Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣΜια νέα δράση εγκαινιάζει η Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας, καθώς μετά τη δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη στήριξη των οικογενειών που χρήζουν στήριξης, ξεκινά από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.
Μετά το περσινό “κίνημα της πατάτας” που γνώρισε η περιοχή με πρωτοβουλία παραγωγών της ευρύτερης περιοχής, η Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας θέλοντας να κάνει πράξη το σύνθημα «δεν πληρώνουμε την κρίση κανενός» ήρθε σε επαφή με παραγωγούς για τη διάθεση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων από τους παραγωγούς κατευθείαν στους καταναλωτές.
Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο χώρο των Αποθηκών του Αγροτικού Συνεταιρισμού, στην είσοδο της πόλης της Πτολεμαΐδας, όπου θα διατεθούν στο καταναλωτικό κοινό επιλεγμένα προϊόντα, όπως πατάτες, φασόλια, ρύζι, κρεμμύδια, ελιές και μέλι.
Συγκεκριμένα θα διατεθούν τα πιο κάτω ελληνικά επιλεγμένα προϊόντα:
Ελιές Αγρινίου προς 1€-1,5€ και 2,5€
Ρύζι Θεσσαλονίκης:
α) 0,89€ Νυχάκι
β) 0,89€ Καρολίνα
γ) 0,90 Bonnet (κίτρινο)
Μέλι από το Σύλλογο Μελισσοκόμων Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης προς 18€ το τρίκιλο
Πατάτα από το Δροσερό Εορδαίας προς 0,30€ το κιλό
Φασόλια Γίγαντες από την Πεντάβρυσο Καστοριάς προς 3,5% € το κιλό
Κρεμμύδια από το Βαλτοτόπι Σερρών, προς 0,20€ το κιλό.
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δίνουν τις παραγγελίες τους καθημερινά έως την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, από 10π.μ. έως 2μ.μ. στο τηλ. του Κοινωνικού Παντοπωλείου, 6980676410.
Στο mail alleordaias@gmail.com
Στο facebook Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας
Υπόψιν ότι δείγματα των προς διάθεση προϊόντων υπάρχουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ρόη Βασβατέκη
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάναμε μια καινούρια αρχή. Ανοίξαμε μια νέα σελίδα στη διοίκηση, με βασικό άξονα τα λίγα λόγια και την πολλή δουλειά. Και στο πλαίσιο αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητα και τις δυνατότητές μας προκειμένου να πατάξουμε το παρεμπόριο. Η σημερινή σύσκεψη δεν θα μείνει απλώς στα λόγια, αλλά θα έχει συνέχεια. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καταλήξαμε σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε έμπρακτα και άμεσα προς όφελος των πολιτών και της αγοράς. Είμαστε εδώ για να πούμε αλήθειες, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα  «Παραεμπόριο και τρόποι αντιμετώπισής του» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ., με πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στέφανου Κομνηνου και του Αντιστράτηγου εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης του παραεμπορίου Δημήτρη Μπουλούκου.
«Το παρεμπόριο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά. Προκαλεί τεράστιες απώλειες στα έσοδα του κράτους και πλήττει καίρια τον επιχειρηματικό και  εμπορικό κόσμο της Κεντρικής Μακεδονίας Είναι ένα πρόβλημα πολυδιάστατο. Αφορά στη δημόσια υγεία των πολιτών, στα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά στα καταστήματα, στην ανεργία που πλήττει την αγορά, στο ίδιο το κράτος που χάνει έσοδα από τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Με τον τρόπο αυτό μπαίνουμε σε έναν κύκλο μαύρης αγοράς που οδηγεί σε αδιέξοδο και είναι εις βάρος των θυσιών των Ελλήνων πολιτών», σημείωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση με το παρεμπόριο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και, παρά τις ελάχιστες αρμοδιότητες που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σκοπεύει να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα και αποτελεσματικά. 
Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Υπουργείο Ανάπτυξης στον τομέα της πάταξης του παρεμπορίου, ενώ αναφερόμενος στο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης Στέφανο Κομνηνό, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στη σύσκεψη τονίζοντας ότι πρόκειται για «μια κίνηση ουσίας που αποδεικνύει ότι το κράτος θέλει να σταθεί αρωγός στη συντονισμένη αυτή προσπάθεια. Χωρίς την υποστήριξη της Πολιτείας, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε». «Πρέπει να δούμε με ποιους τρόπους, με το συντονισμό όλων των φορέων, με κοινή δράση, θα επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ότι με τη νέα μορφή διοίκησης στην ΠΚΜ αρμόδιος για θέματα Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εμπορίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος έχει και το συντονισμό και την ευθύνη συνολικά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα αυτό.   

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στέφανος Κομνηνός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα της πάταξης του παρεμπορίου και τόνισε ότι θα υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία με την ΠΚΜ για την άμεση λύση του προβλήματος. Παράλληλα, αναφέρθηκε διεξοδικά στην πολιτική που έχει αναπτύξει το Υπουργείο προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος, η οποία στηρίζεται σε 2 βασικούς πυλώνες, που περιλαμβάνουν τις αυξημένες αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας κάθε Δήμου και των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών, καθώς και στη σχετική διαφημιστική εκστρατεία προκειμένου να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα το αγοραστικό κοινό.
Επίσης, ο κ. Κομνηνός ανακοίνωσε τη δημιουργία του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), το οποίο θα έχει ως στόχο το συντονισμό των δράσεων των δομών που ήδη υπάρχουν για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου προκειμένου να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές και να συγκροτεί συγκεκριμένα υπηρεσιακά σχέδια. Αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου αυτού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε από τον κ. Κομνηνό να οριστεί η Θεσσαλονίκη ως έδρα του συγκεκριμένου φορέα. 
Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου αναφέρθηκε στη συγκρότηση επιχειρησιακού σχεδίου, που θα τεθεί σε εφαρμογή από το Μάρτιο, θα έχει τριμηνιαία στοχοθεσία που θα καταλήγει σε ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα, με ορίζοντα λήξης το τέλος του 2013, ενώ ζήτησε τη δέσμευση των φορέων της αγοράς για την αρωγή τους στην προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης με υποστηρικτικές παρεμβάσεις. «Η πάταξη του παρεμπορίου είναι κοινός σημαντικός εθνικός στόχος. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε μηδενική ανοχή στο φαινόμενο αυτό», σημείωσε με έμφαση ο κ. Κομνηνός.  
Ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης του παραεμπορίου Δ. Μπουλούκος επισήμανε ότι «στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε πρέπει να υπάρξει μια αποφασιστική τοποθέτηση απέναντι στο πρόβλημα. Ως καταναλωτές πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στο παρεμπόριο και ως θεσμικοί φορείς να κάνουμε το καθήκον μας». Ο κ. Μπουλούκος τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί ένα καθετοποιημένο σύστημα ελέγχου και αντιμετώπισης του παρεμπορίου με τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με κεντρικό ρόλο των Περιφερειών, οι οποίες θα κατευθύνουν και θα συντονίζουν τα κλιμάκια ελέγχου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνει ο νέος νόμος 3982/2012 για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος, ενώ έκανε λόγο και για τις αρμοδιότητες και το σπουδαίο ρόλο κάθε Δημοτικής Αστυνομίας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της ΠΚΜ και Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα του νέου μοντέλου διοίκησης της ΠΚΜ είναι η εφαρμογή κοινής και ενιαίας πολιτικής αντιμετώπισης του προβλήματος με τη σύσταση επιτροπών που θα απαρτίζονται από εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε ότι χρειάζεται συνολική και στοχευμένη προσπάθεια, τονίζοντας ότι «ο εθνικός στόχος για την πάταξη του παρεμπορίου γίνεται περιφερειακός».
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν διεξοδικά στα αποτελέσματα των προσπαθειών τους για την καταπολέμηση του φαινομένου, στα προβλήματα και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν καθώς και στις προτεραιότητες που έχουν θέσει προκειμένου να υπάρξει επιτυχής και αποτελεσματική λύση του προβλήματος του παρεμπορίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης Στ. Κομνηνός και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης του παραεμπορίου Δ. Μπουλούκος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Γ. Τσαμασλής, ο Αντιπεριφειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας και αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της ΠΚΜ Κ. Καραπαναγιωτίδης, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμούς, Τουρισμού Σ. Μαυρίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής Α. Αηδονά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μπάμιατζης,  περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΚΜ, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, του Τελωνείου, του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), η Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι καθώς και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αρμόδιοι για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας όλων των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας,  εκπρόσωποι όλων των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων και των Εμπορικών Συλλόγων  της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες  των αρμόδιων διευθύνσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτό είχε το πρωί της Τρίτης ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να του εκθέσει από κοντά μια σειρά θεμάτων που απασχολούν έντονα τους παραγωγούς του Νομού Πέλλας.  

