Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ.Σ.ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΕΝ ΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ 2013.


Το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι πρόβες για το πολιτιστικό αντάμωμα.
Οι ώρες της πρόβας θα είναι οι ίδιες για το κάθε τμήμα, όπως της σεζόν που πέρασε.

ΤΜΗΜΑ Α1 : 10:30
ΤΜΗΜΑ Α2 : 11:30
ΤΜΗΜΑ Β   : 16:00
ΤΜΗΜΑ Γ   : 15:00
ΤΜΗΜΑ Δ  :  17:00
ΤΜΗΜΑ Ε και ΣΤ θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Για πληροφορίες στο τηλ. 6974625062 Πολυξένη

ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΣΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ".

 Ένας πρωτότυπος κουμπαράς έχει στηθεί στο "ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ" των Προμάχων με σκοπό να βοηθήσει ή να κεράσει τον καφέ σε άτομα, που εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τον καφέ τους.
Η κίνηση αυτή εξαπλώνεται σε πολλά σημεία της Ελλάδας, και υπάρχει θετική ανταπόκριση από πολλούς, που με χαρά ρίχνουν το δεκάλεπτο και το εικοσάλεπτο από τα ρέστα τους.
"Αν σου περισσεύουν ΒΑΛΕ
 αν δεν σου φτάνουν ΠΑΡΕ"
 είναι το σύνθημα και στο  "Πράσινο περίπτερο" ευελπιστούν η κίνηση αυτή να εξαπλωθεί και σε πολλά άλλα σημεία και να καθιερωθεί ακόμη και για αγορές τροφίμων ή φαρμάκων για ευπαθείς ομάδες του δοκιμαζόμενου λαού.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ JUNIOR U16

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε
το Aridea Cup
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Junior U16
που θα διεξαχθεί από την Κυριακή 25 έως το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013
στο Κέντρο Αντισφαίρισης Αριδαίας.
Η τελετή έναρξης των αγώνων θα γίνει την Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 18.30
και θα ακολουθήσει γιορτή.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για εμάς και στήριξη στην προσπάθεια που κάνουμε.
Σας περιμένουμε.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 25 Αυγούστου 201
Απόγευμα 18.30 Τελετή έναρξης - Γιορτή.

Ενδεικτικό πρόγραμμα αγώνων
Σάββατο 24/08/2013 Ώρα 10.00 – 15.00 Προκριματικοί αγώνες μονού
Κυριακή 25/08/2013 Ώρα 11.00 – 13.30 Προκριματικοί αγώνες μονού
Δευτέρα 26/08/2013 Ώρα 10.00 – 20.00 1ος Γύρος πρωταθλήματος μονού

Τρίτη 27/08/2013 Ώρα 10.00 – 20.00 1ος Γύρος πρωταθλήματος μονού
1ος Γύρος πρωταθλήματος διπλού
Τετάρτη 28/08/2013 Ώρα 10.00 – 20.00 2ος Γύρος πρωταθλήματος μονού
2ος Γύρος πρωταθλήματος διπλού
Πέμπτη 29/08/2013 Ώρα 10.00 – 20.00 3ος Γύρος πρωταθλήματος μονού
Ημιτελικοί πρωταθλήματος διπλού
Παρασκευή 30/08/2013 Ώρα 11.00 – 20.00 Ημιτελικοί πρωταθλήματος μονού
Τελικοί πρωταθλήματος διπλού
Σάββατο 31/08/2013 18.00 Τελικοί πρωταθλήματος μονού

ΟΙ ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ.

Οι ανεπρόκοποι
Η αγαπημένη λέξη της γιαγιάς μου ήταν "προκομμένος". Η προκοπή χάραζε τα όρια του κόσμου. Ήταν ο διαχωρισμός του νοικοκύρη από τον αχαΐρευτο. Η διαφορά ανάμεσα σ΄εκείνο που βαδίζει με ψηλά το κεφάλι στη γειτονιά κι εκείνον που "δε στέκει καλά". Όπου προκοπή πάνω από όλα ήταν το σπιτάκι. 

Το σπιτάκι ήταν η ταυτότητα της ελληνικής οικογένειας. Το πρώτο σπιτάκι, ήταν το αυτονόητο για να μπει κανείς στο Πάνθεον των νοικοκύρηδων. Γιατί νοικοκύρης είναι κανείς μόνο στο σπίτι του. Το δεύτερο και τρίτο σπιτάκι ήταν η υποχρέωση για τα παιδιά. Για να είναι προκομμένοι οι γονείς που τους έδωσαν ένα όπλο να βαδίζουν άφοβα. Το εξοχικό ήταν για τον ακόμα πιο σπουδαίο νοικοκύρη. Τις περισσότερες φορές ήταν μια γερή ανακαίνιση στο πατρικό, εκείνο που εγκαταλείφθηκε για μια καλύτερη ζωή, για περισσότερες ευκαιρίες, στη μεγαλούπολη που θα γκρεμιζόταν κάτω από τις βόμβες των αντιπαροχών, για ένα τριάρι και δυο γκαρσονιέρες.

