναι μια λανθασμένη αντίληψη.
Οπως αναφέρει η Βιντάλ: «Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν χώρες όπου η κυρίαρχη θρησκεία είναι το Ισλάμ και οι γυναίκες αντιμετωπίζονται άσχημα. Αλλά εκεί η πατριαρχία είναι το πρόβλημα , όχι το Ισλάμ. Στο Ισλάμ , τα δικαιώματα των γυναικών είχαν αναγνωριστεί πολύ νωρίτερα από ό, τι ήταν στη Δύση. Ενας επιθεωρητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε πρόσφατα ο σεξισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι πιο «διάχυτος» από οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει επισκεφθεί ποτέ, περισσότερο κι από πολλές μουσουλμανικές χώρες».

«Αυτό που βρίσκω εντελώς αποτρόπαιο» συνεχίζει η Βιντάλ «είναι το γεγονός ότι οι δυτικοί από την μία ανησυχούν για τις μουσουλμάνες γυναίκες κι από την άλλη τους φέρονται απαξιωτικά».

Μια έκθεση από το Πανεπιστήμιο του Μπίρμινγκχαμ αναφέρει ότι οι επιθέσεις σε μουσουλμάνες γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 58% του συνόλου των περιστατικών. Από αυτά τα περιστατικά, το 80% ήταν οπτικά αναγνωρίσιμα, δηλαδή φορούσαν μαντίλα, νικάμπ ή άλλα ρούχα που σχετίζονται με το Ισλάμ.

Από μικροαστικό κοινωνικό ρατσισμό μέχρι σωματικές επιθέσεις, οι μουσουλμάνες γυναίκες του δυτικού κόσμου που πέφτουν θύματα κακοποίησης φοβούνται πολύ να πάνε στην αστυνομία.

«Η συχνά ρατσιστική ρητορική κάνει σίγουρα τα πράγματα χειρότερα» αναφέρει η Ζαμπ. «Είμαι σίγουρη ότι ο δυτικός κόσμος αισθάνεται μίσος προς τους μουσουλμάνους. Τα θύματα πηγαίνουν στην αστυνομία, αλλά αποτυγχάνει να το διερευνήσει, πόσο μάλλον να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια». 

Μάλιστα, πολλές μουσουλμάνες αναγκάζονται να βγάζουν την μαντήλα τους στο δρόμο, φοβούμενες ρατσιστικές επιθέσεις. Ενώ δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις υβριστικής συμπεριφοράς απέναντι σε μουσουλμάνους, στο μετρό ή στον δρόμο, επειδή απλώς φοράνε μαντήλα.

Δυστυχώς στον Δυτικό κόσμο, ο ρατσισμός προς τους μουσουλμάνους υπάρχει πλέον ως μια κοινωνική νόρμα που παρέχει ένα σαφές πλαίσιο για τη λεκτική ή σωματική επίθεση που είναι ορατή σε σχεδόν καθημερινή βάση.

«Δυστυχώς με το να χρησιμοποιείται τόσο πολύ ισλαμοφοβική ρητορική σε ορισμένες περιπτώσεις, από τους πολιτικούς που κοιτάζουν να κερδίσουν ψήφους τρέφοντας τους φόβους των ανθρώπων το πρόβλημα αυτό μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο» καταλήγει η Ζαμπ.









ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΣΤΗ EUROVISION ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ "ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ" ΟΠΩΣ Η ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ

Απίστευτο -Οι Ισλανδοί στην Eurovision τραγουδούν «πω πω πω πω πω», όπως η Γωγώ Τσαμπά [βίντεο]

Εκπληκτοι όσοι παρακολούθησαν χθες τον ημιτελικό της Eurovision, την ώρα που εμφανίστηκε η αποστολή της Ισλανδίας στη σκηνή, άκουσαν τον τραγουδιστή του συγκροτήματος να αρχίζει τα.... «πω πω πω πω», θυμίζοντας Γωγώ Τσαμπά και τα περίφημα «καγκέλια» της!

Την Ισλανδία, στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, εκπροσωπούν οι Pollapönk με το τραγούδι «No Prejudice», το οποίο περνά μηνύματα κατά των παντός είδους προκαταλήψεων. Βέβαια, τα «πω, πω, πω, πω» τραβούν την προσοχή. Ειδικά των Ελλήνων που... κάτι τους θυμίζει.





ΣΟΥΤΙΕΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ" ΕΣΩΡΟΥΧΟ

Σουτιέν κάτω από το δέρμα -Πρωτοποριακή μέθοδος ανόρθωσης στήθους που λειτουργεί

Απίστευτο και όμως αληθινό! Στο Λονδίνο «κυκλοφορεί» ένα σουτιέν που φοριέται κάτω από το στήθος! Ο λόγος για μία νέα επαναστατική μέθοδο ανόρθωσης στήθους, η οποία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και όπως υποστηρίζουν ειδικοί, αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις πλασττικές επεμβάσεις. Ηδη, τρεις γυναίκες από το Λονδίνο πέρασαν την πόρτα του χειρουργείου προκειμένου οι γιατροί να τοποθετήσουν στο στήθος τους το «σουτιέν», για να το κρατάει συνέχεια στητό, χωρίς τη βοήθεια εσωρούχων. Οι πρώτες επεμβάσεις έγιναν στο Νοσοκομείο Thomas την περασμένη εβδομάδα.