Συγκεκριμένα ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τον κ. Μποτό για τη ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί ζαχαρότευτλων – καλαμποκιού - βαμβακιού στην ευρύτερη περιοχή της Κρύας Βρύσης εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών κατά την περίοδο του Μαΐου του 2012 ζητώντας την κατ’ εξαίρεση αποζημίωση τους, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Κεντρικής Υπηρεσίας και σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, από το οποίο καθορίζονται και όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες για την υποβολή δηλώσεων. Επιπρόσθετα, τη συνάντηση απασχόλησε και το ζήτημα της ακαρπίας στις δενδροκομικές καλλιέργειες Μήλων, Αχλαδιών, Κερασιών και Δαμάσκηνων στην περιοχή Αρσενίου Σκύδρας. Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι, οι άσχημες καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο της Ανθοφορίας είχαν ως αποτέλεσμα να μην γίνει σωστά η καρπόδεση με συνέπεια να προκληθούν απώλειες της τάξεως του 40%  έως 80% στις παραγωγές με σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα των παραγωγών. Ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της δυνατότητας ένταξης στο επικείμενο πρόγραμμά των ΠΣΕΑ και, ει δυνατόν, να ενταχθεί το φαινόμενο της ακαρπίας στον ασφαλιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτονται οι παραγωγοί. Τέλος, συζητήθηκαν και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις παραγωγές κερασιού στο Νομό Πέλλας. Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι για τα εν λόγω ζητήματα έχει καταθέσει σχετικές ερωτήσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις οποίες τις κατέθεσε και στον ίδιο.

Ο κ. Μποτός αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων και κατανόησε ότι τέτοιου είδους καθυστερήσεις και κωλύματα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους παραγωγούς και ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύση στα πλαίσια του κανονισμού. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο γεγονός ότι ο πρωτογενής τομέας έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα μας και είναι επιβεβλημένη η στήριξη και η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.



Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Στο όνομα του ορθολογισμού καταργούνται η κοινή λογική και οι επενδύσεις της τοπικής κοινωνίας


Στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ-1» του Γιώργου Παπαδάκη και με δημοσιογράφο την Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου υπήρξε απευθείας μετάδοση διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την πρόθεση κατάργησης του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά» το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση. 

Μετά από 9 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Τμήματος το οποίο διαθέτει πλέον 450 φοιτητές, 8 εκλεγμένους καθηγητές και 3 εργαζόμενους, στεγαζόμενο σε δικό του κτίριο το οποίο ανακαινίστηκε και παραχωρήθηκε από τον Δήμο της Έδεσσας με αρχικό κόστος διαμόρφωσης 1,3 εκατομ. ευρώ, δρομολογείται η κατάργηση και απορρόφησή του από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το πιο περίεργο είναι ότι στη νέα δομή δεν προβλέπεται η κατεύθυνση του Μάρκετινγκ, επιστημονικός τομέας στον οποίο είχε εξειδίκευση το συγκεκριμένο Τμήμα και ουσιαστικά αποτελούσε το συγκριτικό πλεονέκτημα για τους φοιτητές και την τοπική κοινωνία η οποία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας που παράγονται στην Πέλλα.   

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκαν οι απόψεις των φοιτητών, του Δημάρχου της Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη οι οποίοι αναφέρθηκαν στους ακαδημαϊκούς και κοινωνικούς λόγους που καθιστούν αναγκαία τη διατήρηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πόλη της Έδεσσας. 

Η απορρόφηση του Τμήματος δημιουργεί ανησυχία και αναστάτωση στη ζωή των φοιτητών οι οποίοι καλούνται να μετακινηθούν από την Έδεσσα στη Θεσσαλονίκη με υψηλότερο κόστος διαβίωσης και σε μία ακαδημαϊκή κοινότητα με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά (πιο απρόσωπη και με λιγότερες δυνατότητες ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων και στενής συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών και καθηγητών). 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καλύψει πλήρως από ίδιους πόρους και από τις εισφορές των δημοτών το λειτουργικό κόστος του Πανεπιστημιακού Τμήματος (ανέρχεται σε περίπου 35.000 ευρώ ετησίως). Η συγκεκριμένη απόφαση «καταργεί τον πολιτισμό στην πόλη της Έδεσσας», ήταν μία χαρακτηριστική έκφραση του Δημάρχου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στους αγώνες για τη δημιουργία του Τμήματος και στις επενδύσεις που έγιναν προκειμένου να αποτελέσει ένα οργανικό μέρος της τοπικής κοινωνίας. Οι επιστημονικές έρευνες και εργασίες των φοιτητών και καθηγητών, οι δράσεις ενημέρωσης, επιμόρφωσης και εκπαίδευσης  που έχει αναπτύξει το Τμήμα τα προηγούμενα χρόνια έχουν βρει γόνιμο έδαφος ανάπτυξης στον πλουτοπαραγωγικό και κοινωνικό ιστό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. «Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου και την ελληνική κυβέρνηση να συνταχθούν με την κοινή λογική και να μην κλείσουν τα μάτια τους μπροστά στις επενδύσεις και τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας. Η δημιουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος ήταν ένα όραμα της τοπικής κοινωνίας και η εμπειρία των πρώτων χρόνων λειτουργίας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές από τη λειτουργία του», ήταν ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Θεοδωρίδη. 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή το έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άρνισσας που αφορά την έλλειψη κτιριακής υποδομής του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Άρνισσας.  
Ως γνωστό, μετά από πρόταση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας αποφασίσθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το 2011 η δημιουργία της Α΄ τάξης Λυκείου και στη συνέχεια το 2012 των Β΄ και Γ΄ λυκειακών τάξεων στην Άρνισσα. 
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η κτιριακή υποδομή για το Γυμνάσιο και Λύκειο της Άρνισσας δεν επαρκεί και οι πραγματικές ανάγκες για μια σχολική μονάδα δυναμικότητας 180 μαθητών προϋποθέτει τον υπεύθυνο προγραμματισμό ανάλογης υποδομής 
Ο Γιώργος Καρασμάνης ζητάει από τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων & Εσωτερικών να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της κτιριακής υποδομής, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας της Άρνισσας, όπως ακριβώς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άρνισσας  προτείνει στο υπόμνημα τους. 


ΤΡΙΤΗ  5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΣ ΙΧΝΗ ΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.


Η φράση "What goes online, stays online" (="Ότι ανεβαίνει στο στο διαδίκτυο, μένει εκεί"), δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς τα διαδικτυακά μας ίχνη δύσκολα αφαιρούνται αφού μένουν πάντα σε κάποιον σέρβερ ή έχουν ευρετηροποιηθεί από κάποια μηχανή αναζήτησης.

Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι δημοσιεύουμε, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού δεν ξέρουμε πως μπορεί μια δημοσίευση να επηρεάσει το μέλλον μας.

Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε εξασφαλισμένοι πρέπει να φροντίζουμε ούτως ώστε να ανεβάζουμε μόνο τα γεγονότα και τα στοιχεία που θεωρούμε ότι ταιριάζουν στη προσωπικότητά μας για να μην καθορίσει το ποιοι είμαστε μελλοντικά, μια ασυλλόγιστη πράξη του παρόντος.






ΠΗΓΗ...http://dependent-world.blogspot.grhttp://megalosadelfos.blogspot.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ GAMING PC .


Υψηλές επιδόσεις με λιγότερα από ...

1.000 ευρώ.
Πρόταση gaming PC με κόστος κάτω από 1.000 ευρώ

Προτείνω ένα σύστημα βασισμένο σε Intel επεξεργαστή και ένα σε AMD στο οποίο αξιοποιώ την διαφορά τιμής για να προσθέσω μία αρκετά πιο γρήγορη κάρτα γραφικών. Θα δικαιολογήσω τις επιλογές μου παρακάτω, χωριστά για κάθε υλικό μέρος. Το σύνολο των εξαρτημάτων είναι αυτό που διαθέτουν τα έτοιμα συστήματα υπολογιστών της αγοράς. Σε αυτά επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται η οθόνη ενώ το πληκτρολόγιο και το mouse είναι συνήθως ότι πιο οικονομικό υπάρχει.

Επειδή ενδέχεται να υπάρχει από πριν το πληκτρολόγιο, το mouse ή ακόμα και το λειτουργικό παραθέτω επίσης και μία συνολική τιμή χωρίς αυτά, ώστε να σας διευκολύνω στην αξιολόγηση του πραγματικού κόστους. Ξεκινάω με το πρώτο Gaming PC βασισμένο σε Intel επεξεργαστή και πιστεύω ότι δεν θα σας απογοητεύσει.