Ο νοικοκύρης ήταν πάντα προκομμένος, ακόμα κι όταν για την ικανοποίηση της νοικοκυροσύνης του, έχτισε παράνομα, αγόρασε μισοτιμής μέσα στα αποκαΐδια από τα καμμένα δάση, έκανε το σκατό του παξιμάδι στερούμενος όλες τις μικρές χαρές της ζωής για να φτιάξει τα δικά του..τούβλα.
Γιατί εκείνες οι πρώτες γενιές έφτιαξαν τη φωλίτσα με στερήσεις, κάνοντας δυο και τρία μεροκάματα, εκπτώσεις στο φαΐ, εκπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών, εκπτώσεις στη ζωή γενικότερα. Είναι γι΄αυτό, φυσικό επακόλουθο αυτό που ζήτησαν αργότερα.

Αφού έφτιαξαν τη προίκα του παιδιού, απαίτησαν από το παιδί να νοικοκυρευτεί με μια γυναίκα που να έχει προίκα, να μπουν κατ΄ευθείαν στη φωλίτσα τους και ν΄αυγατίσουν τα ετοιματζίδικα, για να αποδείξουν κι αυτοί πως είναι προκομμένοι και φυσικά απαίτησαν από τους πνευματικούς τους γονείς, τους βλαχοδήμαρχους και μαυρογιαλούρους της ζωής τους, και μια θέση κάπου σίγουρη για τα βλαστάρια, στο δημόσιο, που ήταν το όνειρο του κάθε νοικοκύρη γονιού, για να αράξει το παιδί στην καρέκλα που θα του εξασφάλιζε χαμηλότοκα δάνεια για να φτιάξει κι άλλα σπιτάκια, (να τα νοικιάζει στους ανεπρόκοπους και να φτιάχνει μια καβάτζα στη τράπεζα από τα νοίκια) να έχει, βρέξει χιονίσει ένα μισθό ακόμα κι αν δεν έκανε τίποτα για να τον κερδίσει, να έχει κι ένα εφάπαξ να αγοράσει ένα ακόμα σπίτι για τα γεράματα, και μια παχυλή σύνταξη, που ίσως, τότε μετά τα 60, του επιτρέψει να ρίξει κι ένα βλέμμα έξω από τα τούβλα...

Η ελληνική κοινωνία, παιδί μιας πατρίδας που είχε ζήσει μεγάλες συμφορές, προσφυγιά, μετανάστευση, πολέμους, έτρεμε μια λέξη. Ξεσπιτωμός. Το να ξεσπιτώνεσαι ήταν ισοδύναμο με το να τριγυρίζεις γδυτός στο κόσμο και να διαπομπεύεσαι. Η "παστρικιά" κόρη πεταγόταν έξω από το σπίτι. Για να δουν όλοι τις "πομπές" της. Ο ανεπρόκοπος γιος πέθαινε το πατέρα από τη στεναχώρια του. Η ανεπρόκοπη οικογένεια, η ξεσπιτωμένη, δεν ήταν καλή για συντροφιά. Ήταν μυστήριοι άνθρωποι που έβλεπαν λάθος.

Ακόμα κι ένα δυάρι, τρύπα, με τα στρώματα στοιβαγμένα στο πάτωμα ήταν νοικοκύρεμα γιατί ήταν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. Δεν λειτουργούν τώρα οι κυβερνώντες και οι κατακτητές με νούμερα σε μια κοινωνία που είχε άλλες αξίες και εκπλήσσεται από τη μπακαλίστικη λογική των τοκογλύφων. Εδώ και πολλά χρόνια στο ζύγι έμπαιναν όλα. Στο κουμπαρά στριγμωνόντουσαν τα όνειρα. Κάτω από το στρώμα έμπαιναν τα κομποδέματα για να βλέπουν όμορφα όνειρα οι νοικοκύρηδες. Το βιβλιάριο με τις καταθέσεις ήταν πιο ιερό ακόμα κι από τα ευαγγέλια. Το ευαγγέλιο της κοινωνίας ήταν ακριβώς αυτό το βιβλιάριο. Το καθαρό κούτελο ήταν ισοδύναμο με την αγοραστική δύναμη, και τα καλά παιδιά ήταν εκείνα που έπιαναν το νόημα και παραλάμβαναν τη σκυτάλη της νοικοκυροσύνης.

Αναλογιστείτε τώρα τι παπαριές έχω ακούσει στη ζωή μου, εγώ παιδί ανεπρόκοπων. Που δεν έκαναν το σπιτάκι τους. Μεγαλωμένη από ένα πατέρα που δεν ήθελε δικό του σπίτι, γιατί δεν ήθελε να γνωρίζει που θα πεθάνει. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια που έμπαινε στο ζύγι το κομπόδεμα με τη καλή ζωή κι η καλή ζωή νίκαγε πάντα. Με τους γονείς μου να με παίρνουν από το χέρι και να ταξιδεύουμε, να μου αγοράζουν βιβλία, να με πηγαίνουν στο θέατρο, να θέλουν να τρώω το καλύτερο φαγητό, να έχω τη καλύτερη μόρφωση, να ζω σαν πριγκιπόπουλο, ενώ ήταν φτωχοί!! Δεν έβγαινε το ζύγι και καλά να ζούμε, και να μαζεύουμε για τούβλα, κι αποφάσισαν πως αν από μέσα μου ξερίζωναν το φόβο του τι θα απογίνω αν δεν έχω τα τάδε πράγματα, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να ονειρεύομαι τούβλα και συμβόλαια και θα δημιουργούσα άλλες αντιστάσεις σε κάθε εκβιασμό, σε κάθε απειλή..

