Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!


Εορταστική φιέστα ετοιμάζει αύριο Κυριακή 17/3 ο 
ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ
με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα αύριο η πρωταθλητές, αντιμετωπίζουν την ομάδα του ΑΚΡΙΤΑ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ σε μια τυπική διαδικασία μιας και ο τίτλος έχει ήδη κριθεί.
Η διοίκηση και οι φίλαθλοι του χωριού, έχουν ετοιμάσει για μετά το παιχνίδι εορταστικές εκδηλώσεις στο κοινοτικό γυμναστήριο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΙΒΑΝΗΣ.
Έχουν αγοραστεί ποτά , αναψυκτικά και κρέατα, ενώ προετοιμάζονται και μεγάλα ηχοσυστήματα για το ανάλογο γλέντι.
Όπως μας δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ομάδας Βασίλης Δήμπαλας "καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο του χωριού να έρθει στο γήπεδο και να γιορτάσει με τα παιδιά μας την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την καταπληκτική φετινή πορεία της ομάδας".
Ο δυνατός άνεμος που έπνεε κόπασε και όλα δείχνουν ότι αύριο θα γίνουν όλα πραγματικά όπως έχουν προγραμματιστεί.
"Όλοι οι φίλαθλοι να έρθουν στη γιορτή μας, για να τους ευχαριστήσουμε και να τους χειροκροτήσουμε για την αμέριστη υποστήριξή τους, όλη αυτή την χρονιά" μας δήλωσε ο μεσοεπιθετικός της ομάδας Δημήτρης Άτζος.
Ο πολυαγαπημένος ποδοσφαιριστής των οπαδών Γιάννης Προίκος (φουρτούνας), αναφερόμενος στο αυριανό event μας τόνισε τις θερμές ευχαριστίες των παικτών προς τους φιλάθλους και τελειώνοντας είπε "ο αθλητισμός είναι μια μεγάλη γιορτή και την αυριανή δεν πρέπει να την χάσει κανείς".
Εν αναμονή της αυριανής ημέρας λοιπόν και να θυμίσουμε, ότι το παιχνίδι ξεκινά στις 11.00 το πρωί και με το τέλος του, ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ.


Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας πως στο παιχνίδι της Κυριακής θα λειτουργήσουν οι κάμερες ασφαλείας.

Η ανακοίνωση ...


της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. θέλει να ενημερώσει τους φίλους της ομάδας, ότι στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας θα λειτουργήσουν οι κάμερες ασφαλείας. 
Ως εκ τούτου θα παρακαλούσαμε τους θεατές του αγώνα να διατηρήσουν τη συμπεριφορά τους εντός ορίων, επιδεικνύοντας το ύφος και το ήθος που επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να υπερηφανεύεται για τον κόσμο του».




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

"Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ"- ΕΠΙΣΤΗΜΗ VS ΘΡΗΣΚΕΙΑ.


«Η Δίκη των Πιθήκων», επιστήμη vs. θρησκεία

Τον Μάρτιο του 1925, απαγορεύεται στο Τενεσί των ΗΠΑ η διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης στα σχολεία. Στο Ντέιτον του Τένεσι, ένας νεαρός δάσκαλος με το όνομα Τζον Σκόουπς συνελήφθη από τις αρχές και οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Η κατηγορία ήταν απόρροια της αντιδραστικής και σκοταδιστικής εποχής που διένυε τότε η Αμερική. Ο Σκόουπς δίδαξε στους μαθητές του τη θεωρία του Δαρβίνου και γι' αυτό οδηγήθηκε σε δίκη, η οποία ονομάστηκε «Δίκη των πιθήκων» και έμεινε στην ιστορία των ΗΠΑ ως μία από τις σημαντικότερες δικαστικές διαμάχες. 

O Σκόουπ ήταν γέννημα θρέμα του αμερικανικού Νότου. Είχε μόλις πάρει πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, όταν μετακόμισε στο Ντέιτον και έπιασε δουλειά ως προπονητής ποδοσφαίρου στο Rhea County High School. Πολλές φορές, σε περίπτωση αδειών, λειτουργούσε και ως αναπληρωτής καθηγητής.

Την ίδια περίοδο, ο Τζον Μπάτλερ, οπάδος του προέδρου Μακάρθι, αγρότης και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τένεσι, διαβάζοντας σχετικές διαλέξεις, αποφάσισε πως η δαρβινική θεωρία ήταν «επικίνδυνη», κυρίως γιατί όταν τα παιδιά γυρνούσαν από το σχολείο, έλεγαν στους γονείς τους πως η Αγία Γραφή είναι γεμάτη ανοησίες. Μετά από πίεση που άσκησε ο Μπάτλερ, τον Μάρτιο του 1925, στην πολιτεία του Τένεσι ψηφίστηκε ένας νόμος που απαγόρευε την διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου στα δημόσια σχολεία. Η επίσημη (και μοναδική πλέον) εκδοχή για την δημιουργία του κόσμου ήταν αυτή που υπήρχε στην Αγία Γραφή.