Intel Based Επεξεργαστής: Intel Core i5 3470, 3.2 GHz, 6MB Cache, 22nm (178-187€)Μητρική: Gigabyte GA-B75-D3V (rev1.1) ή αντίστοιχη με Socket: LGA1155 (80-94€)Μνήμη: 2 x 4GB Corsair DDR3 4GB 1600MHz Vengeance Blue (54€)Κάρτα γραφικών:Palit GeForce GTX 650 Ti, DDR5, 28nm ή αντίστοιχη (150€)Σκληρός δίσκος: 1TB Seagate Barracuda 7200.14 (64MB Cache, 7200RPM, Sata ΙΙΙ 6Gb/s) (77-82€)Κουτί/Θήκη: Corsair Carbide Series 400R Mid-Tower Case (100€)Τροφοδοτικό: Corsair CX Series Modular CX750M (100€)Οπτικό Μέσο: Sony DVD±RW AD-7280S Dual Layer 7280S (18-22€)Πληκτρολόγιο: Microsoft Sidewinder X4 gaming Keyboard (40-45 €)Mouse: Logitech G400 gaming Mouse (36 €)Λειτουργικό: Windows 7/8 Home Premium 64 bit (100€)

Συνολικό κόστος: 933-970€Χωρίς πληκτρολόγιο, mouse, λειτουργικό: 752-789€

Ας δούμε τώρα μία-μία την κάθε επιλογή:

Επεξεργαστής: O τετραπύρηνος Intel Core i5 3470 γενιάς «Ιvy Bridge» κυκλοφόρησε στα μέσα του 2012 και είναι ένας από τους πιο γρήγορους επεξεργαστές της αγοράς ενώ έχει κόστος μικρότερο από το ψυχολογικό όριο των 200€. Εγκαθίσταται σε motherboard με Socket LGA1155 (η θέση που μπαίνει ο επεξεργαστής) και η συχνότητά του μπορεί να φτάσει τα 3.6 GHz όταν ενεργοποιηθεί το Intel Turbo Boost. Συνεργάζεται με μνήμες DDR3 1333/1600 MHz και υποστηρίζει το πρότυπο διαύλου για κάρτες γραφικών PCI Express v3.0 που είναι ότι πιο γρήγορο υπάρχει. Ειλικρινά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δώσετε περισσότερα χρήματα για έναν ακόμα ταχύτερο επεξεργαστή.

Μητρική: Το μοντέλο Gigabyte GA-B75-D3V υποστηρίζει τον επεξεργαστή που επέλεξα, έχει θύρα PCI Express 3.0 και δέχεται μνήμες DDR3 1600MHz. Ελάττωμά του είναι ότι δεν υποστηρίζει SLI παρά μόνο Crossfire οπότε η κάρτα γραφικών NVidia που διάλεξα παρακάτω δεν θα σας καλύψει αν αργότερα θέλετε να αγοράσετε μια δεύτερη ίδια. Σκέφτηκα όμως το κόστος (τα συμβατά Motherboards με SLI είναι αρκετά ακριβότερα) και ότι μπορεί να μην σας ενδιαφέρει το SLI. Η ενσωματωμένη κάρτα ήχου δεν είναι τίποτα το σπουδαίο αλλά θα καλύψει τις ανάγκες σας ενώ έχει έναν δίαυλο SATA III για να συνδέσετε εκεί έναν γρήγορο σκληρό δίσκο καθώς και USB 3.0 για γρήγορη μεταφορά δεδομένων. Συστήνω εναλλακτικά την μητρική Gigabyte Z77MX-D3H που έχει υποστήριξη SLI&Crossfire και κοστίζει 50-55€ ακριβότερα.

Μνήμη: 8 GB RAM είναι αρκετά και οι μνήμες Corsair DDR3 1600MHz Vengeance Blue των 1,5V με χρονισμούς 9-9-9-24 είναι γρήγορες και ταιριάζουν με το motherboard που επέλεξα.

Κάρτα γραφικών: H Palit GeForce GTX 650 Ti που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012 και γενικά όποια κάρτα έχει το τσιπ γραφικών GeForce GTX 650 Ti είναι ταχύτατη και αρκετά οικονομική. Αξιοποιεί τον δίαυλο PCI Express 3.0, διαθέτει γρήγορη μνήμη 1GB DDR5 (πολύ σημαντικό) και όσον αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ. Είναι πολύ ταχύτερη σε σχέση με τις AMD HD 7770, AMD HD 7750 και τις απλές GTX 650 που συνήθως συναντάμε σε προτάσεις Budget Gaming PC και κοστίζουν μόνο 30-50€ φθηνότερα. Είναι ωστόσο πιο αργή από τις παλαιότερες GTX 560 και GTX 580 όμως έχει πολύ καλύτερη κατανάλωση και θερμική συμπεριφορά. Νομίζω ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σκληρός δίσκος: Ίσως σας φανεί παράξενο που δεν επέλεξα έναν δίσκο SSD που αποδεδειγμένα αυξάνει τις επιδόσεις στο gaming. Πιστεύω όμως ότι είναι ακόμα πολύ ακριβοί για την χωρητικότητά τους και γι’ αυτό προτίμησα τα χρήματα να πάνε σε άλλα μέρη του υπολογιστή. Έτσι νομίζω ότι αυτός ο Seagate Barracuda 7200.14 με χωρητικότητα του 1ΤΒ υποστηρίζει τον γρηγορότερο δίαυλο Sata ΙΙΙ και είναι υπέρ-αρκετός. Σας συμβουλεύω γενικά να επιλέγετε γρήγορους σκληρούς δίσκους με τουλάχιστον 7200RPM και μεγάλη μνήμη Cache γιατί αν βάλετε έναν αργό δίσκο στο σύστημά σας, θα φρενάρει τις επιδόσεις όλως των υπόλοιπων μερών του υπολογιστή.

Κουτί/Θήκη: Προσέχετε γενικά το κουτί που θα επιλέξετε να είναι ευρύχωρο και με καλό εξαερισμό. Οπότε πρέπει να έχει διαστάσεις τουλάχιστον Midi-ATX. Το συγκεκριμένο κουτί Corsair Carbide 400R Mid-Tower case το επέλεξα για την συνολικά καλή ποιότητά του σε σχέση με την τιμή του. Με ένα όμορφο μπροστινό πάνελ, διακριτικό design χωρίς φανταχτερές υπερβολές και δύο μεγάλους ανεμιστήρες 120mm αποτελεί την ιδανική λύση. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται ο κατάλληλος κενός χώρος και αρκετές επεκτάσιμες θύρες, αν αργότερα θελήσετε να κάνετε αναβάθμιση.

Τροφοδοτικό: Δώστε μεγάλη προσοχή σε ότι αγοράσετε, καθώς μια ανεπαρκής τροφοδοσία δημιουργεί από ύπουλα προβλήματα στο σύστημα μέχρι και βλάβες στο Hardware. Για ένα Gaming PC πιστεύω ότι το τροφοδοτικό θα πρέπει να είναι ανώτερο των 600W για να μην στερούνται η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής την μέγιστη ισχύ τους. Το Corsair CX Series Modular CX750M των 750W είναι κατάλληλο για το Gaming PC που σας προτείνω και έχει πιστοποιημένη απόδοση «80PLUS Bronze». Γενικά πρέπει να διαλέγετε τροφοδοτικά με απόδοση (Efficiency) ανώτερη του 80% όπως το συγκεκριμένο, γιατί όσο πιο μεγάλη απόδοση έχουν τόσο πιο εύκολα επιτυγχάνουν την μέγιστη ισχύ τους και παράγουν μικρότερη θερμότητα. Ως εκ τούτου δεν χρειάζονται μεγάλη ψύξη γι’αυτό είναι και πιο αθόρυβα.

Οπτικό Μέσο: Η τεχνολογία των CD/DVD players έχει φτάσει στο ζενίθ οπότε δεν μπορώ σας πω κάποιες ιδιαίτερες συμβουλές, καθώς όποιο σύγχρονο DVD player της τάξης των 15-30 € κι αν διαλέξετε θα είναι αρκετό για τις καθημερινές σας ανάγκες, όπως το Sony DVD±RW AD-7280S Dual Layer 7280S που σας προτείνω.



Πληκτρολόγιο: Εφόσον ο υπολογιστής προορίζεται για gaming αξίζει να δώσετε κάποια επιπλέον χρήματα για να αγοράσετε ένα εξειδικευμένο πληκτρολόγιο όπως το Microsoft Sidewinder X4 gaming Keyboard που εκτός ότι είναι άνετο διαθέτει την τεχνολογία "anti-ghosting" για να μην μπλοκάρονται τα πλήκτρα όσα κι αν πατήσετε ταυτόχρονα (πολύ σημαντικό στα First-Person Shooters όπως και στα ΜΜΟ).