Πολλές φορές συνειδητοποιώ πως η πρώτη μου αναγκαστική επανάσταση στο κόσμο που βρέθηκα, έγινε όταν κατάλαβα ότι μέσα σ΄εκείνο το 90% των Ελλήνων έχουν δική τους κατοικία, εγώ ήμουν στο 10. Και σ΄αυτό το 10 δεν ανήκα καν, γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό από το 10, δεν είχαν ακόμα δικό τους σπίτι γιατί μόλις ξεκίναγαν, αλλά οι γονείς τους είχαν ένα και θα το κληρονομούσαν μόλις έφευγαν από το μάταιο τούτο κόσμο. Η είχε η γιαγιά, η άκληρη θεία, ο αδελφός τους, η τα πεθερικά τους. 

Μεταξύ άλλων ήμουν μοναχοπαίδι, γιατί αποφάσισαν πως ένα μόνο παιδί μπορούν να αναθρέψουν σωστά, χωρίς να στερηθεί τίποτα στο οικονομικό επίπεδο που βρισκόντουσαν. Έλεγαν πάντα πως άλλο ένα παιδί δεν θα συμπλήρωνε την ευτυχία τους, απλά θα στερούσε ευτυχία από μένα....

Έπρεπε να ζήσω και να αναβαθμίσω της λέξη νοικοκύρης σε άλλα επίπεδα. Να καταλάβω γιατί ο πατέρας μου δεν έβαζε στη άκρη, στο κουμπαρά, από το ψωρομισθό του, για να μαζέψει σαν καλό μυρμήγκι ψιχουλάκι - ψιχουλάκι για να φτιάξει τη φωλιά για το χειμώνα. Δεν υπήρχε γιατί. Με είχε γεννήσει απλά ένα τζίτζικας που χαιρόταν να κάνει καντάδες πάνω στα δέντρα το καλοκαίρι... Άλλωστε αυτός είναι ο πρώτος μύθος που μάθαιναν τα πιτσιρίκια. Ο ευσυνείδητος μέρμγηκας κι ο ανεπρόκοπος τζίτζικας. 

Ήταν ζόρικο να μην ανήκεις στη κοινωνία των μυρμηγκιών. Μέχρι που αναγκάστηκα να κοιτάξω κάτω, καθώς περιφερόμουν πάνω στα δέντρα, τραγουδώντας και γλεντώντας τη ζωή. Έβλεπα καλοστρωμένα τραπέζια με διάφορα είδη αρπακτικών γύρω, με τα χρυσά πιρούνια στα χέρια που έτρωγαν με δέκα μασέλες, και κάτω στα πόδια τους, αμέτρητες στρατιές από μυρμηγκάκια, περίμεναν να βουτήξουν τα ψίχουλα. Να χωθούν στις φωλιές τους και να χτίσουν, να φτιάξουν τα δικά τους παλατάκια - απομιμήσεις. Πολλά από αυτά δεν έκαναν τίποτα άλλο στη μικρή ζωή τους, από το να κουβαλάνε ψίχουλα. Για το χειμώνα. 

Η πεποίθηση πως η ιδιοκτησία είναι η βάση για να είσαι στη ζωή ασφαλής, ήταν το εισιτήριο και για ένα σωρό άλλες πεποιθήσεις, που θα άφηναν απέξω, ότι μπορούσε να φέρει ανατροπή στη κοινωνία των μυρμηγκιών. Το μεροκάματο έφτανε για συγκεκριμένα πράγματα από τη στιγμή που το βασικό πλάνο ήταν τα τούβλα. Δεν περίσσευε για "περιττές" δαπάνες. Και περιττές δαπάνες ήταν πολλές. Τα βιβλία, το θέατρο, οι τέχνες, τα μουσεία, τα ταξίδια, η ανακάλυψη της ζωής σε άλλα επίπεδα, η ενασχόληση με οτιδήποτε δεν αφορούσε το μάζεμα από ψίχουλα, αυτά ήταν για εκείνους που έχουν πολλά, ή για τους τεμπέληδες που δεν κοίταζαν να στρώσουν το κώλο τους κάτω να φτιάξουν ένα σπιτάκι. 

Αμόρφωτος αλλά νοικοκύρης. Δεν άνοιξε ποτέ ένα βιβλίο να ξεστραβωθεί, αλλά νοικοκύρης. Δεν απαίτησε ποτέ να ζήσει τη ζωή έξω από τους τέσσερις τοίχους, αλλά νοικοκύρης.

Σιγά σιγά η κοινωνία των μυρμηγκιών δημιούργησε μια σειρά από προτεραιότητες που ήταν απαράβατες. Πρώτα σπίτι, μετά οικογένεια. Στην οικογένεια, πρωτα διάβασμα και μάχη για να μπει σε μια σχολή. Στην αποφοίτηση από τη σχολή πρώτα μια καλή δουλειά, κυρίως στο δημόσιο και μετά η νέα οικογένεια. Στη νέα οικογένεια πρώτα ένα νέο σπιτάκι, μετά ένα "χαρτί" για τα παιδιά, και μετά η σειρά τους...


