Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Η ισχύς εν τη ενώσει»


«Η ισχύς εν τη ενώσει»

Με τις καλύτερες προδιαγραφές, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την προσήλωση στην ποιότητα και κύριο στόχο την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην Έδεσσα, ξεκίνησε η συνεργασία που θα αλλάξει τον χάρτη στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και η οποία συνάδει απόλυτα με την συνεχή αναζήτηση τόσο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου όσο και της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. για ξεχωριστές, πολιτιστικές εκδηλώσεις. 
Το στοίχημα μιας αξιόλογης, υψηλής αισθητικής παράστασης, καθώς θέατρο, μουσική, χορός και τραγούδι θα συνυπάρξουν στη σκηνή, καλούνται να κερδίσουν οι συν-διοργανωτές μέσα από την παρουσίαση του έργου «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, τη δημοφιλέστερη ελληνική οπερέτα.
Ο εντυπωσιακός μελωδικός πλούτος, το χιούμορ του κειμένου και ο τρόπος που το έργο αποδίδει μια ολόκληρη εποχή, είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν ένα εξαιρετικό δείγμα λυρικής δημιουργίας το οποίο θα απολαύσει το κοινό στις αρχές του Μάρτη.
Ήδη τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του συλλόγου συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των μελών του Εδεσσαϊκού Θεάτρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου Δήμου Έδεσσας κου Μιλτιάδη Κασσάρα, ο οποίος θα ηγηθεί του σχήματος και θα επιμεληθεί την πολλά υποσχόμενη παραγωγή.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη και ώρα 7 το απόγευμα στο εντευκτήριο του συλλόγου, Ίωνος Δραγούμη 35. Το έργο είναι πολυπληθές και πολυδιάστατο καθώς συνδυάζει πρόζα, κίνηση και φωνητικές δεξιότητες, γι αυτό και μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν, έχοντας τα προσόντα που απαιτούνται.
Πληροφορίες στο τηλ 6938363911

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ



Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Αβραμίκας, με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση τον οποίο συνεχάρη για το έργο του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο τομέας της Καθημερινότητας είναι το μεγάλο στοίχημα της σημερινής Δημοτικής Αρχής και πως ο κ. Αβραμίκας αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο. Επιπλέον, ο κ. Μπίνος χαρακτήρισε επιτυχημένη τη θητεία του κ. Αβραμίκα ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έγινε γνωστό ότι στις αρμοδιότητες του νέου Αντιδημάρχου Καθημερινότητας θα συγκαταλέγεται και ο κρίσιμος τομέας των αδέσποτων ζώων, στον οποίο έχουν γίνει σημαντικά βήματα και τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα εμφανή.

Ο κ. Αβραμίκας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο που τον εμπιστεύεται για δεύτερη φορά και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης μέσα από σκληρή δουλειά. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στον προκάτοχό του κ. Χρήστο Μπάτση σημειώνοντας ότι ήταν αυτός που πήγε το Εργοτάξιο του Δήμου Αλμωπίας στην κορυφή και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει ώστε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για τις υπόλοιπες Αντιδημαρχίες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος σε επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1/11/2016 στο Δημαρχείο, στα πλαίσια του ανασχηματισμού που είχε προαναγγήλλει εδώ και καιρό.

Ο κ. Μπίνος συνεχάρη το νέο Αντιδήμαρχο και του ευχήθηκε να έχει μία καλή και δημιουργική θητεία. Αναφερόμενος στις αρμοδιότητες, τόνισε ότι πρόκειται για μία θέση πολλή σημαντική η οποία θα πρέπει να αναδειχτεί ακόμα περισσότερο. Προς αυτή την κατεύθυνση προστέθηκαν και οι αρμοδιότητες της Νεολαίας και του Εθελοντισμού, καθώς ο Δήμαρχος θέλει να δώσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στα ζητήματα που άπτονται αυτών.

Ο νέος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας, και Εθελοντισμού κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο οποίος είναι ηλικιακά ο νεότερος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλμωπίας –ίσως και όλης της Ελλάδας, ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Δήμαρχο και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του δείχνει με την ανάληψη αυτής της θέσης. Υπογράμμισε επίσης, ότι ως νέος άνθρωπος θέλει να βλέπει τον τόπο του να προοδεύει και τόνισε πως είναι περήφανος για τη Δημοτική Αρχή η οποία από την πρώτη στιγμή έδωσε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και ασχολήθηκε ενεργά με τα ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας. Επιπλέον, ο κ. Χατζηγιαννίδης ανάφερε ότι ένας από τους στόχους του είναι να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να ασχοληθούν ενεργά με τον τόπο μας, μέσα από δράσης εθελοντισμού που αναδεικνύουν την διάθεση των ανθρώπων για κοινωνική προσφορά.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Σαββίδη, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά, τονίζοντας ότι συνεχίζει να αποτελεί γι’ αυτόν έναν άξιο συνεργάτη.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για τις υπόλοιπες Αντιδημαρχίες.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
            Σας καλούμε να έρθετε στις  2  Νοεμβρίου, του έτους 2016,  ημέρα Τετάρτη  και ώρα 10:00΄   π. μ. στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τεύχος Α’), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την παρ.6 εδ. γ΄ του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010), για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ  1ο