Οι χειρουργοί αρχικά τοποθέτησαν σιλικόνη σε σχήμα κυπέλλου κάτω από το δέρμα τριών γυναικών. Στη συνέχεια έβαλαν ειδικά λουριά, τα οποία συνδέονται με τα νεύρα στο στήθος, έτσι να τραβάει το δέρμα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία μέθοδο που αναμένεται να φέρει επανάσταση στην πλαστική χειρουργική. Ωστόσο, οι ίδιοι ζητούν εκτενείς κλινικές δοκιμές,, πριν η συγκεκριμένη μέθοδος «βγει» στην αγορά.

Και πόσο κοστίζει αυτή η μέθοδος; Περίπου 7 ευρώ παραπάνω από τα εμφυτεύματα που γνωρίζαμε όλοι μέχρι σήμερα.

Η επαναστατική μέθοδος αναμένεται να χορηγηθεί δωρεάν σε γυναίκες, οι οποίες έχουν καρκίνο μαστού.

Ο καθηγητής του London Institute, Kefah Mokbel μιλώντας στη Daily Mail, είπε πως η ιδέα είχε «γεννηθεί» το 2007. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι ζωτικής σημασίας, ωστόσο κρίνεται αναγκαίο να γίνουν οι κατάλληλες δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παρενέργειες.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΝΘΟ ΑΓΟΥΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ

Ενα έξυπνο ζευγάρι δημιούργησε τον πρώτο ανθό αγουρέλαιου και ξεπουλάει [εικόνες]

Δύο νέοι άνθρωποι είχαν την ιδέα να παράξουν και να τυποποιήσουν τον ανθό του αγουρέλαιου, που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και δεν είναι ένα ακόμη απλό ελαιόλαδο.

Τι πολύτιμο περιέχει αυτό το λάδι
Ο Ανθός αυτού του ελαίου αποτελεί το εκλεκτότερο μέρος του Αγουρελαίου αφού μπορεί να συλλεχθεί μόνο από την επιφάνεια, σταγόνα-σταγόνα. Είναι ο σπανιότερος και ωφελιμότερος χυμός της ελιάς, που παράγεται όχι υπό συνθήκες πίεσης εν ψυχρώ, αλλά υπό την πλήρη απουσία θερμότητας. 
Η καινοτόμος παραγωγική διαδικασία του βασίζεται στον εκσυγχρονισμό της παραδοσιακής ελαιοποίησης, με σκοπό τον δραστικό περιορισμό της οξείδωσης του ελαιοκάρπου. Περιέχει πολυφαινόλες που τα ποσοστά τους ξεπερνούν τα 300mg/kilogram, η οποία αποτελεί μία από τις υψηλότερες ποσοστώσεις αντι-οξειδωτικών ελαιολάδου! Η γεύση του είναι κορυφαία. Φρέσκια, πιπεράτη, με έντονη ευωδιά άγουρης ελιάς. Όλα τα παραπάνω το καθιστούν ένα πραγματικό «ορόσημο» για την υγεία και τη διατροφή!

Ενα αλλιώτικο ζευγάρι
Το βιολογικό αγουρέλαιο MILESTONE αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας δύο νέων ανθρώπων - του Κωνσταντίνου Μαμμάση και της Μπάρμπαρας Ρουσάκη - οι οποίοι το 2013 ίδρυσαν την εταιρεία «OF DREAMS AND KNOWLEDGE». 

Το ζευγάρι σπούδασε και εργάστηκε στο Εξωτερικό για αρκετά χρόνια σε εταιρείες του κλάδου τους καθώς και σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Έχοντας αποκτήσει Διδακτορικά διπλώματα στην Μηχανική και στην Καινοτομία επιχειρήσεων αποφάσισαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν μία δική τους επιχείρηση

Το προϊόν φέρει την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων από τον οργανισμό BIO-HELLAS που έχει ως αποτέλεσμα να ελέγχεται πλήρως η διαδικασία παραγωγής του από τον Ελαιώνα έως το Τυποποιητήριο.  Συνάμα, το MILESTONE φέρει την πιστοποίηση του ισχυρισμού υγείας σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πού πουλάνε αυτό το λάδι
Το MILESTONE διατίθεται στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11) στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε ντελικατέσεν στην Σαντορίνη (Santo Wines, Art & Wine Gallery), στην Κρήτη στο πολυβραβευμένο Kapsaliana Village Hotel και στο Πόρτο Χέλι Watersports. Διαδικτυακά το MILESTONE διατίθεται από το elenianna (http://www.elenianna.com/) καθώς και από το Yoleni’s (https://www.yolenis.com/).