Σ΄αυτή τη τάξη πραγμάτων όλα ήταν σωστά και νοικοκυρεμένα όταν είχαν ένα ιερό σκοπό. Να αυγατίσει το κομπόδεμα. Ολόκληρες στρατιές από "άχρηστες" ενασχολήσεις έγιναν καπνός. Μουσικοί, ζωγράφοι, ποιητές, καλλιτέχνες, έπρεπε να αφήσουν το "βίτσιο" τους για αργότερα. Πρώτα να διοριστείς κάπου και μετά πάρε μια κιθάρα να σου περάσει το βίτσιο. Πρώτα να νοικοκυρευτείς και μετά άμα θέλεις γίνε φιλόσοφος να περνάς την ώρα σου. Πρώτα θα πάρεις σπίτι, έπιπλα, μιξεράκια, τηλεοράσεις, δοφυφορικές, κινητά, κεραμικές κουζίνες, επωνυμα ρούχα, στοίβες από καταναλωτικά σκουπίδια για να μοιάσεις στις οικογένειες των διαφημίσεων που ξυπνάνε όλες στην κατάλευκη κουζίνα με το υπεροχο πρωινό κι ατενίζουν από τη τζαμαρία το καλοκουρεμένο τους γκαζόν...

Κι αν περισσέψει κάτι.... αγοράζεις κι ένα παλιοβιβλίο. Πράγμα βέβαια που λίγοι έκαναν γιατί μετά από τόση ενασχόληση με σκουπίδια, ποιο ένστικτο καλλιέργειας θα είχε επιβιώσει? Δύσκολο.
Η πνευματική καλλιέργεια, η διανόηση, η ενασχόληση με τις φυσικές ροπές κάποιου και τις επιθυμίες του, ήταν πάντα προνόμιο των μεγαλοαστών. Ο λαουτζίκος αυτό που κατόρθωσε ήταν να στείλει τα παιδιά του σε μια μονομερή μόρφωση για ένα χαρτί στη καλύτερη των περιπτώσεων, ή να τα μάθει μια τέχνη για να βγάζουν το μεροκάματο, κι αν τα μεροκάματα ήταν γερά, να πάρουν ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο.
Ακόμα κι οι επιστήμες ήταν συγκεκριμένες για το μέγα πλήθος. Το παιδί, με μεγάλες θυσίες, θα γινόταν γιατρός, δικηγόρος, καθηγητής, μηχανικός. Θα ήταν γελοίο να απαιτήσει να γίνει αστροφυσικός, γενετιστής, ή εμπειρογνώμων στις αρχαίες γλώσσες. Η δημόσια παιδεία, αυτό το σκουπιδαριό που ονομάζουμε παιδεία, είχε ακριβώς αυτό το σκοπό. Το μέγα πλήθος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης να μάθει παπαγαλία, συγκεκριμένα μαθήματα, όσα χρειαζόντουσαν για τις εξετάσεις στη συγκεκριμένη σχολή και να μάθει να βαριέται όλα τα υπόλοιπα... 

Το σημαντικότερο που θα μπορούσε να γίνει ένας πτυχιούχος από τις λαϊκές και μικροαστικές μερίδες του πληθυσμού, ήταν να έχει καλό μπλα μπλα και φιλοδοξίες και γερο στομάχι να βλέπει τα σημεία και τέρατα χωρίς να βγάζει άχνα, για να ενταχθεί στο πολιτικό κι επιχειρηματικό σκηνικό , πλευρίζοντας και γλείφοντας τους κατέχοντες το πλούτο και τη δόξα από κληρονομικό δικαίωμα , ως υπέρτατος βαθμός νοικοκυρέματος κι ευτυχίας των γονιών του. Οι ενδιάμεσοι κρίκοι μικροαστοί, οι καλοί νοικοκυραίοι που πρόκοψαν, είναι τα αγαπημένα παιδιά όλου αυτού του κουστουμιού που σήμερα στενεύει επικίνδυνα κι αρχίζουν να σκάνε ένα ένα τα μυρμήγκια που τρύπωσαν εκεί μέσα για να εξυπηρετήσουν απλά την επιβίωσή του. Τώρα που τα χρειάζεται πλέον μόνο σαν μυργμήγκια. Τώρα που δεν χρειάζεται να τα παραμυθιάζει πως ήταν κάτι περισσότερο...

Δίπλα σε όλο αυτό το συρφετό, δημιουργήθηκε μια άλλη κοινωνική τάξη στην οποία μπορούσαν να ενταχθούν όλοι όσοι για κάποιο λόγο, ήταν λασκαρισμένη η ταύτισή τους με το κόσμο των νοικοκύρηδων, και ονομάστηκε περιθώριο. Το περιθώριο της σελίδας, ξεκίνησε με τους αλήτες που το σπίτι δεν τους χωρούσε και σιγά σιγά απορρόφησε διάφορες μάζες του ανεπρόκοπου πληθυσμού οι οποίες δεν τα έφαγαν μαζί, δεν ψήφισαν μαζί, δεν εντάχθηκαν μαζί. Ηταν το περιθώριο της σελίδας εκεί που σημείωνε κανείς με το μολύβι, δίπλα στο καλά δακτυλογραφημένο και ευδιάκριτο κείμενο. Οι μουτζούρες που δημιούργησαν έναν παράλληλο κόσμο που στεκόταν δίπλα στο φόβο της καθημερινότητας. Οι άλλοι άνθρωποι που ζούσαν με τους δικούς τους κανόνες και προτεραιότητες. 

