Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Συγχαρητήριο Μήνυμα του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας.


 Συγχαρητήριο Μήνυμα του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας


Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας συγχαίρει θερμά τους μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στα παρακάτω αθλήματα και συμμετείχαν στην 1η τελετή βράβευσης των Αθλητών-Μαθητών του Δήμου Αλμωπίας σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας:

-Παπαδημητρίου Μαρκέλλα      Αναρρίχηση

-Κεντερτζίδου Θεοφανία             Αναρρίχηση

-Βαδάς Θεόδωρος                          Ταε κβο ντο και Τοξοβολία

-Μοσχάκη Νίκη-Ειρήνη                Βόλευ


Από τη Δ/νση





Ο Δήμος Αλμωπίας τίμησε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους προπονητές της Αλμωπίας.


 Ο Δήμος Αλμωπίας τίμησε τους μαθητές, τις  μαθήτριες  και τους προπονητές της Αλμωπίας

Στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας, παρουσία μαθητών σχολείων της Αριδαίας, ο Δήμος Αλμωπίας και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Χρήστος Χατζηγιαννίδης  διοργάνωσαν εκδήλωση  με την οποία τίμησαν τους μαθητές αλλά και τους προπονητές των παιδιών, οι οποίοι πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις συνδυάζοντας της σχολικές επιδόσεις με τον αθλητισμό αλλά και τον πρωταθλητισμό.  Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν μαθητές που διακρίθηκαν τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα, όπως η άρση βαρών, ο στίβος, η τοξοβολία, η ενόργανη γυμναστική, η αναρρίχηση, το βόλεϊ, το μπάσκετ αλλά και το ποδόσφαιρο. 

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 17χρονου μαθητή που έφυγε πρόωρα από την ζωή, ενώ στη συνέχεια  απεύθυναν χαιρετισμό  ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης αλλά και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Γιάντσης και Χρήστος Χατζηγιαννίδης  

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης στο σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους μαθητές  που διακρίνονται σε διάφορα αθλήματα ενώ τόνισε πως η δημοτική αρχή βοηθάει  και θα βοηθήσεις όλους τους φορείς στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τους.  

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Γιάντσης απευθυνόμενος προς τους μαθητές τόνισε την σημασία του αθλητισμού ενώ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Χατζηγιαννίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τους μαθητές για την συνεισφορά τους στην καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος στην περιοχή της Αλμωπίας ενώ σημείωσε πως η σημερινή εκδήλωση συμβολίζει την αναγνώριση στις διακρίσεις των αθλητών που τιμούν τον τόπο μας, ενώ  χαρακτήρισε τους μαθητές αυτούς  ως πρότυπο. Τέλος εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες τους  ζητώντας από τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό. 

Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Βέσκος αλλά και οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Κετικίδης, Δημήτρης Γιάντσης, Πολυξένη Νάνου και Χρήστος Χατζηγιαννίδης. 

Οι αθλητές αλλά και οι προπονητές από την πλευρά τους εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την δημοτική αρχή τόσο για την εκδήλωση και την τιμητική βράβευση όσο και για το γεγονός πως  ο Δήμος και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού στέκονται  αρωγοί στην προσπάθεια τους. 












Έναρξη χορωδιακών μαθημάτων Σ.Φ.Μ.Α. ΑΡΙΩΝ



 Ο Σ.Φ.Μ.Α. "ο ΑΡΙΩΝ" ξεκινά νέο ταξίδι στην μουσική και καλεί στην πρεμιέρα του χορωδιακού του κύκλου να συνταξιδεύσει με παλιούς και νέους επιβάτες που αγαπούνε το τραγούδι. 

Έναρξη στις 11 Οκτωβρίου 2022 στις 7:30μμ στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας μαζί με τον νέο μας δάσκαλο και μαέστρο Ζώη Ζαφειρίου, άξιο συνεχιστή και μουσικό παιδί του αείμνηστου Ουρούμη Δημήτρη.

Τα μαθήματα θα είναι κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 7:30μμ 

Το Δ.Σ.

Συλλυπητήριο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας.



 Έδεσσα, 6 – 10 – 2022

Συλλυπητήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών της Ένωσης, εκφράζει την βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, στους οικείους και στα μέλη της σχολικής κοινότητας του αδικοχαμένου μαθητή μας Σωτήρη Γεωργίου, που φοιτούσε στην Γ΄ τάξη του ΓΕ.Λ. Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης».

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στις 7/10, στις 2:00 μ.μ., στον Ι.Ν.  Αναλήψεως του Σωτήρος στο Θεοδωράκι Αλμωπίας.

το  Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...