Ποιο είναι το ζευγάρι και τι σπούδασαν
Η Μπάρμπαρα Ρουσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Έχει εργασιακή και ερευνητική εμπειρία στο χώρο του Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και Οργανωσιακής Καινοτομίας Τουριστικών Επιχειρήσεων. Είναι Δοκτορέσα του Πανεπιστήμιου του Surrey στην Μ. Βρεταννία, όπου και διετέλεσε Λέκτορας του αντίστοιχου τμήματος. Η εμπειρία της στο χώρο του Hospitality Management και η βαθιά γνώση της στον τομέα της Οργανωσιακής Καινοτομίας είναι δύο στοιχεία, τα οποία έχουν αποτελέσει τις βάσεις για την κεντρική ιδέα του MILESTONE: να δημιουργηθεί ένα καινοτόμο προϊόν, ένα προϊόν «ορόσημο» για την ανθρώπινη διατροφή και υγεία, το οποίο θα εκφράζει με τρόπο απόλυτο την ελληνικότητα της καταγωγής του.

Κωνσταντίνος Μαμμάσης

O Κωνσταντίνος Μαμμάσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης με δημοσιεύσεις διεθνούς κύρους στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και αντίστοιχη ερευνητική εμπειρία σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. ‘Εχει εργασθεί ως σύμβουλος σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών διεθνώς και ως εκπαιδευτής σε τεχνολογίες νέας γενιάς στην Μ. Βρεταννία. Τελευταία εργάσθηκε ως κύριος Ερευνητής στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας (CNR) στην Πίζα. Το 2012 επέστρεψε στην Ελλάδα με το όραμα να αξιοποιήσει το πιο χαρακτηριστικό προϊόν της ελληνικής γης, την ελιά. Ακολουθώντας τους νόμους της γης και τη σοφία της παράδοσης σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνογνωσία ουσιαστικά κατάφερε να «επανεφεύρει» έναν από τους αρχαιότερους τρόπους επεξεργασίας στην ιστορία του ανθρώπου. Σήμερα, παράλληλα με τις αγροτικές του δραστηριότητες, προσφέρει ερευνητικές υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Πληροφορίες για τα βιογραφικά από το eirinika.gr

Tι επιδοτήσεις πήραν
Με την επιμέλεια της BrandHouse, το επιχειρηματικό σχέδιο επιδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ στην κατηγορία της μεταποίησης και εμπορίας καθώς και από το Re-Inspire Greece From The Youth Up, όπου βραβεύτηκε ανάμεσα σε 8 νικήτριες υποψηφιότητες από 200 περίπου συμμετοχές και 14 φιναλίστ, για την πιο καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα.












ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ "ΛΙΩΝΟΥΝ"

Το χωριό με τους κατοίκους που «λιώνουν» -Μία σπάνια ασθένεια καταστρέφει το δέρ

Είναι χωμένο κάπου στην καρδιά της Βραζιλίας, ανάμεσα σε τροπικούς λόφους και οι κάτοικοί του δίνουν μία καθημερινή μάχη με τον ήλιο. Είναι το χωριό Αράρας, που θεωρείται η μεγαλύτερη κοινότητα ανθρώπων που πάσχουν από τη σπάνια κληρονομική ασθένεια η οποία είναι γνωστή ως μελαγχρωματική ξηροδερμία. 

Οσοι πάσχουν από αυτή έχουν εξαιρετική ευαισθησία στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και εμφανίζουν τρομακτικά ποσοστά καρκίνου του δέρματος. Εξαιτίας της ασθένειας, το δέρμα αδυνατεί να διορθώσει τη φθορά που προκαλείται από τον ήλιο. Και όλα αυτά σε ένα χωριό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από αγρότες. 

«Ημουν πάντα εκτεθειμένος στον ήλιο. Δούλευα, φύτευα και μάζευα ρύζι, φρόντιζα τα ζώα», λέει ο 38χρονος Ντζάλμα Αντόνιο Ζαρντίμ στην Daily Mail. «Οσο περνούσαν τα χρόνια, η κατάστασή μου χειροτέρευε», συμπληρώνει. Πλέον, δεν μπορεί να εργαστεί ως αγρότης. Ο ίδιος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της μελαγχρωματικής ξηροδερμίας στα εννιά του χρόνια, όταν άρχισαν να εμφανίζονται στο πρόσωπό του φακίδες και μικροί όγκοι. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 50 επεμβάσεις για να απαλλαγεί από αυτούς. Πλέον δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς το τεράστιο καπέλο του, αλλά αυτό δεν τον βοηθά ιδιαίτερα. 