Σήμερα το σουρελιστικό τοπίο αρχίζει και ανατρέπει όλες τις "σιγουριές" και μπροστά μας θα εξελιχθούν τραγικά γεγονότα που διάφοροι "περιθωριακοί" φώναζαν αλλά κανείς δεν τους άκουγε γιατί μάζευαν όλοι ψίχουλα για το χειμώνα...

Ο Γ. ήταν ένα παιδί που έφυγε από το σπίτι του στα 16 και κανείς δεν έμαθε που είναι πλέον γιατί δεν άντεχε να τους βλέπει. Εσκαγε. Νόμιζε πως το μυαλό του θα εκραγεί μέσα σε τόση τάξη... Κι αυτό ήταν αναμενόμενο. Ενα παιδί που δεν συμορφώθηκε με τις υποδείξεις και χάθηκε.. (ή έτσι πιστεύουν οι πολλοί)
Η Α. ήταν άριστη. Εμεινε και πάλεψε να αποδείξει πόσο προκομμένη είναι. Στα 16 της είναι κι αυτή, και τη πετάνε έξω από το σπίτι γιατί το όνειρο τέλειωσε και τα τούβλα κατάσχονται.... Κοιτάζει με απορία σοκαρισμένη, γιατί κανείς δεν της εξήγησε πως το παλάτι της ήταν χτισμένο σε κινούμενη άμμο...
Ο Γ. επέζησε γιατί το επέλεξε να ζήσει έξω από τι σιγουριά. Αραγε θα το αντέξει κι η Α. ή θα μπει στο μακρύ κατάλογο των αυτόχειρων, που δεν άντεξαν το αστροπελέκι που τους χτύπησε....

Γιατί πάνω από το δέντρο, έβλεπα πόσο εύκολο είναι να πατήσει κάποιος γίγαντας πάνω στις φωλιές και να τις κάνει σκόνη σε δευτερόλεπτα, αδιαφορώντας πόσα εκατομμύρια μυργμήκια θα γίνουν λυώμα, αλλά εκείνα δεν μπορούσαν να το δουν, γιατί την άκρη του παπουτσιού του τη νόμιζαν για τοίχο προστασίας, μέχρι που τα πάτησε. 

Ισως κάποιος θα πει, καλά με όλα αυτά τι θέλεις να μας πεις, πως κάποιος πρέπει να είναι ανεπρόκοπος και να τριγυρνάει ανεύθυνα δεξιά κι αριστερά? Οχι, δεν θέλω να πω αυτό. Αυτό που πιστεύω είναι πως η βάση στη ζωή δεν είναι ούτε τα τούβλα, ούτε τα χρήσιμα και άχρηστα αντικείμενα, ούτε το πόσο πιστά μπορεί κανείς να εξυπηρετήσει τις προτεραιότητες που του επιβάλλει το σύστημα από την ώρα που θα ανοίξει τα μάτια του. 

Η ουσία της ζωής είναι να έχει κάποιος τη δυνατότητα να δημιουργήσει τις δικές του προτεραιότητες, με όποιο κόστος, ακόμα και τη μοναξιά του να ανήκει στο 0,1% του κοπαδιού. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Γιατί αντίθετα με το μύθο, στη πραγματικότητα, ο τζίτζικας ήταν ετυχισμένος. Ισως να πάγωσε το χειμώνα αλλά τραγούδησε στην ώρα του. Εκείνη που εκείνος επέλεξε. Αν περίμενε πότε η τάξη των πραγμάτων θα το επέτρεπε, αν περίμενε να τραγουδήσει όταν θα είχε τακτοποιήσει όλα τα άλλα, αν περίμενε το τραγούδι του να ειπωθεί, όταν περισσέψει χρόνος , ίσως να μην είχαμε ποτέ καταλάβει καλοκαίρια... γιατί τα δέντρα θα έδειχναν αφύσικα σιωπηλά, σχεδόν νεκρά, στο μεσημεριανό μας ονείρεμα.


Ίσως κάποτε μέσα από δεισιδαιμονίες, και φανατισμούς, τιμωρούς εκκλησιαστές και πυρές που άναβαν για να καίνε σε κάθε πλατεία τους δαιμονισμένους του περιθωρίου, η γνώση να ήταν προνόμιο ελάχιστων. Ήρθαν εποχές όμως που οι φωτιές έσβησαν, και τα μαστίγια μπήκαν στα ντουλάπια. Σ΄αυτές τις εποχές κάποιοι κατόρθωσαν να δημιουργήσουν νέους κανόνες, νέες αντιλήψεις για τις ιεραρχείες και τη γνώση. Οι πολλοί όμως, όπως γίνεται πάντα, με νέους μηχανισμούς χειραγώγησης, "συμμαζεύτηκαν" ξανά και ξέχασαν όλα όσα προηγήθηκαν για να έχει αναβαθμιστεί η ζωή τους από το μεσαίωνα της ανθρωπότητας σε μια νέα ελπίδα. Άλλοι όμως δεν συμμαζεύονται. Και θα συνεχίσουν το τραγούδι τους, παντός καιρού.