Mouse: Ότι ισχύει για το πληκτρολόγιο ισχύει και για το ποντίκι, όχι μόνο γιατί σας ενδιαφέρει να έχετε καλές επιδόσεις στο gaming αλλά και γιατί λόγω της πολύωρης χρήσης πρέπει να προστατεύετε τα χέρια σας από την καταπόνηση. Το Logitech G400 gaming Mouse το επέλεξε γιατί έχει πολύ καλή τιμή ενώ διαθέτει υψηλή ακρίβεια 3600DPI και άνετη λαβή για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.

Λειτουργικό: Τέλος, η επιλογή σας για το λειτουργικό σύστημα, είναι καθαρά προσωπική σας υπόθεση. Είτε βάλετε Windows 7, είτε Windows 8, έχουν περίπου το ίδιο κόστος. Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση Home Premium 64 bit είναι αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Κάνοντας μικρές μετατροπές στο παραπάνω σύστημα, δηλαδή επιλέγοντας AMD επεξεργαστή, συμβατό Motherboard και μία πιο ισχυρή κάρτα γραφικών έχουμε ένα εναλλακτικό Gaming PC με ανάλογο κόστος και λίγο καλύτερες επιδόσεις στα games λόγω της ανώτερης κάρτας γραφικών. Το τελικό μας σύστημα διαμορφώνεται ως εξής:

AMD Based Επεξεργαστής: AMD FX 6300, 3.5 GHz, 14MB Cache, 32nm (144€)Μητρική:Gigabyte 970A-D3 ή αντίστοιχη με Socket: AM3+ (79-84€)Μνήμη: Corsair Vengeance Low Profile - 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit 1600MHZ (44-54€)Κάρτα γραφικών: Sapphire Radeon HD7850 1GB OC GDDR5 28nm ή αντίστοιχη με υπερχρονισμένο τσιπάκι AMD Radeon HD 7850 (199€-225€)Σκληρός δίσκος: 1TB Seagate Barracuda 7200.14 (64MB Cache, 7200RPM, Sata ΙΙΙ 6Gb/s) (77-82€)Κουτί/Θήκη: Corsair Carbide Series 400R Mid-Tower Case (100€)Τροφοδοτικό: Corsair CX Series Modular CX750M (100€)Οπτικό Μέσο: Sony DVD±RW AD-7280S Dual Layer 7280S (18-22€)Πληκτρολόγιο: Microsoft Sidewinder X4 gaming Keyboard (40-45 €)Mouse: Logitech G400 gaming Mouse (36 €)Λειτουργικό:Windows 7/8 Home Premium 64 bit (100€)

Συνολικό κόστος: 937-992€Χωρίς πληκτρολόγιο, mouse, λειτουργικό: 756-811€

Οι μόνες αλλαγές σε σχέση με το Intel Based Gaming PC είναι οι παρακάτω:

Επεξεργαστής: Ο εξαπύρηνος AMD FX 6300 αρχιτεκτονικής 32nm «Bulldozer» κοστίζει περίπου 23% λιγότερο από τον Intel Core i5 3470 αλλά έχει σχεδόν εξίσου καλές επιδόσεις. Τα motherboards που τον υποστηρίζουν είναι αντίστοιχα φθηνότερα ενώ συνεργάζεται με μνήμες μέχρι DDR3 1866ΜΗz (σε single channel mode).

Μητρική: Το motherboard Gigabyte 970A-D3 έχει socket ΑΜ3+ και είναι συμβατό με τον επεξεργαστή AMD FX6300. Η συγκεκριμένη μητρική έχει και αρκετά καλό τσιπάκι ήχου με 108db Signal/Noise Ratio καθώς και όλα τα βασικά όπως δίαυλο SATA III και θύρα USB 3.0. Όπως όλες οι μητρικές AMD δεν υποστηρίζει το PCI Express 3.0 αλλά μόνο μέχρι την έκδοση 2.0. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσουν AMD μητρικές με PCI Express 3.0 αλλά αναμένεται να είναι αρκετά ακριβές. Πάντως για να αξιοποιηθεί η ταχύτητα διαύλου PCI Express 3.0 απαιτούνται τουλάχιστον δύο σύγχρονες κάρτες γραφικών συνδεδεμένες με SLI ή Crossfire οπότε δεν πρέπει να σας απασχολεί αυτό το θέμα ιδιαίτερα.

Μνήμη: Διάλεξα τις Corsair Vengeance Low Profile - 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit γιατί θεωρούνται αξιόπιστες και έχουν χαμηλό προφίλ, οπότε δεν στριμώχνονται σε ένα κουτί που έχει μια επιπλέον CPU ψύκτρα (ενδεχομένως να χρειαστεί ο AMD επεξεργαστής). Ο κωδικός τους είναι CML8GX3M2A1600C9B.

Κάρτα γραφικών: Η υπερχρονισμένη Sapphire Radeon HD7850 1GB OC GDDR5 28nm έχει επιπλέον ψύκτρα και είναι κατά πολύ ανώτερη από μία απλή HD7850. Δεν πρέπει να την μπερδέψετε με τις HD7850 που έχουν 2GB DDR3 μνήμη γιατί είναι πιο αργές. Πράγματι κοστίζει πολύ οπότε αν θέλετε να εξοικονομήστε χρήματα μπορείτε να επιλέξετε είτε μία αρκετά οικονομικότερη NVidia 650Ti, είτε την ακόμα φτηνότερη Sapphire HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 28nm ή μία αντίστοιχη (109-130€)

Για τα μικρά πορτοφόλιαΤέλος, επειδή είναι απολύτως κατανοητό ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, σας προτείνω το ακόλουθο Gaming PC που είναι αξιοπρεπέστατο και έχει πολύ χαμηλότερο κόστος. Του δίνει πνοή ο «ηρωϊκός» επεξεργαστής AMD Phenom II x4 965 Black Edition που αντέχει ακόμα στην αγορά. Έχει τέσσερις πυρήνες και μεγάλα περιθώρια υπερχρονισμού, αφού πρώτα τοποθετήσετε μια καλύτερη ψύκτρα στην CPU.

Το Υπερ-Οικονομικό gaming PCΕπεξεργαστής: AMD Phenom II x4 965 Black Edition 3.4GHz, 8MB Cache, 45nm (95-99€) 10600 1333ΜΗzΜητρική: Gigabyte 970A-D3 ή αντίστοιχη με Socket: ΑΜ3/AM3+ (79-84€)Μνήμη: 2 x 4GB Transcend JetRam DDR3 1333MHZ μοντέλο: JM1333KLN-8GK (44-49€)Κάρτα γραφικών: ASUS AMD Radeon HD 7750 1GB DDR5 28nm ή αντίστοιχη με τσιπάκι AMD Radeon HD 7750 και μνήμη DDR5 (99€-109€)Σκληρός δίσκος: 1TB Seagate Barracuda 7200.14 (64MB Cache, 7200RPM, Sata ΙΙΙ 6Gb/s) (77-82€)Κουτί/Θήκη: Midi ATX Case (50-70€)Τροφοδοτικό: 600W Corsair Builder Series CX600 (64-70€)Οπτικό Μέσο: Τυπικό Dual-Layer DVD±RW 24x (15-22€)Πληκτρολόγιο: Τυπικό ενσύρματο πληκτρολόγιο με ικανοποιητικό ύψος βάσης για άνετο gaming (10-12 €)Mouse: Microsoft Comfort Mouse 4500 ή αντίστοιχο με ακρίβεια τουλάχιστον 1000 DPI και τεχνολογία Blue-Track (15€)Λειτουργικό: Windows 7/8 Home Premium 64 bit (100€)

Συνολικό κόστος: 648-712€Χωρίς πληκτρολόγιο, mouse, λειτουργικό: 521-585€

Τα έξτραΤελειώνοντας θα προτείνω hardware και περιφερειακά που είτε τα έχετε ανάγκη (γιατί για παράδειγμα δεν έχετε οθόνη από προηγούμενο υπολογιστή) είτε γιατί διαθέτετε τα επιπλέον χρήματα για να τα αποκτήσετε. Σίγουρα θα ενισχύσουν την gaming εμπειρία σας.



+Οθόνη LCD/LED πάνω από 21.5 ίντσες: Κατά την άποψή μου μία οθόνη TFT-LCD ή ακόμα καλύτερα μία LED με διαστάσεις 21.5-23 ίντσες είναι ιδανική όχι μόνο για gaming αλλά και για κάθε είδους εργασία στον υπολογιστή. Τα πιο καινούργια μοντέλα έχουν μικρούς χρόνους απόκρισης 2-5ms (σημαντικό για FPS παιχνίδια) και ορισμένα DVB-T δέκτη για να βλέπετε τηλεόραση. Αν διαθέτουν ενσωματωμένα ηχεία είναι αδύναμα και γι’ αυτό επιβάλλεται να αγοράσετε δικά σας πιο ισχυρά.

