Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ-ΚΑΛΥΒΑ-ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΠΟ...ΠΑΛΕΤΕΣ.



Το καταφύγιο αυτό είχε σχεδιαστεί για τους πρόσφυγες στο Κοσσυφοπέδιο, το 2006. Τώρα έχει αναπτυχθεί από την i-beam για χρήση σαν μια ανέξοδη και αποτελεσματική χαμηλού κόστους λύση για στέγαση, όχι μόνο για άτομα που μετακινήθηκαν από φυσικές καταστροφές, αλλά ακόμη σαν μία λύση για μια προσιτή οικονομικά προκατασκευασμένη κατοικία.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε μια προσπάθεια ανακούφισης από καταστροφές,, πολλές από τις παλέτες θα φτάσουν σαν μέρος της μεταφοράς της τροφής και των υλικών, οπότε τα βασικά υλικά υπάρχουν ήδη εκεί.
Τα καταφύγια μπορεί να οικοδομηθούν με το χέρι σε ποσοστό 500-600 παλετών ανά ημέρα. Ένα μεταβατικό καταφύγιο διαστάσεων 10’ x 20’ θα έπαιρνε 80 παλέτες για την κατασκευή με κόστος περίπου 500 δολάρια.
Το πρωτότυπο χτίστηκε για τους βασιλικούς κήπους του πρίγκιπα Charles σε σύμπραξη με την IBM, την Financial Times, και τα Earth awards. – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. 2010








Διάφορα σπίτια και αποθήκες από παλέτες















ΠΗΓΗ...http://www.ftiaxno.gr/

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝ 5-2


Συνεχίστηκε σήμερα Σάββατο η συμμετοχή της ακαδημίας ποδοσφαίρου του ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
στο παιδικό πρωτάθλημα του νομού Πέλλας.
Τα παιδιά των Προμάχων αγωνίστηκαν εναντίον της ομάδας του Λουτρακίου, από την οποία έχασαν με σκορ 5-2.
Να τονίσουμε ότι τα παιδιά μας αγωνίζονται για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους διοργάνωση και παρά την απειρία τους ομολογουμένως τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Ήδη έχουν ξεχωρίσει πολλά ταλέντα, τα οποία υπόσχονται του χρόνου μια πολύ καλύτερη πορεία.
Στόχος της διοίκησης και του προπονητή, είναι η απόκτηση εμπειρίας και με την δουλειά σε βάθος που γίνεται, ευελπιστούν ότι τα μικρά ταλεντάκια θα στελεχώσουν μετά από λίγα χρόνια και την μεγάλη ομάδα.
Για την ιστορία να πούμε ότι τα δυο γκολ της ομάδας μας σημείωσε ο Χρήστος Ρόπκας, ενώ όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν φιλότιμα.

























ΡΕΠΟΡΤΑΖ...
ΑΛΕΞ ΑΜΠΑΡΗΣ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ: ΗΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΝΑΤΟ, ΠΙΘΑΝΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ!!!!


του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr



Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας, Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο»,

π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Έρευνας και ...
Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε αποκλειστική του συνέντευξη, αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες για τα δηλητήρια που μας ποτίζουν με τους αεροψεκασμούς.


Η Πολιτεία ποιο ενδιαφέρον δείχνει στις ανησυχίες και διαμαρτυρίες σας;

Κατσαρός: Απολύτως κανένα. Πριν από τέσσερις μήνες το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας είχε βγάλει ένα δελτίο τύπο στο οποίο έλεγε ότι στην Ελλάδα δεν προσγειώνονται ούτε απογειώνονται αεροπλάνα από στρατιωτικά αεροδρόμια για χημικούς αεροψεκασμούς αλλά ούτε και γίνονται χημικοί αεροψεκασμοί. Μας είπαν ότι όποιοι αεροψεκασμοί γίνονται είναι σε αγροτικές περιοχές. Αυτό είναι λάθος γιατί αφενός μεν οι αεροψεκασμοί πάνω από αγροτικές περιοχές έχουν απαγορευτεί από την ΕΕ από το 1995, αφετέρου δε αυτοί οι αεροψεκασμοί δεν συμβαίνουν μόνο σε αγροτικές περιοχές. Όπως ξέρετε κι εσείς τα αγροτικά αεροπλάνα σε αυτές τις περιοχές πετάνε σε ένα ύψος 100-150 μέτρα, ενώ για τους χημικούς αεροψεκασμούς μιλάμε για ύψη γύρω στα 10.000 μέτρα.