Ο νόμος, που πήρε το όνομα του Μπάτλερ, όριζε πως «είναι παράνομο για κάθε δάσκαλο, σε οποιοδήποτε από τα Πανεπιστήμια, κανονικά και όλα τα άλλα δημόσια σχολεία τής πολιτείας, που υποστηρίζονται εν όλω ή εν μέρει από τα δημόσια σχολικά κονδύλια, να διδάξει οποιαδήποτε θεωρία που αρνείται την ιστορία τής θείας δημιουργίας τού ανθρώπου, όπως διδάσκεται στην Βίβλο, και να διδάξει, αντίθετα, ότι ο άνθρωπος προέρχεται από μια κατώτερη τάξη ζώων». Όσοι δεν συμβιβάζονταν με τις υποδείξεις, θα πλήρωναν στο κράτος από 100 έως 500 δολάρια, ποινή ίδια με αυτήν της λαθραίας πώλησης ποτών. 

Παρότι ο νόμος βρήκε πολλούς υποστηρικτές, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU), αποφάσισε πως έπρεπε να επέμβει. Έτσι, άρχισε να αναζητά έναν δάσκαλο από την πολιτεία του Τένεσι, ο οποίος θα δεχόταν να διδάξει την εξέλιξη κατά παράβαση του νόμου. Η ίδια θα του προσέφερε δωρεάν νομική και οικονομική κάλυψη, αν τελικά το έκανε.

Τότε μπήκε στο παιχνίδι ο Σκόουπς, ο οποίος μάλιστα προέτρεψε τους μαθητές του να καταθέσουν εναντίον του. Μετά από καταγγελία τριών από αυτών, ο Σκόουπς συνελήφθη και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.



Η δίκη ξεκίνησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Ήταν η πρώτη φορά που δίκη μεταδιδόνταν ζωντανά στο ραδιόφωνο. Η μικρή πόλη του Ντέιτον για πρώτη φορά στην ιστορία της γνώρισε δημοσιότητα. Πολλοί διάσημοι δημοσιογράφοι έσπευσαν να καλύψουν το γεγονός, ανάμεσά τους και ο HL. Mencken της «Baltimore Sun», εφημερίδα η οποία χρηματοδοτούσε κι αυτή την υπεράσπιση του Σκόουπ. Ο Mencken, μάλιστα, ήταν αυτός που έδωσε τον τίτλο «η Δίκη των Πιθήκων» (σ.σ: The Monkey Trial), ο οποίος χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για το θέμα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, σύμβουλος της πολιτικής αγωγής ήταν ο φονταμεταλιστής, βαπτιστής Γουίλιαμ Τζένινγκς Μπράιαν, ο οποίος ήταν τρεις φορές υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, είχε 36 χρόνια να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου και αποκαλούσε τον εαυτό του «ειδήμονα στην Αγία Γραφή». Ο Μπράιαν δεν καταλάβαινε καθόλου την εξέλιξη και είχε την συνήθεια αντί να την αποκαλεί 'evolution', να την προφέρει 'evil-ution'. Kάθε φορά που ανέβαινε στο βήμα, διακήρυσσε πως ο Λόγος του Θεού, όπως αποκαλύπτεται στη Βίβλο, υπερισχύει κάθε ανθρώπινης γνώσης. Είχε μάλιστα τοποθετήσει στην είσοδο του δικαστηρίου μια μεγάλη πινακίδα, στην οποία αναγραφόταν η φράση «Διαβάστε την Βίβλο σας».

Επικεφαλής της ομάδας υπεράσπισης ήταν ο ποινικολόγος Κλάρενς Ντάροου, γνωστός αγνωστικιστής, ο οποίος προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Ο Ντάροου εκτός από αίτημα για την αφαίρεση της πινακίδας, προσπάθησε αρχικά να κηρύξει τον νόμο αντισυνταγματικό, με τη λογική ότι καλλιεργούσε το θρησκευτικό μίσος ανάμεσα στους πολίτες. Ωστόσο ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του, όπως και κάθε προσπάθεια που έκανε η υπεράσπιση να φέρει γνωστούς επιστήμονες να μιλήσουν για την εξελικτική θεωρία. Τότε ο Ντάροου κάλεσε τον ίδιο τον Μπράιαν να καταθέσει. Με ένα απόσπασμα από τη «Γένεση» στο χέρι, τον ρώτησε για την ύπαρξη του Αδάμ και της Εύας, την γυναίκα του Κάιν και τον πληθυσμό της αρχαίας Αιγύπτου. Τον στρίμωξε τόσο, που κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά και τον θαυμασμό του (προκατειλημμένου) κοινού.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης, ο Σκόουπ στην απολογία του δήλωσε: «Εντιμότατε, αισθάνομαι ότι έχω καταδικαστεί για την παραβίαση ενός άδικου νόμου. Θα συνεχίσω και στο μέλλον, όπως και στο παρελθόν να αντιτίθεμαι σ' αυτόν τον νόμο, με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ. Κάθε άλλη ενέργεια θα αποτελούσε παραβίαση των ιδανικών μου της ακαδημαϊκής ελευθερίας· δηλαδή, να διδάξω την αλήθεια όπως αυτή κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας, της προσωπικής και της θρησκευτικής ελευθερίας. Νομίζω ότι το πρόστιμο είναι άδικο».

Τίποτα από αυτά, ωστόσο, δεν συγκίνησε τους δικαστές, που διακρίθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης για τη μεροληπτική τους στάση. Ο Σκόουπ κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε πρόστιμο 100 δολαρίων, το οποίο αργότερα ακυρώθηκε από το εφετείο λόγω ενός νομικού κενού. Ο Γουίλιαμ Τζένινγκς Μπράιαν πέθανε στον ύπνο του πέντε ημέρες μετά το πέρας της δίκης, σε ηλικία 67 ετών.