Επιλέγετε οθόνες που έχουν μέγιστη ανάλυση FULL HD 1920x1080 και μία τουλάχιστον θύρα HDMI. Είναι σημαντικό επίσης να παρέχουν εγγύηση μηδενικών καμένων pixels. Με περίπου 130-150€ βρίσκετε αξιοπρεπέστατες οθόνες. Μια κάπως εξεζητημένη επιλογή αλλά άκρως κατάλληλη για gaming είναι η Samsung LED 23'' S23B350H (177-197€) που έχει χρόνο απόκρισης 2ms.

+Ηχεία με Subwoofer: Είναι δύσκολο να επιλέξετε ηχεία χωρίς να μπορείτε να τα ακούσετε. Από τις τεχνικές τους προδιαγραφές όμως μπορείτε να καταλάβετε αρκετά για τις δυνατότητές τους. Θα σας πω τι χρειάζεστε κατ’ ελάχιστον για πλούσιο, βαθύ ήχο. Πρέπει οπωσδήποτε να έχουν subwoofer. Χωρίς subwoofer ο ήχος ακούγεται «λεπτός» και «άψυχος». Θα μείνετε ικανοποιημένοι με ένα σύστημα ηχείων 2.1 Stereo (2 ηχεία + Subwoofer) ή 5.1 Dolby Surround (5 ηχεία + Subwoofer). Μόνο αν είστε πολύ απαιτητικοί αγοράστε ένα σύστημα ηχείων 7.1 που πιάνει αρκετό χώρο και έχει περισσότερες καλωδιώσεις.



Τώρα, παρατηρείστε το εύρος συχνοτήτων των ηχείων. Πρέπει το χαμηλό όριο να είναι κάτω από 50Ηz και το υψηλό όριο να είναι τουλάχιστον 20KHz. Ιδίως αν το χαμηλό όριο δεν έχει αυτές τις προδιαγραφές τότε ο ήχος ενδέχεται να μην έχει αρκετά βαθύ μπάσο και να είναι «κοφτερός». Τέλος εξετάστε την συνολική ισχύ μετρημένη σε RMS να είναι τουλάχιστον 50 Watt. Αν τα δορυφορικά ηχεία έχουν ισχύ γύρω στα 10 Watt τότε είναι ιδανικά. Ένα τελευταίο που πρέπει να ελέγχετε είναι να διαθέτουν σύνδεση S/PDIF που πλέον όλες οι σύγχρονες onboard κάρτες ήχου προσφέρουν.

Θέλω σε αυτό το σημείο να μνημονεύσω τα παλιά μου ηχεία Creative Cambridge Soundworks τα οποία εδώ και πάνω από 12χρόνια με εξυπηρετούν. Το λέω αυτό για να σας δώσω να καταλάβετε ότι αν αγοράσετε ένα σετ καλών ηχείων θα καλύψουν τις ανάγκες σας για πάρα πολλά χρόνια. Άρα αξίζει να δώσετε σημασία στην αγορά ηχείων και να μην την θεωρείτε μία τετριμμένη διαδικασία.

+CPU Ψύκτρα: Αν έχετε επεξεργαστή AMD τότε μάλλον θα χρειαστείτε μία καλύτερη ψύκτρα γιατί είναι γεγονός ότι θερμαίνονται περισσότερο από τους επεξεργαστές Intel. Φυσικά μία πιο αποδοτική ψύκτρα εξυπηρετεί και στον υπερχρονισμό του επεξεργαστή. Καλό είναι να αγοράσετε την ψύκτρα κατά την αγορά του υπολογιστή ώστε να ξέρετε από πριν ότι χωράει κι έτσι να τοποθετηθεί αμέσως στο κουτί. Έτσι γλιτώνετε τον κόπο που θα χρειαστεί όταν ξαναποσυνδέετε καλωδιώσεις και όλες τις εγκατεστημένες κάρτες. Το είδος της ψύκτρας που θα βάλετε εξαρτάται από το socket που υποστηρίζουν και αυτό αναγράφεται πάντα στις προδιαγραφές. Για μια καλή ψύκτρα υπολογίστε ένα επιπλέον κόστος από 25€ έως 75€ και σας εγγυώμαι ότι αξίζει αυτή η επένδυση ιδίως εδώ στην Ελλάδα που έχουμε υψηλές θερμοκρασίες.

+Αυτόνομη κάρτα ήχου: Είναι αλήθεια ότι οι onboard κάρτες ήχου έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Όμως ακόμα δεν μπορούν να συγκριθούν με τις σύγχρονες αυτόνομες κάρτες ήχου που έχουν δική τους αφιερωμένη μνήμη (hardware acceleration). Με αυτό τον τρόπο "ελαφραίνουν" τον επεξεργαστή και την μνήμη RAM όταν παίζετε games, βελτιώνοντας αισθητά τις επιδόσεις ενώ φυσικά προσφέρουν καλύτερο ήχο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάτε στις προδιαγραφές είναι το SNR (Signal-to-Noise-Ratio). Στις τυπικές onboard κάρτες ήχου είναι περίπου 100dB ενώ σε αρκετές αυτόνομες κάρτες είναι πάνω από 110 dB που σημαίνει πρακτικά πάνω από δύο φορές μεγαλύτερη καθαρότητα στον ήχο (αν ανεβάσετε την ένταση θα ακούγεται λιγότερος ψηφιακός θόρυβος) κάτι που παρατηρείτε περισσότερο όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά.

Ένα άλλο προσόν των αυτόνομων καρτών ήχου είναι ότι συνήθως έχουν περισσότερες θύρες εισόδου/εξόδου από μία onboard κάρτα ήχου πχ. συνδέονται με καλωδίωση S/PDIF TOSLINK (οπτική ίνα) σε κατάλληλα ψηφιακά ηχεία. Οι πιο διαδεδομένες PCI-Express κάρτες ήχου για PC gaming είναι η σειρά Soundblaster της Creative και η σειρά Xonar της Asus. To πρόβλημα είναι ότι πρέπει να δώσετε πάνω από 100€ για μια πραγματικά καλή αυτόνομη κάρτα ήχου που να έχει ουσιαστική διαφορά από μία onboard, όπως είναι η ολοκαίνουργια Sound Blaster Z.

+Δίσκος SSD: Έχει γίνει μόδα τελευταία η αγορά πανάκριβων δίσκων SSD για την βελτίωση των επιδόσεων. Είναι όμως κακόγουστο αστείο να σας προτείνουν ως κύριο δίσκο έναν SSD 60 GB που κάνει περίπου 75€. Τι να τα κάνετε τα 60GB; Τι να πρωτο-αποθηκεύσετε μέσα; Είναι απολύτως βέβαιο ότι μετά από κάποιους μήνες θα γεμίσει εκτός αν είστε πολύ επιμελείς και τακτικοί στην αποθήκευση αρχείων και στην εγκατάσταση προγραμμάτων.

Βέβαια τα πλεονεκτήματα του SSD δίσκου είναι αναμφισβήτητα. Επειδή έχει ουσιαστικά μηδενικούς χρόνους απόκρισης και υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής αξιοποιεί περισσότερο τον δίαυλο SATA III από έναν κοινό σκληρό δίσκο. Αν εγκαταστήσετε το λειτουργικό και τα αγαπημένα σας παιχνίδια σε έναν δίσκο SSD τότε θα έχετε εγγυημένη αύξηση των επιδόσεων. Εν τούτοις επαναλαμβάνω το πρόβλημα ότι η πολύ μικρή χωρητικότητα δεν θα σας εξυπηρετήσει πραγματικά. Γι’ αυτό συστήνω αγορά SSD με χωρητικότητα τουλάχιστον 128GB που όμως κοστίζει κατά μέσο όρο 100-120€.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσηςΕπειδή οι τιμές αλλάζουν συνεχώς και σχεδόν κάθε τρίμηνο συναντάμε καινούργια μοντέλα επεξεργαστών, motherboard, καρτών γραφικών και όλων των επιμέρους υλικών ενός υπολογιστή είναι σαφές ότι οι παραπάνω προτάσεις και συμβουλές έχουν μεγάλη δόση υποκειμενικότητας. Είναι επίσης πολύ πιθανό να μην βρείτε όλα τα παραπάνω στο ίδιο μαγαζί απ' όπου σκοπεύετε να αγοράσετε το Gaming PC σας. Ίσως λοιπόν να χρειαστεί να κάνετε μικροαλλαγές στη σύνθεση. Αν έχετε εναλλακτικές προτάσεις για Gaming PC -ενδεχομένως καλύτερες από αυτές που ανέφερα- σας παρακαλώ να τις μοιραστείτε μαζί μας, γιατί σίγουρα πολλοί ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση αν αυτή την περίοδο σκέφτεστε να αγοράσετε ένα Gaming PC, ελπίζω αυτό το άρθρο να σας φάνηκε χρήσιμο.





ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΣΙΧΛΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ;



Για όλους εσάς που λατρεύετε να μασάτε τσίχλες αδιάκοπα, μια νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως η τσίχλα κάνει ....

καλό στον εγκέφαλό σας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τη σκέψη και την ετοιμότητα του εγκεφάλου, με τους ανθρώπους που μασάνε τσίχλα να έχουν έως και 10% γρηγορότερες αντιδράσεις από όσους δεν μασάνε.

Οι ερευνητές τονίζουν πως οκτώ διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου επηρεάζονται από το μάσημα, με μία θεωρία να εξηγεί πως το μάσημα της τσίχλας αυξάνει τον ερεθισμό του εγκεφάλου και τη ροή αίματος προς αυτόν. Οι συμμετέχοντες την έρευνα υποβλήθηκαν σε ορισμένα τεστ, με ορισμένους να μασάνε τσίχλα και τους υπόλοιπους να μην μασάνε.

Κατά τη διάρκεια των τεστ, οι ερευνητές σκάναραν τους εγκεφάλους τους για να παρατηρήσουν την εγκεφαλική δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια των 30λεπτων τεστ, οι εθελοντές πίεζαν ένα κουμπί με τον δεξί ή τον αριστερό τους αντίχειρα έπειτα από τις υποδείξεις ενός βέλους σε μια οθόνη υπολογιστή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι άνθρωποι που μασούσαν τσίχλα κατά τη διάρκεια των τεστ είχαν πιο γρήγορες αντιδράσεις στο πάτημα των κουμπιών από εκείνους που δεν μασούσαν.

Συγκεκριμένα, όσοι μασούσαν τσίχλα έκαναν έναν μέσο όρο 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να πατήσουν το σωστό κουμπί, ενώ εκείνοι που δεν μασούσαν είχαν μέσο όρο τα 545 χιλιοστά του δευτερολέπτου.







Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ "ΜΠΑΤΣΩΝ".


Η "διάγνωση" του ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα για την ψυχοσύνθεση των μπάτσων
"Ένα εξουσιαστικά μεταλλαγμένο ζόμπι, που η ύπαρξή του εξαντλείται στα χέρια, τα πόδια, το περίστροφο, το κλομπ, κάποια γεννητικά όργανα (ανύπαρκτης ή αμφίβολης λειτουργικότητας) και έναν απλαστικό εγκέφαλο (ο οποίος διευκολύνει αφάνταστα την επιτέλεση του θεάρεστου λειτουργήματος του βασανιστή). 

• Μια διεστραμμένη ψυχοπαθητική προσωπικότητα, ένα φρανκενσταϊνικό μείγμα Παπαχρόνη, Ντάλτον, Νταβέλη και...κουτσαβάκη, που προγραμματίζεται εξουσιαστικά για να εκδηλώνει μια ανεξέλεγκτη καταστρεπτική επιθετικότητα και να δηλώνει ξεδιάντροπα με χίλιους τρόπους ότι (αυτό, το διανοητικά υπολειπόμενο ζόμπι) είναι το ευνοούμενο εκτελεστικό όργανο της εξουσίας και έχει εξοπλιστεί με το αποκλειστικό δικαίωμα «να γαμάει και να δέρνει», και αντιστρόφως.

• Ένα αποκρουστικό ανθρωποειδές (που η εμφάνισή του και μόνο, θίγει την αισθητική και προσβάλλει την αξιοπρέπεια κάθε πολιτισμένου ανθρώπου), το οποίο, με την αλαζονεία, τις κουτσαβάκικες κινήσεις, το ηλίθιο βλέμμα και τον πρωτόγονο λόγο του, εκτοξεύει εναντίον της κοινωνίας την αφόρητη χυδαιότητα, το απύθμενο κενό, την τρομακτική βαρβαρότητα και το καταχθόνιο ψυχοδιανοητικό του σύμπαν".....

Κλεάνθης Γρίβα





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.


Η μέθοδος Χέμινγουεϊ και οι πυρήνες της βίας
«Η βία γεννάει τη βία»

Η επανάσταση που έφερε ο Χέμινγουεϊ στη γραφή ήταν ότι απάλλαξε το πεζό λόγο από τα επίθετα και κάθε είδους καλλωπιστικό στοιχείο. Σε αντίθεση με τους βαβυλωνιακούς ναούς που έστηνε ο Τζόις, κάθε φράση του Έρνεστ ήταν δωρική.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό –ιδίως αν δεν έχεις τη μεγαλοφυΐα του Χέμινγουεϊ- ούτε αρέσει σε όλους.

Θυμάμαι έναν πρώην συνάδελφο βιβλιοϋπάλληλο, ο οποίος έλεγε ότι ο Χέμινγουεϊ γράφει σαν ρομπότ.
Αλλά τι σπουδαίο ρομπότ!

Ο Χέμινγουεϊ δεν προσπαθούσε να παρασύρει συναισθηματικά τους αναγνώστες του γράφοντας για την «αποπνικτική θλίψη που ένιωσα όταν είδα την Ντόρις, όμορφη όσο ποτέ, αν και τόσο κοντά στο θάνατο, να φεύγει, και μια μαύρη τούφα που δραπέτευε από το μαντήλι της μου θύμισε όλα αυτά που δεν προλάβαμε να ζήσουμε και όλα εκείνα που είχαμε ζήσει.»

Ο Χέμινγουεϊ έγραφε: «Η Ντόρις έφυγε. Λίγες μέρες μετά σκοτώθηκε.»
Έτσι άφηνε τον αναγνώστη να νιώσει όπως εκείνος ήθελε.

Αν ο Χέμινγουεϊ ζούσε σήμερα -σε αντίθεση με την Ντόρις που σκοτώθηκε λίγες μέρες μετά- και ερχόταν στην Ελλάδα ως πολεμικός ανταποκριτής (κάτι που είχε κάνει πριν τον ανακαλύψει η Γερτρούδη Στάιν) θα έγραφε για την πραγματικότητα που θα συναντούσε:

«Η βία γεννάει τη βία.»

Έτσι απλά, απέριττα και δωρικά, σαν ένα φραστικό ουροβόρο όφι (συγνώμη, Έρνεστ).
Η βία γεννάει τη βία -χωρίς επίθετα και προσδιορισμούς, χωρίς συναισθηματικές παραχωρήσεις, ρομποτικά.

Για να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι η έλλειψη επιθέτων θα κάνουμε το ακόλουθο λογοτεχνικό-ψυχολογικό πείραμα.

Στη φράση:
«Η ..................(1) βία γεννάει τη ..................(2) βία»
μπορείτε να προσθέσετε κατά το δοκούν επίθετα από την ακόλουθη λίστα:

(ωμή, κρατική, παρακρατική, διακρατική, οικονομική, κοινωνικοοικονομική, πολιτικοοικονομική, ένοπλη, έννομη, έκνομη, ένδικη, άδικη, τρομοκρατική, αντιτρομοκρατική, αστυνομική, ρατσιστική, επαναστατική, αντεπαναστατική, αναμενόμενη, τυφλή, κανονική, αντικανονική, αντικοινωνική, συνταγματική, αντισυνταγματική, ταξική, αταξική, οικοκυρική, παθητική, δημοκοπική, δολοφονική, ξαφνική, στρατιωτική, ιμπεριαλιστική, απελευθερωτική, σεξιστική, φαλλοκρατική, ψυχολογική, τηλεοπτική, υιική, γονική, παιδική, εφηβική, σχολική, επαγωγική, παραγωγική, ατομική, ομαδική, μπολσεβικική, μενσεβικική, σταλινική, μαοϊκή, ναζιστική, μακιαβελική, γκεμπελική, μεταβατική, τελική, ολική, βολική, ποδοσφαιρική, τραμπουκική, διπολική, πολεμική, βρόμικη, παλινδρομική, πριτοναφική, θεσμική, πολιτισμική, ηθική, εθνική, μασονική, νατοϊκή, γκανγκστερική, εωσφορική, ληστρική, πραγματική, πειραματική, παραδειγματική, υποδειγματική, δογματική, πραξικοπηματική, κομματική, διακομματική, μικροκομματική, εξωκομματική, πολιτική, απολιτική, παραπολιτική, γεωπολιτική, αποτελεσματική, αναποτελεσματική, οχλοκρατική, πλουτοκρατική, φυλετική, κυβερνητική, βαρυποινίτικη, εκατοχρονίτικη, λογοκριτική, εκλεκτική, διαλεκτική, αποτρεπτική κλπ κλπ)

Ανάλογα με τις πεποιθήσεις σας μπορείτε να διαλέξετε το «επίθετο που σας ταιριάζει» και η φράση αλλάζει ολοσχερώς νόημα.