Για ποιο λόγο λέτε να τηρεί αυτή την στάση η πολεμική αεροπορία και να σας δίνει τέτοιες απαντήσεις;

Κατσαρός:
Δεν μπορώ να ξέρω, το ξέρουν οι ίδιοι…
Λέτε να έχουν πάρει «γραμμή» από την κυβέρνηση;
Κατσαρός: Ίσως να έχουν πάρει γραμμή από την κυβέρνηση, ίσως έχουν συνεννοηθεί με το ΝΑΤΟ. Αυτοί οι ψεκασμοί έχουν και κάποιο κόστος. Μόνο μία μεγάλη δύναμη θα μπορούσε να τους πραγματοποιήσει, όπως είναι η Μ. Βρετανία, οι ΗΠΑ.
«ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΠΚΗΠΙΟΥ»

Δηλαδή λέτε κύριε Κατσαρέ ότι οι αεροψεκασμοί προέρχονται από αυτές τις χώρες;

Κατσαρός:
Κοιτάξτε, από στρατιωτικά αεροδρόμια είναι το πιθανότερο, γι’ αυτό και στην Κύπρο υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα κατά των χημικών αεροψεκασμών επειδή εκεί πέρα υποπτεύονται την βάση του ακρωτηρίου. Αλλά από βάσεις του ΝΑΤΟ, το να προσγειώνονται και να απογειώνονται αυτά τα αεροπλάνα, είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει. Από ‘κει και μετά, έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι αυτά γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας, υπό την έννοια ότι βάζουν στο καύσιμο των αεροπλάνων σωματίδια από αλουμίνιο και βάριο, όπως εκτοξεύονται αυτά μαζί με τα καυσαέρια ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία, μπαίνει έτσι λιγότερη ακτινοβολία στη γη και άρα αντιμετωπίζεται η υπερθέρμανση του πλανήτη. Και ευαγγελίζονται ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Και υπάρχουν και μελέτες από την πατέρα της υδρογονοβόμβας, τον Έντουαρντ Τέλερ και τους συνεργάτες του, οι οποίοι είχαν υπολογίσει ότι αν ανακλαστεί κατά το 1/50 η ηλιακή ακτινοβολία, τότε για τα επόμενα 50 χρόνια μπορούμε να δαπανούμε όση βενζίνη και όσο καύσιμο θέλουμε χωρίς να υπάρχει υπερθέρμανση στον πλανήτη.
«ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ»

Υπάρχουν πολλοί όμως που πιστεύουν ότι οι αεροψεκασμοί, που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί, έχουν σχέση με όσα υποφέρει η χώρα μας.