Η ασθένεια ουσιαστικά έχει «φάει» το δέρμα στα χείλη του, τη μύτη, τα μάγουλα, ακόμη και τα μάτια του. Πέρα από την καταστροφή του δέρματος και τον καρκίνο όμως, ένας στους πέντε ασθενείς κινδυνεύει να παρουσιάσει απώλεια ακοής, καθυστερημένη ανάπτυξη ή κακό συντονισμό κινήσεων. Από τους 800 που ζουν στην Αράρα, πάνω από 20 έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, με το ποσοστό να είναι ένας στους 40, τη στιγμή που στις ΗΠΑ οι πιθανότητες είναι 1 στο 1 εκατομμύριο. 

Για πολλά χρόνια οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν από τι υπέφεραν οι κάτοικοι του χωριού. «Κάποιοι μιλούσαν για πρόβλημα στο αίμα, άλλοι στο δέρμα. Κανείς δεν μας είπε ότι ήταν γενετική ασθένεια», λέει ο Ζαρντίμ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το χωριό παρουσιάζει τόσο μεγάλο ποσοστό ασθενών γιατί ιδρύθηκε από λίγες οικογένειες, με αρκετά από τα μέλη τους να είναι φορείς της ασθένειας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στις επόμενες γενιές καθώς οι χωρικοί παντρεύονταν μεταξύ τους.












ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Δείτε το ντιμπέιτ των υποψηφίων δημάρχων για την Αλμωπία, που πραγματοποιήθηκε στις 7/5,  στα στούντιο της ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  με συντονιστή τον δημοσιογράφο του σταθμού Χρήστο Δημητριάδη.
Στο ντιμπέιτ παρέστησαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, ο Δημήτρης Πασόης, ο Γιάννης Σηφάκης, ο Νίκος Φτίκας, ο Ανδρέας Κόγιος και ο Δημήτρης Μπίνος.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

"ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΑΝΑ": Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Ψηφιακή αλάνα», ο νέος ιστότοπος της ΕΛ.ΑΣ. αποκλειστικά για παιδιά

Την «ψηφιακή αλάνα», ένα νέο ιστότοπο που απευθύνεται σε παιδιά και γονείς και μέσω του οποίου παρέχονται συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με απλό και εύληπτο τρόπο, δημιούργησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο νέος αυτός ιστότοπος, που θα παρουσιαστεί σήμερα από τη διεύθυνση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Intercontinental, παρέχει στους μικρούς φίλους τη δυνατότητα να παίξουν, αλλά και να μάθουν πώς μπορούν να σερφάρουν με ασφάλεια.
  Η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8-12 ετών, καθώς και για γονείς.



ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΔΕΡΦΩΝ

Σχέση μεταξύ αδελφών
Πολλές φορές οι γονείς προκειμένου να ενισχύσουν την σχέση των παιδιών μεταξύ τους, προτείνουν στο μεγαλύτερο παιδί να παίρνει στο παιχνίδι και το αδελφάκι του. Άλλες φορές πάλι, νιώθουν άδικο αν το μικρό τους μένει σπίτι μόνο του, ενώ το μεγαλύτερο παιδί παίζει στην αυλή ή στις κούνιες με τους φίλους του. Έτσι, οι γονείς αγωνιώντας για την κοινωνικοποίηση του μικρού τους αλλά και για την μεταξύ τους σχέση, πιέζουν τα πρωτότοκα παιδιά.

Μήπως όμως αυτή η πίεση δημιουργεί προβλήματα
Πράγματι είναι δύσκολο όταν υπάρχουν δύο παιδιά μέσα στο σπίτι, το κάθε παιδί να έχει το χώρο του ή το πρόγραμμά του όπως ακριβώς το θέλει. Παρ΄όλες τις δυσκολίες που έχει όμως μια τέτοια κατάσταση είναι καλό και χρήσιμο για κάθε παιδί να μπορεί να περνά ελεύθερα χρόνο με τις φίλες/φίλους και να μην πρέπει να πιεστεί να συμπεριλάβει το αδελφάκι του σ’ αυτό.
 Η πίεση εκ μέρους των γονιών δημιουργεί πολλές τριβές και εντάσεις μέσα στην αδελφική σχέση. Εντάσεις που δεν θα υπήρχαν εξ’ αρχής αν οι γονείς δεν ασκούσαν πίεση στα αδέλφια να «κάνουν τα πάντα μαζί». Είναι δύσκολο για το πρωτότοκο παιδί να επωμιστεί ένα ρόλο που δεν είναι έτοιμο να αναλάβει, της νταντάς ή του κηδεμόνα.
 Καθώς, οι γονείς εκτός από το παιχνίδι, ζητούν να είναι υπεύθυνο για το μικρότερο παιδί. Μην ξεχνάτε πως και τα δύο είναι παιδιά. Ακόμα, η διαφορά ηλικίας μπορεί να είναι τέτοια που να μην επιτρέπει την κοινή παρέα. Το μεγαλύτερο παιδί προκείμενο να δείξει ότι έχει μεγαλώσει και είναι ανεξάρτητο, δεν θέλει να φέρνει στην παρέα του το μικρότερο αδελφάκι, που του έχουν επιβάλλει οι γονείς.
Ωστόσο, πως μπορείτε να προτείνετε στο παιδί σας να παίξει μαζί του;
Την επόμενη φορά, που το πρωτότοκο παιδί θα κανονίσει να παίξει με τους φίλους του, χωρίς να του το επιβάλλετε, προτείνετε του πως όποτε θελήσει μπορεί να εντάξει στο παιχνίδι και το αδελφάκι του. Χωρίς να πείτε κάτι παραπάνω, δώστε στο παιδί την πρωτοβουλία και την ελευθερία να επιλέξει. Σε καμία περίπτωση, μην ανησυχείτε για την μεταξύ τους σχέση.


ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΡΤΙΛΛΑ;

Τι γνωρίζετε για τα μύρτιλλα;
Ή αλλιώς blueberries!
Είναι ένα φρούτο που είναι ιδιαίτερα γνωστό στο εξωτερικό. Παρ’ότι υπάρχει παραγωγή και στην χώρα μας, οι Έλληνες δεν τα προτιμούν ιδιαίτερα. Κι όμως τα μύρτιλλα έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Συγκεκριμένα περιέχουν βιταμίνες A, B, C και E, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, μεταλλικά άλατακαι φυτικές ίνες. Είναι χαμηλά σε λίπος, νάτριο και θερμίδες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα κατατάσσουν ως φρούτα απαραίτητα στην υγιεινή διατροφή.
Η πιο χαρακτηριστική ιδιότητά τους είναι η αντιοξειδωτική τους δράση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι κατά της γήρανσης. Βοηθάνε το ουροποιητικό σύστημα και κάνουν καλό και στην καρδιά των ανθρώπων. Άνθρωποι που πάσχουν από ουρολοίμωξη συνίσταται να καταναλώνουν. Επίσης οι γυναίκες που θέλουν να αποφύγουν τα σημάδια της γήρανσης μπορούν να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Τέλος είναι κατά της χοληστερίνης και κάνει καλό στην καρδιά, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που πρέπει να προσέχουν παραπάνω πρέπει απαραιτήτως να τρώνε καθημερινά.
Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε να φτάσετε στα 40 ή στα 50 για να ξεκινήσετε να τρώτε μύρτιλλα. Εντάξτε τα άμεσα στην διατροφή σας και επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματά τους.


ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ

Ο σατανάς πριν από την πτώση του....
Αρχικά ο Εωσφόρος «αυτός που μεταφέρει το φως» και οι άγγελοι του δε δημιουργήθηκαν κακοί. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ουράνια πνεύματα κατέχοντας θέση στο ύψιστο σημείο των Ασωμάτων Δυνάμεων και της πνευματικής τελειότητας.
Σαν πνεύμα είναι αγέραστος και αθάνατος κατέχοντας όλες τις ιδιότητες του αγγελικού κόσμου, δεν έχει χρονικούς και τοπικούς περιορισμούς,είναι αεικίνητος, έχει υψηλή πνευματική διαύγεια, είναι άυλος, αυτάρκης και εξαρτάται μόνο από το Θεό.
Πριν από την πτώση του ήταν ο πρώτος στην ιεραρχία των αγγέλων έχοντας δύναμη, λαμπρότητα, σοφία αλλά και την καλοσύνη της αγγελικής φύσης. Πως λοιπόν αυτό το λαμπρό ουράνιο πνεύμα κατρακύλησε στην πτώση; Πριν όμως παρακολουθήσουμε την πτώση του Εωσφόρου θα πρέπει να γνωρίζουμε για τους αγγέλους τα εξής:
1. Οι άγγελοι δημιουργήθηκαν πριν από την κτίση του κόσμου (Ιώβ λη 7).
2. Είναι όντα πνευματικά και ασώματα.
3. Ως πλάσματα του Θεού έχουν ελεύθερη βούληση.
4. Μπορούν να προκόψουν πνευματικά ή να πέσουν σε αμαρτία.
Ετσι στα πλαίσια της παραχωρημένης από το Πανάγαθο Θεό ελευθερίας ο Εωσφόρος διάλεξε την πτώση του.
Ο προφήτης Ιεζεκιήλ περιγράφει ως εξής την πτώση του (28:15): «Από την ημέρα που πλάστηκες μέχρι την ημέρα που αμάρτησες ήσουν τέλειος στη συμπεριφορά σου». Και συνεχίζει στο στιχ. 17 ο Ιεζεκιήλ: «επειδή είχες ομορφιά περηφανεύτηκες, επειδή είχες μεγάλη δόξα η σοφία σου διαφθάρθηκε». Η υπερηφάνεια του Εωσφόρου μετατράπηκε σε αυταπάτη και τελικά κατέληξε σε στάση.
Ο προφήτης Ησαΐας αναφέρει στο 14: 13, 14 : «έλεγες μέσα σου στον ουρανό θα ανεβώ και τον θρόνο μου θα υψώσω πάνω από τα άστρα του Θεού, θα πάρω θέση πάνω στο βουνό… θα ανεβώ πάνω από τα σύννεφα και με τον Ύψιστο θα είμαι ίσος». Η περηφάνια κατάντησε αλαζόνα τον Εωσφόρο με αποτέλεσμα να έχει ξεγελαστεί σε άκρατο σημείο και να ζητάει να είναι ίσος με το Θεό. Η αλαζονεία λοιπόν ήταν ένα από τα πλέον βασικά αίτια που οδήγησαν τον Εωσφόρο στην πτώση. Μαζί του παρέσυρε και ένα μεγάλο αριθμό αγγέλων από όλα τα Τάγματα (Αποκ. 12:4).
Κατά την πτώση των Αγγέλων ο Αρχάγγελος Μιχαήλ φωνάζει ''Στώμεν Καλώς στώμεν μετά φόβου'' και έτσι η πτώση των Αγγέλων σταματάει. Οι Άγγελοι του Θεού μένουν για πάντα καλοί ενώ του Εωσφόρου μετατρέπονται σε δαιμόνια.
Η στάση του Εωσφόρου μετατράπηκε σε τραγωδία καθώς ο Αρχάγγελος Μιχαήλ τον εκδίωξε από τον ουρανό και τον γκρέμισε στη γη. (Αποκ. 12:17-19) «Και εγένετο πόλεμος εν τω ουρανώ ο Μιχαήλ και οι άγγελοι αυτού – του πολεμήσαι μετά του δράκοντος και ο δράκων επολέμησε και οι άγγελοι αυτού. Και ουκ ίσχυσεν, ουδέ τόπος ευρέθη αυτώ έτι εν τω ουρανώ, και εβλήθη ο δράκων – ο όφις ο μέγας ο αρχαίος, ο καλούμενος διάβολος και ο σατανάς, ο πλανών την οικουμένην όλην, εβλήθη εις την γήν και οι άγγελοι αυτού μετ αυτού εβλήθησαν». Ο προφήτης Ησαΐας απορεί (12:4): «πως έπεσες από τον ουρανό Εωσφόρε, τέκνο της αυγής;».
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
Πρέπει να καταλάβει ο καθένας τον φοβερό αυτόν εχθρό του ανθρώπου.
ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΓΑΘΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι ο σατανάς μόνο κακό μπορεί να κάνει και να επιφέρει πόνο και καταστροφή.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ: χρησιμοποιεί με ωραιοποιημένο τρόπο το ψέμα για να παραπλανεί τους ανθρώπους ώστε να πέσουν σε αμαρτήματα και να απολέσουν την ψυχή τους.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΑΖΟΝΑΣ: Νομίζει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα ενώ στο βάθος γνωρίζει πολύ καλά πόσο αδύναμος είναι απέναντι στον Θεό.
ΕΧΕΙ ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Από τη μέρα της πτώσης του μέχρι και σήμερα επιδιώκει την καταστροφή της ανθρωπότητας αλλά και παντός αγαθού έργου.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΠΑΤΕΩΝΑΣ: Καθημερινά χρησιμοποιεί αναρίθμητες απατεωνιές και διάφορα ψευτοθαύματα για να ρίχνει σε πλάνη και κατόπιν σε αμαρτία τους ανθρώπους.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ: Μισεί θανάσιμα το ανθρώπινο γένος και έχει επικεντρωθεί στην καταστροφή του. 'Ολες του οι δυνάμεις διεξάγουν έναν ασταμάτητο πόλεμο αρπάζοντας καθημερινά εκατομμύρια ψυχές και καταστρέφοντας άλλα τόσα σώματα Ο σατανάς βρίσκεται πάντα υπό τον έλεγχο του Θεού: Κατά την πτώση του παρέσυρε μαζί του και ένα πλήθος αγγέλων από όλα τα τάγματα. Στην Αγία Γραφή οι παρασυρόμενοι άγγελοι ονομάζονται διάβολοι, δαιμόνια, τελώνια ή κακά πνεύματα. Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των δαιμόνων, αλλά είναι σίγουρο ότι ο αριθμός τους είναι ασύλληπτα μεγάλος. Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τους και επειδή είναι πνεύματα αεικίνητα υπάρχει η αίσθηση ότι ο σατανάς με το κακό είναι παντού. Σαν ένα όμως δημιούργημα του Θεού στην πραγματικότητα δεν είναι πανταχού παρών ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι δαίμονές του. Ο μεγάλος αριθμός όμως των δαιμόνων εξασφαλίζει να βρίσκεται το κακό παντού.
Παρ' όλη όμως την δύναμη και τις δυνάμεις που διαθέτει ο σατανάς τα πάντα που τον αφορούν βρίσκονται συνεχώς κάτω από τον έλεγχο του Θεού.
'Ενα μέσο ελέγχου του από τον Θεό και κατά μία έννοια ο περιορισμός της δράσης του κατά των ανθρώπων είναι η πίστη. 'Ενα άλλο πολύ σημαντικό μέσο ελέγχου του διαβόλου είναι και η μετάνοια. Την μετάνοια την θεωρώ και ένα προνόμιο - Θείο Δώρο - από τον Θεό προς τον άνθρωπο και ειδικά προς τον αμαρτωλό άνθρωπο. 'Ετσι όπως φαίνονται τα πράγματα ο Θεός το προνόμιο της μετάνοιας δεν το παραχώρησε στον σατανά και στους υπόλοιπους εκπεσώντες αγγέλους. Ειλικρινής μετάνοια, πίστη και αγάπη αγιάζουν τον άνθρωπο και απομακρύνουν τον σατανά.
Ονόματα του που αναφέρονται στην Αγία Γραφή:
 Φίδι
Μικρό κέρατο
Εωσφόρος
Βασιλιάς της Βαβυλώνας
Σατανάς
Βασιλιάς της Τύρου
Ο πονηρός
Ο πειράζων
Βεελζεβούλ
Διάβολος
Ο εχθρός
Ο άρχων του κόσμου τούτου
Ο υιός της απώλειας
Πατήρ του ψεύδους
Βελζεβούλ
Ο αντίδικος υμών
Ο άνθρωπος της αμαρτίας
Ο υιός της απώλειας
Βελιάλ
Δράκων
Ο όφις ο μέγας ο αρχαίος
Ο κατήγορος των αδελφών ημών
Αβαδδών
Κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος αυτού
Εξουσία του σκότους
Στόχοι του
Ο σατανάς προσπαθει να μιμηθεί το Θεό, έτσι προετοιμάζει το έδαφος στην γη για την υποδοχή του ιού του. Για την εξυπηρέτηση των σκοπών του προσπαθεί να πείσει ότι ο ίδιος είναι δημιούργημα της φαντασίας των ανθρώπων και ότι δεν υπάρχει.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΠΟΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΑ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΧΘΟΥΝ;

