Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ!!!


Καλό ταξίδι Χριστίνα!

ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΑΖΟ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ


Ό,τι τους κατέβει κάνουν...








ΠΗΓΗ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΩΝ .

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τους πρώτους αγώνες δρόμου αντοχής και εμποδίων 8 χλμ.  διοργανώνει η  Ελληνική Ομοσπονδία Αγώνων Αντοχής και Εμποδίων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.
Οι πρώτοι σύγχρονοι αγώνες δρόμου αντοχής και εμποδίων 8 χλμ. αποτελούν την αναβίωση των αγώνων “Πλατανιστά” που διεξάγονταν στην αρχαία Σπάρτη. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, με ώρα έναρξης στις 12 το μεσημέρι, με σημείο εκκίνησης το Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης και σημείο τερματισμού την πλαζ Αρετσούς του Δήμου Καλαμαριάς, όπου θα τερματίσει και ο αγώνας εμποδίων με 6 εμπόδια.

 Το ενδιαφέρον των αθλητών για συμμετοχή στους πρώτους αγώνες δρόμου αντοχής και εμποδίων είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές  από όλη την Ελλάδα, αφού δηλώσουν συμμετοχή στην Ελληνική Ομοσπονδία Αγώνων Αντοχής και Εμποδίων. 

"ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ".

Διονύσης Σταμενίτης: « Άμεση λύση στο ζήτημα της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών »
« Την μεταφορά ιατρών για κάλυψη των κενών ζητά από τον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. »
«Επικοινωνία και με το Υπουργείο Υγείας»

Επιστολή προς τον Διοικητή της 3ης  Υ.ΠΕ. απέστειλε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης ιατρών στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με την μεταφορά ιατρών από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βουλευτής στην επιστολή του: « Τη στιγμή που μιλάμε η κλινική λειτουργεί με 2 ιατρούς, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε αναμονή του διορισμού, με την έγκριση του οποίου θα μεταφερθεί στο Κιλκίς.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι είναι πρακτικώς αδύνατο η ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών να μπορέσει να εξυπηρετήσει και να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών μόνο με έναν ιατρό.
Ως εκ τούτου σας ζητώ να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για τη μεταφορά ιατρών από τη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια προκείμενου να καλυφθούν τα κενά και να αποφευχθεί το δυσάρεστο ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας της κλινικής. Επιπρόσθετα να σας αναφέρω ότι τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα και για αυτό, οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό»

Παράλληλα ο κ. Σταμενίτης επικοινώνησε και με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έγκρισης ενός επικουρικού ψυχίατρου ιατρού για το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, γεγονός, που σαφώς δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά σε συνδυασμό με την μεταφορά των ιατρών από τα άλλα Νοσοκομεία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην αναστολή της λειτουργίας της ψυχιατρικής.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΟΣ" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Δελτίο Τύπου
    Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