Κατσαρός:
Γι’ αυτό τον λόγο αγανακτώ. Από τη στιγμή που η επίσημη Πολιτεία δεν παίρνει μια επίσημη θέση όσον αφορά το τι συμβαίνει, τότε επόμενο είναι να εμφανίζονται και διάφορα σενάρια: Μας ψεκάζουν για να μας έχουν κάτω από συνεχή κατατονία και καταστολή ώστε να μην μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις, για να νιώθουμε πονοκεφάλους, ζαλάδες και διάφορα άλλα. Δυστυχώς, επαναλαμβάνω όλα αυτά συμβαίνουν επειδή η κυβέρνηση δεν παίρνει επίσημη θέση επανω στο πρόβλημα των αεροψεκασμών, χωρίς βέβαια κανείς να μπορεί να αποκλείσει ότι συμβαίνουν και αυτά. Πριν από μερικά χρόνια, σε μια μικρή πόλη του Καναδά, την Εσπανόλα, που είχε 7.000 κατοίκους , μετά από μερικούς αεροψεκασμούς, περίπου το 90% των κατοίκων παρουσίασε μια παράξενη μορφή γρίπης. Η εθνική υπηρεσία υγεία του Καναδά διαπίστωσε ότι όντως το 90% των κατοίκων της περιοχής είχε προσβληθεί από την παράξενη μορφή γρίπης αλλά ουδέποτε τους ενημέρωσε από τι προήλθε και από τι έγινε. Πάντως επαναλαμβάνω αυτό το φαινόμενο παρουσιάστηκε μετά τους αεροψεκασμούς. Άρα, κάποιοι λένε ότι προσπαθούν να ανακαλύψουν νέου είδους μικρόβια, άλλοι ότι προσπαθούν να κάνουν μαζικούς εμβολιασμούς σε περίπτωση βιολογικής τρομοκρατικής απειλής. Επειδή δεν θα προλαβαίνουν να εμβολιάσουν τον καθένα, με ένα ψέκασμα από αεροψεκασμούς θα εμβολιάζονται χιλιάδες άνθρωποι.





ΠΗΓΕΣ...
makeleio.gr

http://anti-ntp.net/
http://periergaa.blogspot.com 

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ.



Η Κρήτη κρατάει τα ηνία στην καλλιέργεια
κάνναβης σε όλη την επικράτεια από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αρχές, που έχουν εντατικοποιήσει τις ενέργειες τους κατά της μάστιγας των ναρκωτικών, έχουν κατασχέσει, μέχρι στιγμής, 10.407 δενδρύλλια στο νησί, με τη Θεσσαλία να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο με 8.711 δενδρύλλια και την Πελοπόννησο να είναι τρίτη με 3.182. Συνολικά έχουν κατασχεθεί 28.486 δενδρύλλια.

Στη Θεσσαλία έχουν συλληφθεί και μάλιστα με διαφορά τα περισσότερα άτομα (516), έχουν σχηματιστεί οι περισσότερες δικογραφίες (555) σε 375 υποθέσεις, οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα.Στα αξιοσημείωτα είναι η δραματική αύξηση που υπάρχει στη Θεσσαλία, καθώς τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν καταγραφεί τόσα περιστατικά στο συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα ενώ γενικότερα ο αριθμός των κατασχεθέντων δενδρυλλίων είναι αυξημένος κατά 71% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.








ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.



Από το τέλος ακινήτων της ΔΕΗ εξαιρέθηκαν πέρυσι όλοι οι ναοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων θρησκειών. Ωστόσο, με βάση αυτή την εξαίρεση, ευνοήθηκαν ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών κυρίως σε νησιά...

Τα λεγόμενα πανηγυρόσπιτα - που είχαν πάρει στο παρελθόν ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ έχοντας προηγουμένως χτίσει έναν ναΐσκο στα κτήματά τους. Εξαιρέθηκαν δηλαδή και αυτοί από την υποχρέωση καταβολής του τέλους ακινήτων.

Τα παραπάνω τονίζει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος ζητάει να πληροφορηθεί αν έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί οι κατοικίες αυτές.









"ΕΧΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΗ ΤΟΥ 2013".




ΣΟΚ:


Η  ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ".










ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 100.000 ΕΥΡΩ!

1
Η πρωταθλήτρια ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα είπε όχι στα λεφτά των Τούρκων 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξιφασκίας, που κατάφερε να φτάσει 5η στην παγκόσμια κατάταξη, η Βάσω Βουγιούκα αποκάλυψε πως της έγινε πρόταση για να εκπροσωπήσει την Τουρκία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να αγωνιστεί με τα τουρκικά χρώματα.