Γι΄αυτό και οι πυρές της Νέας Ιεράς Εξέτασης, ήδη ετοιμάζονται. Αυτή τη φορά δεν χρειάζονται ξύλα κι αγριότητες. Υπάρχουν σύγχρονα εργαλεία αποχαύνωσης, που είναι άψογα και νοικοκυρεμένα.


Πηγή:
Συνήθης Ύποπτος

http://www.ramnousia.com

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ: ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ CNN ΓΙΑ 9 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ!

Το CNN «ψήφισε» 9 από τα 1.400 νησιά της Ελλάδας που αποτελούν τους πιο όμορφους προορισμούς της Μεσογείου. 

Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι στην κορυφή της λίστας δεσπόζουν οι Κυκλάδες.

Στο άρθρο φιλοξενούνται τα εννέα νησιά για τα οποία γίνεται ξεχωριστή αναφορά, για το τι μπορεί να δει κανείς σε αυτά, τι πρέπει να επισκεφθεί και που μπορεί να μείνει, ενώ παράλληλα τους δίδεται και ένας τίτλος με το χαρακτηριστικό που τα κάνει ξεχωριστά.

Ομορφότερα τοπία: Σαντορίνη 

Καλύτερη νυχτερινή ζωή: Μύκονος 

Καλύτερη ζωή σε χωριό – Πιο παραδοσιακός προορισμός: Νάξος 

Καλύτερο νησί για θαλάσσια παιχνίδια: Πάρος 

Καλύτερες παραλίες: Μήλος 

Ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες: Ικαρία 

Καλύτερος προορισμός για «Ροβινσώνες Κρούσους»: Κουφονήσια 

Καλύτερος προορισμός για ζευγάρια: Φολέγανδρος 

Καλύτερο φαγητό: Κρήτη




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com 

ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΟΡΓΙΟ ΜΕ ΤΙΣ 6 ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΤΟΥ.



Πρόκειται για τον Νιγηριανό Ουρόκο Ονόγια, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια…του βιασμoύ του από τις έξι συζύγους του!

Ο Νιγηριανός Ονόγια, αφού «έπιασε τη καλή» αποφάσισε να αποκατασταθεί αναλαμβάνοντας όμως βάρη μεγαλύτερα προφανώς, από τις αντοχές του, σίγουρα όχι τις οικονομικές!


Έτσι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες o...φιλότιμος σύζυγος αναγκάστηκε να ικανοποιήσει τις ορέξεις των πέντε συζύγων του (υποχρέωσή του σύμφωνα με το Ισλάμ) όταν αυτές τον απείλησαν με μαχαίρια πως εάν δεν το έκανε θα τον σκότωναν!

Μία μικρή λεπτομέρεια: Η σκηνή αυτή εκτυλίχτηκε στο δωμάτιο της έκτης – και μικρότερης σε ηλικία συζύγου – στο οποίο είχε πάει ο άτυχος άντρας για να εκπληρώσει τα συζυγικά του καθήκοντα. Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για σκηνή ζηλοτυπίας των πέντε γυναικών προς την έκτη! Ο Ονόγια σύμφωνα με τις…αυτόπτες μάρτυρες σταμάτησε να αναπνέει ενώ βρισκόταν στη διαδικασία εκπλήρωσης των καθηκόντων του, στη πέμπτη κατά σειρά σύζυγο, αφού είχε πρώτα ικανοποιήσει τις ορέξεις των προηγούμενων τεσσάρων.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκτη και μικρότερη σύζυγο, δηλαδή την «πέτρα του σκανδάλου», ξαφνικά ο Ονόγια «σταμάτησε να αναπνέει, και όλες (οι σύζυγοι) έφυγαν από το δωμάτιο γελώντας. Όταν όμως διαπίστωσαν πως δεν μπορούσα να τον συνεφέρω έφυγαν τρέχοντας προς το δάσος».Τουλάχιστον αυτός πέθανε με έναν τρόπο που αν μη τι άλλο ο μισός αντρικός πληθυσμός του πλανήτη αν όχι όλος, θα ήθελε …να φύγει από τούτο τον μάταιο κόσμο…




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ 36 ΗΜΕΡΕΣ;

Τι θα συμβεί σε 36 ημέρες; Σοκαριστικές πληροφορίες (Βίντεο)
Μια πολύ περίεργη υπόθεση απασχολεί εδώ και λίγες μέρες το διαδίκτυο, η οποία εξελίσσεται σε μια έντονη συνωμοσιολογία.
Από το 2010 στο YouTube υπήρχε ένα κανάλι με την ονομασία Pronunciation Book, το οποίο δημοσίευε βίντεο για το πώς προφέρονται ορισμένες δύσκολες λέξεις της αγγλικής.

Το κανάλι είχε δημοσιεύσει 700 βίντεο και είχε 27.000 συνδρομητές, ενώ είχε αποκτήσει και έναν λογαριασμό-παρωδία.

Όλα όμως άλλαξαν πριν από λίγες μέρες…

Το βίντεο που ανέβηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου είχε θεωρητικά σκοπό να μάθει στον κόσμο πώς προφέρεται ο αριθμός 77 με τον αριθμό με έντονους μαύρους χαρακτήρες να εμφανίζεται στην οθόνη σε ένα λευκό φόντο.