Με αφορμή την ανακοίνωση της έκτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγ¬χου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για το μήνα Νοέμβριο, ο υπουργός Εργα¬σίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:
Πριν αναφερθώ στα αριθμητικά στοιχεία του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» για το μήνα Νοέμβριο, εκείνο που θα ήθελα με έμφαση να σημειώσω είναι ότι το οργανωτικό νοικοκύρεμα συνεχίζεται. Μέσα από τους εκτεταμένους ελέγχους και τις διασταυρώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία, ο αριθμός των συντάξεων χωρίς ένδειξη κατηγορίας έχει σχεδόν εκμηδενιστεί, καθώς αντιστοιχεί σε ποσοστό μόλις 0.05%. Μιλάμε ουσιαστικά για την απόλυτη χαρτογράφηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. 
Το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» που γεννήθηκε 1η Ιουνίου 2013, αποτέλεσε μια ουσιαστική μεταρρυθ¬μιστική τομή, που με τα λεπτομερή στοιχεία της, φώτισε κάθε πτυχή του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Όμως, δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλες και γενναίες μεταρρυθμίσεις. Προχωράμε με ένα συνεκτικό πλέγμα δράσεων, τεκμηριωμένο και ποσοτικοποιημένο, μέσα από το οποίο πετυχαίνουμε τη θωράκιση και τη θεμελίωση ενός ολοκληρωμένου ασφαλιστικού συστήματος κλείνοντας και τις τελευταίες «τρύπες» της εισφοροδιαφυγής.
Από την 1 Δεκεμβρίου 2013 εντάσσονται στο σύστημα υποβολής της μηνιαίας ΑΠΔ και οι εισφορές που αντιστοιχούν στο σύνολο των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης και των Ταμείων Πρόνοιας. 
Συνεπώς και στις περιπτώσεις αυτές θα ισχύουν στο σύνολό τους οι προβλεπόμενες ελεγκτικές διαδικασίες και τα συνακόλουθα μέτρα που αφορούν τις εισφο¬ρές της κύριας ασφάλισης.
Θεσπίζουμε τον ηλεκτρονικό υποχρεωτικό μηνιαίο διασταυρωτικό έλεγχο μέσω της ΑΠΔ μεταξύ των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών και αναζητάμε τη διαφορά μέσω μηνιαίων βεβαιώσεων οφειλών.
Ανακοινώσαμε και πλέον αρχίζει να εφαρμόζεται για πρώτη φορά η μη δυνατότητα υποβολής ΑΠΔ σε όσους οφείλουν μέχρι την αποπληρωμή των διαφορών που προκύπτουν από τον ανωτέρω διασταυρωτικό έλεγχο.
Ταυτόχρονα προβλέπουμε ότι δεν θα υπάρξει στο εξής επιστροφή φόρου εισοδήματος ή ΦΠΑ σε όσους δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη αφορά το σύνολο των ΦΚΑ με έμφαση σε ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ.
Δημιουργήσαμε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο), όπου εντάσσονται οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων, βελτιώνοντας αποτελεσματικά την είσπραξη αυτών των οφειλών. 
Με τις πρόσθετες αυτές συνεκτικές δράσεις επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση σημαντικότατων πόρων-εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ-, βελτιώνεται η εισπραξιμότητα των φορέων, αποκαθίσταται η ταμειακή ισορροπία του συστήματος και αναμφίβολα η συνολική εικόνα του ασφαλιστικού συστήματος αλλάζει.
Για μια ακόμη φορά, η έκτη μηνιαία έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για το μήνα Νοέμβριο 2013, μας παρέχει χρήσιμα και αξιόπιστα στοιχεία.   
Ενδεικτικά, τα σημαντικότερα ευρήματα της Έκθεσης είναι τα εξής:
•   Ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.687.227 άτομα
•  Ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.431.864 
εκ των οποίων οι 9.414 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών
• Η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Νοέμβριο ανέρχεται σε 2.297.302.338,20 ευρώ
•  Το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 927, 80 ευρώ».

ΠΑΡΑΚΑΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΡΥΣΑΣ-ΤΣΑΚΩΝΩΝ-ΡΟΔΟΝΙΑΣ.




Ο Σύλλογος Ποντίων Χρύσας - Τσακώνων-κ.Ροδονιάς

σας προσκαλεί στο
Παρακάθ
που διοργανώνει

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20:00, στην ανακαινισμένη και υπό νέα
διεύθυνση ταβέρνα «Κληματαριά».(στην πλατεία των Τσακωνων)
σας περιμένουμε γιανα διασκεδάσουμε με ζωντανό ποντιακό πρόγραμμα.

Δώρο της βραδιάς μια γνήσια ποντιακή λύρα!

πληροφορίες: www.pontioi-tsakonon.gr

με τιμή
το
δ.σ. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.



Αγαπητοί μας γονείς, μαθητές, καθηγητές
με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για την παρακολούθηση μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας για το σχολικό έτος 2013-2014, με στόχο τη βοήθεια των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διδάκτρων.
Αυτή η δράση απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στα Λύκεια και στα Γυμνάσια του Δήμου Αλμωπίας, ως υποστήριξη για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και για την πρόσβαση στη δωρεάν εκπαιδευτική αρωγή.
Η επιλογή τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα γίνει βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά κύριο μέλημά μας είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε μέρες και ώρες των εθελοντών καθηγητών. Ο τόπος και το πρόγραμμα των μαθημάτων ανά Ενότητα θα κοινοποιηθεί, μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων, στους ενδιαφερόμενους.
Αναλυτικά τα δικαιολογητικά είναι: 
  1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας ή Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας.
  3. Αντίγραφο Ε9.
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  5. Κάρτα ανεργίας γονέων.*
  6. Ιατρική γνωμάτευση για πιθανό πρόβλημα υγείας γονέα ή αδελφού.*
  7. Έκθεση  κοινωνικής έρευνας από Κοινωνικό Λειτουργό της Υπηρεσίας.*
 (*): εάν υπάρχει.