Η πρόταση περιείχε 100.000 ευρώ μόνο για τη μεταγραφή της. Αρκετά δελεαστική, αν υπολογίσει κανείς ότι η πρωταθλήτρια έχει μηνιαίο μισθό 500 ευρώ και επιβιώνει με την οικονομική βοήθεια των γονέων της.

Ωστόσο, η πρωταθλήτρια ξιφασκίας παραδέχεται πως δεν δέχτηκε την πρόταση εξηγώντας: «Είναι πολύ σημαντικό όταν ανεβαίνεις στο βάθρο να ακούς τον εθνικό σου ύμνο και να ξέρεις ότι οι Έλληνες σε στηρίζουν!»




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟ... ΣΑΝΙΔΙ!

15
Το προφητικό και εσχατολογικό κείμενο του ευαγγελιστή Ιωάννη, την «Αποκάλυψη», σε θεατροποιημένη μορφή παρουσιάζει αύριο το Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».Μουσική, εικόνα, ήχος και φυσικά ο θείος λόγος, όπως καταγράφηκε από τον ίδιο, συνθέτουν την ενδιαφέρουσα παραγωγή, η οποία κατά το περσινό ανέβασμά της αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό. Η ποιητική απόδοση του κειμένου στα νέα ελληνικά, η σκηνοθεσία αλλά και η μουσική ανήκουν στον συνθέτη Νίκο Παπακώστα, ο οποίος μιλώντας στη «δημοκρατία» έδωσε το στίγμα της παράστασης, η οποία οσονούπω θα παρουσιαστεί και σε κεντρικό θέατρο των Βρυξελλών.

«Η ''Αποκάλυψη'' του Ιωάννη είναι ένα πανανθρώπινο έργο, που κινείται ανάμεσα στην προφητεία και το όραμα, στην αγωνία και την υπέρβαση. Με την ποιητική απόδοση, τη μουσική, αλλά και τη συμμετοχή σημαντικών ηθοποιών του πρωτοποριακού θεάτρου πιστεύω ότι αποκτά μία νέα, διαφορετική μορφή. Χωρίς να αλλοιώνεται το περιεχόμενό του ή να επιβάλλονται αυθαίρετες ερμηνείες έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο θρησκευόμενο και μη κοινό, αναδεικνύοντας όλη τη μοναδικότητά του. Ολη την ξεχωριστή του δύναμη, τους πολλαπλούς συμβολισμούς του και το θείο μεγαλείο, όπως αποκαλύπτεται από τα οράματα και τον λόγο του Ιωάννη» τόνισε ο κ. Παπακώστας.

Η δομή της παράστασης φέτος παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές και αυτό διότι επιχειρήθηκε μια διαφορετική θεατρική θεώρηση του ίδιου κειμένου. «Το 2011 με τη συμμετοχή και τη σκηνοθετική επιμέλεια του σπουδαίου ηθοποιού και φίλου Γιώργου Καραμίχου είχε τη μορφή πειραματικού αναλογίου με τη συνοδεία ορχήστρας, ενώ φέτος, με μια άλλη σκηνοθετική άποψη, έχει πάρει τη μορφή μιας σύγχρονης τραγωδίας βασισμένης στο διαχρονικό και αιώνιο αυτό κείμενο. Προσωπικά επιδίωξα να κάνω πιο κατανοητό στον αναγνώστη και τον ακροατή ένα εξαιρετικά δύσκολο και μερικές φορές στρυφνό και δυσνόητο κείμενο» υποστήριξε ο σκηνοθέτης Νίκος Παπακώστας.