 Καθορισμός τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ   ΧΩΡΙΟΥ  2016.
        Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος λόγω  στο ότι, η απόφαση της Οικονομικής  για τον καθορισμό τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ   ΧΩΡΙΟΥ  2016  θα επηρεάσει την ανακοίνωση προς τους επαγγελματίες, η οποία είναι σε αναμονή, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για κατάληψη  χώρου. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει από τις 7  έως τις 20 Νοεμβρίου  2016. Στη  συνέχεια η όλη διαδικασία θα πρέπει να έρθει  στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νοεμβρίου. Η έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού καθορίστηκε με απόφαση Δημοτ.  Σ/λίου για τις 20/12/2016. 
                                      
 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

                ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας με θέμα τη λειτουργία της Π.Ε. Πέλλας και τη συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς


Προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας με θέμα τη λειτουργία της Π.Ε. Πέλλας και τη συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς 


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, την Δευτέρα 31/10, σχετικά με τη λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και τη συνεργασία με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς. Στη συνάντηση προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ, παραβρέθηκε και η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Αρχικά, ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε την κ. Αηδονά στους παρευρισκόμενους η οποία είχε μια πρώτη γνωριμία με τους τοπικούς φορείς, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η στενή και ουσιαστική συνεργασία που υπήρχε μέχρι σήμερα με όλους τους φορείς της Πέλλας. Η καθημερινότητα των πολιτών και, ιδιαίτερα, ο αναπτυξιακός προγραμματισμός περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα, με κορυφαίο τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και η προσπάθειά μας θα είναι κοινή και στοχευμένη. Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα κενό διοίκησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και πως συνεχίζεται κανονικά η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και η ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη συνέχεια, η κ. Αηδονά από την πλευρά της ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων για την παρουσία τους και έδωσε το στίγμα της διοίκησής της στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με πολλά δουλειά και συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Έπειτα, το λόγο πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι καλωσόρισαν την Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά και ευχήθηκαν να έχουν καλή συνεργασία γιατί τα προβλήματα δεν σηκώνουν καθυστερήσεις. Οι παριστάμενοι ζήτησαν από την κ. Αηδονά να γνωρίσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας καθώς η Περιφέρεια αποτελεί την ομπρέλα και το στήριγμα των προσπαθειών τους.

Αμέσως μετά δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά παρουσία των Περιφερειακών Συμβούλων Λάκη Βασιλειάδη, Πέτρου Ζέρζη, Μαρίας Ζωγράφου και Μαρίας Καράμπελα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Περιφερειάρχης εξέπεμψε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το μήνυμα ότι η λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας συνεχίζεται κανονικά, όπως και η αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Πέλλας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κ. Αηδονά τονίζοντας ότι θα γίνει αποφασιστική δουλειά για να προχωρήσουν τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας χωρίς καθυστερήσεις.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας και η κ. Αηδονά είχαν συνάντηση και με τους εργαζομένους των υπηρεσιών που στεγάζονται στο Διοικητήριο στην Έδεσσα στους οποίους παρουσίασε την Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και τους οποίους ευχαρίστησε για την προσφορά τους σε καθημερινή βάση. Η κ. Αηδονά ζήτησε τη συμβολή των εργαζομένων στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων να καλωσορίζουν την κ. Αν. Αντιπεριφερειάρχη ευχόμενοι καλή επιτυχία στο έργο της και να αναφέρουν ότι είναι κοντά σε ό, τι χρειαστεί στο πλαίσιο των καθηκόντων της.

Η κ. Αηδονά, τέλος, επεσήμανε ότι θα έχει διαδοχικές συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με όλες τις υπηρεσίες ξεχωριστά καθώς και με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Καράμπελα και Γιάννης Ανδρίτσος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Π.Κ.Μ. Νικόλαος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Αλμωπίας, Έδεσσας, Σκύδρας Δημήτρης Μπίνος, Δημήτρης Γιάννου και  Κατερίνα Ιγνατιάδου αντίστοιχα, ο Στρατηγός Διοικητής ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Δημήτρης Γλυμής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Ιωάννης Βακουφτσής, ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας κ. Σιδηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής του Κέντρου «ΟΡΑΜΑ» Λάζαρος Σιάντσης, εκπρόσωπος της Υφυπουργού κ. Τζάκρη, οι Διευθυντές των υπηρεσιών Π.Ε. Πέλλας και οι Προϊστάμενοι Τμημάτων Π.Ε. Πέλλας. 


Ένα "παραμύθι" για μεγάλους...


Ένα παραμύθι για μεγάλους...

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. 
Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.
Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι . 500 ευρώ!! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.
Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.
Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.
Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως . ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!!...

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να . ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.
Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν . με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους? Τι θα κάνεις εσύ?

(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας. 
Φυσικά τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» . των γαιδάρων.)

Φυσικά οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική !!!!

Αλέκος Ουγγρίνος

Συνάντηση μελών της Τ.Ο. νομού Πέλλας του Ποταμιού


Συνάντηση μελών της Τ.Ο. ν.Πέλλας του Ποταμιού

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα συνάντηση μεταξύ μελών της Τ.Ο. ν.Πέλλας του Ποταμιού και του Περιφερειακού Συντονιστή της Κεντρικής Μακεδονίας Παύλου Σιλβιστόπουλου.

Συζητήθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος (προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας, προώθηση τοπικών αγροτικών προϊόντων, τουριστική ανάπτυξη Λουτρών Λουτρακίου και ορεινού όγκου του Καϊμακτσαλάν), καθώς και ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης.

Ο κύριος Σιλβιστόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του νομού και δεσμεύτηκε να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να προωθηθούν τα τοπικά ζητήματα του νομού Πέλλας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού και να δρομολογηθούν άμεσα πρόσθετες ενέργειες.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...