Μπορείτε να καταθέσετε την αίτησή σας, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Απασχόλησης του Δήμου Αλμωπίας (Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, Ισόγειο. Κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία), καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Επίσης για οποιαδήποτε διευκρίνιση/πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε τις ίδιες ώρες, με το τηλέφωνο: 2384350207.
                                                                                               

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας


Δημήτρης Πασόης

ΔΗΛΩΣΗ /ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ-ΝΤΡΙΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΦΥΛΟ:                       ΑΝΤΡΑΣ                                              ΓΥΝΑΙΚΑ
ΟΝΟΜΑ:                          ………………………………………………………………………………………………
ΕΠΩΝΥΜΟ:                     ………………………………………………………………………………………………
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ:          ……………………………………………………………………………………………..
ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ:         ……………………………………………………………………………………………..
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ……………………………………………………………………………………….
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:……………………………………………………………………Τ.Κ…………………..
ΠΟΛΗ:                             ………………………………………………………………………………………………
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:       ΑΓΑΜΟΣ                   ΕΓΓΑΜΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:                             ΟΙΚΙΑΣ…………………………………………………….…………………………………….
                                                    ΕΡΓΑΣΙΑΣ……………………………………………….……………………………………..
                                                    ΚΙΝΗΤΟ…………………………………….…………………………………………………..
ΕΜΑΙL:                           ………………………………………………………………………………………………………………..
ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ;
ΟΙΚΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΕΜΑΙL
ΠΡΩΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ

2. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
2.1 ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ:
          ΔΗΜΟΤΙΚΟ
          ΓΥΜΝΑΣΙΟ
          ΛΥΚΕΙΟ
          ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ     ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ………………….……….…………………………
          ΑΕΙ/ΤΕΙ       ΣΧΟΛΗ/ΤΜΗΜΑ …………………………………………………………………………………………………..
          ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ………………………………………………………………….…………………………………               
2.2 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΑΓΓΛΙΚΑ
ΓΑΛΛΙΚΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ
ΙΤΑΛΙΚΑ
           
     2.3   ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ Η/Υ;                                  ΝΑΙ                                      ΟΧΙ
ΕΧΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ;      ΔΙΚΥΚΛΟΥ                                 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ/ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ……………………………………………………….……………………………………..

3.  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ-Η      ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ…………………………………………………………………………………
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΑΝΕΡΓΟΣ-Η

4. ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ:
                         1-2  ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
                         1-2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ
                         1-2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ
                         ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΜΟΝΟ
    ΠΡΩΙΝΑ
                         ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ
 ΑΛΛΟ ……………………………………………………………………………………………………………

5. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΑΝΗΚΕΤΕ Ή ΑΝΗΚΑΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;
            ΝΑΙ
ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: ………………………………………………..………………………………………..
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:                               ……………………………………………………………..…………………………..

Συμφωνώ στην επεξεργασία των προσωπικών μου στοιχείων αποκλειστικά για τους σκοπούς του Δικτύου Αλμωπίας για την Κοινωνική Συνοχή.