Οι 9 συντελεστές επί σκηνής (εκ των οποίων οι πέντε είναι μέλη του χορού) μεταφέρουν τον λόγο του Ιωάννη πλαισιωμένοι με εικαστικές απεικονίσεις της Αποκάλυψης, που ζωντανεύουν με τη μορφή βίντεο. «Μιλάμε για αποδόσεις του συγκεκριμένου θέματος οι οποίες ξεκινούν από το 950 μ.Χ. και φτάνουν έως και το 1870» τόνισε ο ίδιος. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και δημιουργίες street art που έχουν γίνει σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τράβηξαν το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη. «Οταν ανακαλύπτεις έναν δεκαοκτάχρονο νεαρό, με ψευδώνυμο STMTS, να ζωγραφίζει θέματα της Αποκάλυψης σε τοίχους των Εξαρχείων δεν τον αφήνεις. Αξιοποιείς όσο μπορείς τις εικόνες του και προβάλλεις τη δουλειά του εντάσσοντάς τη στο όλο πρότζεκτ» τόνισε.

Info: Η «Αποκάλυψη του Ιωάννη κατά Νίκο Παπακώστα» ανεβαίνει στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος) αύριο. Παίζουν: Νίκος Μαραγκόπουλος, Δανάη Παπουτσή, Περικλής Κασσανδρινός, Δημήτρης Τσολάκης. Στις 21.00, τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Θα ανέβει και στις Βρυξέλλες

Μάλιστα το προσεχές διάστημα η παράσταση θα ανέβει σε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα των Βρυξελλών, το Saint Michele, που φιλοξενεί μόνο σοβαρές και αξιόλογες παραγωγές. «Η πρόταση ήρθε από μια πραγματικά φωτισμένη ομάδα Ελλήνων που ζουν και διαπρέπουν στις Βρυξέλλες και διοικούν τον Σύλλογο Ηπειρωτών Βελγίου. Εναν σύλλογο με σπουδαίο έργο και πολιτιστική πορεία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους δημόσια που είχαν την ιδέα να μας καλέσουν να παρουσιάσουμε αυτό το έργο στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε μια περίοδο που η χώρα μας ζει μέρες Αποκάλυψης» τόνισε ο κ. Παπακώστας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η παράσταση στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» θα πραγματοποιηθεί με την εθελοντική συμμετοχή των συντελεστών με σκοπό την ενίσχυση του πολιτιστικού οργανισμού. Γι' αυτό και η τιμή του εισιτηρίου είναι καθαρά συμβολική. «Είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση στα όσα έχει κάνει το Ιδρυμα ''Μιχάλης Κακογιάννης'' για την παράσταση της ''Αποκάλυψης'' και για εμένα προσωπικά.Μακάρι να υπάρξουν σοβαρά έσοδα και να αποτελέσουν μια αξιόλογη οικονομική ενίσχυση για το ίδρυμα που πραγματικά παράγει πολιτισμό» υποστήριξε ο σκηνοθέτης. 




ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.


Πορεία αλληλεγγύης για τους φυλακισμένους συνοπαδούς τους διοργανώνουν τα μέλη των συνδέσμων του ΠΑΟΚ αύριο, πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Η πορεία θα αρχίσει από την πλατεία Αριστοτέλους και θα καταλήξει στην Τούμπα.
Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα δε, θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία προς τις φυλακές Διαβατών.



ΠΗΓΗ...http://www.enikos.gr

ΤΟΞΙΚΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.


Κυκλοφορούν στην αγορά λεμόνια Αργεντινής, ψεκασμένα με την τοξική ουσία tiabendazole που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. 
Σύμφωνα με το Wikipedia, η δραστική ουσία tiabendazole είναι ναρκωτική. Το CretePlus.gr δημοσιεύει φωτογραφία από σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου, όπου κάτω από τα συγκεκριμένα λεμόνια η ταμπελίτσα προειδοποιεί: «ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ»...

Πηγή: creteplus.gr

ΕΝΑΣ ΑΤΥΧΟΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ.