Παρά τον θόρυβο, ο νόμος του Μπάτλερ συνέχισε να ισχύει μέχρι το 1967. Η «Δίκη των Πιθήκων» ήταν ένα από τα πρώτα δείγματα της διαμάχης επιστήμης και θρησκείας και απόδειξη των σκοτεινών χρόνων του μακαρθισμού στις ΗΠΑ. Αργότερα, η δίκη αποτυπώθηκε πολλές φορές στο θεατρικό σανίδι, την μικρή και την μεγάλη οθόνη, με πιο χαρακτηριστική την ταινία «Inherit the Wind», του 1960.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Ο MANU CHAO ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΡΥΞΕΩΝ ΧΡΥΣΟΥ.


O Manu Chao κατά των εξορύξεων χρυσού

Πριν από περίπου ένα χρόνο, περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο στάδιο Atahualpa στο Εκουαδόρ, για την συναυλία του MAnu Chao και των Calle 13, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στις Μέγα-εξορύξεις.




Λίγο καιρό πριν, η κυβέρνηση του Εκουαδόρ είχε υπογράψει το πρώτο συμβόλαιο στην ιστορία της με κινεζική μεταλλευτική εταιρεία για την εκμετάλλευση του μεταλλείου χαλκού El Mirador.

Οι ιθαγενείς κάτοικοι της χώρας πραγματοποίησαν μαζικές διαδηλώσεις και πορείες. Χιλιάδες κάτοικοι περπάτησαν 700 χιλιόμετρα μέσα σε δυο εβδομάδες (8-22 Mαρτίου του 2012), από την Αμαζονία μέχρι την πρωτεύουσα Κίτο σε μια μεγάλη «Πορεία για το Νερό, τη Ζωή και την Αξιοπρέπεια των Λαών».




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΤΗΣ MONSANTO.

Η Ουγγαρία καταστρέφει όλα τα χωράφια καλαμποκιού της Monsanto

Η Ουγγαρία έλαβε μια τολμηρή στάση έναντι του βιοτεχνολογικού γίγαντα Monsanto και της γενετικής τροποποίηση με την καταστροφή 1000 στρεμμάτων καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν καλλιεργηθεί με γενετικά τροποποιημένους σπόρους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Ουγγαρία Lajos Μπόγκναρ.

Σε αντίθεση με πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ουγγαρία είναι μια χώρα όπου απαγορεύονται οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι. Σε μια παρόμοια στάση απέναντι στα γενετικώς τροποποιημένα συστατικά, το Περού έχει περάσει επίσης μία 10ετη απαγόρευση για τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα.

Σχεδόν 1000 στρέμματα καλαμποκιού που βρέθηκαν να έχουν έδαφος με γενετικά τροποποιημένους σπόρους έχουν καταστραφεί σε όλη την Ουγγαρία, δήλωσε ο αναπληρωτής υφυπουργός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Lajos Μπόγκναρ . Το καλαμπόκι έχει φυτευθεί, πρόσθεσε ο Lajos Μπόγκναρ, αλλά η γύρη δεν έχει εξαπλωθεί.

Σε αντίθεση με πολλά κράτη μέλη της ΕΕ, οι γενετικώς τροποποιημένοι σπόροι απαγορεύονται στην Ουγγαρία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, παρά το γεγονός ότι οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να βεβαιώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι χωρίς ΓΤΣ, είπε ο Μπόγκναρ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι ελεγκτές έχουν βρει τα προϊόντα της Pioneer Monsanto μεταξύ των σπόρων που έχουν φυτευτεί.

Η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων εντός της ΕΕ, σημαίνει ότι οι αρχές δεν θα ερευνήσουν το πώς οι σπόροι έφτασαν στην Ουγγαρία, αλλά θα ελέγξουν που τα εμπορεύματα μπορούν να βρεθούν, είπε ο Μπόγκναρ .Το Περιφερειακό δημόσιο ραδιόφωνο ανέφερε ότι οι δύο μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής σπόρων έχουν εμπλοκή στην υπόθεση και οι ΓΤ σπόροι θα μπορούσαν να έχουν σπαρθεί σε χιλιάδες εκτάρια σε όλη τη χώρα. Οι περισσότεροι από τους ντόπιους αγρότες διαμαρτύρονται γιατί μόλις ανακάλυψαν ότι έκαναν χρήση ΓΤ σπόρων.

Με την εποχή να είναι  ήδη σε εξέλιξη, είναι πάρα πολύ αργά για να σπείρουν νέους σπόρους, έτσι η συγκομιδή του τρέχοντος έτους έχει χαθεί.

Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τους αγρότες, καθώς η εταιρεία που διανέμει τους σπόρους στο νομό του Baranya είναι υπό εκκαθάριση. Ως εκ τούτου, εάν υπάρξει καταβολή αποζημίωσης από τους διεθνείς παραγωγούς σπόρων, τα χρήματα θα δοθούν κατά κύριο λόγο στους πιστωτές της εταιρίας, και όχι στους αγρότες.




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ!

Πετάει ΕΞΩ, όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!!! Μόνο θυγατρικές υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο…

O πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα, νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία, ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Στο εξής, οι ξένες τράπεζες μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία μόνο μέσω θυγατρικών εταιρειών τους, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.

Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.

Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι αυτά τα προνόμια των ξένων υποκαταστημάτων μπορούν να μειώσουν την ανταγωνιστικότητα των ρωσικών τραπεζών.

Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί τον υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com

"ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΑΡΘΕΝΕ" (VIDEO)


15Προσκυνητές κατά τη διάρκεια διακονήματος στο Άγιο Όρος ψάλλουν τον εξαίσιο ύμνο της Παναγίας ´´Θεοτόκε Παρθένέ´´

Οι κορδέλες που ετοιμάζουν θα διαβαστουν στην Αγία ζώνη της Παναγίας και στη συνέχεια θα δίνονται ως ευλογία στους προσκυνητές της Μονής Βατοπαιδίου.


Δείτε το βίντεο...






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ;


Τι είναι το Τριώδιο;Όταν κάποιος ξεκινάει ένα ταξίδι θα πρέπει να ξέρει που πηγαίνει. Αυτό συμβαίνει και με τη Μεγάλη Σαρακοστή.
Πάνω απ΄ όλα η Μ. Σαρακοστή, είναι ένα πνευματικό ταξίδι που προορισμός του είναι το Πάσχα, “η Εορτή των Εορτών”. Η νέα ζωή η οποία πρίν δύο χιλιάδες περίπου χρόνια “ανέτειλε εκ του τάφου”, προσφέρθηκε σε μας, σε όλους εκείνους που πιστεύουν στο Χριστό. Μας δόθηκε τη μέρα που βαφτιστήκαμε.
Έτσι το Πάσχα πανηγυρίζουμε την Ανάσταση του Χριστού σαν γεγονός που έγινε και ακόμη γίνεται σε μας. Γιατί ο καθένας μας έλαβε το δώρο αυτής της νέας ζωής. Είναι ένα δώρο που ριζικά αλλάζει τη διάθεσή μας απέναντι σε κάθε κατάσταση αυτού του κόσμου, ακόμη και απέναντι στο θάνατο. Επιβεβαιώνουμε θριαμβευτικά το: "νικήθηκε ο θάνατος". Φυσικά υπάρχει ακόμα ο θάνατος, είναι σίγουρος, τον αντιμετωπίζουμε, και κάποια μέρα θα έρθει και για μας. Αλλά όλη η πίστη μας είναι ότι με το δικό Του θάνατο ο Χριστός άλλαξε τη φύση ακριβώς του θανάτου. Τόν έκανε πέρασμα – “διάβαση”, “Πάσχα” - στη βασιλεία του Θεού μεταμορφώνοντας τη δραματικότερη τραγωδία σε αιώνιο θρίαμβο, σε νίκη. Με το “Θανάτω θάνατον πατήσας”, μας έκανε μετόχους της Ανάστασής Του.
Τέτοια είναι η πίστη της Εκκλησίας μας. Εμείς ξεχνάμε όλα αυτά γιατί είμαστε απασχολημένοι, τόσο βυθισμένοι στις καθημερινές έγνοιες μας, που ξεχνάμε ακόμα και το θάνατο και τελικά, εντελώς αιφνιδιαστικά, μέσα στις “απολαύσεις της ζωής μας” μας έρχεται τρομακτικός, αναπόφευκτος, παράλογος.
Πραγματικά ζούμε σαν να μην ήρθε ποτέ Εκείνος. Αυτή είναι η μόνη πραγματική αμαρτία, όλων των κατ' όνομα χριστιανών. Αν το αναγνωρίσουμε αυτό, τότε μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι το Πάσχα και γατί χρειάζεται και προϋποθέτει τη Μεγάλη Σαρακοστή.
Ολόκληρη η λατρεία της Εκκλησίας μας είναι οργανωμένη γύρω από το Πάσχα, που είναι το Τέλος και που ταυτόχρονα είναι και η Αρχή.
Για πολλούς από τους χριστιανούς, η Μεγάλη Σαρακοστή αποτελείται από τυπικούς κανόνες που επικρατεί το αρνητικό στοιχείο, όπως η αποχή απο ορισμένα φαγητά. Όμως σκοπός της είναι να “μαλακώσει” τη καρδιά μας τόσο, ώστε να μπορεί να αποκτήσει την εμπειρία της κρυμμένης “δίψας και πείνας” για επικοινωνία με το Θεό. Αυτή η “ατμόσφαιρα” της Μ. Σαρακοστής δημιουργείται βασικά με τη λατρεία, με τους ύμνους του Τριωδίου που οι ιεροί υμνογράφοι, συνέθεσαν και οργάνωσαν όλες τις ακολουθίες, με θαυμαστή κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής.
Το ΤΡΙΩΔΙΟ είναι ένα λειτουργικό βιβλίο που περιλαμβάνει ύμνους και βιβλικά αναγνώσματα γιά την κάθε μέρα της περιόδου της Μ. Σαρακοστής, η οποία αρχίζει με την Κυριακή του Τελώνη και του Φαρισαίου και τελειώνει με τον Εσπερινό του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου.
Η άγνοια των ύμνων του Τριωδίου είναι η βασική αιτία που μας κάνει σιγά σιγά να παραμορφώνουμε τη κατανόηση, το σκοπό και το νόημα της Μεγάλης Σαρακοστής.
Πολύ πριν αρχίσει η Μ. Σαρακοστή, η Εκκλησία μας αναγγέλλει ότι πλησιάζει και μας καλεί να μπούμε στην περίοδο της προετοιμασίας γι΄αυτήν. Γιατί; Γιατί η Εκκλησία έχει μια βαθειά ψυχολογική γνώση της ανθρώπινης φύσης. Ξέροντας την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και την τρομακτική “κοσμικότητα” της ζωής μας, αναγνωρίζει την αδυναμία μας να αλλάξουμε αυτόματα, να πάμε ξαφνικά από μια πνευματική ή διανοητική κατάσταση σε μια άλλη. Έτσι, αρκετά πριν αρχίσει η ουσιαστική προσπάθεια, η Εκκλησία προκαλεί τη προσοχή μας στη σοβαρότητα της Μ. Σαρακοστής και μας καλεί να σκεφθούμε τη σημασία της.
Αυτή η προπαρασκευαστική περίοδος περιλαμβάνει τις Κυριακές: α) Του Τελώνη και του Φαρισαίου, που αναφέρεται στην Ταπείνωση. β) Του Ασώτου, που αναφέρεται στην μετάνοια. γ) Της Απόκρεω, που αναφέρεται στην Τελευταία Κρίση και στη χριστιανική αγάπη και δ) Της Τυροφάγου, ή της Συγγνώμης που θυμόμαστε της εξορία από τον Παράδεισο των Πρωτοπλάστων, όπως γράφει το Αγιορείτικο Βήμα.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ.