Οι γέροντες Παϊσιος, Ιάκωβος Τσαλίκης, Αμφιλόχιος, Εφραίμ Κατουνακιώτης και Σοφρώνιος του Εσσεξ , είναι δεδομένο ότι θα συμπεριληφθούν στα δίπτυχα της Εκκλησίας, αυτό έχει γίνει συνείδηση για τον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο, εξηγεί στον ΄΄Εξομολόγο ΄΄ του ''Αγιορείτικου Βήματος'', Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.
Ταυτόχρονα, ο Ιεράρχης διεύψευσε όσα ακούγουνται περί αναβολής της αγιοκατάταξης του γέροντα Παϊσιου λόγω των θέσεων του στα Ελληνοτουρκικά. ''Οι μύθοι δεν έχουν καμία σχέση με την Αλήθεια που υπηρετεί η Ορθόδοξη εκκλησία μας'', είπε.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του ''Αγιορείτικου Βήματος΄΄, ο γέροντας Παϊσιος θα ανακυρηχθεί Αγιος από το Φανάρι μέσα στους επόμενες μήνες.



ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΝΕΥΡΩΝ ΧΑΡΙΖΕΙ Η ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ


Φυσιολογική ζωή χωρίς αναπηρία, μετά από καταστροφικούς τραυματισμούς νεύρων, χαρίζει σήμερα  η μικροχειρουργική σε  δεκάδες εκατομμύρια νέους (18 με 35χρόνων) σε ολόκληρο τον κόσμο!
Επεμβάσεις ασύλληπτες ακόμη και από τον ιατρικό νου πριν από μερικές δεκαετίες, όπως η συρραφή και ανάπλαση τραυματισμένων νεύρων με απώλεια νευρικού ιστού μήκους 10 και πλέον εκατοστών, είναι σήμερα καθημερινότητα για τους μικροχειρουργούς!
«Η εξέλιξη της τεχνολογίας , αλλά και της επιστήμης στον τομέα της μικροχειρουργικής δίνει απίστευτα αποτελέσματα και χαρίζει φυσιολογική ζωή σε δεκάδες εκατομμύρια νέους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο» τονίζει ο   Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριού και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Aνω Aκρου, κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.
Με βάση  τα νεα δεδομένα η μικροχειρουργική σήμερα είναι σε θέση να δώσει θεραπευτική λύση με «τεχνική μικροσκοπικής υπερμεγένθυσης» και χρήση μικροραμμάτων και μικροεργαλέιων σε διατομές περιφερικών νεύρων άνω ή κάτω άκρων, προσώπου ή κορμού μεγιστοποιώντας και βελτιστοποιώντας τα αποτελέσματα.
Την τελευταία δεκαετία  οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις σε συνδυασμό   με την μετεγχειρητική καθημερινή-τουλάχιστον 30 λεπτη χρήση ηλεκτρικού νευροδιεγέρτη ή ατομικού νευροδιγέρτη μπαταρίας για 4-10 μήνες-, ανάλογα με το μήκος της καταστροφής του νεύρου αλλά και το ύψος,  κάνουν μικρά θαύματα.
«Σύμφωνα  με τις επιστημονικές εργασίες που παρουσιάστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής στη Βαρκελώνη ο συνδυασμός της μικροχειρουργικής  στην συρραφή των περιφερικών νεύρων (κυρίως των άκρων) με την συνεχή και κατάλληλη ηλεκτροθεραπεία και φυσικοθεραπεία, μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα όσον αφορά την αναγέννηση των νεύρων και την καλύτερη αποκατάσταση της κίνησης του μέλους» προσθέτει  ο κ Ιγνατιάδης.