Daily Mail: Η ιστορία ενός πλατωνικού έρωτα με άδοξο τέλος
Θα μπορούσε να είναι σενάριο σίριαλ ή Χολιγουντιανής ρομαντικής ταινίας...
 Ο 38χρονος λοιπόν "πρωταγωνιστής" της ιστορίας, Ramazan Noyan Culum, αποφάσισε να σαλπάρει με το μήκους 16 ποδιών φουσκωτό του (το έχει "βαφτίσει" Ninova) τον περασμένο Απρίλιο για να φτάσει μετά από 7 μήνες στην πόλη που ζει η κοπέλα που έκλεψε την καρδιά και το μυαλό του. Πρόκειται για την Courtney Murray, την οποία και γνώρισε τυχαία ένα καλοκαίρι σε διακοπές του στην Κύπρο.  Από τότε έπαθε εμμονή μαζί της. Μετά από ένα ατελείωτο ταξίδι και πέρασμα από την Αδριατική, τη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό Ωκεανό, ο ερωτευμένος Τούρκος έφτασε μεν στη Μεγάλη Βρετανία, δεν μπόρεσε όμως να βρει την καλή του.
Από τη μια εκείνη τον απορρίπτει συστηματικά, από την άλλη οι Αρχές της χώρας τον συνέλαβαν δίνοντας τέλος στα όνειρα του.
Το χρονικό
Ήταν καλοκαίρι του 2005. Ο Ramazan Noyan Culum γνώρισε την όμορφη Courtney σε υποβρύχιες καταδύσεις. Εκείνη εργαζόταν σαν σερβιτόρα σε Κυπριακό εστιατόριο επί σειρά ετών.
Ο 38χρονος εντόπισε το μαγαζί στο οποίο εργαζόταν η Murray και άρχισε να το επισκέπτεται τακτικά παρακαλώντας την να τον παντρευτεί. Στη συνέχεια μάλιστα κατάφερε να αποσπάσει το τηλέφωνο της βομβαρδίζοντάς τη με αναρίθμητα μηνύματα και κλήσεις.
Παρά την άρνηση της νεαρής, εκείνος συνέχισε. Μέσα στο πάθος του μάλιστα, εμφανίστηκε στο εστιατόριο κραδαίνοντας ένα μαχαίρι, κάτι που έκανε για πρώτη φορά τις Αρχές να επέμβουν.  
Η νεαρή Βρετανίδα θορυβήθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της και να αρχίσει μια νέα ζωή. Σήμερα είναι παντρεμένη, αλλά ο Ramazan ακόμα δεν μπορεί να την ξεχάσει.  
Η περιπέτεια του άτυχου ερωτευμένου
Ο Τούρκος, πρώην επιχειρηματίας (ήταν CEO σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας), αποφάσισε να πάει μέχρι τη Βρετανία για να τη βρει. Πριν ξεκινήσει το μακρύ του δρόμο από το Bodrum της γείτονας χώρας, δημιούργησε το site Hunger Strike For Courtney Murray το οποίο και ανανέωνε τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.  
Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα το 2011, κατάφερε να εντοπίσει τον έρωτα του στο Facebook όπου και συνέχισε να της στέλνει μηνύματα αιώνιας αφοσίωσης και προσκλήσεις για έγγαμο βίο. Η νεαρή τον "μπλοκάρισε" για να μην μπορεί να επικοινωνεί μαζί της.
Μέχρι και στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, έχει profile φωτογραφία με το όνομα της Βρετανίδας.  
"I love you too much. The world is not beautiful without you. I don’t want to continue to live without you. Will you marry me?", είναι ένα από τα μηνύματα του.
Τα συγγενικά πρόσωπα της Courtney τον είχαν ωστόσο προειδοποιήσει πως αν ποτέ τολμήσει να βρεθεί στο Plymouth, οι Αρχές θα τον συλλάβουν κατόπιν συνεννόησης μαζί τους.  Τώρα ο Τούρκος είναι αντιμέτωπος με την απέλαση και απειλεί πως θα προβεί σε απεργία πείνας για να διατυμπανίσει παντού το πόσο πολύ και απεγνωσμένα θέλει την Courtney.





ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ 400 ΠΑΙΔΙΑ-ΣΚΛΑΒΟΥΣ.


Ελευθέρωσαν 400 παιδιά- σκλάβους στην Μπουρκίνα Φάσο

Μετά από επιχείρηση της Ιντερπόλ

Σχεδόν 400 παιδιά, θύματα σωματεμπορίας, απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που συντόνιζε η Ιντερπόλ, στην Μπουρκίνα Φάσο.

Η αστυνομική επιχείρηση η μεγαλύτερη αυτού του είδους στη χώρα, απελευθέρωσε τα παιδιά από καταναγκαστική εργασία σε ορυχεία χρυσού. Τα παιδιά, που είναι στην πλειοψηφία τους αγόρια, εργάζονταν σε συνθήκες σκλαβιάς σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Μπουρκίνα Φάσο.

«Τα βρήκαμε στα ορυχεία και τα απεγκλωβίσαμε από πολύ βαθιές τρύπες. Εργάζονταν κάτω από ακραίες συνθήκες, χωρίς αέρα, σε τρύπες εξόρυξης μέχρι και 70 μέτρα βάθος, χωρίς μισθό ή εκπαίδευση», είπε o εκπρόσωπος της Ιντερπόλ, προσθέτοντας ότι τα παιδιά βρίσκονται πλέον, υπό τις φροντίδες υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας . 

Μερικά από τα παιδιά, που είχαν έρθει από το γειτονικό Νίγηρα, είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με την Ιντερπόλ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διεξήχθη στα τέλη Οκτωβρίου, συνελήφθησαν 73 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για εμπορία παιδιών και καταναγκαστική εργασία.

Η Δυτική Αφρική έχει από τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στον κόσμο, γεγονός που καθιστά την σωματεμπορία δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, στην περιοχή αυτή τα παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας για καταναγκαστική εργασία ή σεξουαλική εκμετάλλευση. Πολλά επίσης στρατολογούνται δια της βίας από ανταρτικές ομάδες και συμμετέχουν σε ένοπλες συγκρούσεις.



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

"ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΝΤ. ΠΕΡΑΣΑΤΕ".


«Συγχαρητήρια κύριε Daniel Craig περάσατε»

Εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης έδωσε o Tζέιμς Μποντ

Μπορεί οι λέξεις οδήγηση και Daniel Craig να σας φέρνουν στο μυαλό την εικόνα μιας Άστον Μάρτιν να πέφτει από τη γέφυρα του Μπρούκλιν αλλά και πάλι ο Τζέιμς Μποντ να βγαίνει σώος και αβλαβής, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ πιο απλά.

Ένα πεντάωρο μάθημα οδικής ασφάλειας, ένα γραπτό διαγώνισμα και ένα τεστ επί τω έργω, ήταν αρκετά για να μπορεί ο πράκτορας 007 να οδηγεί και νόμιμα στη Νέα Υόρκη.

Δεδομένου ότι ο Daniel Craig ζει πλέον με τη σύζυγό του Rachel Weisz στη Νέα Υόρκη, ήταν λογικό να θελήσει να εξασφαλίσει μια σχετική άνεση να κυκλοφορεί στην πόλη και για να γίνει αυτό θα έπρεπε να υποβληθεί στη διαδικασία αυτή μαζί με όλους τους κοινούς θνητούς.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος σχολής οδηγών, Richard Fernandez, «κανείς δεν εξαιρείται από τη διαδικασία. Ο πράκτορας 007 θα πρέπει να είναι εγκρατής όταν κυκλοφορεί στη Νέα Υόρκη γιατί μπορεί ο οποιοσδήποτε να ζήλευε το “ταλέντο” του στην οδήγηση που επιδεικνύει στις ταινίες, ωστόσο αυτό δεν ταιριάζει σε μια πόλη, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής».



ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...