Σημείωση: Τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν απολύτως εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να διατεθούν σε τρίτους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ………/…………/………

Ο ΔΗΛΩΝ/Η ΔΗΛΟΥΣΑ Ο ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ

ΥΣΤΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 7 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
Νέα – ύστατη – παρέμβαση στην Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών 
με πρόταση για ριζική λύση στο πετρέλαιο θέρμανσης
   
        Τρία 24ωρα πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Γιώργος Καρασμάνης με επιστολή  προς την Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών – την οποία προσυπογράφουν άλλοι 7 επτά  Βουλευτές – επισημαίνει ότι, πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας να καταλάβουν επιτέλους ότι το σύστημα επιδομάτων που επέβαλαν απέτυχε και πέρσι και φέτος παταγωδώς: Ελάχιστα νοικοκυριά υποβάλουν αιτήσεις, η πλειονότητα των καταναλωτών αδυνατεί να προμηθευτεί πετρέλαιο, η αγορά καυσίμων καθώς και τα δημόσια έσοδα έχουν καταβαραθρωθεί.
          Ο Βουλευτής καταθέτει και συγκεκριμένη πρόταση για εφικτή λύση για να μπορέσουν ενόψει του χειμώνα να ζεσταθούν όλα τα νοικοκυριά.

          Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:                                              Αθήνα, 07-11-2013                                                                                                   
                                                                                                             Αρ.πρωτ.:1106
                                  Προς την Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών:   
                                                                                           Υπουργό, κο Ιωάννη Στουρνάρα
                                                                      Αναπληρωτή  Υπουργό,  κο Χρήστο Σταϊκούρα
                                                                                      Υφυπουργό, κο Γεώργιο Μαυραγάνη
                                                                                                                                 Αθήνα
Κύριοι Υπουργοί, κύριε Υφυπουργέ
          Σε συνέχεια της σχετικής Ερώτησής μου (2391/7-10-13) που προσυπέγραψαν άλλοι 25 συνάδελφοι, επανερχόμαστε στο φλέγον θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς τα χρονικά περιθώρια των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα έχουν στενέψει δραματικά.
          Σʼ αυτόν τον ελάχιστο χρόνο που έχει απομείνει, οι δανειστές μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους, ότι η πολιτική που μας επέβαλαν για το πετρέλαιο θέρμανσης, έχει καταβαραθρώσει την αγορά καυσίμων, όπως επίσης και τα προσδοκώμενα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Πέραν αυτών, η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, έχει περιέλθει σε πλήρη αδυναμία αγοράς πετρελαίου, αν και από μέρα σε μέρα ενσκήπτει ο χειμώνας.
          Για ακόμη μια φορά σας επισημαίνουμε ότι, όπως πέρσι έτσι και φέτος, το σύστημα των επιδομάτων έχει αποτύχει παταγωδώς. Απόδειξη είναι ότι ελάχιστα νοικοκυριά έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση. 
Επίσης, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι ελάχιστοι είναι και οι καταναλωτές που προμηθεύονται πετρέλαιο και αυτοί σε πολύ μικρές ποσότητες. Οι περισσότεροι καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις»: Είτε αγοράζουν θερμάστρες και ηλεκτρικά σώματα που κατακλύζουν την αγορά μας εισαγόμενα από γειτονικές χώρες, είτε στρέφονται σε ξυλόσομπες και τζάκια με ξύλα που επίσης εισάγονται και από γειτονικές χώρες, διακινούμενα χωρίς τιμολόγια με συνέπεια την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή. Να προστεθούν εδώ, οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον με τα δάση μας που καταστρέφονται ενώ, οι ζημιές στην ανθρώπινη υγεία από την αιθαλομίχλη είναι ανυπολόγιστες.
Κύριοι Υπουργοί
          Είναι η τελευταία ευκαιρία να πείσουμε τους δανειστές μας για το αυτονόητο: Ότι καταργώντας το χρεωκοπημένο σύστημα επιδομάτων που μας επέβαλαν και επαναφέροντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του φόρου επίπεδα και όλα τα νοικοκυριά θα ζεσταθούν και η αγορά καυσίμων θα ανακάμψει θεαματικά και τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν εντυπωσιακά.
          Οι φόβοι ότι η επαναφορά της τιμής θα ευνοήσει τη λαθρεμπορία και την εξ αυτής φοροδιαφυγή, θα αποδειχτούν αβάσιμοι, αρκεί να μπει σε άμεση εφαρμογή το σύστημα εισροών/εκροών στη διακίνηση πετρελαίου. 
Και αν αυτό δεν τους είναι αρκετό, ας αποδεχτούν τη μείωση φόρου και στο πετρέλαιο κίνησης στα επίπεδα του πετρελαίου θέρμανσης. Οι απώλειες να αντισταθμιστούν με μικρό ειδικό τέλος στα οχήματα με πετρελαιοκίνηση, ανάλογα με την κυβισμό και τη χρήση τους. Μ΄ αυτόν τον τρόπο τα οφέλη για το δημόσιο θα είναι πάρα πολλά και από το πετρέλαιο κίνησης.
          Οι προτάσεις μας αυτές, κύριε Υπουργέ, αποτελούν τη μόνη ορθή και ριζική λύση σε ένα τεράστιο οικονομικό, δημοσιονομικό και κοινωνικό ζήτημα. Ας δώσουμε στους δανειστές μας να το καταλάβουν.
          Οι κουβέντες που ακούγονται, για μειώσεις φόρου 10% - 15%, ακόμη κι΄ αν γίνουν πράξη, δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μια σταγόνα στον ωκεανό.