                 ΣΥΡΡΑΦΗ   ΚΑΙ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΝΕΥΡΩΝ
«Τα περιφερικά νεύρα είναι ζωντανοί σωλήνες με «καλώδια»(νευράξονες ή νευρικές ίνες) που εκτελούν δυο ειδών λειτουργίες : Πρώτον μεταδίδουν εντολές του εγκεφάλου στους μυς  προκειμένου να εκτελέσουν κίνηση και δεύτερον φέρνουν πληροφορία από το δέρμα αίσθησης πχ πόνου, πίεσης, ψύχους ή θερμότητας  προς τον εγκέφαλο» εξηγεί ο διαπρεπής Έλληνας μικροχειρουργός  και προσθέτει.
«Ο βασικός κανόνας για καλή προοπτική αποκατάστασης ενός επανορθωμένου νεύρου είναι ο εξής. Όσο πιο κοντά αποκοπούν τα νεύρα στο περιφεριακό όργανο(πχ  ράγες δακτύλων χεριών ) τόσο καλύτερη πρόγνωση έχει για γρήγορη αποκατάσταση. Αντίθετα όσο πιο μακριά κοπεί ενα νεύρο απο το τελικό όργανο που νευρώνει, τόσο πιο αργά και πιο δύσκολα θα επανέλθει».
Όπως αναφέρουν οι   μικροχειρουργοί  η ταχύτητα αυτόματης αναγέννησης ενός νεύρου απ το σημείο που θα συρραφτεί μέχρι το τελικό  όργανο που πρεπει να ξαναφτασει ειναι 1mm/ την ημέρα.
Μετά τη συρραφή  το νεύρο αρχίζει να ξαναμεγαλώνει σε μήκος(όπως η ουρά της σαύρας)    βγάζοντας  νεαρές νευρικές ίνες(νευράξονες) κατευθυνόμενες πρός το περιφεριακό όργανο στόχο.
Αν όμως  οι νέοι νευράξονες που αναγεννιούνται δε φθάσουν εγκαίρως(μέσα σε έξι  μήνες = 18 εκατοστά) στο όργανο στόχο τότε οι εντολοδόχοι πλάκες  νεκρώνονται, οι μύες ατροφούν και αχρηστεύονται οριστικά.
«Για το λόγο αυτό στις περιπτώσεις που η  συρραφή του νεύρου πραγματοποιείται σε απόσταση μεγαλύτερη των 18 εκατοστών από το περιφεριακό όργανο, τότε γίνεται   υποστηρικτική  διέγερση μυών και νεύρων με    ηλεκτροθεραπεία για να μη νεκρώνουν, πριν φτάσει το αναγεννημένο νεύρο» καταλήγει ο κ  Ιγνατιάδης.
Υπάρχουν συσκευές φυσικοθεραπευτηρίου και ατομικές συσκευές με φορτιζόμενη μπαταρία. Οι εξελιγμένες σύγχρονες συσκευές διαθέτουν περισσότερα προγράμματα, τα οποία παρεμβαίνουν στη διαδικασία της ανάληψης του νεύρου, εγγεγραμμένα σε ειδικές κάρτες που αλλάζουν ανάλογα με το στάδιο της θεραπείας του νεύρου,  υπάρχουν προγράμματα για νευρική αναγέννηση, μυική ατροφία, απονεύρωση,  πόνο κλπ .
Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ το 30% των ατυχημάτων αφορά ένα βαρύ συντριπτικό ή θλαστικό τραύμα χεριού και δακτύλων, το 1/3 εξ αυτών εμπεριέχει βλάβη νεύρου και οι τραυματίες είναι κατά μέσον όρο 24 χρόνων. Επίσης το 3-7 % των τροχαίων ατυχημάτων περιλαμβάνει διατομή περιφερικού νεύρου και οι τραυματίες κατά μέσον όρο είναι 35 χρόνων.
www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr, τηλ. 210 6974278-80,  κιν. 6944251529


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5026051
E-MAIL: ngara@otenet.gr.     FAX:  210 5058795.  www. cosmosep. gr

FACEBOOK: Cosmos Επικοινωνία.TWITTER: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...