Γενίτσαροι και Μπούλες κατακλύζουν τη Νάουσα!Με επίκεντρο την παράδοση και το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο και την Καθ. Δευτέρα, οι εκδηλώσεις «Νάουσα-Αποκριά 2013», που διοργανώνει ο Δήμος και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Νάουσας.
Περισσότεροι από 1.200 χορευτές κάθε ηλικίας θα λάβουν μέρος στην καθιερωμένη αναβίωση του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» και στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που θα γίνει την Κυριακή.
Παραδοσιακοί χοροί, σάτιρα, αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου και γλέντια σε όλη την πόλη με το φημισμένο ξινόμαυρο κρασί της Νάουσας, συνθέτουν τη γιορταστική εικόνα της πόλης που είναι έτοιμη να υποδεχθεί και εφέτος χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων τριημέρου της Αποκριάς
ΣΑΒΒΑΤΟ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 12μ:
«Μια πόλη, µια γιορτή»
Νωρίς το μεσημέρι, αρχίζει το ολοήμερο ξέφρενο γλέντι «Μια πόλη μια γιορτή» που γίνεται στο εμπορικό κέντρο και τα κέντρα διασκέδασης. Δεκάδες μουσικές μπάντες, χάλκινα, συγκροτήματα, λαϊκές ορχήστρες συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου σε ένα αυθεντικό γλέντι με άφθονο ξινόµαυρο κρασί Νάουσας και τοπικούς μεζέδες.
ΚΥΡΙΑΚΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ:
Η αναβίωση του μοναδικού δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» αρχίζει νωρίς το πρωί, γίνεται σε όλη την πόλη και διαρκεί μέχρι αργά το βράδυ:
Περιοχή «Μπατάνια», ώρα 09:00
Στο παραδοσιακό κτήριο Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες», πρώην σησαμοτριβείο «Μάκη» γίνεται το «Ντύσιμο του Γενίτσαρου και το μάζεμα του μπουλουκιού».
Δημαρχείο, ώρα 11:00
Στο Δημαρχείο, γίνεται το «προσκύνημα», όπου σύμφωνα με την παράδοση τα μπουλούκια παίρνουν την άδεια από τον Δήμαρχο.
Στη συνέχεια αρχίζει η καθορισμένη διαδρομή των μπουλουκιών στην πόλη.
Πλατεία Αλωνίων, ώρα 17:00
Αργά το απόγευμα γίνεται στην πλατεία «Αλωνίων» το βγάλσιμο του πρόσωπου, και χορός με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12:00)
Στην πλατεία Καρατάσου αρχίζει στις 12 το μεσημέρι, η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Χορευτικά σύνολα (hip hop, break dance, Funky Jazz) από τη Σχολή χορού Body Control της Κατερίνας Νίκου
Παραδοσιακούς χορούς από τα Λαογραφικά Συγκροτήματα των Συλλόγων Νάουσας, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης.
Σατυρική εκδήλωση του Συλλόγου «Φίλοι του Καρναβαλιού» «Γιατί αυτοί καλύτεροι είναι;» με ελεύθερη συμμετοχή του κόσμου.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ:
ΕΘΙΜΟ «Γενίτσαροι και Μπούλες»
Από το πρωί οι «Γενίτσαροι και Μπούλες» ακολουθούν ελεύθερο πρόγραμμα σε όλη την πόλη.
ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Στις γιορτές της Καθαράς Δευτέρας γιορτάζονται τα «Κούλουμα» σε όλο το δήμο Νάουσας, με παραδοσιακά εδέσματα (φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά κλπ.) και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων:
Περιοχή «Ρουντίνα» Επισκοπής, ώρα 10:00: «Κούλουμα» στα Ανθέμια»
Περιοχή «Ροδίνα» Αγγελοχωρίου, ώρα 10:00: «Κούλουμα» στην Ειρηνούπολη.
Πλατεία Καρατάσου, ώρα 11:00: Γιορτή της Φασολάδας με Σαρακοστιανά εδέσματα, από το Σύλλογο «Φίλοι του Καρναβαλιού Νάουσας».
Γιαννακοχώρι, ώρα 11:00: «Κούλουμα». Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννακοχωρίου.
Ειδικά μέτρα για την κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων
Με στόχο την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων το τριήμερο της Αποκριάς (Σάββατο-Κυριακή-Καθ.Δευτέρα) θα εφαρμοστούν ειδικά μέτρα για την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.
Ειδικότερα, το Σάββατο (16-Μαρτίου) κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων «Μια πόλη μια γιορτή», τις ώρες από 11:00 και μέχρι 17:00, θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εκτροπή κυκλοφορίας στο εμπορικό κέντρο και τους κεντρικούς δρόμους όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις από τα κέντρα διασκέδασης και εστίασης. Θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων:
α) Στην οδό Ζαφειράκη, από την πλ. Αγίου Μηνά μέχρι τη συμβολή της οδού Χρ. Λαναρά με την οδό Παύλο Μελά, β) Στις οδούς Δημαρχίας, Θεοφίλου, Βενιζέλου, γ) σε τμήμα της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από περιμετρικές οδούς, όπου θα υπάρχει κάθετη σήμανση (πινακίδες) σύμφωνα με τις οδηγίες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία οχημάτων και η ασφαλής κίνηση των πεζών σε όλο το κέντρο της πόλης.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου, θα ισχύσουν τις ώρες από 8:00 έως 19:00 ειδικές ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων.
Από Δήμο Νάουσας, τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία έχουν καθοριστεί οι πιο κάτω ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ – ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ:
Πάρκινγκ Ηρώο
Προαύλιο Λαππείου Γυμνασίου,
Προαύλιο 1ου-2ου Δημ. Σχολείου,
Προαύλιο 3ου Δημ. Σχολείου,
Προαύλιο 6ου Δημ. Σχολείου,
Εξωτ. χώρος Κλειστού Γυμναστηρίου
Προαύλιο Αγίου Γεωργίου,
Πάρκινγκ Αγίου Νικολάου,
Χώροι στάθμευσης για λεωφορεία καθορίστηκαν το Γήπεδο (επί της οδού Εθν. Αντίστασης) και οι χώροι γύρω από το 9ο Δημ. Σχολείο.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbomb.gr

ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΡΙΑΛΙΤΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!


Πουλάει σπίτια στην Ελλάδα με ριάλιτι στις ΗΠΑΕλληνοκαναδός επιχειρηματίας μετέτρεψε το real estate σε σόου

Στον δρόμο του «αγοράζω γη και θάλασσα» που άνοιξε ο εμίρης του Κατάρ φαίνεται πως κινείται ένα αμερικανικό ριάλιτι σόου που φέρνει στην Ελλάδα ζευγάρια από όλο τον κόσμο, με σκοπό την αγοραπωλησία ακινήτων.

Πρόκειται για το «Hellenic Home Hunting», ριάλιτι εμπνεύσεως του Ελληνοκαναδού, Γιώργου Στρουμπούλη, στο οποίο οι παίκτες είναι υποψήφιοι αγοραστές, κτηματομεσίτες, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.τ.λ., ενώ τα σκηνικά, τα ίδια δηλαδή τα σπίτια είναι προς πρώληση.

Όπως δηλώνει ο εμπνευστής της ιδέας στην Real News, η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη καλύτερης προβολής της ελληνικής αγοράς ακινήτων και την αντιμετώπιση των αρνητικών στερεοτύπων που τη συνοδεύουν. 

Αρχικά, το συνεργείο της τηλεοπτικής σειράς φέρνει σε επαφή τους υποψήφιους αγοραστές με κτηματομεσίτες στην Ελλάδα. Όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές στην πρώτη τουλάχιστον σεζόν, είναι Έλληνες της διασποράς, ή σχετίζονται με κάποιον τρόπο με την Ελλάδα. 

Αφού εξηγήσουν στους κτηματομεσίτες τι ψάχνουν, σε ποιες περιοχές και ποιες τιμές, αυτοί κάνουν την αναζήτησή τους και τους παρουσιάζουν τα ακίνητα. Όταν ολοκληρωθεί η παρουσίαση γίνονται συναντήσεις με δικηγόρους κ.τ.λ. για να λύσουν τις απορίες τους και να τους εξηγήσουν τα διαδικαστικά μιας πιθανής αγοραπωλησίας. Κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας μισής ώρας και προβάλλεται μέσω του ANT1 Satellite σε χώρες της Αμερικής, στον Καναδά και στην Αυστραλία.




ΠΗΓΗ...http://www.newsbeast.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : «Βγάλτε το φερετζέ της νομιμοφάνειας από όσους μεθόδευσαν την υφαρπαγή των 120 εκατομμυρίων»