Μπορεί να την ακούσετε από το στόμα τηλεδημοσιογράφου, να τη διαβάσετε στην προκήρυξη οργάνωσης (επαναστατικής ή τρομοκρατικής, τo επίθετo πάλι κατά το δοκούν), να την πει ο πρωθυπουργός στη δημόσια ομιλία του, να την ξεφωνίσει ο αναρχικός.
Εξαρτάται πάντα από το επίθετο που θα τοποθετήσουμε μπροστά από τη βία (1 ή 2).

Αν όμως ακολουθήσουμε τη μέθοδο του Χέμινγουεϊ, και αφαιρέσουμε τα επίθετα, τότε η φράση σκάει στα μούτρα όλων, δικαίων και αδίκων, δυνατών και αδύναμων, εκωνάκων (!), με τη δυναμική μιας σφαίρας που δεν ρωτάει: «Εσύ είσαι με τους καλούς ή με τους κακούς;»

Η ίδια φράση, «η βία γεννάει τη βία», αλλάζει νόημα αν χρησιμοποιήσουμε την –ας την πούμε- «μέθοδο Στανισλάβσκι».
Αυτό θα το καταλαβαίνατε καλύτερα αν το βλέπατε επί σκηνής, ειδικά από μια ομάδα σωματικού θεάτρου όπως η “fractals”, αλλά θα κάνω μια απόπειρα να το αποδώσω γραπτά.

Ο ηθοποιός μπορεί να πει με χίλιους-δύο τρόπους την ίδια φράση, χωρίς καν τη χρήση επιθέτων -και αυτό είναι το προτέρημα του θεάτρου σε σχέση με τη γραφή. 

Μπορεί να χρησιμοποιήσει την παύση:
«Η βία... γεννάει τη βία.» Ή «Η βία γεννάει... τη βία.»

Μπορεί να χρησιμοποιήσει την ένταση της φωνής.
Αν πει, ψιθυριστά (πείτε ‘το, ψιθυριστά): «Η βία γεννάει τη βία», τότε θα σας μεταδώσει το συναίσθημα του φόβου.
Αν πει, με στεντόρεια φωνή και τις κατάλληλες χειρονομίες (κάντε ‘το): «Η βία γεννάει τη βία», τότε θα νομίσετε ότι ακούτε κάποιον πολιτικό.
Αν ουρλιάξει (κάντε ‘το, εκτός κι αν κοιμάται το μωρό στο διπλανό δωμάτιο): «Η βία γεννάει τη βία», τότε θα ανατριχιάσετε γιατί θα νιώσετε σαν να ακούτε το επαναστατικό είδωλο της εφηβείας σας (Καραϊσκάκη, Γκεβάρα, Χίτλερ, Μπακούνιν, Λεωνίδα, Γκόλντμαν, Πάμπλο, Στάλιν, Μόρισον, Παπανδρέου -εδώ διαλέγετε ΠΡΟΣΩΠΑ κατά το δοκούν).

Ο ηθοποιός μπορεί να μεταδώσει διαφορετικό νόημα τονίζοντας μία λέξη:

«Η βία γεννάει τη ΒΙΑ.» ή «Η βία ΓΕΝΝΑΕΙ τη βία.» ή «Η ΒΙΑ γεννάει τη βία.»

Ο ηθοποιός μπορεί να δώσει διαφορετικό νόημα στη φράση χρησιμοποιώντας το δικό του συναίσθημα:

Κλαίγοντας (κάντε ‘το): «Η βία γεννάει τη βία».
Γελώντας (κάντε ‘το): «Η βία γεννάει τη βία.»
Με θυμό (κάντε ‘το): «Η βία γεννάει τη βία.»
Με φόβο (όπως και ψιθυρίζοντας): «Η βία γεννάει τη βία.»
Με απάθεια (κάντε ‘το): «Η βία γεννάει τη βία.»
Με έκπληξη (αυτό που οι δημοσιογράφοι αποκαλούν «σοκ και δέος»): «Η βία γεννάει τη βία».

Η φράση αποκτάει διαφορετικό νόημα ακόμα και από ένα εύρημα του σκηνοθέτη ή του ηθοποιού.

Αν ο ηθοποιός έχει ένα τικ όσο λέει: «Η βία γεννάει τη βία.»
Αν ο ηθοποιός ξύνει τα γεννητικά του όργανα όταν λέει: «Η βία γεννάει τη βία.»
Αν ο ηθοποιός κοιτάει το κοινό στα μάτια, κοιτάει αλλού ή έχει τα μάτια κλειστά (αυτό ειδικά, το να έχει τα μάτια κλειστά, λέει περισσότερα από την ίδια τη φράση) όταν λέει: «Η βία γεννάει τη βία.»

Ο σκηνοθέτης μπορεί να διαφοροποιήσει εντελώς το σημαίνον από το σημαινόμενο, κατά το δοκούν.

Ο ηθοποιός να είναι στραμμένος προς το κοινό όταν λέει: «Η βία γεννάει τη βία».
Ο ηθοποιός να έχει γυρισμένη την πλάτη στο κοινό ή να είναι κουλουριασμένος στην εμβρυακή στάση όταν λέει: «Η βία γεννάει τη βία».
Ο ηθοποιός να είναι αλυσοδεμένος όταν λέει: «Η βία γεννάει τη βία.»
Ο ηθοποιός να κάθεται στο βασιλικό του θρόνο όταν λέει: «Η βία γεννάει τη βία.»
Ο ηθοποιός να κάθεται στην τουαλέτα, με κατεβασμένα τα παντελόνια, όταν λέει: «Η βία γεννάει τη βία». (Γεια σου, δάσκαλε Μπέκετ, μέντορα όλων των γελωτοποιών.).

Και, φυσικά, ο φωτισμός, η μουσική, οι υπόλοιποι υποκριτές, τα σκηνικά, το κινητό του μπροστινού που χτυπάει όταν ακούγεται η φράση: «Η βία γεννάει τη βία.»

Αλλά, πάνω από όλα, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, είναι πως θέλει το κοινό να ερμηνεύσει τη φράση που ακούει: «Η βία γεννάει τη βία.»
Λάθος! Όχι «το κοινό», αλλά ο καθένας, ο κάθε ένας, που ακούει, διαβάζει, βλέπει αυτή τη φράση –με και χωρίς επίθετα: «Η βία γεννάει τη βία.»

Και δε θυμάμαι αν σας το είπα ήδη, γι’ αυτό θα σας το πω, χωρίς επίθετα και προσδιορισμούς, χωρίς σκηνικά και ευρήματα, και σας αφήνω να το ερμηνεύσετε κατά το δοκούν:

«Η βία γεννάει τη βία.»

Sanejoker





ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΓΑΘΗΣ.


15Γιορτάζουμε σήμερα 5 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Αγάθης.

Η Αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο ή την Κατάνη της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δέκιου (249 - 251 μ.Χ.). Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε Αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη.

Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, μένει ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης.Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη.

O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η Αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι' αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό που την αξίωσε της τιμής του μαρτυρίου.

Παρέδωσε το πνεύμα της το 251 μ.Χ. μετά από φρικτά βασανιστήρια και ενώ βρισκόταν στη φυλακή, λαμβάνοντας έτσι το στέφανο του μαρτυρίου.

Η Σύναξη της Αγίας Μάρτυρος Αγάθης ετελείτο στο Μαρτύριό της, το οποίο βρισκόταν στο έβδομο του Βυζαντίου (Σικελία). Τα ιερά λείψανά της μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κατά την περίοδο των αυτοκρατόρων Βασιλείου Β' (976 - 1025 μ.Χ.) και Κωνσταντίνου Η' (1025 - 1028 μ.Χ.).

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος γ'. Θείας πίστεως.
Ρόδον εύοσμον της παρθενίας, νύμφη άφθορος του Ζωοδότου, ανεδέδειξαι Αγαθή πανεύφημε, των αγαθών την πηγήν γαρ ποθήσασα, μαρτυρικώς εν τω κόσμω διέπρεψας, μάρτυς ένδοξε, λιταίς σου θείαις αγάθυνον τους πόθω μεγαλύνοντας τους άθλους σου.

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός


Με πληρ. από τον Ορθόδοξο Συναξαριστή 

ΤΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ ΚΑΙ Η ΘΥΕΛΛΑ.