Όμως ο ομιλητής δεν εστίασε σ’ αυτό, αλλά είπε: «Κάτι πρόκειται να γίνει σε 77 ημέρες».

Την επόμενη ημέρα ο αριθμός έγινε 76 και το μήνυμα ήταν: «Προσπαθώ να σου πω κάτι εδώ και 1183 μέρες».

Την τρίτη μέρα ο αριθμός έγινε 75 και το μήνυμα ήταν :«Είμαι τώρα ξύπνιος. Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Δεν λέω πια λέξεις».

Από εκείνη τη στιγμή και κάθε μέρα ανεβαίνει ένα βίντεο με έναν αριθμό λιγότερο και ένα διαφορετικό ηχητικό μήνυμα με μια αντίστροφη μέτρηση με κατάληξη στις 24 Σεπτεμβρίου.

Κάθε μήνυμα τελειώνει με τη φωνή να λέει: «κάτι θα γίνει σε … μέρες».

Στο βίντεο 62 το μήνυμα έλεγε: «Με περιμένει. Πρέπει να βρω το σύστημά της», ενώ σε λίγες ώρες αναμένεται και το βίντεο για την 61η μέρα.

Στο βίντεο που έχει "ανέβηκε" στο κανάλι μόλις χθές Δευτέρα 19 Αυγούστου, αναφέρει: "Περπάτα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Ας μιλήσουμε για δολάρια, για τα συναισθήματα. Δεν έχω. Δεν έχει κι εκείνη. Ας μιλήσουμε για το σύστημα. Ας μιλήσουμε για το σύστημα.

Ας μιλήσουμε για το σύστημα...

Κάτι προκειται να γίνει σε 36 ημέρες".

Φυσικά μετά από αυτά τα βίντεο, η συνωμοσιολογία γύρω από τι μπορεί να γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα διαφημιστικό κόλπο για την ανακοίνωση κάποιας ταινίας (κάποιοι λένε για το Battlestar Gallactica) ή βιβλίου, αν και θα ήταν κάπως υπερβολικό να περιμένει κάποιος 3 χρόνια για να κάνει τελικά μια τέτοια αποκάλυψη.

Φυσικά, οι δημιουργοί του λογαριασμού θα μπορούσαν να τον έχουν πουλήσει για εμπορικούς σκοπούς. Αλλά από την άλλη το είχαν δημιουργήσει απλώς για να προφέρουν λέξεις για τρία χρόνια;

Φυσικά, οι θεωρίες ξεφεύγουν ακόμα πιο πολύ. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα κανάλι επικοινωνίας κατασκόπων, άλλοι λένε ότι ο αρχικός εμπνευστής για χρόνια είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου και τις τελευταίες μέρες έχει συνέλθει και απειλεί να αποκαλύψει το μυστικό, ενώ υπάρχουν και ακόμα πιο «τρελές» θεωρίες!

Μάλιστα, κάποιοι έκαναν ανάλυση της φωνής με σπεκτρόμετρο για να δούνε αν υπάρχει κάποιοι κρυμμένο μήνυμα, αλλά δεν βρέθηκε κάτι. Οι χρήστες του 4chan.org, προσπάθησαν να εντοπίσουν την τοποθεσία της «φωνής». Μετά από έρευνα που βασίσθηκε σε εξωτερικούς ήχους που ακούγονται στα βίντεο όπως σειρήνες αστυνομίας και κεραυνοί , οι περισσότεροι καταλήγουν ότι το πρόσωπο μυστήριο βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Υόρκης.

Τα μηνύματα όλων των ημερών από την 77η έως την 62η:

77: «Κάτι πρόκειται να συμβεί σε 77 μέρες»

76: «Προσπαθώ να σου πω κάτι εδώ και 1.183 μέρες»

75: «Είμαι ξύπνιος τώρα. Τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Δεν λέω λέξεις πια».

74: «Έχω ένα λεπτό, άσε με να σου πω τι νομίζω ότι συμβαίνει»

73: «Η ένταση μεταξύ των συνοικιών έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες»

72: «Μπορείς να το δεις στις αγορές. Ο καθένας είναι έτοιμος για την καταιγίδα»

71: «Τραγουδούν ένα νέο τραγούδι στους δρόμους του Zone»

70: «Έχω πολλές πληροφορίες να μου κρατήσουν συντροφιά»

69: «Κανένας δεν είναι έτοιμος. Εκείνος παρακολουθεί τις αγορές»

68: «Δεν μιλώ για καταστροφή. Μιλώ για ένα ερωτικό τρίγωνο»

67: «Πέσαμε μέσα στη ζούγκλα για ένα καλοκαίρι εγκλήματος»

66: «Ήμασταν νέοι ήρωες, υπέροχοι ψεύτες»

65: «Κλείσε τα φώτα και πιες ένα παγωμένο ποτήρι νερό»

64: «Κανένας δεν τραγουδά, κάθε μέρα είναι ίδια»

63: «Έπρεπε να έχουμε ακούσει τον αρχηγό»

62: «Με περιμένει. Πρέπει να βρω το σύστημά της».

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ.