Νέο ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι πολίτες του Νομού μας αλλά και ο ίδιος, δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω από το αίτημα να επιστραφούν άμεσα τα 120 εκατομμύρια που υφαρπάχτηκαν δόλια από την Πέλλα και να ξεκινήσει επιτέλους η κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών, έστειλε ο Γιώργος Καρασμάνης.
Μετά την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην προηγούμενη επιστολή του (που, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του βουλευτή), ο Γιώργος Καρασμάνης επανήλθε με  νέα επιστολή, εστιάζοντας λεπτομερώς, με ονόματα και συγκεκριμένα γεγονότα, σε σκόπιμες ολιγωρίες, σε πολιτικές ανακολουθίες και σε περίεργες – επιεικώς - ¨συμπτώσεις¨, με τις οποίες επιχειρήθηκε να βάλουν φερετζέ νομιμοφάνειας στις σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις σε βάρος του Νομού μας. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
  Υπουργέ,
          Η απάντησή σου στην από (228/28-02-2013) επιστολή μου, για τα 120 εκατομμύρια που άρπαξαν από την Πέλλα και από τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών, δεν προσθέτει τίποτα το καινούργιο στις καταγγελίες μου για τις άθλιες προεκλογικές μεθοδεύσεις σε βάρος του Νομού μας. Δυστυχώς, δεν απαντά – αντιθέτως παρακάμπτει επιμελώς – το αίτημά μου για σύγκλιση σύσκεψης, ώστε να ξεκαθαρίσει το όζον αυτό ζήτημα, να επιστραφούν άμεσα τα χρήματά μας και να ξεκινήσει επιτέλους ένα έργο ύψιστης σημασίας για μας, το οποίο, εσύ ο ίδιος έχεις χαρακτηρίσει ως «έργο ώριμο που θα έπρεπε ήδη να έχει δημοπρατηθεί»!
          Κατανοώ ότι, μέσα στο φόρτο της εργασίας και των υποχρεώσεών σου, έχεις ξεχάσει την προγενέστερη (3/9/12) επιστολή μου, με την οποία σου κατέθεσα 30 (τριάντα) ντοκουμέντα – αποδεικτικά στοιχεία για την πορεία και την σκανδαλώδη εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Είναι όμως εντυπωσιακό το γεγονός ότι, από τα παραπάνω ντοκουμέντα, χρησιμοποιείς τα οκτώ στην πρόσφατη απάντησή σου.
          Επιπλέον, μου επισυνάπτεις και ένα έγγραφο (αριθμός πρωτ. 1502/11-4-2012) το οποίο έχω χαρακτηρίσει ως ¨επιτομή της πολιτικής ασυνέπειας και παλινωδίας¨ και που μου δίνει την ευκαιρία να καταδείξω για άλλη μια φορά, τα μέσα τα οποία κάποιοι μετήλθαν για να πετύχουν τους ανομολόγητους όσο και προφανείς στόχους τους.
          Πρόκειται για το έγγραφο που ο τότε υφυπουργός Μωραϊτης υπέγραψε ¨δημοκρατικότατα¨ την ημέρα που… διαλυόταν η Βουλή, (για να είναι σίγουρος ασφαλώς ότι δεν θα υπάρξει αντίλογος) και με το οποίο απέντασσε το έργο προφασιζόμενος τέσσερα προβλήματα. Ήταν ο ίδιος υφυπουργός που μόλις 6 μήνες νωρίτερα (Οκτώβριο 2011) διαβεβαίωνε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το έργο θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2012!  
 Είναι επίσης εκείνος που, δώδεκα μέρες μετά το έγγραφο απένταξης του δικού μας έργου, στις 23/4/12, με συνοπτικές διαδικασίες, υπέγραφε την ένταξη της περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ένα έργο με δύο από τα προβλήματα που, κατά τον κύριο Μωραϊτη, παρουσίαζε η παράκαμψη Γιαννιτσών. Για το δικό μας έργο ήταν λόγος απένταξης. Για την περιφερειακή Δυτικής Θεσσαλονίκης… ουδέν πρόβλημα! Η αποθέωση της πολιτικής συνέπειας και της νομιμότητας!!!
          Και ξαναρωτώ για πολλοστή φορά: Είναι άνευ σημασίας ότι οι τεχνοκράτες της Περιφέρειας έχουν χαρακτηρίσει τη μελέτη για το έργο της Θεσσαλονίκης ως «ανύπαρκτη» και ότι είναι μόνον «σε επίπεδο αναγνωριστικής μελέτης»;
          Να επισημάνω ακόμη:
          Στην πρόσφατη απάντησή σου αναφέρεις ότι, στις 19/4/12 εκδόθηκε απόφαση απόρριψης της αίτησης χρηματοδότησης και το έργο μας απεντάχθηκε. Όμως, το πρόσωπο που την υπέγραψε, ο τότε γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Οικονομίδης, είναι ο ίδιος που άνοιξε διάπλατα την πόρτα για τη χρηματοδότηση της περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι μήπως υπερβολικό να ζητήσω μια απάντηση στην απορία μου: Είναι τυχαίο ότι ο κύριος Οικονομίδης ήταν πρώην πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, η οποία – τί σύμπτωση κι αυτή – είναι ανάδοχος της περιφερειακής Δυτικής Θεσσαλονίκης;;;
          Υπουργέ…
          Δεν ξεχνώ ότι την περίοδο 2009 – 2012, ήσουν Τομεάρχης Δημοσίων Έργων, συντάκτης Επερώτησης και πρώτος Επερωτών για τα δημόσια έργα. Και ήσουν αυτήκοος μάρτυρας της κατηγορηματικής δήλωσης του αρμόδιου τότε υφυπουργού Μαγκριώτη, ότι «το οδικό έργο Χαλκηδόνας Γιαννιτσών προχωρεί κανονικά με διασφαλισμένες πιστώσεις και δημοπρατείται μέσα στο 2012».
          Μετά λοιπόν από όσα έχουν αποδεδειγμένα συμβεί και τις απόλυτα ντοκουμενταρισμένες καταγγελίες μου, έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται – το ξαναλέω – για πρωτόγνωρη αυθαιρεσία σε βάρος του Νομού μας. Ότι οι ύποπτοι χειρισμοί συγκεκριμένων ατόμων, οι σκόπιμες κωλυσιεργίες, αποπνέουν και οσμή μεγάλου σκανδάλου; Όπως για παράδειγμα, η περιβόητη και περιττή δήθεν ¨συμπληρωματική μελέτη¨, με κόστος σχεδόν όσο όλες οι άλλες προηγούμενες μελέτες και η οποία ακόμη… δεν έχει παραδοθεί!
          Έχουν άδικο οι εξοργισμένοι και στα πρόθυρα δυναμικής έκρηξης συντοπίτες μου, που ζητούν ανυποχώρητα αυτό που, όπως σου έχω ξαναπεί, θεωρούν ως αυτονόητο; Την άμεση επιστροφή των 120 εκατομμυρίων που με δόλο αφαιρέθηκαν από το Νομό. Και πιστεύεις ότι και εγώ, είναι δυνατόν να κάνω έστω και ένα βήμα πίσω σε ένα θέμα που πέραν όλων των άλλων είναι και ζήτημα συνέπειας, τιμής και ηθικής τάξης;
          Γνωρίζω την ακεραιότητά σου ως ανθρώπου και πολιτικού, όπως και την ακεραιότητα των άλλων συναρμόδιων συναδέλφων σου. Γι΄ αυτό και είμαι βέβαιος ότι δεν θα επιτρέψετε να ολοκληρωθεί αυτή η εξόφθαλμη σε βάρος μας αθλιότητα, ότι θα συγκαλέσετε τάχιστα τη σύσκεψη που για μια ακόμη φορά σας ζητώ και ότι θα δρομολογήσετε τη λύση που αποτελεί μονόδρομο: Την επιστροφή των χρημάτων που μας ανήκουν και την άμεση δημοπράτηση και έναρξη υλοποίησης του έργου πνοής για την Πέλλα.