15Υπήρχε ένα σπουργιτάκι που, όταν άκουγε τη βροντή της θύελλας, ξάπλωνε στη γη και σήκωνε τα μικροσκοπικά πόδια του προς τον ουρανό.

- Γιατί το κάνεις αυτό; το ρώτησε μια αλεπού.

Για να προστατέψω τη γη, που έχει τόσα ζωντανά πλάσματα! απάντησε το σπουργιτάκι. Σηκώνω τα πόδια μου για να συγκρατήσω τον ουρανό, σε περίπτωση που φανούμε άτυχοι και ο ουρανός πέσει πάνω μας.

- Τα καχεκτικά ποδαράκια σου να συγκρατήσουν τον απέραντο ουρανό; με απορία και ειρωνεία ρώτησε η αλεπού.

- Ο καθένας εδώ κάτω στη γη έχει το δικό του κομμάτι ουρανού να συγκρατήσει, απάντησε το σπουργίτι. 





ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

"ΑΝΕΧΟΜΑΙ, ΑΝΕΧΕΣΑΙ, ΑΝΕΧΕΤΑΙ..."



image24 ΑΝΕΧΟΜΑΙ, ΑΝΕΧΕΣΑΙ, ΑΝΕΧΕΤΑΙ…Ας μη γελιόμαστε. Το Κράτος δεν αντιμετώπισε τους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης ως ληστές, αλλά ως ιδεολογικούς αντιπάλους. Αν τους αντιμετώπιζε ως ληστές δε θα έβαζε σε λειτουργία όλο αυτόν τον μηχανισμό των πρόθυμων ΜΜΕ να προβάλουν το «θεάρεστο» έργο του.
Άλλωστε, δεν έπραξε το ίδιο για τον συλληφθέντα που είχε στην κατοχή του σφαίρες, στην κηδεία του Ντερτιλή. Εκείνος προστατεύθηκε δεόντως. Τόσο δεόντως που το θέμα ξεχάστηκε εν μία νυκτί. Επίσης δε συνελήφθη κανείς από όσους πυροβολούσαν στην κηδεία του χουντικού.
Το Κράτος αντιμετωπίζει με ξεκαθαρίσματα τους…πάσης φύσεως εχθρούς του. Τους απεργούς του μετρό φρόντισε πρώτα να τους διαπομπεύσει με πλασματικά στοιχεία για τις αποδοχές τους και στη συνέχεια να τους «απενεργοποιήσει» με στρατιωτικούς νόμους.
Ήταν ένα μήνυμα του Κράτους, ότι σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη, το έγκλημα της διεκδίκησης θα πατάσσεται άμεσα. Ήταν ένα μήνυμα του Κράτους ότι σε συνεργασία με τα ΜΜΕ θα διαπομπεύει όποιον «δεν κάθεται καλά». Γι’ αυτό άλλωστε οι «δαιμόνιοι ρεπόρτερς» ανακάλυψαν ότι ένας μουσικός είχε προσληφθεί στο μετρό ως υπεύθυνος σταθμού, ενώ ξέχασαν ότι προσλήφθηκε ένας καθηγητής ιππασίας στη Βουλή.
Το Κράτος σήμερα λέει στους πολίτες του: «Μπορείτε να μιλάτε και να γράφετε ελεύθερα, αλλά να ξέρετε ότι όσα λέτε και γράφετε θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας». Συνέβη με τον Τάσο Θεοφίλου όπου με αστραπιαία ταχύτητα κι εντελώς συμπτωματικά, όλα τα ΜΜΕ ανακάλυψαν το blog του και χρησιμοποίησαν τις αναρτήσεις του για να ετοιμάσουν ένα «προφίλ αδίστακτου δολοφόνου». Το ίδιο έκαναν και με το λογαριασμό του στο twitter προσπαθώντας να δημιουργήσουν αίσθημα συνενοχής σε όσους τον ακολουθούσαν.
Συνέβη με τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» – τα ΜΜΕ πρέπει να βρίσκουν εντυπωσιακούς χαρακτηρισμούς ώστε να γίνεται εύπεπτη η υπόλοιπη ρουφιανιά – του οποίου τις αναρτήσεις στο indymedia χρησιμοποίησαν πάλι για να δημιουργήσουν ένα «τέρας που αναστατώνει την κοινωνική γαλήνη».
Είναι εύκολα αντιληπτή η αδυναμία του Κράτους και των ΜΜΕ να σταθούν στη ληστεία μιας τράπεζας. Οι τράπεζες είναι ό,τι πιο μισητό ακόμη και για τους «συμπαθούντες το καθεστώς» πολίτες. Δεν υπάρχει πλέον κανένα συλλογικό ανάθεμα για τους ληστές τραπεζών και τα επικοινωνιακά στρατηγεία το γνωρίζουν. Άλλωστε, πώς είναι δυνατόν ο ληστής ενός λαού να καταγγείλει τον ληστή μιας τράπεζας; Δεν στέκεται. Είναι αλλόκοτο.
Το Κράτος προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομάξει τους πολίτες του. Τους εκφοβίζει φασιστικοποιώντας την καθημερινότητά του. Οι δολοφονίες μεταναστών μένουν… ανεξιχνίαστες. Αύριο ίσως μείνουν και κάποιες άλλες που θα έχουν ως θύματα ανθρώπους «επικίνδυνους για την καθεστηκυία τάξη».
Το τέλος της ανοχής στη διαφορετικότητα, είναι ένας κατήφορος χωρίς σταματημό. Η ομοιομορφία ως προϋπόθεση επιβίωσης ισχύει και στο θέμα της σκέψης. Ο ανυπάκουος πολίτης, ο μη πρόθυμος να κάτσει στ’ αυγά του είναι στόχος.
Το Κράτος έδειξε το αληθινό του πρόσωπο στις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων. Τα ΜΜΕ έδειξαν το πρόσωπό τους μέσα από τις «απόψεις» των υπαλλήλων τους για «μερικά χαστουκάκια που είναι λογικό να πέσουν σε ληστές τραπεζών».
Κάθε αποδοχή της βίας τους είναι καρφί που μπήγεται στον εγκέφαλό μας. Γινόμαστε όλο και πιο ανεκτικοί. Το Κράτος δεν αφήνει τίποτε ανεξέλεγκτο. Έφτασε στο σημείο να υπαγορεύει στα πολιτικά κόμματα τις ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη βία των αμυνόμενων.
Αυτό που ζούμε δεν είναι παραμύθι και έχει δράκο. Εντός ολίγου θα διώκεται η πρόθεση για αντίδραση. Η παραγωγή φιλήσυχων προβάτων αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς. Η καθημερινή μας συμπεριφορά έχει πλέον στοιχεία δήλωσης υποταγής. Το «ιδιώνυμο» είναι κοντά. Οι φωτογραφίες βασανισμένων έγιναν θέαμα. Ο παράδεισος των φρόνιμων, η κόλασή μας.
kartesios



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ.



 Φεύγουν για να γλιτώσουν την εκτέλεση οι ομοφυλόφιλοι...Μαζικά εγκαταλείπουν το τελευταίο διάστημα οι ομοφυλόφιλοι την Ουγκάντα, καθώς οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις θα τιμωρούνται σύντομα με θάνατο! Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη προς ψήφιση στην Βουλή της χώρας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ντέιβιντ Μπαχάτι.
Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο… «Θάνατος στους gay», και αυστηροποιεί ένα ήδη δρακόντειο πλαίσιο δίωξης της ομοφυλοφιλίας στην συγκεκριμένη αφρικανική χώρα, όπου, όσοι έχουν τέτοιες προτιμήσεις πέφτουν καθημερινά θύματα ταπεινωτικών πράξεων, ακόμα και ξυλοδαρμών, τόσο από τους αστυνομικούς, όσο και από πολίτες
Ο πρωτεργάτης του εν λόγω νομοσχεδίου, Ντέιβιντ Μπαχάτι, δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα κακό που πρέπει να παταχθεί. «Δεν μισούμε τους ομοφυλόφιλους, αλλά την αμαρτία μέσα τους», είπε
Η αναφορά του Μπαχάτι στον αμαρτωλό χαρακτήρα της ομοφυλοφιλίας απηχεί τους αρραγείς δεσμούς του πολιτικού κατεστημένου της Ουγκάντα με μία ισχυρή ομάδα παστόρων που έχει ως βασικό στόχο να εξαλείψει από τη χώρα την πρακτική της σοδομίας.
«Αυτοί οι ομοφυλόφιλοι… το αποκαλούν πρωκτικό σεξ. Μία από τις επιπτώσεις του είναι ότι καταστρέφει τον πρωκτό, κάτι που, όπως λένε οι ίδιοι, το απολαμβάνουν», είπε ο βουλευτής.




ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...