Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο μεσοεπιθετικός Χρήστος Πετρίδης στον Αλμωπό Αριδαίας


Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία της με τον Χρήστο Πετρίδη 28 ετών μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν στον Γ. Σ Καστοριά όπου σε 16 συμμετοχές πέτυχε  12 τέρματα ενώ παλιότερα αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Κρ. Βρύσης και Αετό Σκύδρας.
 Τον καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία, καλές εμφανίσεις και προσήλωση στις υποχρεώσεις του. 

    Με τιμή το Δ.Σ 
 Αλμωπού Αριδαίας 


Καθηγητές και σπουδαστές του Πανεπιστημίου Darwin της Αυστραλίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στα Λουτρά


ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ DARWIN ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟ


Καθηγητές και σπουδαστές του Πανεπιστημίου Darwin της Αυστραλίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στα Λουτρά, όπου τους ξενάγησε και τους σύστησε την πανέμορφη τοποθεσία.

Πρόκειται για το εντέκατο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου, του οποίου είναι θερμοί υποστηρικτές οι Ευστράτιο και Αγγελική Πούλου που έλκουν την καταγωγή τους από την Πιπεριά και ζούνε στην Αυστραλία. Δυο άνθρωποι με ανυστερόβουλη εθελοντική προσφορά και αφοσίωσή στις Ελληνικές αξίες, στην ορθόδοξη πίστη και στη διαχρονικότητα του Ελληνικού πνεύματος.

Ο Συντονιστής του Προγράμματος Αν. Καθηγητής Γεώργιος Φρατζής αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Προγράμματος για την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία και στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας, ενώ ο Δήμαρχος με τη σειρά του εξέφρασε τη συγκίνηση και τον θαυμασμό του για όλους αυτούς τους Έλληνες που έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του επιφανούς επιχειρηματία της Αυστραλίας και πρώην Υπουργού κ. Peter Styles, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξαγωγή προϊόντων που παράγονται στην Αλμωπία προς τις αγορές της Αυστραλίας και της Ασίας. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Στράτος Κοτσίδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πολυξένη Μακρυγιάννη, καθώς επίσης και επαγγελματίες της περιοχής.








Γ' βραβείο στον 6ο Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό Αμφικτυονίας Ελληνισμού έλαβε η Βάσω Ρουμελή.


Η Βάσω Ρουμελή έλαβε το Γ' βραβείο στον 6ο Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό Αμφικτυονίας Ελληνισμού με ελεύθερο θέμα  και κλασική δομή ρεφρέν-κουπλέ.
 Το βραβευμένο ποίημα έχει τίτλο "Σεβντάς στο καμβά"  και είναι μέσα στα πέντε (5) καλύτερα που θα μελοποιηθούν από γνωστούς συνθέτες.
Τα ποιήματα όλων των συμμετεχόντων  εκδόθηκαν σε ένα καλαίσθητο τόμο που θα αποσταλεί στον απόδημο Ελληνισμό σε βιβλιοθήκες της Ελλάδος και του Εξωτερικού.


Είναι το ένατο (9ο) στην σειρά βραβείο το οποίο έλαβε η πολυτάλαντη ποιήτρια από την Αριδαία σε διάστημα 2 χρόνων.
 Τα άλλα οκτώ (8) είναι τα εξής: 
1) Α’  Βραβείο, στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ  2016», με  θέμα «Στα στενά της ανέχειας» και τίτλο «Στην οδό Ευρώπης».

2) Β’ Βραβείο του ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 για την Επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα με θέμα: «Γλυπτών Παλιννόστησις» και τίτλο «Τα μάρμαρα αυτά ανήκουν στην χώρα μου».

3) Β’ βραβείο του Περιοδικού Πρεσπαπιέ και Καλλιτεχνίου Αχαρνών για τον 1ο Διαγωνισμό 2015, με θέμα «το άλλο Αιγαίο» και τίτλο «Η αυγή στο Αιγαίο έχει χρώμα μαύρο».

4) Γ’  Βραβείο UNESCO στον 1ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 με   θέμα: «Μια ωδή στον Διονύσιο Σολωμό» και τίτλο «Σε γνωρίζω Αθάνατε Πατέρα».

5) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης  «ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2016»  της Ομοσπονδίας  Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος- Σπάτων

6) Διάκριση στο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ 2017 της Διεθνής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και καλλιτεχνών, Διεθνής Ακαδημία Γραμμάτων και τεχνών «Θεά Αθήνα», με το ποίημα "Θα σε κοινωνήσω λευτεριά".

7) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Φωτογραφίας του  Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου με θέμα: “Θάλασσες...”. και τίτλο «Απολογία στα κύματα» .

8) Έπαινος στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ  2015», με  θέμα «Μάνα, στους δύσκολους καιρούς απανεμιά» και τίτλο «Λιμάνι μάνα μου».


Οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης , Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου στο πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ


Με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ συναντήθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης ( Πέλλας), Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου ( Ημαθίας) 
Συζητήθηκαν οι αναγγελίες και αποζημιώσεις για τις πρόσφατες ζημιές από βροχοπτώσεις και  ανεμοθύελλα σε Πέλλα και Ημαθία
Διαπιστώθηκε η πρόοδος των εκτιμήσεων στις φετινές ζημιές και ο πιθανότερος χρόνος πορισμάτων και αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς 
Συζητήθηκε ακόμη η πρόταση για εκχώρηση των πορισμάτων σε Τράπεζες ( απευθείας ή μέσω συνεταιρισμών) για την χρηματοδότηση των πληγέντων αγροτών 
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Ζανιάς ανέφεραν στους βουλευτές ότι έχουν ήδη προχωρήσει σε αναγγελίες για τις ζημιές που θα αποζημιωθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα στον κανονισμό του ΕΛΓΑ. 
Διαπιστώθηκε από όλους ως ταχεία και πρώτη φορά τόσο αποτελεσματική η εκτίμηση των φετινών ζημιών με εκτιμητές σε όλα τα μέρη που επλήγησαν. Προβλέπεται η έκδοση των πορισμάτων ως τέλος Οκτωβρίου και η πληρωμή τους στο τέλος του χρόνου ( αν έχουν εισπραχτεί οι εισφορές και υπάρχουν τα αντίστοιχα διαθέσιμα) ή άλλως κοντά στο τέλος Ιανουαρίου. 
Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα εκχώρησης των πορισμάτων και η χρηματοδότηση έναντι αυτών από Τράπεζες ( απευθείας ή μέσω συνεταιρισμών) και όλοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν πάνω σε αυτό το θέμα. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...