Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

GUARDIAN."ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ".


Το τελευταίο διάστημα, κοντά στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ, ο ήχος που κυριαρχεί είναι αυτός του κομπρεσέρ. Παρά τις ενστάσεις και τις προσφυγές κατοίκων, αρχιτεκτόνων και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι αρχές κατεδαφίζουν τη γειτονιά Ταρλάμπασι. 

ΛΑΜΙΑ.ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ.




 Μια πρωτοβοουλία που αξίζει να βρει μιμητές
 Ολες οι συλλογικότητες του Νομού Φθιώτδας από αύριο γυρίζουν την πλάτη στους 5 βουλευτές που ψήφισαν αδίσταχτα την ισοπέδωση της ζωής μας όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.ζητούν από όλους τους πολίτες του νομού να συμμετάσχουν στον κοινωνικό αποκλεισμό που ξεκινά αύριο 3 Μαρτίου ο οποίος θα περιλαμβάνει απαξιωτική στάση απέναντι 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ "ΚΡΑΞΙΜΟ" ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Απίστευτα βρισίδια άκουσε ο -μάλλον ιδιαίτερα μισητός στη Θεσσαλονίκη- Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΠΡΙΛΕΠ ΤΗΣ FYROM.


Συνεχίζοντας τις έρευνες για τον Ελληνικό πολιτισμό που υπάρχει στην γείτονα χώρα βρήκαμε μία ακόμη Ελληνορθόδοξη εκκλησία με όλες τις επιγραφές που υπάρχουν στις τοιχογραφίες φυσικά στα ελληνικά.Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά για όλο αυτό τον πολιτισμικό θησαυρό που υπάρχει και το ελληνικό κράτος φυσικά αδιαφορεί.Έτσι εμείς σας παρουσιάζουμε μέσα από φωτογραφίες τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Πρίλεπ της FYROM.Δείτε τις φωτογραφίες…

ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΚΑΜΕΝΟΥΣ.


Άλλοι είναι κολλημένοι με την μπάλα και άλλοι με τον υπολογιστή τους! Για να μην χάνουν λοιπόν κάποιοι ούτε
λεπτό χωρίς να σερφάρουν, δύο Ολλανδοί εφευρέτες ο Erik De Nijs και ο Tim Smit, έφεραν την επανάσταση στην έννοια του φορητού υπολογιστή, με το τζιν παντελόνι, το οποίο έχει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, ποντίκι και ηχεία!

ΠΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΙ"?


Η εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι ότι πρόκειται περί μετρικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα από τους Έλληνες και κατόπιν υιοθετήθηκε από τους Άγγλους κλπ κλπ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΜΕ 50 ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Έπειτα από επιστολή των Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας, ο Βουλευτής Ν. Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή την υπ’ αριθ. 5070/26-01-2012 ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, με την οποία ζητούσε να είναι δυνατή για το 2012 η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των Δασεργατών, αλλά και γενικότερα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ με τη συμπλήρωση 50 ημερών ασφάλισης και όχι 90 ( όπως εκ του νόμου προβλέπεται ), λόγω των τεράστιων προβλημάτων ανεργίας και υποαπασχόλησης που βιώνουν οι ασφαλισμένοι του κλάδου εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΧΡΥΣΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.


Perierga.gr - Χρυσός σε υπολογιστέςΟ χρυσός χρησιμοποιείται σε πολλούς τύπους ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ειδικά στους υπολογιστές. Με την τιμή του χρυσού στα ύψη υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με την ανάκτηση των μικρών ποσοτήτων χρυσού που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Η μεγαλύτερη ποσότητα χρυσού μπορεί να βρεθεί στις μητρικές των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 1983.ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.


Απρίλιος 1983 – μια τυχαία ημερομηνία ή άγνωστο στο ευρύ κοινό σημαντικό γεγονός;

Η GOOGLE ΦΑΚΕΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.

Τέλος στην ιδιωτικότητα από τον «Μεγάλο Αδελφό» της Google;
Από την 1η Μαρτίου άλλαξε η πολιτική απορρήτου της Google και αμέσως ξέσπασε πόλεμος μεταξύ της εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι νέοι κανόνες που θέτει και εφαρμόζει πλέον η Google επικρίθηκαν εντονότατα από χρήστες και αναλυτές, καθώς όπως υποστηρίζουν παραβιάζεται πλέον κάθε ιδιωτικότητα.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.


«ΒΡΕΙΤΕ τα τέρατα της ΦΩΤΟγραφίας»
Η φωτογραφία που βλέπετε κάνει τον γύρο του κόσμου προκειμένου να εντοπιστούν τα τέρατα της φωτογραφίας και να τιμωρηθούν παραδειγματικά…

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ 2.600 ΕΤΩΝ ΚΡΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ.

Μυστήριο με 2.600 ετών κράνος Έλληνα πολεμιστή!
Ένα μπρούτζινο κράνος Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται από τον 6ο ή 50 αιώνα ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...