Τα τετράγωνα καρπούζια είναι ανάρπαστα!
Στη Ιαπωνία άρχισαν να πωλούνται τα πρώτα τετράγωνα καρπούζια και αμέσως έγιναν ανάρπαστα! 
Σύμφωνα με τους τοπικούς αγρότες, "ο εξωτικός καρπός έχει γίνει ανάρπαστος, παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο καρπούζι είναι 4 φορές πιο ακριβό από το κανονικό, και δεν μπορεί να καταναλωθεί άμεσα, αφού είναι τεράστιο".

Και συμπληρώνουν: "Το πρόβλημα είναι, πως τα τετράγωνα καρπούζια όταν φτάσουν την απαιτούμενη μορφή παραμένουν άγουρα, γιατί δεν προλαβαίνουν να ωριμάσουν.

Από την άλλη πλευρά, δένοντας μια κορδέλα στο τετράγωνο καρπούζι, μπορεί κανείς να το παρουσιάσει ως ένα πρωτότυπο δώρο για κάθε είδους γιορτή" τονίζουν με χιούμορ!

ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ.

Γελάστε μέχρι δακρύων!!!
Ο ξενιτεμένος στην Αμερική γιος, γράφει στη μαμά του...
"Μαμά, επιτέλους αποκτήσαμε παιδί.

Αλλά η γυναίκα μου δεν έχει γάλα και αναγκαστήκαμε να δίνουμε στο μωρό γάλα από μια μαύρη αγελάδα, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει το παιδί μας όλο και μαυρίζει"...

Και η μητέρα του απαντάει:

"Γιόκα μου, κι εγώ δεν είχα γάλα όταν γεννήθηκες και αναγκαστήκαμε να σου δίνουμε γάλα από την κατσίκα.

Αλλά όπως καταλαβαίνω τα κέρατα τώρα τα βγάζεις...".

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.


15Τέσσερις είναι οι κυριώτερες προσβολές και πιο επικίνδυνες με τις οποίες συνηθίζουν να μας πολεμούν οι εχθροί μας δαίμονες κατά την ώρα του θανάτου. Ο πόλεμος που μας κάνουν εναντίον της πίστεως, η απόγνωσις, η κενοδοξία και τα διάφορα φαντάσματα και οι μεταμορφώσεις των δαιμόνων σε Αγγέλους φωτός.

Όσο για την πρώτη προσβολή σου λέγω ότι αν αρχίση ο εχθρός να σε πολεμή με τα ψεύτικα επιχειρήματά του βάζοντας στο νου λογισμούς απιστίας, φύγε αμέσως από το νου σου στη θέλησί σου λέγοντας: «Πήγαινε πίσω μου Σατανά, πατέρα του ψεύδους, διότι εγώ δεν θέλω καθόλου να σε ακούσω, διότι μου είναι αρκετό να πιστεύω εκείνο που πιστεύει η αγία μου εκκλησία».

Και μην αφήσης καθόλου τόπο στην καρδιά σου στους λογισμούς της απιστίας, όπως αναφέρεται: «Εάν Πνεύμα του εξουσιάζοντος, δηλαδή του εχθρού, σου επιτεθή, μην μετακινηθής από την θέσι σου» (Εκκλ. 10,4). Αυτούς τους λογισμούς να τους θεωρής ως κινήσεις του διαβόλου που προσπαθεί την ώρα εκείνη να σε σκανδαλίση. Κι αν δεν μπορής να στηρίξης το νου σου, στάσου με ανδρεία και μένε σταθερός με την θέλησί σου για να μην πέσης σε κανένα λογισμό ή και σε κανένα ρητό της Αγίας Γραφής, το οποίο θα σου προσφέρη ο εχθρός. Γιατί, όσα ρητά της Αγίας Γραφής κι αν σου θυμίση την ώρα εκείνη, είναι ακρωτηριασμένα (ελλιπή), προσφέρονται με κακό σκοπό, άσχημα εξηγημένα κι αν ακόμη φαίνωνται καθαρά, καλά και φανερά.

Κι αν ο πονηρός όφις σε ρωτήση και σου πη με τον λογισμό τι πιστεύει η εκκλησία, καταφρόνησέ τον εντελώς και μην του αποκριθής. Αλλά βλέποντας το ψεύδος και την πονηριά του και ότι προσπαθεί να σε πιάση με τα λόγια, πίστευε χωρίς καμμία αμφιβολία με όλη σου την καρδιά.

Σε περίπτωσι πάλι που είσαι δυνατός στην πίστι και έχεις δυνατό λογισμό και θέλεις να κάνης τον εχθρό να καταντροπιασθή, απάντησέ του ότι η αγία μου εκκλησία πιστεύει στην αλήθεια. Κι αν σου πη ποια είναι αυτή η αλήθεια, να του απαντήσης: εκείνο που πιστεύει αυτή. Πάνω από όλα κράτα την καρδιά σου πάντοτε σταθερή και προσεκτική και στραμμένη προς τον Εσταυρωμένο λέγοντας: «Θεέ μου, Ποιητά μου και Λυτρωτά μου, βοήθησέ με γρήγορα και μην παραχωρήσης να πέσω ποτέ από την αλήθεια της αγίας σου πίστεως. Αλλά ευδόκησε, όπως με την χάρι σου γεννήθηκα στην αλήθεια αυτή, έτσι να τελειώσω και την θνητή μου ζωή σ’ αυτήν προς δόξαν του ονόματός σου».

Οσίου Νικοδήμου Αγιορείτου 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...