Με εκτίμηση
Γ.  Καρασμάνης, Πέλλας
Γ. Ορφανός,  Α΄ Θεσσαλονίκης
Α. Δερμεντζόπουλος, Έβρου
Δ. Κυριαζίδης, Δράμας
Γ. Κωνσταντόπουλος, Πιερίας
Κ. Τσιάρας, Καρδίτσας
Τ. Κοψαχείλης, Γρεβενών
Θ. Λεονταρίδης, Σερρών

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.


Κατά το τελευταίο χρονικό  διάστημα ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας ερωτήσεις και υπομνήματα φορέων και πολιτών του νομού μας σχετικά με θέματα που τους απασχολούν.
Παρατίθενται οι σημαντικότερες παρεμβάσεις του Γιώργου Καρασμάνη προς τους αρμόδιους υπουργούς που αφορούν:

Την επιστολή της Διεύθυνσης του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας, με την οποία εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία για την απομάκρυνση των σχολικών φυλάκων από τα καθήκοντά τους που ως αποτέλεσμα είχε τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του Σχολείου.
Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας με το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Την επιστολή του Συλλόγου και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας, με την οποία ζητείται η άμεση πρόσληψη 2 καθηγητών στον Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και 2 καθηγητών στον Τομέα Γεωπονίας για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.
Το υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών σχετικά με συγκεκριμένες προτάσεις του, ώστε ν’ αντιμετωπισθεί οριστικά το έντονο πρόβλημα του ασφαλιστικού του ΟΑΕΕ προκειμένου να εξασφαλισθούν τόσο η βιωσιμότητα του ίδιου του Οργανισμού, όσο και  οι καλύτερες δυνατές παροχές των ασφαλισμένων του κλάδου.
Το υπόμνημα του Δήμου Έδεσσας με το οποίο επισημαίνεται το έντονο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου λόγω οικονομικής δυσπραγίας για προμήθεια  αναλώσιμων και πετρελαίου θέρμανσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο κλείσιμό τους.
Την επιστολή των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕ για νομοθετική ρύθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών προβλημάτων τους.


ΠΕΜΠΤΗ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑΣ

ΔΕΙΤΕ: Η ιστορία της οδοντόβουρτσας…




Παραδόξως, η οδοντόβουρτσα δεν δημιουργήθηκε από τους οδοντιάτρους σε ένα εργαστήριο...

ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΠΙΑΤΩΝ!

Θα εκπλαγείτε με το τι μπορεί να κάνει το σφουγγάρι πιάτων!


Συνήθως το σφουγγάρι χρησιμοποιείται για το πλύσιμο και το τρίψιμο των βρόμικων πιάτων...

ΠΡΩΙΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ


Πρώην τραπεζίτης ζει στον τάφο τού καλύτερού του φίλου εδώ και 13 χρόνια




Πρώην τραπεζίτης ζει στον τάφο τού καλύτερού του φίλου εδώ και 13 χρόνια (pics)Ο 47χρονος Φάμπιο Μπεράλντο Ριγκόλ από τη Βραζιλία δεν έχει σπίτι.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πάει μια ξανθιά να αγοράσει μια καφετιέρα, με τις τελευταίου τύπου εξελίξεις επάνω της.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...