13 Μαρτίου  2013                                     ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΛΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ.


Σήμερα Σάββατο στις 20.00, στο κέντρο νεότητας Προμάχων
θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση όλων των υλοτόμων, για την συζήτηση άμεσων και πολύ σημαντικών θεμάτων , τα οποία αφορούν το μέλλον τους.
Παρακαλούνται να παρευρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υλοτόμοι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ



Προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & 
                              Δικτύων, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Θέμα: «Σοβαρές ζημιές από βροχόπτωση στην Π.Ε. Πέλλας εξαιτίας της απουσίας των 
             απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων».

       Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα τέλη του Φλεβάρη 2013 στην ΠΕ Πέλλας, εξαιτίας της απουσίας των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
       Ζημιές προκλήθηκαν σε κτίρια των Γιαννιτσών και της Αριδαίας, καθώς επίσης και στο Δημαρχείο Αλμωπίας.
        Επίσης στους Δήμους Σκύδρας (Μαυροβούνι, Προφήτης Ηλίας, Σκύδρα) και Πέλλας (κάμπος Γιαννιτσών) εκατοντάδες στρέμματα με φυτείες οπωροφόρων (ροδάκινα, βερίκοκα κ.ά.) πλημμύρισαν, επίσης μονοετείς καλλιέργειες σπαρμένες με χειμερινά σιτηρά, καθώς και χωράφια έτοιμα για σπορά. Αποτέλεσμα είναι πολλοί αγρότες να χρειάζεται να ξανασπείρουν, με ό,τι αυτό σημαίνει για το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους σε σχέση με το κόστος παραγωγής.
       Τέλος, εξαιτίας της βροχόπτωσης προκλήθηκαν ζημιές σε έργα υποδομών με χαρακτηριστικό αυτό του Φράγματος Μαργαρίτας-Έδεσσας.
       Παρά τις υποσχέσεις, που έχουν κατά καιρούς δοθεί, δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης του κάμπου της Πέλλας. Αντίθετα η εκάστοτε κυβέρνηση και η τοπική διοίκηση αρκούνται σε κάποιες επιμέρους αποκαταστάσεις, για τις οποίες πληρώνουν αδρά οι κάτοικοι της περιοχής, μέχρι να έρθει η επόμενη βροχόπτωση.
     Αναδεικνύεται ότι διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους ώστε να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των καλλιεργειών, των δασών και του περιβάλλοντος.
                           ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για :

Την έγκαιρη και ολοκληρωμένη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν.
Να αποζημιωθούν άμεσα για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες, καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
Να κατασκευαστούν όλα τα απαιτούμενα αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
                                                                                                     Οι βουλευτές του ΚΚΕ 

                                                                                                  Θεοδόσης Κωνσταντινίδης 

                                                                                                   Ελένη        Γερασιμίδου

LET' S DO IT ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.



Την Κυριακή 14 Απριλίου Καθαρίζουμε την Ελλάδα,
Καθαρίζουμε την Αλμωπία.

Ο Δήμος Αλμωπίας για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού.
Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Πέρυσι, για πρώτη φορά, φιλοξενήσαμε τη συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής "Ώρα για Δράση". Σκοπός ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος με τη συμβολή όλων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα.
Μετά την περσινή επιτυχημένη δράση, όπου εθελοντές απ’ όλη την Αλμωπία καθαρίσανε τις κεντρικές οδούς του Δήμου μας, έτσι και φέτος καλούμε, όλους  τους συλλόγους, την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, τους επιχειρηματίες και γενικότερα όλους τους δημότες της Αλμωπίας να συμμετέχουν την Κυριακή 14 Απριλίου στην εθελοντική δράση Lets Do It!
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις περιοχές, τις ώρες και τον τρόπο δράσης σε νεότερη ανακοίνωση!
Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις και προτάσεις σχετικά με την δράση παρακαλούμε να αποστέλλονται στο e-mail: syzefxis@0598.syzefxis.gov.gr    

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...